Liikennevaloja saisi jo

nykyaikaistaa.

Rauhalliseen vuorkauden aikaan liikennevalot pois päältä, on siellä herran jestas liikennesäännöt silloinkin vielä voimassa vaikka ei liikennevalot olisikaan päällä. Mitä absoluuttista turvaa ne liikennevalot tuo? Onko se nyt niin saletti että kaikki huomaa aina seurata liikennevaloja ja ilman niitä ei voi elää?

Yksi ihan ruuhkien syy on sekin että liikennevalot ei toimi riittävän hyvin, ne seisottaa autoja paikoillaan ihan turhankin takia ja kertyy jonoa. Sitten ne vaihtuu vihreille 5 sekunniksi ja jono kertyy ja kertyy alken tukkia kohta jo muitakin teitä/tai kaistoja.

Eräänäkin pyhäaamuna ajoin päin punasia kaksi kertaa kun en viitsi huvin vuoksi pysähdellä. Sillä toisella kerralla seisoin liikennevaloissa minuutin ja se sai riittää ja jatkoin matkaa varovaisuutta noudattaen päin punaisia siis.

Arkisin hyvin usein joissakin sivutien liikennevaloissa saa odotella ihan turhan päiten. Kun ketään ei tule niin miksi liikennevalot ei anna vihreää? Mutta odotappas kun sieltä alkaa tulla päätietä jonon verran autoja 10-15kpl niin sitten kyllä alkaa tulla minulle vihreetä ja jono pysäytetään että minä nyt sitten pääsen, huoh. Mitä järkee tälläisessä on?

Sitten on liikennevaloja joissa voi olla automaattisesti jalankulkijoille/kevyelle liikenteelle vihreät päällä koko ajan. Pysähdyt siihen ja ketään ei tule mistään, mitä järkeä tälläisessä on? Laittakaa sitten nappi sinne 100 metrin päähän liikennevaloista jossa voisi ikkunasta huitaista jollakin suksisauvalla katkaisijaa ja saisi vihreän valoan.

Eikö maassa olevat anturit toimi vai eikö niitä ole olemassakaan..

Itsekkin hyvin rauhallinen ihminen ja en menetäkkään malttia, siitä ei ole kyse.

Autoilijoita voi ärsyttää tälläinen surkea liikennesuunnittelun tulos. Kokemattomammathan ei osaa tälläiseen edes kiinnittää huomiota ne luulee että näin on kaikkein paras ja opetellaan siinä vasta itsekkin sitä odottamista.

5

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ois jo jonkun-näköstä edistystä,

      Jenkkilässä saa ajaa punasii päin, JOS kääntyy oikealle, ÄÄRIMMÄISTÄ varovaisuutta noudattaen,

    • nykyaikaiset

      Vali vali. Ei ne ole ainoat liikennevalot suomessa. Jos kerran noin paljon ärsyttää niin jätä auto kotiin ja liiku jalkaisin tai fillarilla.

      " EU-direktiivin mukaan liikennevalojen kuuluu olla aina päälle kytkettynä." Tieto on wikipediasta peräisin.. Pure sitä.

      • ole kyse

        ...Varmaankaan varsinaisesti, vaan typerästi ohjatusta liikenteestä! Siinä kans yks pelle joka kai odottaisi kahviakin viikon jos kahvinkeittimimen punainen valo ei sammu. Itse olen ihan samaa todennut että kyllä autoja pidetään liikennevaloissa aivan älyttömän lailla välillä.

        Pure vaan, ei ole lokiikkaa tuossakaan, osa risteyksista on liikennevalot kokonaan pois päältä ja toisissa ne taas on päällä. Ei sitä lakia siis noudateta kuitenkaan. Tuossakaan ei ole järkevää linjaa mitkä risteykset pimennetään ja mitkä ei, niitä ei tehdä liikennemäärin mukaan aina vaan jotenkin kai povataan pasianssilla.


    • sinivilkku

      Riihimäellä, siellä kaikki (no eihän niitä monia ole) valot oli säädetty toimimaan antureilla. Kaikista valoista siis pääsi ajamaan suoraan läpi.

      Tällaisia enemmän :)

    • tekniikkaa

      Hiljaisina aikoina turha seisominen valoissa kieltämättä alkaa rauhallisempaakin kaveria rassaamaan.

      Siinä tyhjää oottaessa tulee usein mieleen etteikö nykyajan tekniikalla saataisi jotain jouhevuutta valojen toimintaan. Ilmeisesti ei oikeasti haluta vähentää päästöjä ja melusaasteita edes hiljaisina aikoina. Kuitenkin mediassa jatkuvasti hurskastellaan kuinka liikenne on syypää huonoon ilmanlaatuun.

      Taitaa olla vain niin että jos on vähänkin ylinopeutta, sinut pystäytetään rangaistusluonteisesti seuraaviin valoihin. Tästä voi päätellä että ne anturit tiessä toimii erinomaisen hyvin. Eri asia sitten ketä ne palvelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe