Öljypuhdistus rasvaiselle iholle

suosittelen

Voi kuulostaa kauhealta, että rasvaiselle iholle lätkitään öljyä, mutta homma perustuukin siihen, että "samanlainen liuottaa samanlaista" eli rasva liuottaa rasvaa. Tästä puhdistuksesta ei jää iho öljyiseksi. Se pitäisi tehdä joka ilta. Tulokset alkavat näkyä (vähemmän näppyjä, vähemmän rasvankiiltoa) viimeistään kuukaudessa. Itselläni aluksi tuli lisää näppyjä, mutta sitten huokosten puhdistuessa näpyt vähenivät. Nyt ihoni on todella hyvässä kunnossa. Suorastaan hehkuu.

Tehdään siis näin:
1. Sekoitetaan apteekin risiiniöljyä ja tavallista ruokakaupan extra virgin oliiviöljyä. Puolet ja puolet on hyvä lähtökohta. Jos seos kuivattaa liikaa, kannattaa lisätä oliiviöljyn osuutta. Jos taas ei puhdista tarpeeksi tehokkaasti, lisätään risiiniöljyn osuutta. Jos on allerginen risiiniöljylle (monet ovat) niin pelkkä oliiviöljykin käy.
2. Levitetään öljyseosta kasvoille. Hierotaan hellästi pari minuuttia.
3. Otetaan puhdas pyyhe/harsovaippa/muu kangas, jossa on nenän tai suun kohdalla hengitysaukko. kastellaan se niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee. Puristetaan enimmät vedet pois, laitetaan kasvoille. Jos tuntuu liian kuumalta, voi käyttää vähemmän kuumaa vettä, mutta aika lämmintä se saisi olla. Annetaan olla kasvoilla (on muuten ihanan rentouttavaa) kunnes jäähtyy. Voidaan kastella uudelleen kuumalla vedellä ja toistaa pari kertaa, jos halutaan olla tosi perusteellisia (mä yleensä teen vain kerran tämän). Tämä vaihe avaa huokosia.
4. Otetaan pehmeä kangas tai vanulappu, joka kastellaan kuumalla vedellä. Hierotaan sillä varovasti ihoa joka kohdasta, kunnes kaikki öljy on saatu pois. Huuhdotaan pesulappua aina välillä kuumalla vedellä.
5. Jos iho tuntuu kuivalta puhdistuksen jälkeen, voi laittaa ihan pikku tipan jotain öljyä (avokado, manteli, ym) tai sitten hyväksi toteamaasi kosteusvoidetta.

7

8020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitava.

      Ei tarvitse välttämättä käyttää risiiniöljyä. Pohjaöljyt ovat tosi hyviä esim. Jojoba öljy, viinirypälesiemenöljy, sesamsiemenöljy ym vastaavia. Ovat kyllä parempia kuin risiiniöljy.
      Oliiviöljykin pitäisi, olla tosi tummassa pulossa , että se olisi tervettä.

    • jos

      iho on niin herkkä, ettei se oikein kestä mitään hieromista. Riittäiskö tuputtelu ja huuhtelu lämpimällä vedellä? Mietin tässä halvempia keinoja saada iho kuntoon kun ainut tähän mennessä iholle sopinut tuotemerkki on ollut ei niin edukas dr. hauschka, ja siihen ei opiskelijana kertakaikkiaan ole varaa.

      Mikähän öljy toimisi parhaiten tällaiselle epätoivoiselle yhdistelmälle: herkälle, rasvoittuvalle, näppyiselle ja pinnalta hilseilevän kuivalle iholle? Jojoba, rypäleensiemen?

      • alkuper

        Ja jos hierookin, niin muutenkin ihan kevyesti ja hellävaraisesti riittää. Ei kannata käyttää ihan kuumaa vettä herkälle iholle.

        Vedellä huuhtelu ilman kankaalla tai vanulla pyyhkimistä ei oikein poista öljyä kunnolla - mutta voithan kokeilla.

        Öljystä en osaa sanoa muuta kuin sen, että risiiniöljy ei sopine. Muuten pitää ihan itse kokeilla, mikä öljy sopii just sun iholle.


      • käyttö

        Jojoba öljy tasapainoittaa talirauhasten toimintaa.Öljy imeytyy nopeasti, vaikuttaa allergiaa ehkäisevästi ja tasapainottaa ihon happosuojakerrosta. käytetään psoriakseen, ekseemaan, akneen, pieniin haavoihin ja hiuksille. Sopii kaikille ihotyypeille ja voidaan käyttää myös auringonsuojaöljynä.Jos on esim. meikkiä suosittelen ensin levittämään kevysti kasvoille , minkäjälkeen pyyhitään ja sen jälkeen jokin kevyt alkoholiton kasvovesi. Sitten voi vielä levittää ohuesti voiteeksi iholle jos tarvitsee.


      • jos
        käyttö kirjoitti:

        Jojoba öljy tasapainoittaa talirauhasten toimintaa.Öljy imeytyy nopeasti, vaikuttaa allergiaa ehkäisevästi ja tasapainottaa ihon happosuojakerrosta. käytetään psoriakseen, ekseemaan, akneen, pieniin haavoihin ja hiuksille. Sopii kaikille ihotyypeille ja voidaan käyttää myös auringonsuojaöljynä.Jos on esim. meikkiä suosittelen ensin levittämään kevysti kasvoille , minkäjälkeen pyyhitään ja sen jälkeen jokin kevyt alkoholiton kasvovesi. Sitten voi vielä levittää ohuesti voiteeksi iholle jos tarvitsee.

        Jojoba kuulostaisi hyvältä. Jostain luin, että jojobaöljyä käytetään myös eteerisistä öljyistä sekoitetun hajuveden pohjana. Taidan siis kokeilla sitä ja oman hajuveden tekoa myös :) (kun kaupoissa olevat ei yllätys nekään käy mulle)

        Kiitos!


      • 0311

        Arganöljy on öljyjen aateliaa, tunnetaan myös marokon kultana.


    • oneheart

      Paljonkohan viinirypäleensiemenöljy maksaa? Ja mistä sitä saa? Apteekista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      56
      2960
    2. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1477
    3. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      53
      1163
    4. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      63
      1063
    5. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      115
      957
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      950
    7. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      872
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      31
      751
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      59
      748
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      40
      732
    Aihe