Sinustako seuraava copperfield?

???

Kysymys kuuluu miksi on periaatteessa niin vähän kuuluisia taikureita tyylii copperfield. Tuollaisille tempuille olisi kysyntää paljon enemmän varsinkin täällä suomi-norja-ruotsi-saksa ranska aluella. Siis iso alue. Katselin yhden kerran simotaikurin esiintymistä ja hänestä paistoi oikein läpi esiintyjän lahjat. Improvisointi. Davidillä näitä ei ole vaan sama vitsi aina samassa paikassa esim. tornado of firessä ja helsingin näytöksessä aina sama vitsi samassa paikkaa. Siis joku keksii nuo jutut mitkä david sitten möläyttää suustaan ennalta sovitulla hetkellä ja vetää naaman typerään virneeseen. Kaiken huviksi david ei osaa vitsailla muuta kuin toisten ihmisten kustannuksella. Pitää pilkkanaan toisia ihmisiä.

Davidillä on ollut hyvää tuuria temppujen kanssa kun esim. vapauden patsaan hävitys piti alunperin mennä jollekkin muulle mutta kun se ei kelvannut hänelle niin tempun keksijä meni epätoivoisena tarjoamaan temppua davidille joka pääsi kerralla maailman kartalle.

Temput mitä david esittää eivät ole loppupeleissä niin kalliita pääasissa muutaman tuhat dollaria tosin esim. portal illuusion häviämis osa maksaa satojatuhansia dollareita. Davidillä kun on yksioikeudet tuohon temppuun.

Samoja temppuja voisi siis esittää kuka tahansa ja päästä samalla tavalla maailman maineeseen.

2

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      yhdyn tuohon. simolla on hyvä näytteliän lahjat kun taas david käyttää musiikkia niin ei tarvii esittää ja puhua

    • Mendoza

      Loppupeleissä koko juttu kiteytyy muutamaan juttuun joista kaikkein tärkein on persoona ja kyky ottaa yleisö; karisma. Yksikään suuri illuusio, oli se kuinka kallis tahansa, ei kenestäkään taikuria tee joten ihan kuka tahansa niitä ei voi esittää ja nousta suosioon. Se on vähän sama asia kuin näyttelijöissä. Ei harrastajateatterin kankeaa Minnaa (anteeksi vain kaikki Minnat!) voi laittaa Meryl Streepin tilalle vaikka Sofien Valintaan. Ikävä kyllä maallikoiden yleinen virhe on juuri se, että he kuvittelevat temppujen tekevän taikurin.

      Eikä tempun tarvitse olla iso ja kallis ollakseen loistava. Vaikkapa Alan Wakeling vangitsi tuhatpäisen yleisön täysin pauloihinsa biljardipalloilla. Karisma on se joka toimii.

      Kyllähän tällä akselilla on kuuluisia taikureita, vaikkapa Ruotsin Joe Labero jolla on iso ja kallis show. Saksassa ja ranskassa on paljonkin loistavia taikureita joilla on isot showt. Se, ettei heistä puhuta Suomessa tai nähdä televisiossa, ei tarkoita etteikö heitä olisi.

      Suomessa illuusioshow ei vain oikein toimi. Koko Iiro Seppäsen show myytiin viime vuonna pilkkahintaan (ja siellä oli hienoja, hyviä ja kalliita juttuja paljon). Suomessa on vain ole markkinoita niin isoille jutuille. Kustannukset ovat kuitenkin melkoiset.

      Jos lasketaan, että keskimäärin perusilluusio maksaa 4000 euroa (plus muut kulut eli rahti, tulli, ALV, keissi) ja niitä jo puolentoista tunnin showhun tarvitaan ehkä 8 kpl plus "täytetemput" illuusioiden väleihin. Lisäksi henkilökunta (valot,äänet,assistentit,lava-apulaiset), äänentoisto, valot (plus mahdolliset savu- tai tuulikoneet), varastointi, harjoitustilat, kuljetuskalusto, esiintymispaikan vuokra...summa nousee varsin äkkiä himskatin suureksi. Liput eivät hinnaltaan voi olla copperfieldin tasoa vaan niiden pitää noudattaa yleistä tasoa (esim teatterilippujen kanssa) niin aika monta lippua pitää myydä että pääsisi edes omilleen saati tekisi voittoa. Taloudellinen riski on aivan valtava.

      Toki Davidillä on sama vitsi joka paikassa. Ei taikuus-varsinkaan tuossa mittakaavassa-ole mitään hetkessä kiinni olevaa viihdettä vaan tarkkaan käsikirjoitettu näytös samoin kuin musikaali teatterissa. Toki improvisoinnille on varaa, mutta etupäässä edetään sekuntiaikataululla. Copperfield kyllä on erittäin lahjakas taikuri ja hänellä riittää karismaa vaikka kuinka mutta olen nähnyt hänet lavalla parhaimmillaan että pahimmillaan. Hänen ongelmansa on se, että viimeiset 20 vuotta on ollut kiertueella ja tekee 500 keikkaa vuodessa. Tahti on valtavan kova ja varmasti väsyttää. Mutta oikeassa olet-Simo Aalto on erittäin karismaattinen esiintyjä. Ja hänen shownsa on Suomen mittakaavassa erittäin toimiva-se mahtuu pakettiautoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe