miten tehdä kirja?

jereb25

voisiko joku auttaa minten tehdä kirja?

19

988

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • samaa miettinyt

   Kirjoitat vaan oikein paljon, vaikka ihan huonoa, kunhan kirjoitat. Vaikka kirjoittaisit kuinka hyvin, se ei ole julkaisukelpoista, ennenkuin olet työstänyt sen aika moneen kertaan, joten tuota nyt vain raakatekstiä.

   Netistä löytyy myös ohjeita, jos vain etsit googlella. Hakusanaksi vaikka "kirjailijaksi" tai "kirjoittajaksi" tai mitä nyt keksitkin. Joitain kurssejakin on, kuulemma nykyään hyvin monet kirjailijat ovat ensin käyneet jonkun kurssin.

   Tsemppiä vaan, kirjailija.

  • Alvari Raappavaara

   Kakkosen riviväli ja viiden sentin marginaali. Yhdelle puolen paperia. Siitä se lähtee.

   Ei haittaisi, jos tietäisi miksi kirjoittaa.

  • ja kirjoittamisesta

   painot painavat, kustantajat kustantavat. sitten on myös palvelukustantatamoja, joissa asiakas maksaa ja kirja "kustannetaan" valmiiksi. vai tarkoitatko kirjoittamista? siinä tapauksessa ohjeita voi poimia myös muilta palstoilta, kuten: http://www.kiiltomato.net (lue keskusteluja ensin, kysy vasta sitten)

  • lingguli

   en oo varma tajusinki, mut sama´se, kirjotat vaan mitä päähän tulee.....
   mieti vaik eka joku aihe joka liitty esim sun harrastuksiin, mist sä tykkäät tms... ei kirjan tekemiseen silleen voi kertoo miten se tehään, lue vaik eka joku kira, niin tajuut miten se tehään :D

   hyvän aiheen ja juonen keksiminen on ihan sika vaikeeta... oon kokenu tän vaikeuden 100 kertaa ainaki ;)

  • A;J;)

   mieti mitä voisit kirjoittaa ja miten, milloin, missä. Kaikki mitä tulee pääähän on ihan hyvä kirjoittaa, koska se voi olla hyvä sun mielestä. Joten aivot tehokierroksille ja käsi hypervauhtiin. :))))

  • scarabaeus

   ............aika vanhoja ketjuja nostelette, onkohan

   jereb25

   saanut jo kirjansa valmiiksi ? Ja jossei, niin tuolla Kirjailijanalut palstalla kannattaa kysellä kaikenlaista kirjoittamiseen liittyvää. Olen saanut sieltä usein erittäin hyviä vastauksia omiin kirjoitusongelmiini.

   • jereb25

    Kiitos vastauksista

    kirjan kirjoittamisessa on nykyisin se epäkohta, että helppohan se oli vaikka Waltarin aikoinaan kirjoittaa ne kirjat, kun pääsi puhtaalta pöydältä tekemään sinuhen.


  • igjaöei

   Ei ymmärrä, miten Sinuhe tehtiin puhtaalta pöydältä? Eli Mika W. joutui keksimään koko jutun itse, eikä ollut edes nettiä, jossa ruikuttaa muilta aihe-ehdotuksia. Joutui ihan mielikuvitusta käyttämään, toista se on nyt, kun kaikki aiheet on muka keksitty?

   • jereb25

    Meinasin sitä että sinuheaei ollut vielä kirjoitettetu, Waltari oli etu lyönti asemassa. ASama juttu Tuntemattona sotilaan kanssa, Nytb kun linna on sen kirjoittanyt niin muut ei enää voi.


  • öagj

   Joo, ja sinä jereb25 et varmaan edes voisi kirjoittaa, koska teet hämmästyttäviä virheitä. Mutta tottahan toki, kun olet kirjoittanut 900 sivua Tunnettua sotilastasi, osaa sen jälkeen myös yhdyssanat ja oikoluennan.

   • jereb25

    Yhdessä Teräsmiehessä se pystyi lukemaan koko kirjaston tunnissa, aina kaksi kirjaa yhtäaikaa plaras vaan molemmilla käsillä parissa segunnissa, prlllll. Se oli hämmästyttävää oikoluentaa!


  • oikis

   :)

  • amonyyni

   Aiheen keksiminen on kyllä vaikee. Kovasti tykkään kirjoittamisesta, mutta ei oikein oo aihetta minkä jaksais viedä loppuun.

   • On silti hyvä...

    Kokeile lyhytproosaa, novelleja. Tai ehkä runoa, haikua tai tankaa.


  • Kansia!!! ja heti.

   Hei! Olen tekemässä kirjaa lahjaksi hyvälle ystävälleni mutta mistä saisisin kannet? Onneksi ystäni syntymä päivä on vasta joulun jälkeen mutta kuitenkin olisiko kenellekään mitään ideaa mistä saisin kovat kannet kirjalleni. KIITOS.

   • abc123123

    tarvis vaan aiheen mistä kirjottaa mä saan siitä aina hyvän tuloksen


  • Sarjishemmo

   No ekaksi lataat paintin ja sitten käynnistät sen ohjelman PAINT otat tekstityökalun ja alat kirjoittamaan. Kun olet kirjoittanut tulostat ja sitten teet muut sivut ja niität ne yhteen. Tsemppiä!

   • 13v

    Paint!? Paint on piirustusohjelma tietokoneelle, ei kirjoitusohjelma, vaikka voihan sillä kirjoittaakkin. Itse käytän OpenOffice Writer -ohjelmaa. Toimii!


  • heikkiturune

   Tee niinkunmuutki kirjota omastas ja naapurien elämästä niiltä kysymätä jo syntyykirja ja kiitellään ku on nyt kyläjuorut saatu yksiin kamsiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   145
   1970
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   114
   1527
  3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   92
   1350
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1282
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   89
   1255
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   207
   1111
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   47
   1047
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   98
   1027
  9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   204
   1022
  10. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   858
  Aihe