Kokemuksia työaikapankista

kusetuksen makua

Hei,te metallimiehet joiden yrityksissä käytössä työaikapankkikäytäntö. Eli käytännössä hiljaisena aikana tehtäs miinusta ,jotka korvattas tunti-tunnista periaatteella kiireen aikaan. Lisäksi pitäisi tehdä plussatunteja samalla periaatteella seuraavaa talvea varten.Miten on toiminut teillä? Ovatko tuntimäärät viruneet vuosi vuodelta ylöspäin? Meillä työnantaja on ottanut sydämmenasiakseen ajaa tämän käytännön läpi. Tuntimäärät olisivat alkuun -20-40tuntia plussaa eli yhteensä 60 h korvattavaa. Max korvausaika per päivä ois 2h ,joten tällä määrällä pitäs tehdä 6 viikkoo kymppi tuntista yhtä soittoo. Ja täähän ei oo kun jään koettamista kepillä . Seuraavissa neuvotteluissa vaaditaan todennäköisesti lisää. Näin ainakin meillä, sillä työnantaja otti jo esille mahdollisen lauantaityön teettämisen jos ei kelpaa. Lomauttamaan ei lähde,koska imago kärsii osinkoja sijoittajille jaettaessa. Muutaman kk:n pakkoloma ei maailmaa kaatas kunhan karenssit ois eka lusittu. Kiristäs vaan vähä vyötä. Toisaalta työnantaja pelkää lomautusten suhteen viime vuoden kaltaista aivovuotoo ,parinkymmenen ammattimiehen äänestäessä jaloillaan. Ollaan tultu porukassa siihen tulokseen että sanomme ei työaikapankille tapahtui mitä tahansa. Tämä on jo raha-asia menetettyjen yt-korvausten muodossa. Omat menetyksenikin laskettaisiin tuhansissa euroissa viime vuonnakin jos kaikki yt:t menisivät pankkiin. Kaikki säästöt pitäs repiä työmiehen selkänahasta prkl...!

14

5672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei menty

      On sitä meilläkin yritetty jo monta kertaa, muttei me siihen suostuta. Taisi sitä joku konsulttikin yrittää aivopestä porukkaa siinä kuitenkaan onnistumatta.

      • Anonyymi

        Pois koko työaikapankki tälläisena aikana, kun työvoima pula monella alalla.


    • olavi

      yrityksissä joissa on työtä niin paljon että sitä riittää ylitöiksi asti,ja työn kate vielä niin hyvä että ylityökorvauksia kantsii maksaa,ei siellä oo mitään järkeä suostua moiseen pankkiin.

      Meillä on eri juttu.Kirjanpainoala on kilpailtu,välillä hyvin hiljaista ja aika harvoin hyvin kiire,tuotteen kate niin alhaalla että ylityökorvauksia ei voi maksaa.Meillä se työaikapankki toimii vain omaksi eduksemme.Jos on vähän hommaa niin ei muuta kuin miinustunnit ylös ja koti harrastusten pariin.Tunnit nollataan aika pitkällä välillä ja miinukset voi sopimuksen mukaan tehdä 1/1 takaisin tai antaa vastaavan summan palkasta pidättää.Jos taas on plussaa,jota on suurimmillaan ollut noin 20-30h niin pidetään vapaana kun on hiljaista.

      • korvailla niitä - tunteja

        sit jälkeenpäin. Meillä konttorin tytöt laitto kätensä kyynärpäitä myöten paskaan ja kirjoittivat alle -40 40 tuntia sopimuksen. Ja työnantaja haluaa lisää. Kyse ei oo kuin ahneudesta. Samaan aikaan pyörii tehokkuusprojekti. Insinöörejä palkataan pilvinpimein mittaamaan käytäviä. Vanhat alihankintasopimukset irtisanottu ja uudet toimittavat suttapaskaa. Tämä on sitä kirjaviisaiden tehokkuutta ja meidän pitäs joustaa.


      • sama
        korvailla niitä - tunteja kirjoitti:

        sit jälkeenpäin. Meillä konttorin tytöt laitto kätensä kyynärpäitä myöten paskaan ja kirjoittivat alle -40 40 tuntia sopimuksen. Ja työnantaja haluaa lisää. Kyse ei oo kuin ahneudesta. Samaan aikaan pyörii tehokkuusprojekti. Insinöörejä palkataan pilvinpimein mittaamaan käytäviä. Vanhat alihankintasopimukset irtisanottu ja uudet toimittavat suttapaskaa. Tämä on sitä kirjaviisaiden tehokkuutta ja meidän pitäs joustaa.

        niistä miinus tunneistahan on saatu palkka,ei kai kukaan voi vakavissaan odottaa että sen maksetun palkan voisi pitää ilman vastinetta?

        Mutta totta on tuo että se pankki toimii max -30h tasolla,kolmen kuukauden tasausjaksolla.Tuo määrä on vielä suht helppo korvatakin jos nyt miinusta on paljon.


      • odota mutta velanhan
        sama kirjoitti:

        niistä miinus tunneistahan on saatu palkka,ei kai kukaan voi vakavissaan odottaa että sen maksetun palkan voisi pitää ilman vastinetta?

        Mutta totta on tuo että se pankki toimii max -30h tasolla,kolmen kuukauden tasausjaksolla.Tuo määrä on vielä suht helppo korvatakin jos nyt miinusta on paljon.

        sanotaan olevan veli otettaessa veljenpoika maksettaessa. Meillä ainakin kyse on vaan siitä että kaikki miehet pitäs saada kesäisin painaa ylkkää kun nykyisin se on pieni nuorten työntekijöiden joukko jolla ylitöitä 200h pintaan parhailla. Nyt sitten on herätty siihen miten kallista se on olevinaan. Ja paskat jos niistä ei rahaa saa niin kesällä on muutakin tekemistä kuin kuin raataa osakkeenomistajille lisää rahaa saamatta mitään muuta vastinetta kuin pitää lomaa talven kovimmilla pakkasilla.


    • kepa

      ei kai idiootitkaan ihan kaikkeen suostu.eli kun tollasta lappua näytellään ja kysellään nimiä siihen,niin kädet syvemmälle taskuun.TYÖNANTAJAN AHNEUDELLA JA RÖYHKEYDELLÄ EI OLE ENÄÄ MITÄÄN RAJAA.

    • Lolyta

      Meillä on tässä maassa työehtosopimukest, mitä monessa muussa maassa ei ole. Niissä määritellään työajat ja palkat ja piste.
      Jos menette suostumaan johonkin työnantajan ehdottamaan pilipalitouhuun, niin se on ihan omaa tyhmyyttänne. Piste, piste.

    • Moro
      Meillä on työpaikalla pankki käytössä ja menee silleen et miinustuntei voi olla 40 ja plussaa 80 ,sekä viikossa työnantaja voi kiire-aikana teettää 6-10 lisätuntia ja aina se on ollut tuo 10lisätuntia,tarkoittaa 8vko:a 50h työviikkoa.
      Saatiin sopimuksessa työ-aikaan liukuma ton pankkisopimuksen kylkiäisenä ja jos irtisanotaan sopimus menee myös liukuma samalla.(kiristyskeino)
      Nyt on tes katkolla marraskuussa ja samalla tuntipankki ja työnantaja haluaa nyt uuden työ-aikapankkisopimuksen,joka muuten sama,mutta tasattaisiin joka vuoden loppuun mennessä,eli pidetään vapaat tai maksetaan ne,eli joka vuoteen 80 työtuntia lisää,kun ne maksettaisiin pois!!!!
      Työnantaja luonut uhkakuvan jopa uusien työntekijöiden palkkaamisesta!!!Eli menee suunnilleen näin ,että jos joudutaan palkkaamaan lisää väkeä niin tilauskannan laskettua joudutaan tekemään tuntipalkalla töitä?No mitäs kummaa siinä olisi?No tässä firmassa on siis melkein kaikki työt urakkahinnoiteltu ja urakan ja tuntipalkan ero nuoremmilla työntekijöillä on jopa lähes 40%:a,eli pistää miettimään.
      Nyt kaikille neuvoksi,että älkää missään nimessä hyväksykö pankkeja työpaikoillenne ,tai jos niin perustuen vapaaehtoisuuteen.

    • Anonyymi

      Pitkät päivät vaikeuttaa varsinkin perheellisen elämää, siitä kuuluu saaha ylityökorvaus. Yks yhteen työaikapankkiin ei kannata suostua.


      Jos työnantaja on nihilisti niin ei muutaku persettä penkkiin.

      • Anonyymi

        Menen mielummin spermapankkiin kuin työnantajan kusetuksiin mukaan.
        Lampaat suostuu kaikkeen kun ovat korviaan myöden veloissa, sehän on se perimmäinen syy suostua kusetuksiin kun pelätään että saavat kenkää seuraavissa YT:ssä ja vieläpä murehtivat surkeasta paskaduunista vaikka elämä on muutenkin jo ihan solmussa.

        Onnea vaan velkaelvikset.


    • Anonyymi

      Kyllä olette kusetettavia, niin kuin koko Suomen kansa. Markat vaihdettiin euroihin ja takkiin tuli.

    • Anonyymi

      Herrat tietävät mitä se työnteko on. Sen tähden eivät itse tee sitä lainkaan.

    • Anonyymi

      Lisätyön täytyy olla viikonlopputyötä, koska laissa sanotaan, että lisättyä ei saa olla ylityötä työvuoron päälle, vaan lisätyön täytyy olla työaikana (eli esim klo 07.00-15.30 välisenä aikana jos se on teidän työaika). Ylitöitä, eli työpäivän päälle tulleista tunneista on annettu laissa määräykset. Työaika ei saa ylittää 10 tuntia/vuoro ja sen ylittämisestä on jyrkkä kielto laissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe