PUHE

_anna

eli mun pitäisi pitää puhe johtajamme 50v syntymäpäivillä.Olisiko kellään jotain hyviä vinkkejä puheeseen...mitä voisi ja kannattaisi sanoa ja mitä ei missään nimessä kannata mainita?

4

19412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      se riippuu niin kovin paljon siitä, kuka pitää puheen ja kenelle. olet siis tämän päivänsankarin alainen? etkä sukua? jos juhlat ovat siis työporukan kesken, et voi varmaan paljoakaan tietää tämän yksityiselämästä. muista nyt mainita kuitenkin tärkeät saavutukset elämän varrelta ja voit aina korostaa henkilön hyviä luonteenpiirteitä. tuskin puheen kovin pitkä täytyy olla. ja muistele: mitä sinulle tulee mieleen tästä ihmisestä? onko sinun ja hänen välillä sattunut/tapahtunut jotakin merkittävää, ehkä jokin humoristinenkin tapaus vuosien takaa? muistele! myös tällaisen voi kertoa puheessa, se keventää tunnelmaa ja saa itse juhlakalunkin nauramaan!
      muista kuitenkin puhua arvostavasti tätä henkilöä kohtaan, ja puheessa voi myös jossakin välissä mainita jotakin hieman liikuttavampaa.

      tärkeää on, että harjoittelet puhetta paljon, äläkä toista missään nimessä samoja asioita. mieluummin lyhyt ja ytimekäs kuin pitkäveteinen ja tylsä. älä myöskää mainitse puheessa mitään, mikä voisi loukata tätä henkilöä tai mikä olisi hänelle kiusallista.

      puheissa käytetään myös paljon lainauksia. tähän on helppo turvautua jos tekstiä ei muuten meinaa irrota. valitse lainaus tarkkaan, ja katso, että se kuuluu aiheeseen! sen ei tarvitse olla pitkä. ja jos siis otat lainauksen, muista sitten mainita, kenen sanoja lainaat! tämä lainaus voisi liittyä esimerkiksi tähän johtajaasi joko ihmisenä/pomona tai vaikka hänen tapaansa tehdä töitä, tai sitten harrastukseen tai muuhun pomollesi TÄRKEÄÄN asiaan. muista laittaa lainaus osuvaan ja sopivaan paikkaan.
      niin, ja koska sinä olet puheen pitäjä, kaikki ajatukset tulevat sinusta, muista se! voit kuvailla johtajaa muutamilla luonteenpiirteillä, sellaisilla, miten sinä hänet näet (siis positiivisilla!). muutenkin puheeseen voit upottaa runsaasti adjektiiveja, niillä saa aikaan persoonallisuutta, värikkyyttä ja hienostuneisuutta, jolloin puhe ei kuulostakaan enää tylsältä "hauki on kala" -tekstiltä.

      on kovin vaikea ajatella puolestasi, koska en tiedä yhtään juhlien tyylistä/vieraista enkä sitä, kuinka läheinen tälle olet ja kuinka hyvin häntä tunnet. toivottavasti tästä oli edes jotakin apua!

    • AnnaManna

      Älä missään nimessä sano kuinka vanha pomosi on. Kehu häntä ja kerro vuosista :)

    • puhe1

      Tää puhe ei kuulu tähän kategoriaan mutta tein tän itse ja eli mitä mieltä olette tästä : Hyvät kuulijat,

      Haluaisin vakuuttaa teidät turkistarhoista.Mielestäni ne ovat turhia ja ne pitäisi lopettaa välittömästi.Niissä ei ole mitään hyvää.Ihmiset jotka haluavat turkiksia minkeistä,mikseivät he osta kaupasta vaatteita?vähä karvaiset ja karvattomatkin eläimet pärjäävät talven yli vaikkei niillä ole ollenkaan vaatteita.Kyllä me ihmisetkin pystymme siihen.Ne viattomat eläimet jotka joutuvat uhreiksi, joutuvat oleskelemaan pienissä kopeissa tai häkeissä.Niillä ei ole kunnon ruokaa,ja niillä on likaista vettä josta tulee vaikka mitä bakteereja.Samassa häkissä voi olla kymmeniä eläimiä.Ne ovat tapelleet keskenään,että saisivat ruokaa ja monet ovat yltäpäältä veressä.Ajatelkaa niitä ihmisiä jotka tekevät sitä työkseen VAIN että saavat rahaa.He tekevät sitä joka ikinen päivä ja heidän mielestä se on normaalia.Mutta ei,mielestäni se ei ole yhtään oikeudenmukaista eläimiä kohtaan ja viattomat karvapallot joutuvat kokemaan ihan liikaa ja turhaan!Entä se näky kun saatte sähköpostiinne posteja joissa näytetään kuvia eläimistä jotka ovat joutuneet jo kaasukammioihin ja niistä irrotetaan nahat.Ehkä jo siinä vaiheessa herää ajatuksia ja mielipiteitä.Kun näkee kaikki yli tuhat eläintä samassa tarhassa ja niitä kohdellaan todella törkeästi ja epäkunnioittavasti.Kaikki tämä sen takia,että ihmiset eivät paleltuisi talvella,saisivat hienoja vaatteita ja mainetta ehkäpä.Tämä on väärin.Eläimet joutuvat antaa meille kaikkea,että pysyisimme hengissä.Mutta me emme anna niille mitään.Joten kannatan,että KAIKKI jokaikinen maanpäällä oleva turkistarha lopetettaisiin ja eläimet pääsisivät takaisin omiin koteihinsa eli luontoon.Kaikki ansaitsevat kunnon elämän,jopa eläimet.

      Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe