pieni vai iso koira

ristiriitaista

hei.olemme aikoneet ottaa koiran pennun,mut minulla ja miehelläni on eri mielipiteet rodusta.minä haluaisin pienen kun hän taas ison tai keskikokosen,olen yrittänyt pänttää sille päähä että ei meillä ole hirveesti aikaa kouluttaa isoa koiraa,kun olemme molemmat töissä aamusta viiten asti.meillä on lapsi joka on neljännellä luokalla joka hoitaisi aamut ja päivät kun tulemme kotiin.asumme vielä helsingin keskustassa,mut sadan metrin päässä on mahollista kouluttaa ja lenkkeillä koirien kanssa myös lähellä on koira puisto.mieheni on todellakkin sitä mieltä jos koira otetaan se ei ole mikään pieni,hän haluaisi lenkkeillä ja muutenkin kouluttaa kyseistä rotua.ps.molemmilla koira kuume hyväksyn sen mielipiteen mikäli on helposti koulutettavissa.tykkään itsekkin melkein kaikista koirista eli kysyisin teiltä mitkä ovat näistä helpompia meille.saksanpaimen koira,lapinkoira,samojedi,rotikka vai bordercollie.nämä ovat meijän molempien päättämiä rotuja...koirakuume kasvaa.kiitos vielä kaikillejotka vaivautuvat vastaamaan.

26

2364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpsö

      Saksanpaimenkoirien osalta taitaa narttu olla helpompi kuin uros, joka vaatii jo aika paljon. Muista mainitsemistasi roduista mulla ei ole tietoa. Meillä on nyt uros gorgi, joka on iso koira pikku paketissa ja jaksaa lenkkeillä pitkiä lenkkejä lyhyistä jaloista huolimatta ja on lisäksi erittäin fiksu.

      • Anonyymi

        Se on corgi ei gorgi!!!🙄


    • :)

      tämä neljäsluokkalainen vie sakemannia ulos? Saati sitte bortsua tai rotikkaa? jos hänenkin kuuluisi hoitaa ulkoiluja, mitä ainakin kirjoituksestasi ymmärsin, kannattaisi ottaa joku pienempi rotu. nämä 3 rotua mitkä tunnen on kyllä todella hyviä lenkki kavereita, mutta vaativat melkoisen määrä koulutusta.

    • takkutukka

      rodut taitavat olla ainakin vaikeita ulkoilutettavia lapsellesi, oma 15v tyttö oli helisemässä koulutetunkin sussarin kanssa. Kestää nimittäin aika kauan ennenkuin saat koiran oppimaan sen että pitää totella muitakin kuin sitä yhtä 'pomoa'.

    • Vesa

      Itselläni on suur-ja kääpiösnautseri mutta tunnen kyllä mainitsemanne rodut ihan kohtuullisen hyvin.
      Jos nuo ovat vaihtoehdot niin teidän asemassanne ottaisin joko tuon bordercollien tai ehkä lapinkoiran. Ja tässä hieman perusteluja:

      Samojedistä sen verran että se on hyvin aktiivinen koira ja tarvitsee huomattavasti aktiviteettiä ja liikuntaa. Se on myös luonteeltaan sen verran tomera että lapsen voi olla vaikea ulkoiluttaa ja hallita sitä Myös turkki vaatii huomattavasti hoitoa.

      Rottweileriä en suosittele missään nimessä, varsinkaan jos kyseessä on ensimmäinen koiranne. Koira on hyvin voimakas niin luonteeltaan kuin fyysisestikin ja täysin mahdotonta antaa esim. nuorta rotikkaa tuon ikäisen lapsen ulkoilutettavaksi niin että itse uskaltaa olla rauhassa. Toki yksilöissä on paljon eroa ja narttu on tässäkin tapauksessa helpompi mutta kaikkiaan rotweiler on vaativa koira ja tarvitsee hyvän koulutuksen ja paljon aktiviteettiä. Suunnilleen samat kommentit menevät sakemanniinkin.

      Bordercollie on kiltti lapsille ja muutenkin luonteeltaan ystävällinen. Ne ovat myös huomattavan älykkäitä ja suhteellisen helppoja kouluttaa.Ja ainakin ne muutamat bordercolliet jotka minä tunnen ovat juuri lapsiperheissä ja en ole koskaan kuullut omistajilta pahaa sanaa niistä. Bordercolliet ovat menestyneet myös hyvin TOKO-kilpailuissa eli perusteitakin tuolle tottelevaisuudelle löytyy. Itse ottaisin juuri tämän teidän asemassanne.

      Lapikoiraa en tunne ollenkaan, tiedän vain että se on pystykorva ja metsästyskoira ja luonteeltaan varsin kiltti mutta siitä saa varmaan enemmän tietoa rotujärjestöstä.

      • Anonyymi

        Lapinkoira on väärä nimitys koska jää epäselväksi onkos se rotu suomen-vai ruotsinlapinkoira vai kenties lapinporokoira. Lisäksi yksikään niistä ei ole metsästyskoiria vaan paimenkoira.


    • Susi

      jos olette ottamassa ekaa koiraa, en suosittelisi ottamaan palveluskoiraa. Bordercollie on mielettömän enrginen, tarvitsee todella paljon tkemistä, harrastamista yms. Samaten saksanpaimenkoira, eivät ole ensikertalaisen koiria.

      Rottweiler taas on hyvin dominoiva rotu (sakemanni myös) eli tarvitsee kokeneen kouluttajan, muuten voi tulla ongelmia. Rotikka ja sakemanni ovat voimakasluonteisia koiria, jotka eivät välttämättä tule toimeen oman sukupuolensa edustajien kanssa.

      Muuten, pienen ja ison koiran kouluttamiseen menee aivan yhtä paljon aikaa. Sen sijaan paimenkoiria yms. on helpompi kouluttaa kuin monia muita, esim. metsästys ja seurakoiria.

      Samojedi ja lapinkoira ovat todella hyviä ehdotuksia. Erityisesti lappari on todella helppo kouluttaa! Se on myös kiltti, eli ongelmia koirapuistossa tuskin tulee, lapsiystävällinenkin. Ja keskikoinen, ei pieni eikä iso! Myös lapsenne voisi ulkoiluttaa, isompi voisi vetää kumoon.. Paras ehdotus. Narttu on tietysti vielä helpompi kuin uros.

      Samojedi on vähän itsepäisempi, mutta kuitenkin verraten helppo kouluttaa. Turhan iso lapsenne taluteltavaksi. Myöskin varsin sosiaalinen, eli tuskin tappelisi muiden koirien kanssa.

      Lappari ja sammari vaativat säännöllistä harjausta, mutta turkin hoito on aika helppoa. Molemmat ovat aktiivisia koira, jotka sopivat hyvin myös Tokoon jos miehesi on kiinnostunut. Tarvitsevat liikuntaa 1.5-2 tuntia päivässä.

    • Susi

      Ei missään nimessä 4. luokkalaista yksin ulkoiluttamaan mitään sakemannia tai rotikkaa, se on jo hengellä leikkimistä. Koira ei edes ota sen ikäistä johtajakseen, eikä välttämättä totele, vaikka olisi koulutettukin! Hesan keskustassa vielä.. Käy äkkiä niin että sekä lapsi että koira jäävät auton alle. Jos koira päätyy tappeluun, mites sitten? sen kokoinen koira tekee pahaa jälkeä, eikä 10-11-vuotiaalla ole siinä mitään sanottavaa.

      Eli siis lapinkoira on realistisin vaihtoehdoistanne, tai sitten huolehditte itse koiran ulkoilutuksesta. Periaatteessa kaikki max. 50 cm koirat ovat vielä lapsenne hallittavissa, kun koira kuitenkin koulutettu.

    • musti

      hyvällä, mutta ehkä kannattaisi vielä miettiä koiran ottoa jos ajanpuute pelottaa jo nyt. Koira vie paljon aikaa kokoon katsomatta.

      Jos kuitenkin koiran meinaatte ottaa, suosittelen vähän pienempää mallia. Kuten jo edellä tulikin ilmi, neljäsluokkalaiselle mainitsemasi rodut ovat turhan hankalia hallittavia, vaikka olisivatkin hyvin koulutettuja.

    • kiitos kaikille

      kiitos teile ketkä ovat vaivautuneet vastaamaan.kyse on siitä että lapseni viettäisi aikaa koiran kanssa, tarkoitin sitä että pentu vaiheessa lapseni pääsee ennemmin kotiin ku me,joten hän olisi koiran seurassa ja käyttäisi pissilläym.en tietenkään antaisi koiraa ku ku koiraa lapselle yksinään ulos,ku koira olisi esim.puoli vuotias....joka koostaan vetäisi lapseni kumoon nähdessään toisen koiran ja muutenkin sattuu kaikenlaista.ps.kiitos myös rotu ehdotuksista.

    • Sheltie

      Koiran koolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten kauan kouluttamiseen menee aikaa.. Eikä myöskään sillä jaksaako koira lenkkeillä vai ei. Lähes jokainen pieni koira jaksaa liikkua ihan yhtä paljon kuin isokin, ellei jopa enemmän joidenkin tapauksissa..

      Isoista koirista ei tule mieleeni mitään sopivaa. juuri siinä mielessä, että nuoren lapsen on vaikeaa pidellä koiraa lenkillä jos se jostain innostuu.. jos keskikokoisen koiran kanssa tulee todennäköisesti ongelmia.
      Palveluskoirissakin on muuten hyvin paljon rotuja joita ei kyllä ekaksi koiraksi kannata edes harkita.

      PIenistä koirista taasen suosittelen shelttiä. Voit olla varma että se jaksaa lenkeillä niin kauna kun sinäkin. Samoin siitä saa kaverin periaatteessa joka harrastukseen. lapsenne jaksaa sitä hyvin pidellä ja se on todella nopea oppimaan. yleensä sanotaan sheltin oppivan viidennellä kerralla. Paljon on tietenkin kiinni siitä miten sitä opettaa ja että osaa palkita oikeaan aikaan eikä ole liian kova. sheltit kun ovat todella herkkiä.

    • Peppi

      Kaikki rodut, joita luettelit ovat vaativia ja eivät "menesty" pelkkänä sohvakoirina. Lappari on ehkä "helpoin". Yksikään niistä ei sovi lapsen ulkoilutettavaksi edes pentuna, koska ovat voimakkaita ja voimakasluonteisia koiria. Lapsen kannalta ajateltuna on jonkun mainitsema corgi erittäin hyvä vaihtoehto. Sehän on jalostettu samaan käyttöön kuin esim. saksanpaimenkoira eli nautakarjan paimentamiseen. Pieni ja kestävä koira, jolla on hyvät koulutettavuusominaisuudet. Ensimmäiseksi koiraksi kannattaa ottaa ennemmin narttu.

      Mitä taas tulee lapsen "homaan" hoitaa koiraa... Minulla on 4 lasta ja meillä on 3 koiraa. Pentuaika on kaikista tärkeintä aikaa ja siellä tehdyt virheet on työläitä korjta myöhemmin. Lapsi voi tahtomattaan aiheuttaa sellasia tapoja pennulle, jotka ovat ei toivottuja. Tämä "saarna" vain siksi, että muistaisit ns. itsestäänselvätkin asiat opettaa lapselle.

      Jutelkaa kasvattajien kanssa ennen rodun valintaa. Ja muistakaa, että jos joku kasvattaja kieltäytyy myymästä teille koiraa niin pyytäkää häntä kertomaan "selkokielellä" miksi. Saatte arvokasta tietoa itsellenne rodusta ja sen sopivuudesta teille.

      Onnea matkaan :)

      Peppi

    • Wasp

      Miksette kävisi katselemassa ja tutustumassa koiriin. Helsingissä tosin suurempi näyttely on vasta joulukuussa:
      http://www.kennelliitto.fi/voittaja2002/
      Otaniemessä on 29.9. koiratapahtuma ja sielläkin varmaan näkee aika monta rotua in action. Omistajat varmaan mielellään kertovat koiristaan, tosin tuppaavat kehumaan ihan häpeilemättä :)
      Pienikin koira jaksaa juosta ja miehesi väsyy ennenkuin koira. Eri juttu on sitten saako miehesi jotain kicksejä, kun on suuri ja mahtava koira mukana. Tulkaa ihmeessä katsomaan Otaniemeen! Kennelliiton sivuilta pääsee myös rotujärjestöjen sivuille ja niitähän on mukava tutkia www.kennelliitto.fi

      • OIKEESTI

        HEI OLIS RIPPIÄISET YHDELLÄ TUTULLA NIIN TÄÄHÄN SOPIS MAINIOSTI


    • bokseri

      Kuulostaa siltä, että teidän ei kannata ottaa koiraa ollenkaan. Mutta jos niin teette, niin just joku keskikokoinen paimenkoira vois olla teille riittävän helppo ja iso. Mielestäni kaiken kokiset koirat pitää kouluttaa...

      • Wasp

        Olen samaa mieltä asiasta "kaikenkokoiset koirat pitää kouluttaa". Koulutus on luokse tuloa kutsusta, kulkemista hihnassa...haukkumistakin voi hallita. Oven raapimista ei tarvitse sallia...jne. Eli ihan normaaliin koiranelämään liittyvät asiat ei mitenkään erityisesti kurssimuotoisena vaan koko ajan normaalin olon yhteydessä. Jotkut säikähtävät sanaa koulutus, mutta tosiaankaan ei perheen koiran tarvitse osallistua TOKOon tms.


      • samaa mieltä
        Wasp kirjoitti:

        Olen samaa mieltä asiasta "kaikenkokoiset koirat pitää kouluttaa". Koulutus on luokse tuloa kutsusta, kulkemista hihnassa...haukkumistakin voi hallita. Oven raapimista ei tarvitse sallia...jne. Eli ihan normaaliin koiranelämään liittyvät asiat ei mitenkään erityisesti kurssimuotoisena vaan koko ajan normaalin olon yhteydessä. Jotkut säikähtävät sanaa koulutus, mutta tosiaankaan ei perheen koiran tarvitse osallistua TOKOon tms.

        kiitos vastauksistanne,mut oleme puhuneet mieheni kanssa,ja päädyimme sittenkin pieneen koiraan.on helpompi koulutta ja lapselleni helpompaa käyttää pisulla,sillä aikaa kun olemme pois kotoonta,ei tarvi pelätä että koira vetää lapsen kumoon yms.meitä kiinnostaisi semmoset rodut kun.kleispitz,lhasa apso,kiinanpalatsi,tipsu.kertokaa jos tiedätte mikä näistä olisi sopiva vaihto ehto.olemme lukeneet koirista,mutta kaikki on melkein samanlaisia eli hyvän luonteisiä,onhan jokaisessa koirassa oma yksilönsä.ps.tiedän että myös pienet pitää kouluttaa.


      • Ruusa
        samaa mieltä kirjoitti:

        kiitos vastauksistanne,mut oleme puhuneet mieheni kanssa,ja päädyimme sittenkin pieneen koiraan.on helpompi koulutta ja lapselleni helpompaa käyttää pisulla,sillä aikaa kun olemme pois kotoonta,ei tarvi pelätä että koira vetää lapsen kumoon yms.meitä kiinnostaisi semmoset rodut kun.kleispitz,lhasa apso,kiinanpalatsi,tipsu.kertokaa jos tiedätte mikä näistä olisi sopiva vaihto ehto.olemme lukeneet koirista,mutta kaikki on melkein samanlaisia eli hyvän luonteisiä,onhan jokaisessa koirassa oma yksilönsä.ps.tiedän että myös pienet pitää kouluttaa.

        hyvä että päädyitte pieneen koiraan.......mutta tässä olisi vielä yksi kiltti rotuehdotus:Kultainennoutaja.......niitä on monissa lapsiperheissä!!!ne ovat helppoja,kilttejä,rauhallisia ja ihmisrakkaita......sekä niitä voi myös kouluttaa ja ne tykkäävät kävellä pitkiä lenkkejä....!!!
        eipä muuta.......toki ymmärräm jos olitte valinneet jo rodun..=)ehdotin vain.....


    • kultsu

      meillä kävi kultsu mielessä mikä on aivan ihana rotu,mut tiedän myös et ne ovat enerkisia ja kovia vetämään...lapsen käteen en antaisi on se sen verran lihaksikas ja tykkää toisista koirista sen verran paljon,et lapseni saisi varmaan kyytiä.

    • Anonyymi

      Samojedin turkki vaatii jatkuvaa hoitoa.Saksanpaimenkoiralla on taipumus puremiseen ja bordercollie ei sovi ensimmäiseksi koiraksi.Miettikää tarkkaan mitä koiraltanne haluatte,jos haluatte harrastaa jotain,saksanpaimenkoira on hyvä,jos pidätte turkin hoidosta,ottakaa samojedi ja jos teillä on edes vähän kokemusta koirista ja te aiotte antaa sille virikkeitä ja aivotoimintaa,ottakaa borderi.Kaikki tosi söpöjä,mutta vaativat paljon.ONNEA VALITSEMISEEN

    • Anonyymi

      Jotkut haluu tosi ison joka kerta.

    • Anonyymi

      Ulkokoira ehkä.

    • Anonyymi

      RANKKURIT TOLLAISILLE TYMMI-TUKIAISILLE,JOITA OVAT:
      JUKKA-PEKKA TUKIAINEN (KUOPIO
      ISA VEST
      AANNU TUKIAINE
      MIKKO ISOTALO
      JUSSI PULKKINEN
      JAN NOPONEN ETC. UNMENTINED SUKU
      JA
      NINA LAMMI!

      AMEN!

    • Anonyymi

      Pieni.

    • Anonyymi

      Meillä on samojedi vetää kyllä aika paljon mutta kakkosluokkalainen pystyy viemään molemmat hauvelit kerralla lenkille koska on koulutettu hyvin sammarit on hyvin kiltte jä seurallisia sosiaalisia koiria joskin vähän ylienergisiä mutta oppivat nopeasti ja ovat erinoimasta lenkkiseuraa pirteytensä ja kestävyytensä ansiosta.

    • Anonyymi

      Hyvä jos saatte ilmaisen koiran. Kannattaa kokeilla useampaa rotua, mikä sopii itselle parhaiten. Rodun vaihtaminenkin on helppoa kun koira on saatu ilmaiseksi. Nyt vain koiralenkille rotuja kokeilemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      59
      2020
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe