Leikkauksen jälkeen

...

Meidän tyttökissa oli keskiviikkona leikattavana. Kauluri oli pakko ottaa pois kun kissa jatkuvasti repi sitä. Tassu jäi kiinni kaulurin ja kaulan väliin monta kertaa ja lopulta kissa oli saanut kaulurin melkein pois. Se oli jäänyt inhottavan näköisesti jumiin kissan naaman kohdalle. Mitenkään tiukempaan kauluria ei mielestäni olisi saanut vaan se oli ihan hyvin. Huonon mallinen vaan oli. Ja vessassa käynti oli hankalaa vaikka otin wc:n katon pois. Syömäänkään kissa ei kaulurin kanssa ilman apuani pystynyt. Hankala koko vempele!!!

Tänään pitäisi poistaa lappu haavan päältä mutta mietin että kissa varmasti nuolee sitten haavaa.Voisiko lapun vain vaihtaa uuteen? Tiedän kyllä että haava tarvitsisi ilmaa...mutta kumpi sitten on pahempi?

11

9216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mexi

      Minun tyttökissa leikattiin viime viikon torstaina ja en myöskään pitänyt kauluria, koska se oli niin hankala ja meidän toinen kissa meni ihan paniikkiin kun se näki sen kaulurin. Elikkä nyt haava on parantunut erittäin hyvin, sunnuntaina täytys ottaa tikit pois (mitenkähän se onnistuu!!)Kyllä se on sitä välillä nuollut mut ei minusta ole ollut niin hirveen kiinnostunut siitä haavasta, onneksi. Jotku tekee jostain t-paidasta tai vastaavasta sellasen puseron, ettei pääse repimään tikkejä, mut kannattaa seurata onko koko ajan niitä repimässä ja nuolemassa ja sitten laittaa se kauluri tai joku suoja jos ei anna niitten olla rauhassa.

    • tietopankki

      meidän kissalla oli sama homma viime syksynä. ei kannata pitää kauluria, eikä se lappukaan siinä tohdi pysyä. käys apteekista ostamaan sellaista ainetta (en muista nimeä, sori!) joka sisältää jotakin sellaista ainetta mikä ärsyttää kissaa siten, että se ei nuole sitä haavaa. etenkin kannattaa laittaa sitä ainetta illalla kun itse menet nukkumaan, koska et pääse kuitenkaan seuraamaan kissasi tekemisiä yöllä.

    • KuR

      Suojapuku, josta tuossa jo mainittiinkin oli meillä tosi kätevä ratkaisu. Minä leikkasin vanhoista pitkishousuista lahkeenpätkän ja tein siihen jalanreiät :) Mitään ompelutaitoa ei tarvittu ja puku pysyi päällä loistavasti. Paljon vähemmän oli protestia siitä kuin kaulurista. Laatikolla käynti onnistui ihan tavallisesti ja välillä otettiin sukka pois, et kissa pääsi peseytymään kunnolla.

      • Sussu

        Olisin itsekkin ehdottanut juuri tuota "sukkapukua"

        Meikkä kissat inhoaa kauluria ylikaiken joten otettiin aikanaan kun tyttöjä sterilosoitiin niin tuo sukkapuku käyttöön. Tosiaan vanhasta "yöpaidasta" hiha poikki ja siihen jalanreiät. Pääsee helposti tarpeilleen eikä pääse nuolemaan tikkejä. Meillä kyllä tytöt oli nolona kun liikuivat, vatsa viilsi maata melkein. Se aine mitä suihkutetaan tikkien päälle on Vetcaren Cothivet suihke. koostumus läventeliöljyä, rosmariiniöljyä, hevoskastanjauute, timjamiöljy, sypressiöljy, mailasuute, asteriuute ja hydrokotyyliuute. Eteeriset öljyt tuoksuvat. Jos yrittävät nuolla haava meillä ainakin oppi siitä kerrasta ettei kannata nuolla kun ei maistu hyvälle. Purskutti sylkeä vähän aikaa. 3-4 krt päivässä kun suihkauttaa niin hyvä on.


    • Saija

      Moro!

      Mun tyttökissa leikattiin heinäkuussa. Kun tultiin kotiin, otin kaulurin pois samantien. Oli niin hankalan näköistä sen olo. Tikit poistettiin aikanaan, ja mitään ongelmia ei ollut. Että tämmöinen kokemus meillä :)

    • ...

      Nyt kaipaisin vinkkejä siihen miten tuon lapun saa haavan päältä irti? Niin hyvin on kiinni ettei lähde vaikka tein niin kuin neuvottiin ja kastelin sitä vedellä. Ja mein neitonenhan on niin vilkas että kissaa ei helpolla paikallaan pidä. Lappu on kiinni tosi tiukassa, ei ole lähtenyt irti vaikka kissa itsekin sitä nuolee.
      Tikit on onneksi sulavia että niitä ei tarvitse alkaa poistamaan.

      • ...

        Että mikä lappu ja kauluri, kun kissallani ei semmosia ollut. Tiedän kyllä mitä ne ovat mutta en ymmärrä miksi jotkut lääkärit niitä käyttävät edelleen vaikka ei ole pakko. Tyttökissani leikattiin viime syksynä ja kaikki meni tosi hyvin. Leikkaushaava ei ollut iso, eikä mitään suojalappuja eikä kaulureita tarvittu, tikit olivat itsestäänsulavia.Lääkäri sanoi leikanneensa jo vuosia samalla systeemillä ilman ongelmia. Toipuminen sujui nopeasti eikä kissa valitellut kipuja. Nuoli haavaa (lääkäri sanoi ettei se haittaa) ja pennut kävi maitoa yrittämässä juoda (mitään ei kuitenkaan enää tullut), haava parani silti nopeesti. Leikkaus ei edes maksanut enempää kuin muualla, päinvastoin oli halvempi. Miksei siis kaikki lääkärit toimi niin että kissalla olis helpompaa parantua.
        Onko se sitten juuri siitä rahasta kiinni...Ei saisi olla.


    • Siam-maatiais kisut

      No löytyihän se oikea osoite --olin hieman hassu kun tuolla viereisellä puolella kysyin lSterilisaatiosta. Minun tyttöni leikattiin täällä Ranskassa eilen tähystyksellä ja niillä laitettiin hajusteainetta kyljen tikkien päälle ja ei ollut kauluria tai teippejä.

      Mietin vaan että onko teidän kissoiltanne poistettu kohtu ja munasarjat vai miten homma on hoitunut?

      Olin odottanut tosi kipeitä kissoja kotiin mutta takaisin tuli leikkisät ja nälkäiset tytöt.

      Hyvää jatkoa teille kaikille ja kaikille kisuille pikaista toipumista....

      • ...

        Molemmat poistettiin, kohtu ja munasarjat. Haava ei mielestäni ole kovinkaan iso. Paitsi etten ole sitä vieläkään kunnolla nähnyt kun en saa lappua millään irti. Kissa oli pirteä jo heti leikkauspäivän iltana eikä sitä mitenkään ole vaivannut haava. Leikkii yms. ihan niin kuin ennenkin. Varmasti paljon parempi vaihtoehto laittaa jotain hajustetta estämään nuolemista kuin tuollainen tarralappu ja kauluri-yhdistelmä. Meillä ainakin on noi molemmat osoittautunu tosi epäkäytännöllisiks. Mut se on pääasia et kissa on toipunu hyvin. Taidanpa taas käydä ton lapun kimppuun. Kissa alkaa kohta muakin jo karttaa kun aina koitan sitä nyppiä...kohta saa lekuri ite tulla ottamaan sen irti! Mut kiva että myös sun kisusi jakselevat hyvin. Luinkin juttusi aiemmin toiselta palstalta...


    • kamu21v

      leikka kaulurin reunasta 5-7cm pois sido teipillä
      pystyy hyvin syömään muttei repii tikkejä
      kaulapanta tee pari ylimäärästä reikää ja kauluri päähän jos oma sormes mahtuu kaulurin ja kissan niskan väliin niin ok ja kissan käpälä ei sinne mene enään muista puhdistaa kissan korvia ja rapsutella niskasta siis kaulurin sisältä kus ei se mirri sinne ite yllä plus muista välillä putsta takalisto lämösellä vedellä uitetulla pumpulilla koska mirri ei sinne ite yllä
      jos se kaulri on about 7-10vrk

    • Anonyymi

      Apteekista saa nuoleminen estämiseen katkero suihketta. Toimii ainakin meillä. Tikit saavat olla rauhassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe