Lause: "La ilaha ill'allah" loukkaa!

Wonder79

Nyt kun ajattelee uskontojen loukkaamista, niin muslimien monesti toistama lause: "Ei ole muita jumalia kuin Jumala" on loukkaava kaikkia ei-muslimeja kohtaan. Sillä välittyy viesti, että ei ole muita uskontoja kuin Islam ja se on loukkaavaa kaikkia ei-muslimeita kohtaan.

11

1071

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • totuus esiin

   Jopa kristinusko myöntää, että on muita jumalia kuin vain kristinuskon Jumala. Kristityt käyttävät muista jumalista yhteisnimeä epäjumalat. Myös juutalaiset toimivat näin.
   Samoin hinduilla on useita jumalia. Luonnon uskoissa on paljon erilaisia jumalia. Ei siitä ole vielä kauaakaan, kun Suomessakin palvottiin Rongoteusta yms. Ajat muuttuvat, kaikki kehittyy, sivistys ja edistys muokkaavat ihmistä. Näin on tapahtunut myös Suomessa hyvin nopeasti uskonpuhdistuksen ja teollistumisen jälkeen.

   • Meille järkeville uskonnottomille jokaikinen jumalaksi väitetty on ihmisen luoma epäjumala.

    Jos oikea jumala olisi olemassa ja halunnut viestin ihmiskunnalle antaa, eivät uskonnot hajoaisi tuhansiin eri tulkintoihin. Viestihän olisi kaikille aivan selkeä.

    Kaikki uskonharhaiset siis palvelevat epäjumalaa.


  • tuttumies

   Vähintää se loukkaa monijumalaisia, kuten hinduja. Ainahan voidaan yksijumalaisista uskonnoista hyväntahtoisesti esittää, että kyse on samasta jumalasta, vaikka toisen uskonnon jumala muistuttaakin toisen uskonnon saatanaa.

   • Aabra-ham

    yhdenkään muslimin, en edes kristinuskon tai länsimaiden kaikkein fanaattisimpien vihollisten, sanovan tai kirjoittavan, että "kristinuskon Jumala" tai vaikkapa Jeesus osana Pyhää Kolminaisuutta muistuttaisi saatanaa. Oletko sinä kuullut tai lukenut?

    Sellaiset lauseet kuin "vaikka toisen uskonnon jumala muistuttaakin toisen uskonnon saatanaa" taitavat kuulua vain kaikkein kiihkomielisimpien islamin ja muslimien vastustajien fraasivarastoon.


  • saako puhua?

   Esim. toisilla palstoilla saa puhua, miten islam loukkaa muita uskontoja. Täällä siitä ei ole saanut puhua. Mikään uskonto ei ole täydellinen. Kaikki loukkaavat kaikkia. Uskonnot pitäisikin rajoittaa omiin kirkkoihin, kappeleihin, moskeijoihin, rukoushuoneisiin ja muihin rakennuksiin, millä nimellä niitä ikinä kutsuttaankaan eri uskonnoissa. Politiikkaan niitä EI pidä sekoittaa.

   Tässä buddhapatsaiden räjäyttelystä linkki, koska toisen tekstiä ei saa tänne kokonaisuudessaan kopioida..

   http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000002&conference=664&posting=22000000013946632

  • Herkkääkansaa

   Ette edes tiedä mistä puhutte hahahhqa.

  • JuusoAli

   La ilaja ill'allah muistuttaa hyvin suomen sanontaa: kun Laila löi Leilaa, niin Leila löi Lailaa.

  • einoitakaivata

   Suomesta sekottajat ulos ja nämä vaatijat

  • Markus80

   Miksi sen uskonnon kieli on niin etovaa kurkkuäänteistä älähtelyä?

  • ": "Ei ole muita jumalia kuin Jumala" on loukkaava kaikkia ei-muslimeja kohtaan. Sillä välittyy viesti, että ei ole muita uskontoja kuin Islam ja se on loukkaavaa kaikkia ei-muslimeita kohtaan."

   Eihän tuossa ole mitään kritittyjä loukkaavaa. Islamista tuossa ei sanota sanaakaan, ainoastaan todetaan että on vain YKSI Jumala, kuten muuten opetti Jeesuskin. Todellinen kristitty, Jeesuksen seuraaja, palvelee vain YHTÄ Jumalaa, ei monijumalaista paavalilaista kummitusjumaluutta. Se millä kielellä Jumalan olemassaoloa ja YHTÄ Jumalaa todistetaan ei ole merkityksellistä, eikä missään tapauksessa loukkaavaa.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   7200
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   4096
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   108
   3270
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   63
   1633
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1547
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1501
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   965
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   939
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   98
   932
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   37
   875
  Aihe