Ostin marraskuussa yksityiseltä henkilöltä asunnon. Kun hinta saantiin vihdoinkin pienen tappalun jälkeen kohdalleen, maksoin käsirahan ja kaupat sovittiin perjantaiksi 27 tammikuuta. Isännöitsijäntodistuksessa näkyi velkaosuus,yhtiö- ja rahoitusvastike.Todistus oli päivätty lokakuussa, eikä siinä näkynyt mitään maksamattomia vastikkeita.
Nyt kaupanteon jälkeen, isännöitsijältä ilmeni, ettei myyjä ollutkaan maksanut vastikkeita tästä "loppu"ajasta, eli kolmen kuukauden vastikkeet yhtiövelan lyhennys jäi mun maksettavaksi. Myyjä ei vastaa ja ilmoituksensa mukaan on lähdössä pitkälle reissulle saamillaan rahoilla.
Kysäisin kiinteitönvälittäjältä miten on, vastaus oli, että minä olen vastuussa vain kolmen kuukauden osalta, oli niitä maksamattomia vastikkeita vaikka kuinka paljon tahansa. Isännöitsijä vaan voivotteli ja totesi että jonkunhan ne on maksettava, eikä muita maksajia ole kuin minä.
Eli myyjä tiesi tasan tarkkaan mitä teki, jätti juuri ne kolme maagista kuukautta maksamatta. Eli olkaa tarkkana yksityisten myyjien kanssa. Ne kusettaa... ainakin tälläistä aloittelijaa.
Kysäsin miten asia olisi jos olisin ostanut kiinteistövälityksestä... he tarkastavat tilanteen kauppapäivänä, ja jos laskut on maksamatta, ne maksetaan kauppahinnasta suoraan isännöitsijälle. Ja jos jostain syystä ei tarkista, välitysliike on vastuussa, yhtään asuntoa ei myydä uudelle ostajalle maksamattomilla vastikkeilla.
Eli ei liene epäselvää, keneltä ostan seuraavat asuntoni. Vituttaa !!!...vaikka kysymys ei ole kun reilusta tonnista, mutt kuiteskin.
Maksamattomat
7
2394
Vastaukset
- No niin
Sähän voit varmaankin käräjöidä rahat itsellesi takaisin. Jos siis viitsit sen tonnin takia.
Kokonaan eri juttu on, kuinka paljon maksoit ylihintaa asunnostasi. Siinähän helposti ei 20 tonniakaan paljoa paina..- sgfhgsfhgf
Aina kannattaa tarkistaa kaupantekopäivänä asunnon tiedot uudestaan. Kolmessa kuukaudessa ehtii tapahtua paljon.
Itse maksoin autotallin sähkön edellisen asukkaan puolesta, koska se veloitetaan vain kerran vuodessa ja maksupäivä osui minun omistuksen aikoihin. Enpä osannut tuotakaan ajatella saati ottaa selvää miten sähkölasku tallin osalta maksetaan.
Asunnon omistaja vastaa asunnon velvoitteista aina kaupanteko hetkeen asti. Saat rahasi takaisin viimeistään oikeuden kautta. Edellinen asukas maksaa omansa ja myös sinun oikeudenkäyntikulut, joten hän todennäköisesti maksaa mielummin heti, kun kuulee sinun olevan tosissasi ja valmis oikeudenkäyntiin.
Toinen asia. Jos kaupantekohetken ja vapautumisen välillä on rutkasti aikaa, tulee kauppakirjaan tehdä merkintä kuka vastaa asunnon velvoitteista kaupantekohetken ja vapautumisen väliltä.
- kysymys_isännöitsijälle
Älä turhaan kiirehdi maksamaan niitä. Näkyypähän taseessa. Se että isännöitsijä ei niitä viitsinyt periä niin roikota vastikkeet edelleen myöhässä....
Ja voit silti laittaa vastikkeet perintään entiseltä asukkaalta. Ei siinä matkat paljoa paina... - samassa veneessä
Hei, yritin tuossa tietoa etsiä ja tahoa keneltä kysyä, tuli tämä Sinun tekstisi vastaan. Itse teimme vajaa vuosi sitten kaupat ensiasunnostamme välittäjän kautta. Ei tee tiukkaa mainita Kiinteistömaailman nimeä... Lopputulos on sama. Kuulostaa kuin olisimme samalta henkilöltä ostaneet asunnon! Nyt taloyhtiö perää näitä maksamattomia vastikkeita meiltä, kun ei edellinen ostaja vastaa, ja jostakin rahat pitää saada. Kysyisin Sinulta, mistä sait tämän mainitsemasi tiedon, että välittäjä on vastuussa?
Syksyyn iloa toivottaen
pysykäämme varpaillamme!Välittäjällä on selonottovelvollisuus, ja siihen sisältyy myös vastikerästien selvittäminen. Jos välittäjä (tai oikeammin välitysliike) ei sitä tee, niin välitysliike on korvausvelvollinen.
Ja ostaja on oikeasti velvollinen maksamaan ne kolmen kuukauden rästivastikkeet, ostotarjoukseen tai kauppakirjaan kirjatut lauseet eivät merkitse mitään.- Asia näin
Välittäjä_LKV kirjoitti:
Välittäjällä on selonottovelvollisuus, ja siihen sisältyy myös vastikerästien selvittäminen. Jos välittäjä (tai oikeammin välitysliike) ei sitä tee, niin välitysliike on korvausvelvollinen.
Ja ostaja on oikeasti velvollinen maksamaan ne kolmen kuukauden rästivastikkeet, ostotarjoukseen tai kauppakirjaan kirjatut lauseet eivät merkitse mitään.As oy laista:
"6 §
Uuden omistajan vastuu yhtiövastikkeesta
Osakkeen siirtyessä uudelle omistajalle tämä on vastuussa yhtiövastikkeen maksamisesta omistusoikeuden siirtymisestä lähtien.
Osakkeen uusi omistaja on edellisen omistajan ohella vastuussa tämän laiminlyömästä yhtiövastikkeesta kolmelta kuukaudelta ennen omistusoikeuden siirtymistä uudelle omistajalle."
Eli aloittaja on vastuussa EDELLISEN OMISTAJAN OHELLA maksamattomista vastikkeista. Eli jos edellinen omistaja ei niitä suostu maksamaan, niin uusi omistaja on velvollinen ne maksamaan ja sitten vaikka oikeusteitse ne perimään edelliseltä omistajalta. - päivitystä
Asia näin kirjoitti:
As oy laista:
"6 §
Uuden omistajan vastuu yhtiövastikkeesta
Osakkeen siirtyessä uudelle omistajalle tämä on vastuussa yhtiövastikkeen maksamisesta omistusoikeuden siirtymisestä lähtien.
Osakkeen uusi omistaja on edellisen omistajan ohella vastuussa tämän laiminlyömästä yhtiövastikkeesta kolmelta kuukaudelta ennen omistusoikeuden siirtymistä uudelle omistajalle."
Eli aloittaja on vastuussa EDELLISEN OMISTAJAN OHELLA maksamattomista vastikkeista. Eli jos edellinen omistaja ei niitä suostu maksamaan, niin uusi omistaja on velvollinen ne maksamaan ja sitten vaikka oikeusteitse ne perimään edelliseltä omistajalta.Maksuvelvollisuuden alkaminen sekä maksuperusteesta poikkeaminen ja perusteen muuttaminen
6 §
Maksuvelvollisuuden alkaminen
Velvollisuus maksaa yhtiövastiketta alkaa, kun osake on rekisteröity, jollei perustamissopimuksessa, uusien osakkeiden antamista koskevassa yhtiökokouksen päätöksessä tai yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä.
Osakkeen uusi omistaja on vastuussa yhtiövastikkeen maksamisesta omistusoikeuden siirtymisestä lähtien.
7 §
Uuden omistajan vastuu vanhan omistajan maksulaiminlyönnistä
Osakkeen uusi omistaja on edellisen omistajan ohella vastuussa tämän laiminlyömästä yhtiövastikkeesta ja 2 §:n 2 momentissa tarkoitetusta maksusta.
Uuden omistajan vastuun enimmäismäärä on yhtä suuri kuin yhtiövastikkeen yhteenlaskettu määrä siltä kuukaudelta, jona omistusoikeus siirtyi, ja sitä välittömästi edeltävältä viideltä kuukaudelta.
Uusi omistaja ei kuitenkaan vastaa sellaisesta entisen omistajan laiminlyömästä yhtiövastikkeesta tai maksusta, jota ei ole mainittu isännöitsijäntodistuksessa ja joka on erääntynyt maksettavaksi ennen todistuksen päiväystä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k395238- 853742
- 483145
- 623035
- 113025
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t562383- 411868
Kiusaaja otti yhteyttä, mitä tekisit?
Minulle kävi näin pari kk sitten. Olin aluksi todella ystävällinen. Sanoin, että olin jo unohtanut jne. Asia jäi vai1451838Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!
Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….101815- 181741