Oikealla kyljessä poltetta

Esa-

Terve! Elikkäs minulla on ollut oikealla kyljellä poltetta, kylkikaaren alaosasta jopa joskus kainaloon asti. Minulla on myös ollut maksa-arvo alat koholla. Arvo on ollut koholla jo elokuusta asti ainakin, melkein 2 kertainen normaali arvoon nähden. Polte tuli lokakuussa. Ultrassa on käyty, ei kasvaimia tjsp. löytynyt ylävatsan ultrassa, virtsateitten ultrassa, keuhkokuvissa ja ekg oli kunnossa. Polte ei ole kovaa, häiritsevää kylläkin. Usein se on poissa. Tuntuu että kun alan ajattelemaan että polttaako, polte alkaa, mutta en ole varma johtuisiko se sitten stressistä? Huono kunto minulla myöskin on, ettei voisi johtua lihaksista? Laihtunut en ole, päinvastoin tullut tasaiseen vauhtiin 1 kilo / kk. Ikää on 20. Eli jos jollain jotain tietoja/arvauksia/kokemuksia vastaavasta, niin kommenttia vaan! Kiitoksia vastauksista jo etukäteen :)

9

16136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitaja

      kuulostaisi vähän sappioireilta. seuraileppas syömisiäsi,jos vaikka johtuis siitä. kahvi, omena, käristetty ruoka, rasvainen ja mausteinen ruoka, paprika yms. ruskea jauhelihakastike mm.aiheuttaa poltetta. jauhelihakin kannattaa vaikka paistaa uunissa kypsäksi ennemmin kuin ruskistaa pannulla. naudanjauheliha ei ole niin rasvaista kun sika.

    • Kukka

      Mulla oli toista vuotta kestäviä ylävatsaoireita.Pääasiassa oikealla mutta välillä korvensi vasemmalta.Lopulta en uskaltanut enää syödä juuri mitään ja laihduin muutaman kilon.(olen muutenkin alipainon rajoilla)Tuntui kun ajattelikin syömistä niin polte alkoi.Menin lääkäriin ja vaadin kaikki mahdolliset kokeet .Sisäelimet kuvattiin ultralla ,vatsalaukku ja ruokatorvi tähystettiin,maksa arvot ,tulehdusarvot,laktoosi ja keliakia kokeet.Lopputulos-kaikki oli aivan täysin kunnossa.Lääkäri sanoi että kärsin suoliston toiminnallisista häiriöistä.Ei ole vakavaa ,mut kiusallista kylläkin.Hoitona suositteli stressin välttämistä,syödä kerrallaan vain pieniä annoksia,välttää rasvaisia ja maustettuja ruokia ja kuullostella itse mitkä ruoat aiheuttaa kipua ja välttää niitä.

    • Sinulla on selvästi ongelmia.
      a) puutteellinen ruoansulatus, josta johtuen sappineste paksuntunut tiehyeeseensä (koska kiviä ei löytynyt)
      b) edellisestä johtuen tietyt virtaukset maksasta sydämeen eivät toimi ja sisältöäkään sille ei ehkä ole
      c) oikeassa kyljessä oleva oleva hermojen toimintakykyä huoltava paikka estynyt toimimasta
      d) vaikea löytää paikkaa, missä saisi asiantuntevan hoidon mainituille ongelmille, koska niitä ei yleisesti tunnisteta liian karheiden tutkimusmenetelmien ja oletusten takia.
      Hieman taustaa sellaisena kuin parantaja Nestor Blomkvist sen aikanaan selvitti:
      Ruokamme pitäisi sulaa aivan kokonaan, 0-pisteeseen asti, josta ruumis alkaa uudelleen rakentaa inhimillistä ainesta. Jos täydellinen sulatus ei onnistu, maksasi joutuu siivilöimään verenkierrosta pois sitä, mikä ei ole riittävästi sulanutta. Se palautetaan uudelleen sulatukseen. Tästä aineksesta muodostuu sappitiehyeeseen joko kivimuodosteita tai tiehyessä oleva materiaali vain paksuuntuu niin, ettei se enää juokse kunnolla. Usein syynä suolahapon puute, joka pepsiinin ohella tulee maksasta vatsaan ko tiehyeen kautta. Kun tämä virtaus on osin tukkoontunut, vatsa ei toimi kunnolla ja heikkous voi jopa viedä jalat alta. Reitiltä oikeasta lapaluusta vinosti alaspäin kohti kylkikaaren ja selkärangan välistä aluetta ja siitä edelleen kylkikaarta seuraten kohti napaa löytynee arkoja paikkoja.
      Kun sappitiehyt paisuu, se estää vapaan virtauksen, joka lähtee oikean lapaluun seutuvilta enemmän selkärangan puolelta, nousee oikean olan kautta laskeutuakseen oikeaa kylkeä alas päätyäkseen sydämeen. Tämä virtaus toisi voimaa sydämelle jos ruoka sitä antaisi. Väsyttää, eivätkä elimet saa tarvitsemaansa voimaa.
      Oikean kyljen hermoja huoltava paikka on myös toiminnassaan estynyt ja huollon tarpeessa. Oireina sydämen rytmihäiriöt ja hermostuneisuus.
      Tarvitsisit ruokaa sulattavia aineita. Tarvitsisit mekaanista käsittelyä, oikein tehtyä yleistä maksahierontaa. Tarvitsisit sellaista luomulaatuista ruokaa josta ruumis saisi raaka-aineita ja voimia, joita se tarvitsee toiminnoilleen. Pitäisi karttaa alkoholia, vääriä lääkkeitä, elintarvikkeiden lisäaineita, hartia-alueen kylmettymistä ja luultavasti myös hedelmäsokeria.

      • napsu

        mulla myös epämääräisiä vatsavaivoja ollut kohta vuoden.kipuilua,kovat ilmavaivat,ekaks aamulla ulostamaan aamupalan jälkeen uudestaan.kipuilua myös oikeassa kyljessä ja oikealla selän puolella,kyljessä välillä kipu polttelevaa.lisäksi ruokatorvi oireita,närästystä ja aivan kuin kurkussa olisi tikkuja,säteilee myös niskaan.lääkäri epäilee happovaivoja ja ärtynyttä suolta.ylävatsan ultra otettu pari kk.sitten,siellä ei näkynyt mitään poikkeavaa,verikokeet ja keliakia ok.laktoosi-intoleranssi löytyi.ihmettelen vain tuota kylki ja selkä kipua,voiko kipu ärtyneestä suolesta säteillä niihin kun ilmaa valtavasti?onko kellään tietoa?selkälihakset aivan jumissa ja kylki myös.ronkin kylkeä ja selkää jatkuvasti ja omissa kuvitelmissa aivan kuin siellä olisi joku möhkyrä.olisi kait ultrassa näkynyt jos esim.munuaisissa olisi kasvain.


    • Rose´02

      Mulla kanssa sellaista kuumotusta, painetta ja pistelyä oikeassa kyljessä, välillä ihan kuin kutittaisi ihon alta oikean kyljen kohdalla, kylkiluiden alapuolella. Ultraäänessä ei näkynyt mitään umpisuolia tai sisäelinvaurioita tai kasvaimia. EI myöskään sappikiviä. V. 2004 oli sappiarvot koholla, sen jälkeen kait normaalit, kun ei ole mitään tt-lääkäri sanonut. Ollut myös viimeisen vuoden ajan aika kovaa oikeanpuoleista päänsärkyä joka ei liity niskalihasjännitykseen, sekin tutkittu. EI ole keliakiaa eikä laktoosi-intoleranssia, nekin on tutkittu.
      Luomuruoat tai huonosti sulavien ruokien välttely ei juuri vaikuta näihin tuntemuksiin, kaikki hihhulikonstit on kokeiltu. Muutenkin olen tällä hetkellä lähes 100% kasvissyöjä enkä juuri käytä alkoholia. Kipulääkkeitä syön tosin nyt päänärkyyn, mutta "kylkivaivathan" alkoi jo ennen sitä.
      Onko kukaan kokeillut mahahappoja lisääväävää lääkitystä? Sehän on närästyslääkkeen vastakohta, eli suolahappolisä. Joillakin voi olla luontaisesti alhaiset mahahappoarvot ilman erityistä sairautta, tai mahahapon eritys voi iän myötä vähetä perinnöllisen taipumuksen takia. Apteekista saa Hypochylliniä, mutta se on niin mietoa, että sen vaikutus jäi pari kertaa kokeillessa vähäiseksi. Saakohan reseptillä jotain vahvempaa? Epäilen itselläni vaivaksi juuri hapotonta mahaa, vaikka olen jo saanut "migreeni" -diagnoosin. Tietääkseni kuitenkaan migreeniä ei voi olla mahassa ;-D

    • Anonyymi

      Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä teille kaikille kuuluu näiden vaivojen kanssa? Itselläni nyt samat oireet. Tismalleen!

    • Anonyymi

      Samoja oireita myös minulla, onko aiemmille kirjottajille löytynyt syytä?

    • Anonyymi

      Mulla on ollut pitkään kipuja oikealla puolella, vatsan alueella ja kyljessä.
      Viitisen vuotta sitten otettiin maksasta koepala ja rasvamaksatulehdusta siellä on, sekä pieni määrä kertynyttä sidekudosta.
      Mulla kanssa poltetta, kipua, paineen tunnetta, ja oikealla kyljellä maatessa tuntuu kuin olisi jokin möykky kyljen alla.

    • Anonyymi

      Moi! mulla myös samat oireet, joten kiinnostaisi tietää onko kellään selvinnyt mistä johtuu? Itsellä myös maksa-arvot koholla ( myös kontrollissa parin viikon alkoholittomuuden jälkeen). Kyljessä tosiaan tuntuu painetta, oikealla kyljellä en voi maata koska tuntuu "kovalta" ja painaa jotenkin niin, että kaikki kehon lihakset menee jumiin (säteilee jalkoihin ym). Alunperin menin lääkäriin vastsan polttelun takia, mutta vasemman puolen polttelu on kadonnut nyt kun en enää nuku oikealla kyljellä. On niinkuin painetta koko oikealla puolella kylkiluiden kohdalla. Nojatessa kipu säteilee etupuolella ja mahalla ollessa selkäpulelle. Tuntuu tosiaan kuin joku painaisi jotain hermoja. Lähete on ollut vetämässä gastroenterologille jo 2kk mutta ei ole aikaa vielä tullut. Vatsan ultrassa eikä sappitiehyeiden magneetissa näkynyt mitään erikoista, ei sappikiviä eikä muutakaan. Urheilun jälkeen kipu tuntuu lisääntyvän, mikä ärsyttää koska urheilua en haluaisi jättää. Mielelläni pääsisin tästä tuskasta eroon mahdollisimman pian...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe