Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kissa allerginen?

kissaihminen

Olen ajatellut kissan hankkimista mutta haluaisin tietää olenko allerginen. Meillä oli kotona aina kissoja ja minulla oli silloin aina pieni "räkätauti" päällä. 8 vuotta sitten muutin pois kotoa enkä enää ole "altistunut" päivittäin kissoille niin tämä räkätauti ei enää ole vaivannut. Missä voi teettää allergiatestin ja mitä se maksaa? Olisi muka tarjota koti jollekkin HESYn asukille.

6

2427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miejasie80

      Kysy terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. En kyllä tiedä paljon se maksaa..
      Jos allergia epäilyttää voithan tarjota vaikka aluksi vain sijaiskodin jollekin kissalle (niistä aina pula) ja jos et saa mitään oireita niin voit aina ottaa oman kissan. Ystävälläni oli eläinallergia, mutta otti silti koiran ja on pärjännyt hyvin. Riippuu siis myös paljon allergian voimakkuudesta ja siitä pystytkö elämään ainaisten oireiden kanssa. Kissa on kuitenkin hyvässä lykyssä sinulla 20 vuotta eli kannattaa miettiä tarkasti.
      Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti voit tarjota kodin kodittomalle. Itse otin kaksi kissaa eläinsuojeluyhdistykseltä (molemmat aikuisina 5 ja 8 vuotiaina) ja ovat kotiutuneet todella hyvin. Aivan mahtavia persoonia molemmat!

    • Sama suomeksi?

      voivat toki olla allergisia, mutta se on aika harvinaista. En oikein ymmärtänyt kirjoitustasi. Siis sinä olet itse allerginen, ja pelkäät, että kissakin olisi allerginen?

      • sama kissaihminen

        Jos välttämättä haluat pilkkua viilata niin otsikko kirjoituksessani kieltämättä oli virheellinen koska olisi pitänyt kirjoittaa kissa-allerginen eikä kissa allerginen. Mutta kirjoitinhan että haluan tietää olenko allerginen enkä että haluan tietää onko kissa allerginen. Jos et muka ymmärtänyt mistä oli kyse lukija on joko näsäviisas tai vajaaälyinen.


    • pärjätään

      Hei,

      Minulla on sekä kissa-allergia ( muita allergioita) sekä astma. Alkujaan omistin yhden kissan ja siitä tuli nuhaa ja kaikkea. Sen jälkeen todettiin tämä kissa-allergia ja astma ja lääkärit kehoittivat välittömästi luopumaan kissasta. Se ei todellakaan ollut minun elämääni ajatellen oikea vaihtoehto, koska olin todella kiintynyt kissaani. Asuttiin kahdestaan ja minulle ei olisi jäänyt ketään kaveria kotiin.
      Lääkkeillä pärjättiin.
      Tästä on nyt 12 vuotta aikaa, samainen kissa on minulla edelleen sekä pari nuorempaa kissaa myös ja koira. Tosin minulla on nyt perhekin ja asumme suht. isossa omakotitalossa.

      Minulla on jatkuva lääkitys astmaan sekä tarvittaessa otan jotain syrtekkiä tai sitä vastaavaa. Kissat saavat asustella kaikkialla muualla, mutta makuuhuoneeseen en niitä päästä (paitsi joskus, mutta silloinkin on peti petattuna), meillä on ilmanputsari makuuhuoneessa ja minä olen meidän perheessä se, joka hoitaa kissojen lääkärit, ruuat, puhtaat petipaikat ja putsaan hiekatkin(!), mutta sylissäpitely on lähinnä muitten perheenjäsenten hommia. (vaikka tässä kyllä lipsun ja pahasti....)

      Kissan hilseen lisäksi virtsan valkuinen tosin allergisoi, mutta minulla on kuitenkin lääkitys ja pystyn näin ollen elelemään suht. normaalisti.
      Astma minulta ei häviä, vaikka ei kissoja olisikaan ja lääkitys on kohdallaan.

      Mutta vaikka siis minä selviän näin, neuvoisin miettimään jo tuossa viestiketjussa mainittua sijaiskotitoimintaa, koska silloin näet reaktiot oikeasti. Mutta jos olet sellainen ihminen, että kiinnyt helposti, niin ei siitä sijaiskissastakaan ole helppo luopua.

      Ja varsinkin lääkäreitten brick-testeistä sanoisin, että se on joiltain osin epävarma. itse olen niitten mukaan herneelle ja paprikalle tosi allerginen, silti pystyn syömään herneitä litratolkulla eikä paprikastakaan ole ikinä mitään tullut. :o)

    • eppu kissan emäntä

      Lääkärikeskuksissa (yksityispuolella) tehdään Prick-testejä. Kysymällä hinta selviää.
      Itse olen astmaatikko, ollut jo noin 30-v.Kissa on kuulunut perheeseemme 13-vuotta. Edellinen kuoli viimekesänä ja uuden otimme jouluksi. Tuntui niin tyhjältä, kun ei ollut kissaa.
      Oireeni ovat pysyneet samanlaisina kokoajan, eikä lääkitystä ole tarvinnut lisätä. Totta on, että on riski ottaa eläin, jos on vähänkin eläinallergiaan viittaavia oireita. Toiset reagoivat herkemmin kuin toiset ja joutuvat luopumaan eläimestä.
      Meillä on myös tehty hiukan järjästelyjä kissan suhteen. Makuuhuone on kiellettyä aluetta. Kissamme nukkuu yöt omassa huoneessaan. Tämä on siitä syystä,kun se rakastaa minun kukkiani ja käy kaapimassa multaa ja syö lehtiä. Kissa on nyt 5kk vanha.
      Mieti kaksi kertaa otatko eläimem. Tuo hoitokokeliu kuulostaa ihan hyvältä.

    • jalmari90

      HEi! Minulla olisi nyt sellainen ongelma että kun hankittiin tyttöystävänkaa kissanpentu ja mulla on todettu pienempänä astma ja kissaallerigia niin ólisiko jollakin antaa vinkkejä mikä olisi hyvä vaihtoehto siihen koska en haluisi millään hävittää kissaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe