onko se kaalisoppaa vai mitä ?
mikä on ns. bulgarialaista kotiruokaa ja saako sitä mistään ravintolasta?
bulgarian ruoka ?
12
3253
Vastaukset
- mandja
lampaanmaha keitto, eli bulg. kielella "shkembe chorba".Hyviä ruokia on myös lampaan päät( silmät, aivot ja kieli)tai paneroidut aivot ja kielet. Mulle kyllä maistuu,koska olen bulgarialainen.En sitten tiedä sinusta.
- jotakin...
Aihe on valtavan laaja, tässä vähän:
Skembe zorbat, lampaan tai lehmän sisälmyksistä tehdyt keitot ovat yhtenä keittovaihtoehtona melkein aina paikallisissa ravintoloissa.
Olen testannut kerran, maussa ei ole varsinaisesti vikaa ja joka kansallisuudella on omat erikoisuutensa (vrt. mämmi), mutta se yksi testikerta riitti minulle.
Useimmiten valitsen keitoista kanakeiton, vihanneskeiton/vihannesosekeiton tai papukeiton.
Luostarin papukeitto on ehdoton suosikkini, joskaan sitä ei kannata tilata, jos illalla on "tärkeä" meno, vaikutus on sama kuin hernekeitolla myöhemmin yöllä...(anteeksi vain)
Keitto on hyvä hellepäivän kevyt lounasruoka, suolaa ja nestettä tarvitsee...
Kaikkia näitä keittoja tekevät rouvat myös kotona.
Salaatteja on listoilla paljon, ne ovat raikkaita ja tuoreita, pöydässä on aina öljy ja viinietikka, tarkoitus on että jokainen lisää niitä kastikkeeksi makunsa mukaan.
Paikallinen laittaa niitä runsaasti, pullot täytetään useastikin päivittäin, öljy ei siis ole eltaantunutta, vaikka se tulee helteessä mieleen...
Pikkuruoista herkkua on sirenejuustolla täytetyt, paneroidut, paistetut paprikat (piperki bjurek), uunissa pikkuruukussa paistettu sirenejuusto leivän kanssa (sirene po shopski), paistetut kesäkurpitsa tai- munakoisoviipaleet "kiselo mljakon" tai tomaattikastikkeen kanssa. "Kiselo mljako" on eräänlainen luonnonjogurtti, oikein hyvää ja raikasta kylmänä.
Myös jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat tai munakoistot ovat herkullisia.
Vihannesruokia on mahdoton määrä, eri maakunnilla on omansa, Velingradin paprikat jne.
Samoin on hyvää "kavarma". Se on aika yleinen listoilla ja sitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Se on ruukussa uunissa kypsytetty liha-vihannespata, johon lisukkeeksi voi tilata perunoita tai riisiä. Sitäkin tehdään kanasta, possusta, naudanlihasta ja joskus lampaastakin on saatavana.
Lisukkeiksi on listoilla keitettyä perunaa, paistettuja tavallisia, "kylän perunoita" = selski kartofi = rapeiksi paistettuja perunoita, ranskalaisia ja muitakin. Pelkkä riisi on usein vähän vetistä ja mautonta, ei ehkä kovasti suomalaisen makuun, mutta joskus on ravintolassa lisukkeeksi keitettyä riisiä vihannesten tai sienien kanssa, jotka taas useimmiten ovat ihan hyviä. Jopa perunamuusia on monessa paikassa ja se on hyvää, usein parempaa kuin kotoinen. Sitä saa harvoin alkuksesätä, koska uusista perunoista muusi ei onnistu.
Jauhelihasta tehdyt mustapippurimausteiset lihapullat (kyfteta) tai "pötkylät" (kebabzetat) ovat mainioita, niihin voi tilata minkä määrän haluaa (yhdestä ei nälkä lähde, kolme voi riittää) ja myös lisukkeita makunsa mukaan tai vaikka salaatin. Bulgarialainen seurue voi tilata niitä tusinan yhdelle lautaselle keskelle pöytää, muitten satsien sekaan, jotka sitten yhdessä "tuhotaan" illan mittaan.
Lihapullat ja "pötkylät" ovat ihan tavallista koko kansan ruokaa, joita on myös joka paikassa.
Grillivartaat, kanasta ja possusta ovat muhevia ja mureita. Niitä on eri paikoissa eri kokoisia, grammamäärä on yleensä ilmoitettu ruokalistalla.
Joskus on pieniä 100gr:n, joita pistelee pari-kolmekin nälästä riippuen, mutta esimerkiksi kaukaasialainen varras, joka on herkku myös, on iso varras 250-300 grammainen lihamäärältään. Myös padoista ja muistakin ruoista on useimmiten ilmoitettu lihan grammamäärä, että voi arvoida, minkä määrän tilaa (mitä jaksaa syödä).
Vartaan pitää olla possusta ja naudasta puheenollen aina "bon filee", sisäfilettä.
Hinnat ei päätä silti huimaa. Samalla rahalla saa Suomessa kaupasta lenkkimakkaran.
Monissa paikoissa grillilistalla on annos "Mixed grill", jossa on monenlaista lihaa yhdessä annoksessa plus edellämainittuja jauhelihapullia ja joskus "kotimakkaraakin", kotimakkarat ovat hyviä, täyttä mausteista lihaa. Mixed grill-annos voi parhaimmissa ravintoloissa olla joskus jopa puolikiloinen, eli sen voi jakaa kahteen pekkaan, tilata vain omat lisukkeet.
Bulgarialainen ruoka ei ole kovin suolaista eikä mausteista, yrttejä käytetään paljon mausteena, ei vahvoja pippureita ym.
Ruoka tuodaan pöytään meidän mittapuun mukaan vähän haaleana, koska bulgarialaiselle on sama onko se tuodessa kuumaa, se ehtii jäähtyä kumminkin, kun he sitä syövät seurustelun lomassa koko illan tuntikausia.
Jälkiruoaksi pala kakkua tai jäätelöä jos jaksaa...ne ovat ihania Bulgariassa.
Bulgarialaiset ovat makean ystäviä, kakku- ja jäätelöannoskahviloita on paljon esimerkiksi Varnassa, niistä saa useimmiten myös pikkusuolaista ja A-oikeudet on aina ja pöytiintarjoilu joka paikassa.
Kaikista tuotteista, niin makeista kuin suolaisista on listat, usein niissä on kuvatkin, jopa drinkeistä (cocktail-lista ainakin) ja usein on myös engl. ja saksankiel. teksti.
Viiniä kannattaa tilata aina pullo pöytään,
pari erikseen tilattua lasillista maksaa saman kuin pullo.
Bulgariassa voi herkutella monipuolisesti ja edullisesti.
Moni, joka viettää koko lomansa turisti-alueella, jää valitettavasti autuaan tietämättömäksi hyvästä ruoasta. - pois...
jotakin... kirjoitti:
Aihe on valtavan laaja, tässä vähän:
Skembe zorbat, lampaan tai lehmän sisälmyksistä tehdyt keitot ovat yhtenä keittovaihtoehtona melkein aina paikallisissa ravintoloissa.
Olen testannut kerran, maussa ei ole varsinaisesti vikaa ja joka kansallisuudella on omat erikoisuutensa (vrt. mämmi), mutta se yksi testikerta riitti minulle.
Useimmiten valitsen keitoista kanakeiton, vihanneskeiton/vihannesosekeiton tai papukeiton.
Luostarin papukeitto on ehdoton suosikkini, joskaan sitä ei kannata tilata, jos illalla on "tärkeä" meno, vaikutus on sama kuin hernekeitolla myöhemmin yöllä...(anteeksi vain)
Keitto on hyvä hellepäivän kevyt lounasruoka, suolaa ja nestettä tarvitsee...
Kaikkia näitä keittoja tekevät rouvat myös kotona.
Salaatteja on listoilla paljon, ne ovat raikkaita ja tuoreita, pöydässä on aina öljy ja viinietikka, tarkoitus on että jokainen lisää niitä kastikkeeksi makunsa mukaan.
Paikallinen laittaa niitä runsaasti, pullot täytetään useastikin päivittäin, öljy ei siis ole eltaantunutta, vaikka se tulee helteessä mieleen...
Pikkuruoista herkkua on sirenejuustolla täytetyt, paneroidut, paistetut paprikat (piperki bjurek), uunissa pikkuruukussa paistettu sirenejuusto leivän kanssa (sirene po shopski), paistetut kesäkurpitsa tai- munakoisoviipaleet "kiselo mljakon" tai tomaattikastikkeen kanssa. "Kiselo mljako" on eräänlainen luonnonjogurtti, oikein hyvää ja raikasta kylmänä.
Myös jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat tai munakoistot ovat herkullisia.
Vihannesruokia on mahdoton määrä, eri maakunnilla on omansa, Velingradin paprikat jne.
Samoin on hyvää "kavarma". Se on aika yleinen listoilla ja sitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Se on ruukussa uunissa kypsytetty liha-vihannespata, johon lisukkeeksi voi tilata perunoita tai riisiä. Sitäkin tehdään kanasta, possusta, naudanlihasta ja joskus lampaastakin on saatavana.
Lisukkeiksi on listoilla keitettyä perunaa, paistettuja tavallisia, "kylän perunoita" = selski kartofi = rapeiksi paistettuja perunoita, ranskalaisia ja muitakin. Pelkkä riisi on usein vähän vetistä ja mautonta, ei ehkä kovasti suomalaisen makuun, mutta joskus on ravintolassa lisukkeeksi keitettyä riisiä vihannesten tai sienien kanssa, jotka taas useimmiten ovat ihan hyviä. Jopa perunamuusia on monessa paikassa ja se on hyvää, usein parempaa kuin kotoinen. Sitä saa harvoin alkuksesätä, koska uusista perunoista muusi ei onnistu.
Jauhelihasta tehdyt mustapippurimausteiset lihapullat (kyfteta) tai "pötkylät" (kebabzetat) ovat mainioita, niihin voi tilata minkä määrän haluaa (yhdestä ei nälkä lähde, kolme voi riittää) ja myös lisukkeita makunsa mukaan tai vaikka salaatin. Bulgarialainen seurue voi tilata niitä tusinan yhdelle lautaselle keskelle pöytää, muitten satsien sekaan, jotka sitten yhdessä "tuhotaan" illan mittaan.
Lihapullat ja "pötkylät" ovat ihan tavallista koko kansan ruokaa, joita on myös joka paikassa.
Grillivartaat, kanasta ja possusta ovat muhevia ja mureita. Niitä on eri paikoissa eri kokoisia, grammamäärä on yleensä ilmoitettu ruokalistalla.
Joskus on pieniä 100gr:n, joita pistelee pari-kolmekin nälästä riippuen, mutta esimerkiksi kaukaasialainen varras, joka on herkku myös, on iso varras 250-300 grammainen lihamäärältään. Myös padoista ja muistakin ruoista on useimmiten ilmoitettu lihan grammamäärä, että voi arvoida, minkä määrän tilaa (mitä jaksaa syödä).
Vartaan pitää olla possusta ja naudasta puheenollen aina "bon filee", sisäfilettä.
Hinnat ei päätä silti huimaa. Samalla rahalla saa Suomessa kaupasta lenkkimakkaran.
Monissa paikoissa grillilistalla on annos "Mixed grill", jossa on monenlaista lihaa yhdessä annoksessa plus edellämainittuja jauhelihapullia ja joskus "kotimakkaraakin", kotimakkarat ovat hyviä, täyttä mausteista lihaa. Mixed grill-annos voi parhaimmissa ravintoloissa olla joskus jopa puolikiloinen, eli sen voi jakaa kahteen pekkaan, tilata vain omat lisukkeet.
Bulgarialainen ruoka ei ole kovin suolaista eikä mausteista, yrttejä käytetään paljon mausteena, ei vahvoja pippureita ym.
Ruoka tuodaan pöytään meidän mittapuun mukaan vähän haaleana, koska bulgarialaiselle on sama onko se tuodessa kuumaa, se ehtii jäähtyä kumminkin, kun he sitä syövät seurustelun lomassa koko illan tuntikausia.
Jälkiruoaksi pala kakkua tai jäätelöä jos jaksaa...ne ovat ihania Bulgariassa.
Bulgarialaiset ovat makean ystäviä, kakku- ja jäätelöannoskahviloita on paljon esimerkiksi Varnassa, niistä saa useimmiten myös pikkusuolaista ja A-oikeudet on aina ja pöytiintarjoilu joka paikassa.
Kaikista tuotteista, niin makeista kuin suolaisista on listat, usein niissä on kuvatkin, jopa drinkeistä (cocktail-lista ainakin) ja usein on myös engl. ja saksankiel. teksti.
Viiniä kannattaa tilata aina pullo pöytään,
pari erikseen tilattua lasillista maksaa saman kuin pullo.
Bulgariassa voi herkutella monipuolisesti ja edullisesti.
Moni, joka viettää koko lomansa turisti-alueella, jää valitettavasti autuaan tietämättömäksi hyvästä ruoasta....koska hyviä kalaruokapaikkoja on vähän, "tuore" kala Bulgariassa tarkoittaa harvoin samaa kuin Suomessa. Kylmäketju ei oikein pidä, jos sitä onkaan aina. Tosin Varnan rannassakin on pari mukavaa paikkaa, mutta arvioikaa itse tilanne niitten ja kalaruokien suhteen.
- varnasta
jotakin... kirjoitti:
Aihe on valtavan laaja, tässä vähän:
Skembe zorbat, lampaan tai lehmän sisälmyksistä tehdyt keitot ovat yhtenä keittovaihtoehtona melkein aina paikallisissa ravintoloissa.
Olen testannut kerran, maussa ei ole varsinaisesti vikaa ja joka kansallisuudella on omat erikoisuutensa (vrt. mämmi), mutta se yksi testikerta riitti minulle.
Useimmiten valitsen keitoista kanakeiton, vihanneskeiton/vihannesosekeiton tai papukeiton.
Luostarin papukeitto on ehdoton suosikkini, joskaan sitä ei kannata tilata, jos illalla on "tärkeä" meno, vaikutus on sama kuin hernekeitolla myöhemmin yöllä...(anteeksi vain)
Keitto on hyvä hellepäivän kevyt lounasruoka, suolaa ja nestettä tarvitsee...
Kaikkia näitä keittoja tekevät rouvat myös kotona.
Salaatteja on listoilla paljon, ne ovat raikkaita ja tuoreita, pöydässä on aina öljy ja viinietikka, tarkoitus on että jokainen lisää niitä kastikkeeksi makunsa mukaan.
Paikallinen laittaa niitä runsaasti, pullot täytetään useastikin päivittäin, öljy ei siis ole eltaantunutta, vaikka se tulee helteessä mieleen...
Pikkuruoista herkkua on sirenejuustolla täytetyt, paneroidut, paistetut paprikat (piperki bjurek), uunissa pikkuruukussa paistettu sirenejuusto leivän kanssa (sirene po shopski), paistetut kesäkurpitsa tai- munakoisoviipaleet "kiselo mljakon" tai tomaattikastikkeen kanssa. "Kiselo mljako" on eräänlainen luonnonjogurtti, oikein hyvää ja raikasta kylmänä.
Myös jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat tai munakoistot ovat herkullisia.
Vihannesruokia on mahdoton määrä, eri maakunnilla on omansa, Velingradin paprikat jne.
Samoin on hyvää "kavarma". Se on aika yleinen listoilla ja sitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Se on ruukussa uunissa kypsytetty liha-vihannespata, johon lisukkeeksi voi tilata perunoita tai riisiä. Sitäkin tehdään kanasta, possusta, naudanlihasta ja joskus lampaastakin on saatavana.
Lisukkeiksi on listoilla keitettyä perunaa, paistettuja tavallisia, "kylän perunoita" = selski kartofi = rapeiksi paistettuja perunoita, ranskalaisia ja muitakin. Pelkkä riisi on usein vähän vetistä ja mautonta, ei ehkä kovasti suomalaisen makuun, mutta joskus on ravintolassa lisukkeeksi keitettyä riisiä vihannesten tai sienien kanssa, jotka taas useimmiten ovat ihan hyviä. Jopa perunamuusia on monessa paikassa ja se on hyvää, usein parempaa kuin kotoinen. Sitä saa harvoin alkuksesätä, koska uusista perunoista muusi ei onnistu.
Jauhelihasta tehdyt mustapippurimausteiset lihapullat (kyfteta) tai "pötkylät" (kebabzetat) ovat mainioita, niihin voi tilata minkä määrän haluaa (yhdestä ei nälkä lähde, kolme voi riittää) ja myös lisukkeita makunsa mukaan tai vaikka salaatin. Bulgarialainen seurue voi tilata niitä tusinan yhdelle lautaselle keskelle pöytää, muitten satsien sekaan, jotka sitten yhdessä "tuhotaan" illan mittaan.
Lihapullat ja "pötkylät" ovat ihan tavallista koko kansan ruokaa, joita on myös joka paikassa.
Grillivartaat, kanasta ja possusta ovat muhevia ja mureita. Niitä on eri paikoissa eri kokoisia, grammamäärä on yleensä ilmoitettu ruokalistalla.
Joskus on pieniä 100gr:n, joita pistelee pari-kolmekin nälästä riippuen, mutta esimerkiksi kaukaasialainen varras, joka on herkku myös, on iso varras 250-300 grammainen lihamäärältään. Myös padoista ja muistakin ruoista on useimmiten ilmoitettu lihan grammamäärä, että voi arvoida, minkä määrän tilaa (mitä jaksaa syödä).
Vartaan pitää olla possusta ja naudasta puheenollen aina "bon filee", sisäfilettä.
Hinnat ei päätä silti huimaa. Samalla rahalla saa Suomessa kaupasta lenkkimakkaran.
Monissa paikoissa grillilistalla on annos "Mixed grill", jossa on monenlaista lihaa yhdessä annoksessa plus edellämainittuja jauhelihapullia ja joskus "kotimakkaraakin", kotimakkarat ovat hyviä, täyttä mausteista lihaa. Mixed grill-annos voi parhaimmissa ravintoloissa olla joskus jopa puolikiloinen, eli sen voi jakaa kahteen pekkaan, tilata vain omat lisukkeet.
Bulgarialainen ruoka ei ole kovin suolaista eikä mausteista, yrttejä käytetään paljon mausteena, ei vahvoja pippureita ym.
Ruoka tuodaan pöytään meidän mittapuun mukaan vähän haaleana, koska bulgarialaiselle on sama onko se tuodessa kuumaa, se ehtii jäähtyä kumminkin, kun he sitä syövät seurustelun lomassa koko illan tuntikausia.
Jälkiruoaksi pala kakkua tai jäätelöä jos jaksaa...ne ovat ihania Bulgariassa.
Bulgarialaiset ovat makean ystäviä, kakku- ja jäätelöannoskahviloita on paljon esimerkiksi Varnassa, niistä saa useimmiten myös pikkusuolaista ja A-oikeudet on aina ja pöytiintarjoilu joka paikassa.
Kaikista tuotteista, niin makeista kuin suolaisista on listat, usein niissä on kuvatkin, jopa drinkeistä (cocktail-lista ainakin) ja usein on myös engl. ja saksankiel. teksti.
Viiniä kannattaa tilata aina pullo pöytään,
pari erikseen tilattua lasillista maksaa saman kuin pullo.
Bulgariassa voi herkutella monipuolisesti ja edullisesti.
Moni, joka viettää koko lomansa turisti-alueella, jää valitettavasti autuaan tietämättömäksi hyvästä ruoasta.miks aina varnasta kerrotaan? eiks SB:llä ole mitää kiinnostavia ruokamestoja ja muuta?
- hönö
varnasta kirjoitti:
miks aina varnasta kerrotaan? eiks SB:llä ole mitää kiinnostavia ruokamestoja ja muuta?
sb;llä ei todellakaan ole mitään, vain hotelleja ja kebabkuppiloita.
- ollut
hönö kirjoitti:
sb;llä ei todellakaan ole mitään, vain hotelleja ja kebabkuppiloita.
sb on iha pska verratuna varnaa!!
- *.)
Joo, en tiijä et onko se kotiruokaa,(eiköhän) mut ravintoloist sitä saa..Se on Tosi tosi hyvää..siinä on tomaattii, kurkkuu ja jotain juustoo(vuohenjuustoo)..ja oisko joku öljykastike..kuulostaa tosi simppeliltä mut on oikeesti tosi hyvää, kannattaa maistaa vaikka alkuruokana!=)
- nam!!!
Sienikeitot on aivan ihania,niitä on ainakin kahdelaisella liemellä, toinen on kirkas liemi ja se parempi on kermainen ja paksumpi liemi:) kannattaa maistaa!! ja halpa..
- on hyvää
sienikeittokin, en ole vain uskaltanut syödä. Ennakkoluuloinen en ole ollenkaan, enkä halua kauhua nostattaa, mutta kun ei voi olla varma mistä sienistä keitot on tehty, kuka ne sienet on kerännyt, ovatko ne metsäsieniä vai viljeltyjä herkkusieniä, joita myydään muuten toreillakin alle euron kilo ja ovat ihan maistuvia.
Toissasyksynä oli lehdissä koko aukeama kuvia paikallisista ihmisistä sairaalassa, saatuaan myrkytyksen sienistä.
He niitä keräilevät, mutta eivät tunne sieniä juuri ollenkaan.
Lehdessä yritettiin sitten opettaa, mitkä ovat ruokasieniä ja mitkä myrkyllisiä.
Harva lukee lehtiä...niitä ei tule juuri kellekään kotiin, irtonumeroita ostetaan joskus kioskilta. - ...
on hyvää kirjoitti:
sienikeittokin, en ole vain uskaltanut syödä. Ennakkoluuloinen en ole ollenkaan, enkä halua kauhua nostattaa, mutta kun ei voi olla varma mistä sienistä keitot on tehty, kuka ne sienet on kerännyt, ovatko ne metsäsieniä vai viljeltyjä herkkusieniä, joita myydään muuten toreillakin alle euron kilo ja ovat ihan maistuvia.
Toissasyksynä oli lehdissä koko aukeama kuvia paikallisista ihmisistä sairaalassa, saatuaan myrkytyksen sienistä.
He niitä keräilevät, mutta eivät tunne sieniä juuri ollenkaan.
Lehdessä yritettiin sitten opettaa, mitkä ovat ruokasieniä ja mitkä myrkyllisiä.
Harva lukee lehtiä...niitä ei tule juuri kellekään kotiin, irtonumeroita ostetaan joskus kioskilta.niin no kukin syö mitä uskaltaa mutta ihan samalla tavalla voi saada "myrkytyksen" ihan mistä ruoasta vaan, enpä usko että ne meille "kärpässieniä" kuitenkaan syöttää, mutta suosittelen maistamaan =)
- sika
kyllähän asia on ruoan suhteen niin, että punaviinissä haudutettua villisikaa ei voita mikään, ja toinen hyvä vaihtoehto on jänis viiniyrttikastikkeessa, kauris on myös hyvää. ja ruokailupaikkana tietysti ravintola paraklisa varnassa, ravintoloiden ehdoton ykkönen, sbläiset voi vain nähdä unta tälläisistä mestoista, kun seisovat kebabgrillin jonossa.
- CamDi
Moi! Melkein joka ravintolasta saa erilaisia lihavartaita, jotka on aivan ihania, ja aika paikallisiakin. Itse aina viikon elän niillä ja shopska salaatilla (jos tykkäät vahvasta feta-tyylisestä juustosta) Hyvää ruokaa bulgariassa on! ja HALPAA
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 782892
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k232742Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1072342- 351668
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2401568- 321537
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt401495- 281290
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201256- 951181