Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Välitilan laatoitus

middlemeat

Kyökki menossa uusiksi. Onko välttämätöntä laittaa välitilan laattojen taakse vesieristys? Takana oleva seinä lienee puuta.

7

7345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdafwqerwqd

      Siis puurunkoinen seinä mutta minkä materiaalin päälle olisi tulossa tuo laatoitus?

      Lastulevy turpoaa kastuttuaan pysyvästi ja kipsi pehmenee ihan litkuksi. Laudoitus elää enkä sitä lähtisi laatoittamaan ollenkaan. Kaksi ensinmainittua voi kyllä laatoittaa eikä keittiössä varsinainen vesieristys ole välttämätön, mutta kosteussulun voi kyllä levyyn voidella.

      • middlemeat

        Tällä hetkellä seinässä on 2 kerrosta vanhaa laattaa. Purettaessahan seinän materiaali lopulta selviää, kuten myös mahdollinen aikaisempi kosteussulku. Vanhat laatat täytyy ottaa pois, muutenhan voisi laatoittaa niiden päälle varsin huolettomasti.

        Kiitos vastauksestasi.


    • eilen välitilaan

      Otin entiset pois jotka olleet uudesta asti (16v) ja ei siellä ollu mitään kosteussulkua. Tosin hyvä jos vuonna -90 on edes kylppäriin laitettu vesieriste. :)

      Kipsilevy oli alla. Nyt laitoin liimalla kiinni nää uudet laatat, paljo siistimpi homma kuin laastin kanssa puljata.

      Ei tuommoseen kohti tartte vesieristystä, pystypinta ja kosteus joka siihen pääsee on minimaalista (tietty riippuu käyttäjästä...). Turhaa vouhotusta nykyään noiden vesieristeiden kanssa, markkinamiesten propagandaa että saadaan kalliit litkut kaupaksi!! No, kylppäri sit asia erikseen.

    • miksu_paksu

      Ei ole kuiviin tiloihin tapana laittaa. Hukkaan menevät. Tosin jos seinät kastuu aina tiskatessa niin kannattaa harkita.

    • tarvitse

      jos keittiössä ei suoriteta jatkuvaa käsitiskausta. Näin minulle on sanottu. Mutta mitenkäs on, mulla on kans välitila menossa uuslaatoitukseen,pitääkö vanhat laatat irroittaa vai voiko siihen latoa uudet päälle? Siis siinä on yksi kerros laattaa.Vanhat on kokoa 15x15 ja uudet tulis niitä pikkuruisia. Joku kertoi käyttäneensä liimaa.....en ole kuullutkaan, taitaa olla näppärää mutta kestääkö?

      • reiska

        Ota vanhat pois.Jos levy menee pahasti rikki niin vaihde koko levy kaapistojen väliin.Samalla siirrä tai siirrätä sähkömiehellä johdotukset oikeaan paikkaa.Sitten uusi levy kunnolla kiinni ja kosteus-sulku(praimeri)kahteen kertaan.Lieden ja astianpesukoneen takana lattiaan asti.Yleensä se kohta mikä on tarkoitus laatoittaa.Kyllä nykyiset laattaliimat pitävät mutta laasti on aina parempi.


    • Anonyymi

      Säästin aikaa ja vaivaa https://kodinplaza.fi/ avulla! Jätin tarjoupyynnön keittiön välitilan laatoituksesta ja sain monta tarjousta joista valitsin halvimman tekijän!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe