Kiina-Vietnam-Kiina

Piedro

Moikka.
Olen lähdössä 12.3.06 Kiinaan. Lento Guangzhouhun ja sieltä olisi tarkoitus käydä Honkkarisa ja Macaossa. Sen jälkeen olisi tarkoitus suunnata Vietnamiin muutamaksi päiväksi ja tiedustelisin onko jollain kokemusta Kiina-Vietnam-Kiina reissailusta, esim. millä Macaolta Vietnamiin (lentäen vai meritse)?
Vietnamista olisi taas tarkoitus jatkaa Hainanille vielä ennen kuin paluu lento lähtee Guangzhousta 29.3.
Asiallisia vinkkejä siis paikan päällä reissaamisesta. Niin ja käsitin ettei Vietnamiin tarvitse viisumia alle parin viikon visiiteille(?)
Kiitos.

3

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ville

      Moi!

      Palasin juuri muutama viikko sitten Kiinan ja Vietnamin reissulta. Lensimme myös Guangzhouhun ja reissasimme sieltä junalla Vietnamiin. Matkustimme läpi koko Vietnamin ja otimme Ho Chi Minhistä (Saigonista) lennon takaisin Guangzhouhun, josta siis oli paluu Suomeen.

      Koska itselläsi on noinkin lyhyt matkustusaika, on varmaan lentäminen ainut vaihtoehto reissaamiselle. Guangzhousta saa kyllä lentolippuja (esim. China Southern Airlines, Cathay Pasific tai Vietnam Airlines), mutta ne eivät ole mitenkään erityisen halpoja. Kannattaa hoitaa kaikki liput kuntoon saman tien, kun pääsee paikan päälle.

      Itse koimme junamatkailun parhaaksi vaihtoehdoksi edullisuuden ja paikallisen tunnelman vuoksi. Maateitse tapahtuva rajanylitysprosessi tietysti vaatii hieman kärsivällisyyttä.

      Viisumeista tiedätkin ehkä sen, että Kiina vaatii jokaisesta maahantulosta merkinnän (meillä oli tuplaviisumi; yksi kerta kului mennessä ja toinen Vietnamista tullessa). Tämä on huomioitava myös Macaosta ja Honkkarista Kiinan puolelle tultaessa. Vietnamissa ei periaatteessa tarvitse viisumia alle 15 pv:n matkoille, mutta kuulemamme mukaan se helpottaa asiointia. Meillä moiset tietysti oli, koska vietimme siellä kolme viikkoa.

    • Rod Pokes

      Mortonki!

      Saattaa olla, että Hainanilta on suoria lentoja vain manner-Kiinaan tai Hong Kongiin. Ainakaan Sanyasta ei lentoja muualle lähde.
      Ilmoittele palstalla, mikäli löydät lento- tai laivayhteyksiä Hainanin ja Vietnamin välillä.
      Kävin Hainanilla marraskuussa, yhteyksiä Vietnamiin en onnistunut löytämään.

      • Hunsvotti

        Moikka!

        Ollaan kanssa ajateltu reissata maateitse Kantonista HCMC:hen (Saigoniin) ja paluumatka olis mukavampi lentää. Eli tietääkö kukaan paljonko maksaa suorat lennot takas HCMC:stä Kantoniin? Kannattaako lentoliput ostaa vasta Kiinasta, kun nettihinnat näyttää olevan aika huikeita? Entä mikä on helpoin reitti Kantonista rajan yli Hanoihin? Kiitos vastauksista jo etukäteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe