Lintujen hautomisesta! ! ! *huom!

seeprapeippo2

Hei!

Voiko lintuja päästää kylpemään hautomisen aikana? (linnut ovat märkiä ---> menevät hautomaan ----> kosteaa.. haittaako tämä pesää, munia tai jotain muuta haittaa?)

Toinen kysymys. Linnuthan hieman stressaavat aina jos esim. heidän häkkiää siivoaa. Miten voin siivota/ Voinko siivota häkkiä hautomisen aikana? Enhän millään voi olla kahta, edes viikkoa siivoamatta häkkiä.

Lintuni ovat siis seeprapeippoja.

Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon tässä vaiheessa, kun linnuilla on monia ja he hautovat niitä? (Häkissä on normaalia siemenruokaa, pellettiä, voimaruokaa, kalkkikivee, jtn suolamineraali juttua, raikasta vettä, tuore hedelmiä välillä esimerkiksi kurkkua..) Mitä muuta pitäisi olla?

Kaikki tieto on tervetullutta ja tarpeen!

2

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Kevyt kosteus tekee vaan hyvää munille, kuoriutuminen on helpompaa ja kalvot pysyvät joustavina jos ilmankosteus ei ole liian pieni. Kunhan eivät niin paljoa lutraa että pesä alkaa homehtua niin kylpy on ihan OK (eipä tuota kukaan luonnossakaan ole säätelemässä...).

      Normaalihuollon ei pitäisi lintuja liikaa häiritä, ovathan ne siihen jo tottuneen ennen pesintääkin ja rauhoittuvat nopeasti vaikka hetken säntäilevätkin ja emo pesästä siivouksen aikana lähtisikin. Jos kuitenkin pohjan puhdistus ei häkkiä paljon nostelematta ja täristelemättä ja siirtelemättä onnistu ja tuntuu että siitä on liikaa häiriötä niin laita pohjalle paksu kerros sanomalehteä ja kuori siitä haudonnan aikana vain nopeasti oven kautta päällimmäinen kerros pois, ja tee perusteellisempi siivous vasta sitten kun poikaset ovat vähän isompia.

      Kunhan ruokinta vaan on monipuolista niin linnut kyllä hoitavat lopun. Juomaveteen voisi ehkä laittaa silloin tällöin paremmin imeytyvää kalsiumglukonaattia, ja poikasten ruokintavaiheessa keitetty kananmuna on hyvää tuoreruokaa. Myös esin pieneksi hienonnettua keitettyä pastaa, riisiä, yms viljanjyviä ja idätettyjä siemeniä voi tarjota helposti sulavana ruokana. Jotkut peipot ottavat mielellään proteiinilisäksi myös esim jauhomatoja.

      EI suolaa linnuille!! Sitä ne saavat kyllä ihan riittävästi tavallisen ruokansa mukana ja liika suola rasittaa elimistöä pahasti etenkin noin pienillä linnuilla.

      • seeprapeippo2

        Kiitos vastauksista! :)

        Itseasiassa lintuni eivät ole kauheasti tottuneet, että heitä heitä häiritään, koska he ovat olleet minulla vasta vähän aikaa. Ehtivät olemaan itselläni ehkä kaksi viikkoa, ja sitten rupesivat jo munimaan...

        Itseasiassa olen antanut linnuilleni jo kananmunan keltuaista :) Ja hyvin ovat tykänneet :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4593
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      51
      3603
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      104
      3491
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3011
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2469
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2374
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2120
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2013
    Aihe