David Bowie, Simple minds...

Haku päällä

Näin U2-fanina olis mukava löytää muiden tekijöiden edes SUUNNILLEEN samalla "taajuudella" olevaa musiikkia. David Bowien tuotantoon pitäisi tutustua, mutta hänelläkin on niin laaja tuotanto, että mistä kannattaisi alkaa? Olen kuullut Bowien "Berliinin-trilogiasta", joka tehtiin samassa studiossa kuin U2:n Achtung baby, eli Hansa Ton Studiosilla.

Entä Simple minds? Heiltä on jo vuoden 2005 Black & White 050505. Muita nimiä/albumeita?

6

816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Faith

      Simple Mindsien 80-luvun alun tuotanto on helmiä täynnä. Kannattaa varmaan koittaa löytää sellainen kokoelma kuin Glittering Prize...siinä summataan kaikki kasarihitit. Ja loistava plätty onkin! Itse en ole vielä tutustunut tuohon myöhempään tuotantoon. Olisi kyllä jo aika kun lippu Hesan keikallekin on jo hommattu =)


      Käsittääkseni tuohon Bowien Berliini-trilogiaan kuuluu ainakin Low ja Heroes. Olen kuullut vain Heroesin ja sekin aivan mahtava levy. Joskin kokeellinen ja hieman vaikeasti lähestyttävä, joten en nyt tiedä onko se ollenkaan lähellä U2:n kaltaista tuotantoa. Mutta ainahan sitä kokeilla kannattaa.

      • Haku päällä

        Täytyy lähteä etsimään musaliikkeestä. Black & White on ihan kuunneltava levy, mut massasta erottuvia biisejä ei oo montaa, alotusraita Stay visible on selvästi paras. Kannattaa silti tutustua. Kaipaan lisää vinkkejä...


    • Daddy Pop

      David Bowien Berliini-trilogiaksi kutsutaan albumeita Low, Heroes (1977) ja Lodger (1979), joilla Brian Enolla oli myös sormensa pelissä, kuten U2:n Achtung babylläkin. Levyt ovat komeita, jos kohta hiukan outoja. Helpommin lähestyttävä on The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972), jota monet pitävät Bowien parhaana levynä. Siitä ehkä kannattaa aloittaa, tai jostain kokoelmalevystä. Esim. The Singles Collection on erinomainen tuplalevy, joka kattaa vuodet 1969-1987. Myöhemmin ilmestynyt Best of Bowie on sisällöltään muuten samanlainen, mutta ulottuu muistaakseni 2000-luvulle saakka. Ai niin, 1990-luvulla Bowie teki vielä yhden levyn Brian Enon kanssa. 1. Outside (1995) on yhtä kummallinen ja synkkä kuin aikaisemmatkin Bowien ja Enon yhteisprojektit.

      • Haku päällä

        Nyt ollaan taas vähän viisaampia. Onko se Best of Bowie sisällöltään sellanen, että siinä on KAIKKI samat ku singlekokoelmassa uudemmat, vai onko vaihtelua enemmän? Mitä mieltä Bowien Heathenista? Taitaa olla viimeisin levy, vuodelta 03-04?


      • Daddy Pop
        Haku päällä kirjoitti:

        Nyt ollaan taas vähän viisaampia. Onko se Best of Bowie sisällöltään sellanen, että siinä on KAIKKI samat ku singlekokoelmassa uudemmat, vai onko vaihtelua enemmän? Mitä mieltä Bowien Heathenista? Taitaa olla viimeisin levy, vuodelta 03-04?

        Ei siinä Best of Bowiella oo kaikkia samoja mukana ku The singles collectionilla, eli joitakin vanhoja biisejä on uusien tieltä tiputettu pois. The singles collectionin eka cd kattaa vuodet 1969-1977 (Space Odditystä Low'hun) ja toka 1977-1987 (Heroesista Never let me downiin). Myös Best of Bowie painottuu 70-luvun kultakauteen (mutta ihan kaikki helmet ei muistaakseni ole mahtuneet mukaan, 70-luvulla Bowiella riitti hyviä biisejä vaikka muille jakaa, ja kyllähän se jakoikin, muun muassa Iggy Popille ja Lou Reedille), 80-luvulta on vähemmän biisejä ja osin eri kappaleita, ja sitten mukana on tosiaan jokunen 90-luvunkin biisi. Mulla itellä on toi Singles collection ja se on kyllä tosi hyvä. Katoin joskus kaupassa sitä Best Of Bowieta ja kyllä se niin pitkälle samansisältöinen on että molempia ei kannata ostaa, kumpi vaan ajaa saman asian. Heathen ei ole viimeisin, sen jälkeen tuli vielä Reality. En ole näitä kahta uusinta kuullut.


    • song

      rocks!

      siinäpä tärkeimmät.. kuka menee muuten Yksinkertaisia mielijä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe