Virus- ja muuta torjuntaa

Leonina.societas

Iltalehdessä oli seuraava mielipide, jota ei ollut netissä saatavilla ja jonka jouduin näpyttämään sitten itse. Tein kuitenkin työn, sillä mielipiteessä on jotain, mitä itsekin olen miettinyt:

Lainaus:
"LÄÄKÄRIT EDUSTAVAT MONOPOLIA

MTV3 kertoi uutisissa (1.2.) luontaistuotteiden maahantuojan mainostaneen toistuvasti tuotetta flunssan hoitoon. Sen vuoksi yritys sai 50 000 euron sakot.

Suomessa on vuosittain useita lääkäreiden kampanjoita luontaistuotteita vastaan. Iskut ovat kauppapoliittisia. Kyse ei ole siitä, että tuotteista tai hoidoista olisi haittaa ihmisille, vaikka niin annetaan ymmärtää.

Kilpailevat hoitomuodot ärsyttävät suomalaista lääkärikuntaa, joka pääsääntöisesti edustaa maailman yhtä suurinta bisnestä eli synteettistä lääkitystä tai kirurgiaa. Koulukunta valvoo luontaishoitoja omien mieltymystensä mukaan ja antaa ohjeita virastoille.

Ihmiset ohjautuvat synteettisen lääkityksen piiriin, mikä on kuitenkin maailman vaarallisin hoitomuoto. Suomessa kuolee arvioiden mukaan vuosittain jopa tuhansia ihmisiä kemiallisten lääkkeiden sivuvaikutusten vuoksi, ja kaikkien käyttäjien elimistö kärsii tavalla tai toisella kemiallisista aineista. Niiden haitoista on tullut luonnollinen asia eikä se tunnu huolestuttavan ketään.

Jos kertoo esimerkiksi saksalaiselle lääkärille, miten Suomessa hoidetaan potilaita, he ovat aivan ymmällään. Siellä luontaishoidot ovat arkipäivää, ja ihmiset ovat huomattavasti terveempiä kuin meillä.

JOUNI JÄMSÄ
LAHTI"
- Mielipide Iltalehdessä 6.2.2006


Tiedän, että Suomessa on ollut vapaamielisempiä ja ahdasmielisempiä kausia. Eräs nettituttuni sanoi muistavansa vieläkin ajan, jolloin hallitus kielsi kuivattujen hedelmien käytön kotiviinien valmistuksessa. Sen jälkeen viinipakkaukset olivat yhdessä hyllyssä ja kuivatut hedelmät viereisessä hyllyssä, hän kirjoitti.

Nyt olemme samanlaisessa ahdasmielisessä tilanteessa, jossa haluamansa asiat on poimittava eri tietolähteistä. On haettava tavaroita eri hyllyistä yhdistääkseen ne toimivaksi kokonaisuudeksi.

Tämä on suomalaisviranomaisten fundamentalismia lintukodossamme. Mutta maailmalla toimitaan toisin ja tutkitaan asioita, joiden olemassaolo yritetään Suomessa ahdasmielisesti kieltää.

Kysymys onkin, voiko suomalaisiin viranomaisiin luottaa hädän hetkellä? Tällaisen typerän fundamentalismin takia vastaus on mielestäni ei. On otettava itse selvää kaikesta ja yhdistettävä piuhoja omaksi edukseen.

7

4125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leonina.societas

      Vuoden 2002 jälkeen en ole enää ottanut influenssarokotusta. Uudelle avoimena ja uteliaana ihmisenä törmäsin tuolloin valmisteeseen nimeltä ANTIVIR ja aloin selvitä flunssasta ja influenssasta puolta helpommalla läheisteni kanssa, jotka hekin alkoivat kokeilla valmistetta.

      Minuun vaikutti lista, joka tuoteselosteen takapuolella kertoi 42:sta eri tieteellisestä tutkimuksesta, joilla vaikuttavia aineita maailmalla Suomen ulkopuolella oli tutkittu. Vaikuttavia aineita kyseisessä tuotteessa on kolme: oleuropeiini, monolauriini ja melissauute.

      Jo viisi vuotta olen turvautunut virustentorjunnassa ANTIVIRiin tai ANTIWIRiin, kuten valmiste fundamentalististen viranomaisten vaatimuksesta nykyään kirjoitetaan.

      Minua ei lintuinfluenssa pelota niin kauan kuin ANTIWIRiä tai vastaavaa tuotetta on markkinoilla. Se minua pelottaa, että 50 000 euron uhkasakko kaataa yrityksen, joka on säästänyt aikaani ja rahaani virustentorjunnassa.

      Sitten kun lintuinfluenssa Suomeen iskee, olemme viranomaistemme armoilla. Jo nyt on laskettu, että Suomessa virukseen kuolee ainakin noin 10 000 ihmistä ellei enemmän ja että lääkkeitä ei riitä kaikille.

      Kysymykseni onkin, mitä suomalaisten viranomaisten fundamentalistinen pelleily on tällöin muuta kuin kateutta? Enemmän tarvittaisiin ANTIWIRin kaltaisia valmisteita markkinoille.

      No, ehkä saammekin vielä uuden ja uljaan ANTIVIRin, suunnittelijoina suomalaisten fundamentalistien ja lääkäreiden monopoliarmeija...

      • Leonina.societas

        Professori Raimo Hiltusta on haastateltu News-lehtisessä:

        Lainaus:

        Oliivipuu - lääkkeiden lääke

        - Idea oliivinlehtiuutevalmisteiden käytöstä terveydenhoidossa on ollut esillä 1950-luvun loppupuoliskolta lähtien. Tuolloin tieteessä elettiin erittäin intensiivistä tutkimusaikaa. Pelkästään vuosina 1990-2000 ilmestyi yli 250 oliivista jalostettuja tuotteita ja aineita koskevaa julkaisua. Tämä jo pelkästään osoittaa kysymyksessä olevan varsin 'kuuman' tutkimusaiheen, Helsingin yliopiston farmasian laitoksen professori Raimo Hiltunen toteaa.

        - Sittemmin vuonna 1995 myönnettiin patentti menetelmälle hoitaa virusperäisiä sairauksia Oleaceae-heimon kasveista saatavilla ainesosilla, muun muassa oleuropeiinilla tai sitä sisältävillä uutteilla. Amerikkalaisen patenttijulkaisun mukaan oleuropeiini tehoaa yli 100 virukseen, bakteeriin, sieneen ja hiivaan.

        - Oleuropeiini hajoaa elimistössä entsymaattisesti eleanolihapoksi ja sen johdannaisiksi, eikä se reagoi terveisiin soluihin. Oleuropeiini häiritsee virusten aminohappoaineenvaihduntaa harrastaen ikään kuin sissitoimintaa solutasolla, Raimo Hiltunen sanoo.

        Öljypuuta on arvostettu ja pidetty "lääkkeiden lääkkeenä" aina raamatullisista ajoista saakka. Sitä on myös tutkittu erittäin intensiivisesti. Rohdos mainitaan tunnetussa rohdoskemiaa käsittelevässä kirjasarjassa vuodelta 1969 (R. Hegnauer: "Chemotaxonomie der Pflanzen", Birkhäuser Verlag Basel und Stuttgart). Hegnauer toteaa, että Folio olea (öljypuunlehti) on aikoinaan tullut tunnetuksi verenpainetta alentavana rohdoksena. Vuonna 1969 lääketehdas Upjohn Company, USA, jätti patenttianomuksen eleanolihappojohdosten käytöstä virusten torjuntaan tarkoitettuna lääkkeenä. Patentti myönnettiin vuonna 1971.

        Vuonna 1995 R. B. Strecker haki ja sai patentin menetelmälle hoitaa virusperäisiä sairauksia Oleaceae-heimon kasveista saatavilla secoiridoideilla - muun muassa oleuropeiinilla - joko puhdasaineena tai sitä sisältävillä uutteilla.

        Öljypuunlehti on nykyään Ranskan farmakopean (French Pharmacopoeia, 1Oth edition) virallinen rohdos. Lehdet sisältävät sekundaariaineiden pääkomponentteina secoiridoideja, näistä tärkeimpänä oleuropeiinia 60-90 mg/g.

        Öljypuunlehteä on käytetty kansanlääkinnässä kuumelääkkeenä, verensokeria alentavana ja virtsan eritystä lisäävänä rohdoksena. Lehdistä valmistetulla keitteellä ja oleuropeiinilla on todettu olevan verenpainetta alentavaa vaikutusta koirilla ja normaaleilla rotilla. Eläinkokeissa on havaittu, että oleuropeiini ja oliivinlehtiuute laajentavat sydänverisuonia, lisäävät sydänverivirtausta, alentavat sydämen vasemman kammion sisäistä painetta ja vähentävät sydämen rytmihäiriöitä. Lisäksi oleuropeiini on kalsiuminestäjä, hyvä antioksidantti sekä sileälihaskouristuksia laukaiseva aine.

        Oleuropeiini on secoiridoidi-glykosidi, monoterpeeni, jota tavataan Oleaceae-heimon Olea-suvun ohella myös Fraxinus-, Syringa- ja Ligustrum -suvuissa. Eläinkokeissa sillä on todettu olevan vaikutusta veren sokerin alentamiseen sekä sydänlihakseen.

        Laboratoriotutkimuksissa (in vitro) oleuropeiinista muodostuu (-)-eleanolihappoa, joka on todettu laboratorio-olosuhteissa aktiivisesti viruksia torjuvaksi. Sen sijaan elimistössä se ei ole todettu tehokkaaksi.

        --

        Oleuropeiinin on todettu muuttuvan elimistössä (in vivo) ( )-eleanolihapoksi, joka on vastaavaa (-)-muotoa aktiivisempi viruksia torjuvana yhdisteenä. Tämän katsotaan ainakin osittain johtuvan siitä, että ( )-muodon kiinnittyminen seerumin valkuaisaineisiin on vähäisempää kuin (-)-muodolla ja näin ollen ( )-eleanolihapon hyväksikäytettävyys virusten torjunnassa on suurempi. Virusten torjumisen kannalta saadaan veren ( )-eleanolihapon pitoisuus riittäväksi myös annostelemalla laboratoriossa valmistettua ( )-eleanolihappoa tai sen johdannaisia.

        --

        - Nykyajan ihminen on sikäli hyvässä asemassa, että hän voi nauttia oliivinlehtiuuutetta, jonka oleuropeiinipitoisuus on varsin korkea - 17-23 prosenttia - mikä merkitsee suurta tehokkuutta.

        - Lyhyesti sanottuna asia voidaan ilmaista näin: oliivinlehti sisältää oleuropeiini-nimistä ainetta, joka elimistössä entsymaattisesti hajoaa kahdeksi erilaiseksi tuotteeksi, joista toinen lukkiutuu valkuaiseen ja on näin ollen inaktiivinen teholtaan, kun taas toinen, plus-muoto, sitoutuu vähemmän ja on irrotettavissa viruksen pinnalle.

        LISÄÄ TEHOA

        - Oleuropeiinin tehoa voidaan monipuolistaa lisäämällä siihen melissauutetta ja lauriinihappoa. Melissauute sisältää rosmariinihappoa, ja se on tavallisimmin totuttu näkemään rauhoittavien lääkkeiden ainesosana, mutta tutkimuksissa melissauutteella on todettu myös viruksia torjuvaa vaikutusta. Sehän on usein kytketty muun muassa herpesviruksen torjuntaan. Rosmariinihappo tunnetaan myös vahvana antioksidanttina. Monolauriinin osalta tutkimukset osoittavat sen vaikuttavan nimenomaan viruksen vaipan rasva-aineisiin.

        - Kysymyksessä on yhdistelmä, joka tehoaa yli 100 virukseen ja bakteeriin, joita ovat muun muassa Candida, E. coli, Herpes, malaria, parasiitit. Salmonella, Staphylococcus, Streptococcus ja Epstein-Barrin virus. Siihen on turvauduttu myös korva- ja sidekudostulehduksissa sekä sieni-ja hiivainfektioissa.

        --

        KANSANPERINTEEN HYÖDYNTÄMINEN NYKYAIKANA

        Tuhansia vuosia vanhaan kansanperinteeseen perustuu mm. oliivinlehtiuutteen käyttö kuume- ja tulehdussairauksien hoidossa sekä melissauutteen käyttö herpesten ehkäisyssä. Jo muinoin tiedettiin myös äidin- ja ternimaidon sisältävän vastustuskykyä parantavia ainesosia.

        Oliivinlehtiuute:

        Oliivinlehteä on käytetty menestyksellisesti kuume- ja tulehdussairauksien hoidossa jo yli 2500 vuoden ajan. Sitä alettiin tutkia nykyaikaisin analyysimenetelmin uudelleen 1990 luvulla. Oliivinlehden havaittiin sisältävän kasvifenolia nimeltä oleuropeiini, joka muuttuu elimistössä entsymaattisesti D-kalsiumeleonaatiksi. Sen puolestaan osoitettiin olevan aineen, joka tehosi kaikkiin testattuihin viruksiin, bakteereihin ja muihin mikrobeihin. Näin todennettiin oliivinlehden ja siitä valmistettujen uutteiden kansanlääkinnällinen käyttö kuume- ja tulehdussairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

        Monolauriini l. lauriinihapon monoesteri:

        Jo satoja ellei tuhansia vuosia on tiedetty, että heti synnytyksen jälkeen erittyvä ensimaito sisältää mikrobeja tuhoavia ja vastustuskykyä lisääviä aineita, jotka ovat luonnon oma keino suojella vastasyntynyttä sairastumasta erilaisiin tartuntatauteihin. Monolauriini on ensimaidossa esiintyvän keskipitkäketjuisen rasvahapon, lauriinihapon, esteri, jonka nykylääketiede on osoittanut tehoavan rasvavaippaisiin viruksiin, jollaisia valtaosa viruksista on. Näin nykyinen tutkimus vahvistaa kansanlääkinnän tietouden ensimaidon vaikutuksista.

        Melissauute:

        Melissauutetta on kansanlääkinnässä käytetty jo pitkään herpesten hoidossa. Uusin tutkimus osoittaa sen sisältävän eri parkkiaineita ja kasvifenoleja, jotka tuhoavat herpesviruksia.

        Toisin kuin useilla synteettisillä aineilla, näillä luonnollisilla ja pitkää käytetyillä ravintoaineilla ei ole vaikutusta terveisiin soluihin tai luonnolliseen bakteerikantaan.


      • Leonina.societas
        Leonina.societas kirjoitti:

        Professori Raimo Hiltusta on haastateltu News-lehtisessä:

        Lainaus:

        Oliivipuu - lääkkeiden lääke

        - Idea oliivinlehtiuutevalmisteiden käytöstä terveydenhoidossa on ollut esillä 1950-luvun loppupuoliskolta lähtien. Tuolloin tieteessä elettiin erittäin intensiivistä tutkimusaikaa. Pelkästään vuosina 1990-2000 ilmestyi yli 250 oliivista jalostettuja tuotteita ja aineita koskevaa julkaisua. Tämä jo pelkästään osoittaa kysymyksessä olevan varsin 'kuuman' tutkimusaiheen, Helsingin yliopiston farmasian laitoksen professori Raimo Hiltunen toteaa.

        - Sittemmin vuonna 1995 myönnettiin patentti menetelmälle hoitaa virusperäisiä sairauksia Oleaceae-heimon kasveista saatavilla ainesosilla, muun muassa oleuropeiinilla tai sitä sisältävillä uutteilla. Amerikkalaisen patenttijulkaisun mukaan oleuropeiini tehoaa yli 100 virukseen, bakteeriin, sieneen ja hiivaan.

        - Oleuropeiini hajoaa elimistössä entsymaattisesti eleanolihapoksi ja sen johdannaisiksi, eikä se reagoi terveisiin soluihin. Oleuropeiini häiritsee virusten aminohappoaineenvaihduntaa harrastaen ikään kuin sissitoimintaa solutasolla, Raimo Hiltunen sanoo.

        Öljypuuta on arvostettu ja pidetty "lääkkeiden lääkkeenä" aina raamatullisista ajoista saakka. Sitä on myös tutkittu erittäin intensiivisesti. Rohdos mainitaan tunnetussa rohdoskemiaa käsittelevässä kirjasarjassa vuodelta 1969 (R. Hegnauer: "Chemotaxonomie der Pflanzen", Birkhäuser Verlag Basel und Stuttgart). Hegnauer toteaa, että Folio olea (öljypuunlehti) on aikoinaan tullut tunnetuksi verenpainetta alentavana rohdoksena. Vuonna 1969 lääketehdas Upjohn Company, USA, jätti patenttianomuksen eleanolihappojohdosten käytöstä virusten torjuntaan tarkoitettuna lääkkeenä. Patentti myönnettiin vuonna 1971.

        Vuonna 1995 R. B. Strecker haki ja sai patentin menetelmälle hoitaa virusperäisiä sairauksia Oleaceae-heimon kasveista saatavilla secoiridoideilla - muun muassa oleuropeiinilla - joko puhdasaineena tai sitä sisältävillä uutteilla.

        Öljypuunlehti on nykyään Ranskan farmakopean (French Pharmacopoeia, 1Oth edition) virallinen rohdos. Lehdet sisältävät sekundaariaineiden pääkomponentteina secoiridoideja, näistä tärkeimpänä oleuropeiinia 60-90 mg/g.

        Öljypuunlehteä on käytetty kansanlääkinnässä kuumelääkkeenä, verensokeria alentavana ja virtsan eritystä lisäävänä rohdoksena. Lehdistä valmistetulla keitteellä ja oleuropeiinilla on todettu olevan verenpainetta alentavaa vaikutusta koirilla ja normaaleilla rotilla. Eläinkokeissa on havaittu, että oleuropeiini ja oliivinlehtiuute laajentavat sydänverisuonia, lisäävät sydänverivirtausta, alentavat sydämen vasemman kammion sisäistä painetta ja vähentävät sydämen rytmihäiriöitä. Lisäksi oleuropeiini on kalsiuminestäjä, hyvä antioksidantti sekä sileälihaskouristuksia laukaiseva aine.

        Oleuropeiini on secoiridoidi-glykosidi, monoterpeeni, jota tavataan Oleaceae-heimon Olea-suvun ohella myös Fraxinus-, Syringa- ja Ligustrum -suvuissa. Eläinkokeissa sillä on todettu olevan vaikutusta veren sokerin alentamiseen sekä sydänlihakseen.

        Laboratoriotutkimuksissa (in vitro) oleuropeiinista muodostuu (-)-eleanolihappoa, joka on todettu laboratorio-olosuhteissa aktiivisesti viruksia torjuvaksi. Sen sijaan elimistössä se ei ole todettu tehokkaaksi.

        --

        Oleuropeiinin on todettu muuttuvan elimistössä (in vivo) ( )-eleanolihapoksi, joka on vastaavaa (-)-muotoa aktiivisempi viruksia torjuvana yhdisteenä. Tämän katsotaan ainakin osittain johtuvan siitä, että ( )-muodon kiinnittyminen seerumin valkuaisaineisiin on vähäisempää kuin (-)-muodolla ja näin ollen ( )-eleanolihapon hyväksikäytettävyys virusten torjunnassa on suurempi. Virusten torjumisen kannalta saadaan veren ( )-eleanolihapon pitoisuus riittäväksi myös annostelemalla laboratoriossa valmistettua ( )-eleanolihappoa tai sen johdannaisia.

        --

        - Nykyajan ihminen on sikäli hyvässä asemassa, että hän voi nauttia oliivinlehtiuuutetta, jonka oleuropeiinipitoisuus on varsin korkea - 17-23 prosenttia - mikä merkitsee suurta tehokkuutta.

        - Lyhyesti sanottuna asia voidaan ilmaista näin: oliivinlehti sisältää oleuropeiini-nimistä ainetta, joka elimistössä entsymaattisesti hajoaa kahdeksi erilaiseksi tuotteeksi, joista toinen lukkiutuu valkuaiseen ja on näin ollen inaktiivinen teholtaan, kun taas toinen, plus-muoto, sitoutuu vähemmän ja on irrotettavissa viruksen pinnalle.

        LISÄÄ TEHOA

        - Oleuropeiinin tehoa voidaan monipuolistaa lisäämällä siihen melissauutetta ja lauriinihappoa. Melissauute sisältää rosmariinihappoa, ja se on tavallisimmin totuttu näkemään rauhoittavien lääkkeiden ainesosana, mutta tutkimuksissa melissauutteella on todettu myös viruksia torjuvaa vaikutusta. Sehän on usein kytketty muun muassa herpesviruksen torjuntaan. Rosmariinihappo tunnetaan myös vahvana antioksidanttina. Monolauriinin osalta tutkimukset osoittavat sen vaikuttavan nimenomaan viruksen vaipan rasva-aineisiin.

        - Kysymyksessä on yhdistelmä, joka tehoaa yli 100 virukseen ja bakteeriin, joita ovat muun muassa Candida, E. coli, Herpes, malaria, parasiitit. Salmonella, Staphylococcus, Streptococcus ja Epstein-Barrin virus. Siihen on turvauduttu myös korva- ja sidekudostulehduksissa sekä sieni-ja hiivainfektioissa.

        --

        KANSANPERINTEEN HYÖDYNTÄMINEN NYKYAIKANA

        Tuhansia vuosia vanhaan kansanperinteeseen perustuu mm. oliivinlehtiuutteen käyttö kuume- ja tulehdussairauksien hoidossa sekä melissauutteen käyttö herpesten ehkäisyssä. Jo muinoin tiedettiin myös äidin- ja ternimaidon sisältävän vastustuskykyä parantavia ainesosia.

        Oliivinlehtiuute:

        Oliivinlehteä on käytetty menestyksellisesti kuume- ja tulehdussairauksien hoidossa jo yli 2500 vuoden ajan. Sitä alettiin tutkia nykyaikaisin analyysimenetelmin uudelleen 1990 luvulla. Oliivinlehden havaittiin sisältävän kasvifenolia nimeltä oleuropeiini, joka muuttuu elimistössä entsymaattisesti D-kalsiumeleonaatiksi. Sen puolestaan osoitettiin olevan aineen, joka tehosi kaikkiin testattuihin viruksiin, bakteereihin ja muihin mikrobeihin. Näin todennettiin oliivinlehden ja siitä valmistettujen uutteiden kansanlääkinnällinen käyttö kuume- ja tulehdussairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

        Monolauriini l. lauriinihapon monoesteri:

        Jo satoja ellei tuhansia vuosia on tiedetty, että heti synnytyksen jälkeen erittyvä ensimaito sisältää mikrobeja tuhoavia ja vastustuskykyä lisääviä aineita, jotka ovat luonnon oma keino suojella vastasyntynyttä sairastumasta erilaisiin tartuntatauteihin. Monolauriini on ensimaidossa esiintyvän keskipitkäketjuisen rasvahapon, lauriinihapon, esteri, jonka nykylääketiede on osoittanut tehoavan rasvavaippaisiin viruksiin, jollaisia valtaosa viruksista on. Näin nykyinen tutkimus vahvistaa kansanlääkinnän tietouden ensimaidon vaikutuksista.

        Melissauute:

        Melissauutetta on kansanlääkinnässä käytetty jo pitkään herpesten hoidossa. Uusin tutkimus osoittaa sen sisältävän eri parkkiaineita ja kasvifenoleja, jotka tuhoavat herpesviruksia.

        Toisin kuin useilla synteettisillä aineilla, näillä luonnollisilla ja pitkää käytetyillä ravintoaineilla ei ole vaikutusta terveisiin soluihin tai luonnolliseen bakteerikantaan.

        Referenssejä:

        1. Renis, H.E., "In vitro antiviral activity of calcium elenolate", Antimicrobial Agents and Chemopheraphy, pp. 167-168,1970.
        2. Diseases, op. cit. p.95.
        3. Dever, L.A. and Dermody T.S., "Mechanisms of bacterial resistance to antibiotics", Archives of International Medicine 151:886-895,1991.
        4. De Whalley, C.V., Rankin, S.M., Hoult, J.R., Jessup, W.,Leake, D.S., Biochem Pharmacology 39:1743-1750,1990.
        5. Elliot, G.A., Buthala, D.A., DeYoung, E.N., "Preliminary safety studies with calcium elenolate, an antiviral agent." Antimicrobial Agents and Chemotherapy 173-176, 1969.
        6. Felming, H.P. and Etchells J.L., "Occurrence of inhibitor of lactic acid bacteria in green olives." Applied Microbiology 14:1178-1184,1967.
        7. Fleming, H.P., Walter, W.M., Etehells J.L., Applied Microbiology 18:859-860, 1969.
        8. Hertog, M.G, Feskens, E.J., Hollman, P.C., Katan, M.B., Kromhout, D., Lancet 342:1007-1011,1993.
        9. InvenB.,Hennis, Y., Journal of Applied Bacteriology 33:721-732, 1970.
        10. Kunhau, J. World Revue of Nutrition and Diet 24:117-191, 1976.
        11. Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormezana, A., Martinez, J. Microbios 51:169-174,1987.
        12. Mortimer, P.R. and McCann, G. "Food poisoning episodes associated with Bacillus cereus in fried rice." Lancet 1:1043-1045, 1974.
        13. Nychas, G.J.E., Tassou, S.C., Board, R.G. Letters m Applied Microbiology 10:217-220, 1990.
        14. Paredes, M.J., Monteleolina-Sanchez, M., Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormenzana,A., Matrinez, J. Chemosphere 15:659-664, 1986.
        15. Paredes, M.J., Moreno, E., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Chemosphere 16:1557-1564, 1987.
        16. Parker, M.S. and Bradley, M.J. Canadian Journal of Microbiology 141:745-746, 1968.
        17. Pasquale, A.D., Monforte, M.T., Calabro M.L. "HPLC analysis of oleuropein and some other flavonoids in leaf and bud of Olea europea L." Il Farmaco 46(6):803-815, 1991.
        18. Paster, N., Juven, B.J., Harshemesh H. Journal of Applied Bacteripology 64:293-297, 1988.
        19. Renis, H.E. "In vitro antiviral activity of calcium elenolate." Antimicrobial Agents and Chemotheraphy pp. 167-168, 1970.
        20. Rodriquez, M.M., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Journal of Applied Bacteriology 64:219-225, 1988.
        21. Rutz-Barba, J.L., Rios-Sanchez, R.M., Fedriant-Iriso, C., Olias, J.L., Ji-Menez, Diaz, R. System Applied Microbiology 13:199-205,1990.
        22. Sierra, G. Canadian Journal of Microbiol 16:51-52,1970
        23. Tassou, C.C., Nychas, G.J., Board, R.G. "Effect of phenolic compounds and oleuropein on the germination of Bacillus cereus T spores." Biotechnology Applied Biochemistry 13:231-237, 1991.
        24. Tranter, H.S., Tassou, S.C., Nycha, G.J. "The effect of the olive phenolic compoud, oleuropein, on growth and eneterotoxin B production by Staphylococcus aureus. Journal Applied Bacteriology 74:253-259, 1993.
        25. Nature's Antibiotic, Olive leaf extract, Walker, M. author, Kensington Publishing Corp.,
        26. Kaija.Kamb, M., Amoros, M., Girre, L. "Search for new antiviral agents of plant origin." Pharama-Acta-Helv. 67(5-6):130-147,1992.
        27. Bisignano, G., Tomiano, A., Lo Cascio R., Crisafi, G., Uccella, N., Saija, A., "on the in vitro antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytyrosol." J Pharm Pharmacol 51(8):971-4, Aug.1999.
        28. Hierholzer, J.C. and Kabara, J.J., In vitro effects of monolaurin compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safefy l982;4:ll-12.
        29. Isaacs C.E. and Thormar H., Membrane-disruptive effect of human milk: inactivation of enveloped viruses. Journal of Infectious Diseases 1986;154:966-971.
        30. Isaaes C.E. and Thormar H., Human milk lipids inactivated enveloped viruses. In Breastfeeding Nutrition, Infection and Infant Growth in Developing and Emerging Countries (Atkinson S.A., Hanson L.A., Chandra R. K., eds) Arts Biomedical Publishers and Distributors, St. John's NF, Canada, 1990.
        31. Isaacs C.E. and Thormar H., The role of milk-derived antimicrobial lipids as antiviral and antibacterial agents in Immunology of Milk and Neonate (Mestecky j., et.al., eds) Plenum Press, New York, 1991.
        32. Isaacs, C.E. and Schdeidman K., Enveloped viruses in Human and Bovine Milk are Inactivated by Added Fatty Acids (FAs) and Monoglycerides (MGs) FASEB Journal 1991;5:Abstract 5325, p.A 1288.
        33. Isaacs C.E., Kashyap S., Heird W.C., Thormar H., Antiviral and antibacterial lipids in human milk and infant formula feeds. Archives of Disease in Childhood 1990;65:861-864.
        34. Isaacs C.E., Kim K.S., Thormar H., Inactivation of enveloped viruses in human bodily fluids by purified lipids. Annals of the New York Academy of Sciences 1994;724:457-464.
        35. Bergsson G, Arnfinnsson J., Karlsson S.M., Steingrimsson O., Thormar. H., In vitro inactivation of Chlamydia trachomatis by fatty acids and monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotheraphy 1998;42:2290-2294.
        36. Enig M.G, Lauric oils as antimicrobial agents: theory of effect, scientific rationale, and dietary applications as adjunct nutritional support for HIV-infected individuals. In Nutrients and Foods in AIDS (R.R. Watson, ed) CRC Press, Boca Raton, 1998, pp. 81-97.
        37. Wang L.L. and Johnson E.A., Inhibition of Listeria monogytogenes by fatty acids and monoglycerides. Applied and Environmental Microbiology 1992;58:624-629.
        38. Kucera L.S., Herrmann E.C. Jr., Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). I.Tannin of Melissa officinales. Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Proc. Soc. Exp. Boil. Med. 1967;124(3):865-9.
        39. Herrmann E.C. Jr., Kucera L.S., Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). II. Nontannin polyphenol of Melissae officinales. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1967;124(3):869-74.
        40. Koytchev R., Alken R.G, Dundarov S., Balm mint extract (Lo-701) for topical treatment of recurring Herpes labialis. Phytomedicine 6(4):225-230. 1999 Oct.
        41. Dimitrova Z., Dimov B., Manolova N., Pancheva S., Ilieva D., Shishkov S., Antiherpes effects of Melissa officinales L. Extracts. Acta Microbiologia Bulgarica. 29:65-72, 1993.
        42. Wichtl M. ed., Teedrogen, 2nd edition, Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft GmbH, Suttgart 1989, p. 340


      • Leonina.societas
        Leonina.societas kirjoitti:

        Referenssejä:

        1. Renis, H.E., "In vitro antiviral activity of calcium elenolate", Antimicrobial Agents and Chemopheraphy, pp. 167-168,1970.
        2. Diseases, op. cit. p.95.
        3. Dever, L.A. and Dermody T.S., "Mechanisms of bacterial resistance to antibiotics", Archives of International Medicine 151:886-895,1991.
        4. De Whalley, C.V., Rankin, S.M., Hoult, J.R., Jessup, W.,Leake, D.S., Biochem Pharmacology 39:1743-1750,1990.
        5. Elliot, G.A., Buthala, D.A., DeYoung, E.N., "Preliminary safety studies with calcium elenolate, an antiviral agent." Antimicrobial Agents and Chemotherapy 173-176, 1969.
        6. Felming, H.P. and Etchells J.L., "Occurrence of inhibitor of lactic acid bacteria in green olives." Applied Microbiology 14:1178-1184,1967.
        7. Fleming, H.P., Walter, W.M., Etehells J.L., Applied Microbiology 18:859-860, 1969.
        8. Hertog, M.G, Feskens, E.J., Hollman, P.C., Katan, M.B., Kromhout, D., Lancet 342:1007-1011,1993.
        9. InvenB.,Hennis, Y., Journal of Applied Bacteriology 33:721-732, 1970.
        10. Kunhau, J. World Revue of Nutrition and Diet 24:117-191, 1976.
        11. Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormezana, A., Martinez, J. Microbios 51:169-174,1987.
        12. Mortimer, P.R. and McCann, G. "Food poisoning episodes associated with Bacillus cereus in fried rice." Lancet 1:1043-1045, 1974.
        13. Nychas, G.J.E., Tassou, S.C., Board, R.G. Letters m Applied Microbiology 10:217-220, 1990.
        14. Paredes, M.J., Monteleolina-Sanchez, M., Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormenzana,A., Matrinez, J. Chemosphere 15:659-664, 1986.
        15. Paredes, M.J., Moreno, E., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Chemosphere 16:1557-1564, 1987.
        16. Parker, M.S. and Bradley, M.J. Canadian Journal of Microbiology 141:745-746, 1968.
        17. Pasquale, A.D., Monforte, M.T., Calabro M.L. "HPLC analysis of oleuropein and some other flavonoids in leaf and bud of Olea europea L." Il Farmaco 46(6):803-815, 1991.
        18. Paster, N., Juven, B.J., Harshemesh H. Journal of Applied Bacteripology 64:293-297, 1988.
        19. Renis, H.E. "In vitro antiviral activity of calcium elenolate." Antimicrobial Agents and Chemotheraphy pp. 167-168, 1970.
        20. Rodriquez, M.M., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Journal of Applied Bacteriology 64:219-225, 1988.
        21. Rutz-Barba, J.L., Rios-Sanchez, R.M., Fedriant-Iriso, C., Olias, J.L., Ji-Menez, Diaz, R. System Applied Microbiology 13:199-205,1990.
        22. Sierra, G. Canadian Journal of Microbiol 16:51-52,1970
        23. Tassou, C.C., Nychas, G.J., Board, R.G. "Effect of phenolic compounds and oleuropein on the germination of Bacillus cereus T spores." Biotechnology Applied Biochemistry 13:231-237, 1991.
        24. Tranter, H.S., Tassou, S.C., Nycha, G.J. "The effect of the olive phenolic compoud, oleuropein, on growth and eneterotoxin B production by Staphylococcus aureus. Journal Applied Bacteriology 74:253-259, 1993.
        25. Nature's Antibiotic, Olive leaf extract, Walker, M. author, Kensington Publishing Corp.,
        26. Kaija.Kamb, M., Amoros, M., Girre, L. "Search for new antiviral agents of plant origin." Pharama-Acta-Helv. 67(5-6):130-147,1992.
        27. Bisignano, G., Tomiano, A., Lo Cascio R., Crisafi, G., Uccella, N., Saija, A., "on the in vitro antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytyrosol." J Pharm Pharmacol 51(8):971-4, Aug.1999.
        28. Hierholzer, J.C. and Kabara, J.J., In vitro effects of monolaurin compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safefy l982;4:ll-12.
        29. Isaacs C.E. and Thormar H., Membrane-disruptive effect of human milk: inactivation of enveloped viruses. Journal of Infectious Diseases 1986;154:966-971.
        30. Isaaes C.E. and Thormar H., Human milk lipids inactivated enveloped viruses. In Breastfeeding Nutrition, Infection and Infant Growth in Developing and Emerging Countries (Atkinson S.A., Hanson L.A., Chandra R. K., eds) Arts Biomedical Publishers and Distributors, St. John's NF, Canada, 1990.
        31. Isaacs C.E. and Thormar H., The role of milk-derived antimicrobial lipids as antiviral and antibacterial agents in Immunology of Milk and Neonate (Mestecky j., et.al., eds) Plenum Press, New York, 1991.
        32. Isaacs, C.E. and Schdeidman K., Enveloped viruses in Human and Bovine Milk are Inactivated by Added Fatty Acids (FAs) and Monoglycerides (MGs) FASEB Journal 1991;5:Abstract 5325, p.A 1288.
        33. Isaacs C.E., Kashyap S., Heird W.C., Thormar H., Antiviral and antibacterial lipids in human milk and infant formula feeds. Archives of Disease in Childhood 1990;65:861-864.
        34. Isaacs C.E., Kim K.S., Thormar H., Inactivation of enveloped viruses in human bodily fluids by purified lipids. Annals of the New York Academy of Sciences 1994;724:457-464.
        35. Bergsson G, Arnfinnsson J., Karlsson S.M., Steingrimsson O., Thormar. H., In vitro inactivation of Chlamydia trachomatis by fatty acids and monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotheraphy 1998;42:2290-2294.
        36. Enig M.G, Lauric oils as antimicrobial agents: theory of effect, scientific rationale, and dietary applications as adjunct nutritional support for HIV-infected individuals. In Nutrients and Foods in AIDS (R.R. Watson, ed) CRC Press, Boca Raton, 1998, pp. 81-97.
        37. Wang L.L. and Johnson E.A., Inhibition of Listeria monogytogenes by fatty acids and monoglycerides. Applied and Environmental Microbiology 1992;58:624-629.
        38. Kucera L.S., Herrmann E.C. Jr., Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). I.Tannin of Melissa officinales. Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Proc. Soc. Exp. Boil. Med. 1967;124(3):865-9.
        39. Herrmann E.C. Jr., Kucera L.S., Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). II. Nontannin polyphenol of Melissae officinales. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1967;124(3):869-74.
        40. Koytchev R., Alken R.G, Dundarov S., Balm mint extract (Lo-701) for topical treatment of recurring Herpes labialis. Phytomedicine 6(4):225-230. 1999 Oct.
        41. Dimitrova Z., Dimov B., Manolova N., Pancheva S., Ilieva D., Shishkov S., Antiherpes effects of Melissa officinales L. Extracts. Acta Microbiologia Bulgarica. 29:65-72, 1993.
        42. Wichtl M. ed., Teedrogen, 2nd edition, Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft GmbH, Suttgart 1989, p. 340

        HS kirjoitti:

        WHO: Lintuinfluenssaepidemia vain ajan kysymys

        Soul. Maailman terveysjärjestön WHO:n johtajan arvion mukaan maailmanlaajuisen lintuinfluenssaepidemian puhkeaminen on vain ajan kysymys. Lee Jong Wook kommentoi asiaa eteläkorealaiselle Yonhap-uutistoimistolle.

        Leen mukaan tällainen epidemia uhkaa aiheuttaa katastrofaalisia seurauksia, jotka saavat sars-kuumeen vaikutukset tuntumaan pieniltä.
        Sars-virukseen on kuollut 700 ihmistä, ja tauti on aiheuttanut 30 miljardin dollarin suuruiset taloudelliset vahingot sen jälkeen kun se vuonna 2003 puhkesi.

        Kreikka on ilmoittanut järjestävänsä ensi kuussa alueellisen konferenssin lintuinfluenssan vastaisten toimien koordinoimiseksi. Asiasta kertoi maan terveysministeri. Marraskuun alussa järjestettävään konferenssiin osallistuu Mustanmeren ja Balkanin alueen maita.

        STT–AFP

        Lähde: HS
        http://www.hs.fi/teksti/uutiset/artikkeli/WHO: Lintuinfluenssaepidemia vain ajan kysymys/1101981273051



        Tiede kirjoitti:

        Lintuvirus tappaisi miljoonia

        Jos lintuinfluenssa pääsee leviämään, maailmassa kuolee kenties kymmeniä miljoonia ihmisiä. WHO:n arvion mukaan valtiolla ei ole riittäviä valmiuksia pahimman varalle.

        Maailman terveysjärjestön asiantuntijoiden lausunnot uutistoimistoille ovat karua kuultavaa. Vain 42 YK:n 192 jäsenmaista on tehnyt valmiussuunnitelman lintuinfluenssan leviämisen varalta. Myös kansalliset ja kansainväliset panostukset rokotekehitykseen ja viruslääkkeiden varmuusvarastointiin ovat vaatimattomia.

        Maailmanjärjestön mukaan lintuinfluenssa voisi vaatia ihmisväestöön levitessään jopa 10 miljoonaa uhria. Äärimmäiset kauhuskenaariot päätyvät kymmenkertaisiin lukuihin. Historian pahin influenssapandemia espanjantauti tappoi 20-40 miljoonaa ihmistä.

        Lähde: Tiede
        http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2244



        Tieteen Kuvalehti kirjoitti:

        Historian tuhoisimman kulkutaudin syy selvisi
        Espanjantauti sai alkunsa lintuinfluenssasta

        Kaksi erillistä tutkijaryhmää on todennut, että vuosina 1918-1920 miljoonia ja Suomessakin noin 20 000 ihmistä tappanut influenssa johtui muuntuneesta siipikarjan viruksesta. Kaakkois-Aasian lintuinfluenssa-alueilla voi muhia uusi espanjantauti.

        Lähde: Tieteen Kuvalehti
        http://www.illvet.se/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=8745



        Tiede kirjoitti:

        Röntgen löytää lintuinfluenssasta selviäjän
        Keuhkojen röntgenkuva kertoo jo varhaisessa jääkö lintuinfluenssan saanut potilas henkiin.

        Yleisin lintuinfluenssan kuolinsyy on keuhkokuume, joka johtaa lopulta keuhkojen toiminnan täydelliseen lamaantumiseen. Brittiläisten radiologien mukaan taudin lopputulos voidaan päätellä jo aikaisessa vaiheessa. Jos röntgenkuvissa näkyy laajoja tiivistymiä, ennuste on kehno. Tiivistymät ovat merkki siitä, että tulehdusneste on levinnyt keuhkorakkuloihin ja aiheuttanut vakavia vaurioita. Brittitutkijoiden johtopäätös perustuu liki sataan röntgenkuvaan, jotka otettiin 14 vietnamilaiselta lintuinfluenssapotilaalta. Tutkituista 9 kuoli, loput pelastuivat. Tuloksista raportoitiin Pohjois-Amerikan radiologiyhdistyksen vuosikokouksessa Chicagossa.

        Samanlaisia havaintoja tehtiin pari vuotta sitten sars-keuhkokuumeen riehuessa Kaakkois-Aasiassa. Siinäkin suuret keuhkomuutokset ja nestekertymät ennustivat kuolleisuutta.

        Lähde: Tiede
        http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2320



        KTL kirjoitti:

        Nykyisellään virus tarttuu ihmiseen vain sairastuneesta siipikarjasta ja korkeintaan harvoissa tapauksissa ja erityisolosuhteissa (hyvin läheinen kontakti sairastuneeseen) ihmisestä toiseen.

        Lähde: KTL
        http://www.ktl.fi/flu/H5N1-04.HTM


      • Leonina.societas
        Leonina.societas kirjoitti:

        Referenssejä:

        1. Renis, H.E., "In vitro antiviral activity of calcium elenolate", Antimicrobial Agents and Chemopheraphy, pp. 167-168,1970.
        2. Diseases, op. cit. p.95.
        3. Dever, L.A. and Dermody T.S., "Mechanisms of bacterial resistance to antibiotics", Archives of International Medicine 151:886-895,1991.
        4. De Whalley, C.V., Rankin, S.M., Hoult, J.R., Jessup, W.,Leake, D.S., Biochem Pharmacology 39:1743-1750,1990.
        5. Elliot, G.A., Buthala, D.A., DeYoung, E.N., "Preliminary safety studies with calcium elenolate, an antiviral agent." Antimicrobial Agents and Chemotherapy 173-176, 1969.
        6. Felming, H.P. and Etchells J.L., "Occurrence of inhibitor of lactic acid bacteria in green olives." Applied Microbiology 14:1178-1184,1967.
        7. Fleming, H.P., Walter, W.M., Etehells J.L., Applied Microbiology 18:859-860, 1969.
        8. Hertog, M.G, Feskens, E.J., Hollman, P.C., Katan, M.B., Kromhout, D., Lancet 342:1007-1011,1993.
        9. InvenB.,Hennis, Y., Journal of Applied Bacteriology 33:721-732, 1970.
        10. Kunhau, J. World Revue of Nutrition and Diet 24:117-191, 1976.
        11. Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormezana, A., Martinez, J. Microbios 51:169-174,1987.
        12. Mortimer, P.R. and McCann, G. "Food poisoning episodes associated with Bacillus cereus in fried rice." Lancet 1:1043-1045, 1974.
        13. Nychas, G.J.E., Tassou, S.C., Board, R.G. Letters m Applied Microbiology 10:217-220, 1990.
        14. Paredes, M.J., Monteleolina-Sanchez, M., Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormenzana,A., Matrinez, J. Chemosphere 15:659-664, 1986.
        15. Paredes, M.J., Moreno, E., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Chemosphere 16:1557-1564, 1987.
        16. Parker, M.S. and Bradley, M.J. Canadian Journal of Microbiology 141:745-746, 1968.
        17. Pasquale, A.D., Monforte, M.T., Calabro M.L. "HPLC analysis of oleuropein and some other flavonoids in leaf and bud of Olea europea L." Il Farmaco 46(6):803-815, 1991.
        18. Paster, N., Juven, B.J., Harshemesh H. Journal of Applied Bacteripology 64:293-297, 1988.
        19. Renis, H.E. "In vitro antiviral activity of calcium elenolate." Antimicrobial Agents and Chemotheraphy pp. 167-168, 1970.
        20. Rodriquez, M.M., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Journal of Applied Bacteriology 64:219-225, 1988.
        21. Rutz-Barba, J.L., Rios-Sanchez, R.M., Fedriant-Iriso, C., Olias, J.L., Ji-Menez, Diaz, R. System Applied Microbiology 13:199-205,1990.
        22. Sierra, G. Canadian Journal of Microbiol 16:51-52,1970
        23. Tassou, C.C., Nychas, G.J., Board, R.G. "Effect of phenolic compounds and oleuropein on the germination of Bacillus cereus T spores." Biotechnology Applied Biochemistry 13:231-237, 1991.
        24. Tranter, H.S., Tassou, S.C., Nycha, G.J. "The effect of the olive phenolic compoud, oleuropein, on growth and eneterotoxin B production by Staphylococcus aureus. Journal Applied Bacteriology 74:253-259, 1993.
        25. Nature's Antibiotic, Olive leaf extract, Walker, M. author, Kensington Publishing Corp.,
        26. Kaija.Kamb, M., Amoros, M., Girre, L. "Search for new antiviral agents of plant origin." Pharama-Acta-Helv. 67(5-6):130-147,1992.
        27. Bisignano, G., Tomiano, A., Lo Cascio R., Crisafi, G., Uccella, N., Saija, A., "on the in vitro antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytyrosol." J Pharm Pharmacol 51(8):971-4, Aug.1999.
        28. Hierholzer, J.C. and Kabara, J.J., In vitro effects of monolaurin compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safefy l982;4:ll-12.
        29. Isaacs C.E. and Thormar H., Membrane-disruptive effect of human milk: inactivation of enveloped viruses. Journal of Infectious Diseases 1986;154:966-971.
        30. Isaaes C.E. and Thormar H., Human milk lipids inactivated enveloped viruses. In Breastfeeding Nutrition, Infection and Infant Growth in Developing and Emerging Countries (Atkinson S.A., Hanson L.A., Chandra R. K., eds) Arts Biomedical Publishers and Distributors, St. John's NF, Canada, 1990.
        31. Isaacs C.E. and Thormar H., The role of milk-derived antimicrobial lipids as antiviral and antibacterial agents in Immunology of Milk and Neonate (Mestecky j., et.al., eds) Plenum Press, New York, 1991.
        32. Isaacs, C.E. and Schdeidman K., Enveloped viruses in Human and Bovine Milk are Inactivated by Added Fatty Acids (FAs) and Monoglycerides (MGs) FASEB Journal 1991;5:Abstract 5325, p.A 1288.
        33. Isaacs C.E., Kashyap S., Heird W.C., Thormar H., Antiviral and antibacterial lipids in human milk and infant formula feeds. Archives of Disease in Childhood 1990;65:861-864.
        34. Isaacs C.E., Kim K.S., Thormar H., Inactivation of enveloped viruses in human bodily fluids by purified lipids. Annals of the New York Academy of Sciences 1994;724:457-464.
        35. Bergsson G, Arnfinnsson J., Karlsson S.M., Steingrimsson O., Thormar. H., In vitro inactivation of Chlamydia trachomatis by fatty acids and monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotheraphy 1998;42:2290-2294.
        36. Enig M.G, Lauric oils as antimicrobial agents: theory of effect, scientific rationale, and dietary applications as adjunct nutritional support for HIV-infected individuals. In Nutrients and Foods in AIDS (R.R. Watson, ed) CRC Press, Boca Raton, 1998, pp. 81-97.
        37. Wang L.L. and Johnson E.A., Inhibition of Listeria monogytogenes by fatty acids and monoglycerides. Applied and Environmental Microbiology 1992;58:624-629.
        38. Kucera L.S., Herrmann E.C. Jr., Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). I.Tannin of Melissa officinales. Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Proc. Soc. Exp. Boil. Med. 1967;124(3):865-9.
        39. Herrmann E.C. Jr., Kucera L.S., Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). II. Nontannin polyphenol of Melissae officinales. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1967;124(3):869-74.
        40. Koytchev R., Alken R.G, Dundarov S., Balm mint extract (Lo-701) for topical treatment of recurring Herpes labialis. Phytomedicine 6(4):225-230. 1999 Oct.
        41. Dimitrova Z., Dimov B., Manolova N., Pancheva S., Ilieva D., Shishkov S., Antiherpes effects of Melissa officinales L. Extracts. Acta Microbiologia Bulgarica. 29:65-72, 1993.
        42. Wichtl M. ed., Teedrogen, 2nd edition, Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft GmbH, Suttgart 1989, p. 340

        Lainaus:
        Oliivinlehtiuute

        Oliivipuuta, myös elämänpuuna tunnettuna, on viljelty yli 3.500 vuotta. Se on vanhimpia kulttuurikasveja. Oliivit ja niistä saatu oliiviöljy on ollut käytössä vuosituhansia. Kansanlääkinnässä oliivipuulehteä on käytetty yli 1.000 vuotta. Uusin tutkimus on osoittanut että oliivilehti sisältää bioaktiivista kasvifenolia, oleuropeiiniä, joka muuttuu ihmisen elimistössä entsymaattisesti D-kalsiumelenolaatiksi, jonka vaikutukset on osoitettu useissa kymmenissä ja jopa sadoissa tutkimuksissa. Sillä ei ole havaittu vaikututuksia normaalien terveiden solujen ulkopintaan eikä esim. suoliston hyviin maitohappobakteereihin. Ref. 1-31.


        Lainaus:
        Monolauriini

        Lauriinihapon ja glyserolin monesteri (glyserolimonolauraatti), jota yleisesti kutsutaan Monolauriiniksi. Lauriinihappo on lyhytketjuinen tyydyttynyt rasvahappo, jota esiintyy päivittäisessä ravinnossamme, mm. maidossa ja maitorasvassa. Erityisesti äidinmaidossa on runsaasti lauriinihappoa. Lauriinihapon ja monolauriinin vaikutuksia on tutkittu jo -60 luvulta ja niistä on julkaistu satoja tutkimuksia. Tutkimusten mukaan monolauriini ei vaikuta haitallisesti suoliston normaaliin mikrobikantaan. Ref. 32-41.


        Lainaus:
        Melissauute

        Melissaa ja sen haihtuvaa öljyä on kauan käytetty kansanlääkinnässä antibakteerisena rohtona. Melissauutetta saadaan Melissa officinalis nimisestä kasvista, joka on Euroopassa yleinen ja jolla on pitkäaikainen käyttöperinne kansanlääkinnän rohtona ja mausteena. Haittavaikutuksia sen käytön yhteydessä ei ole todettu. Ref. 42-46.


        Lainaus:
        Referenssejä:
        1. Renis, H. E. , "In vitro antiviral activity of calcium elenolate", Antimicrobial Agents and Chemopheraphy, pp. 167-168, 1970.
        2. Diseases, op. cit. p. 95.
        3. Micol V, at. al. "The olive leaf extract exhibits antiviral activity against viral haemorrhagic septicaemia rhabdovirus (VHSV). Antiviral Res. 2005 Ju;66(2-3):129-36.
        4. Lee-Huang S, at. al. "Anti-HIV activity of olive leaf extract (OLE) and modulation of host cell gene expression by HIV-1 infection and OLE treatment". Biochem Biophys REs Commun. 2003 Aug 8;307(4):1029-37.
        5. Markin D, Duek L, Berdicevsky I, "In vitro antimicrobial activity of olive leaves". Mycoses. 2003 Apr;46(3-4):132-6.
        6. Aziz Nh, et. al. "Comparative antibacterial and antifungal effects of some phenolic compounds". Microbios. 1998;93(374):43-54.
        7. Dever, L.A. and Dermody T.S., "Mechanisms of bacterial resistance to antibiotics", Archives of International Medicine 151:886-895,1991.
        8. Bisignano, G., Tomiano, A., Lo Cascio R., Crisafi, G., Uccella, N., Saija, A ., "on the in vitro antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytyrosol." J Pharm Pharmaco/ 51(8):971-4, Aug. 1999.
        9. DeWhalley, C.V., Rankin, S. M., Hoult, J.R., Jessup, W., Leake, D.S., Biochem Pharmacology 39:1743-1750, 1990.
        10. Elliot, G.A., Buthala, D.A., DeYoung, E.N., "Preliminary safety studies with calcium elenolate, an antiviral agent." Antimicrobial Agents and Chemotherapy 173-176, 1969.
        11. Felming, HP, Walter WM Jr, Etchells J.L., "Antimicrobial properties of oleuropein and products of its hydrolysis from green olives." Applied Microbiology 1973 Nov;26(5)777-82.
        12. Fleming, H.P., Walter, W.M., Etchells J.L., Applied Microbiology 18:859-860, 1969.
        13. Hertog, M.G., Feskens, E.J., Hollman, P.C., Katan, M.B., Kromhout, D., Lancet 342:1007-1011, 1993.
        14. InvenB., Hennis, Y., Journal of Applied Bacteriology 33:721-732, 1970.
        15. Kunhau, J. World Revue of Nutrition and Diet 24:117-191, 1976.
        16. Moreno, E., Perez, J, Ramos-Cormezana, A., Martinez, J. Microbios 51:169-174, 1987.
        17. Mortimer, P.R. and McCann, G. "Food poisoning episodes associated with Bacillus cereus in fried rice " Lancet 1:1043-1045, 1974.
        18. Nychas, G.J.E., Tassou, S.C., Board, R.G. Letters in Applied Microbiology 10:217-220, 1990.
        19. Paredes, M.J., Monteleolina-Sanchez, M., Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Matrinez, J. Chemosphere 15:659-664, 1986.
        20. Paredes, M.J., Moreno, E., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Chemosphere 16:1557-1564, 1987.
        21. Parker, M.S. and Bradley, M.J. Canadian Journal of Microbiology 141:745-746, 1968.
        22. Pasquale, A.D., Monforte, M.T., Calabro M.L. "HPLC analysis of oleuropein and some other flavonoids in leaf and bud of Olea europea L." II Farmaco 46(6):803-815, 1991.
        23. Paster, N., Juven, B.J., Harshemesh H. Journal of Applied Bacteripology 64:293-297, 1988.
        24. Renis, H.E. "Inactivation of myxoviruses by calcium elenolate." Antimicrobial Agents and Chemotheraphy Aug;8(2):194-9, 1975.
        25. Rodriquez, M.M., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Journal of Applied Bacteriology 64:219-225, 1988.
        26. Rutz-Barba, J.L., Rios-Sanchez, R.M., Fedriant-lriso, C., Olias, J.L., Ji-Menez, Diaz, R. System Applied Microbiology 13:199-205, 1990.
        27. Sierra, G. Canadian Journal of Microbiol 16:51-52, 1970.
        28. Tassou, C.C., Nychas, G.J., Board, R.G. "Effect of phenolic compounds and oleuropein on the germination of Bacillus cereus T spores." Biotechnology Applied Biochemistry 13:231-237, 1991.
        29. Tranter, H.S., Tassou, S.C., Nycha G.J. "The effect of the olive phenolic compoud, oleuropein, on growth and eneterotoxin B production by Staphylococcus aureus. Journal Applied Bacteriology 74:253-259, 1993.
        30. Nature's Antibiotic, Olive leaf extract, Walker, M. author, Kensington Publishing Corp.,
        31. Kaija.Kamb, M., Amoros, M., Girre, L. "Search for new antiviral agents of plant origin." Pharama-.Acta-Helv. 67(5-6):130-147,1992.
        32. Hierholzer, J.C. and Kabara, J.J., In vitro effects of monolaunn compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safety 1982;4:11-12.
        33. Isaacs C.E. and Thormar H., Membrane-disruptive effect of human milk: inactivation of enveloped viruses. Journal of Infectious Diseases 1986;154:966-971.
        34. Isaacs C.E. and Thormar H., Human milk lipids inactivated enveloped viruses. In Breastfeeding Nutrition, Infection and Infant Growth in Developing and Emerging Countries (Atkinson S.A., Hanson L.A., Chandra R.K., eds) Arts Biomedical Publishers and Distributors, St. John's NF, Canada, 1990.
        35. Isaacs C.E. and Thormar H., The role of milk-derived antimicrobial lipids as antiviral and antibacterial agents in Immunology of Milk and Neonate (Mestecky j., et al. eds) Plenum Press, New York, 1991.
        36. Isaacs, C.E. and Schdeidman K., Enveloped viruses in Human and Bovine Milk are Inactivated by Added Fatty Acids (FAs) and Monoglycerides (MGs) FASEB Journal 1991;5:Abstract 5325, p.A. 1288.
        37. Isaacs C.E., Kashyap S., Heird W.C., Thormar H., Antiviral and antibacterial lipids in human milk and infant formula feeds. Archives of Disease in Childhood 1990;65:861-864.
        38. Isaacs C.E., Kim K.S., Thormar H., Inactivation of enveloped viruses in human bodily fluids by purified lipids. Annals of the New York Academy of Sciences 1994;724:457-464.
        39. Bergsson G., Arnfinnsson J., Karlsson S.M., Steingrimsson O., Thormar H., In vitro inactivation of Chlamydia trachomatis by fatty acids and monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotheraphy 1998;42:2290-2294.
        40. Enig M.G., Lauric oils as antimicrobial agents: theory of effect, scientific rationale, and dietary applications as adjunct nutritional support for HIV-infected individuals. In Nutrients and Foods in AIDS (R.R. Watson, ed) CRC Press, Boca Raton, 1998, pp. 81-97.
        41. Wang L.L. and Johnson E.A., Inhibition of Listeria monogytogenes by fatty acids and monoglycerides. Applied and Environmental Microbiology 1992;58:624-629.
        42. Kucera L.S., Herrmann E.C. Jr., Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). I.Tannin of Melissa officinales. Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Proc. Soc. Exp. Boil. Med. 1967;124(3):865-9.
        43. Herrmann E.C. Jr., Kucera L.S., Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). II. Nontannin polyphenol of Melissae officinales. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1967;124(3):869-74.
        44. Koytchev R., Alken R.G., Dundarov S., Balm mint extract (Lo-701) for topical treatment of recurring Herpes labialis. Phytomedicine 6(4):225-230. 1999 0ct.
        45. Dimitrova Z., Dimov B., Manolova N., Pancheva S., Ilieva D., Shishkov S., Antiherpes effects of Melissa officinales L. Extracts. Acta Microbiologia Bulgarica. 29:65-72, 1993.
        46. Wichtl M. ed., Teedrogen, 2nd edition, Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft GmbH, Suttgart 1989, p. 340.

        Lähde: Polar Pharma
        http://www.polarpharma.fi/antiwir/index.php


      • Leonina.societas
        Leonina.societas kirjoitti:

        Lainaus:
        Oliivinlehtiuute

        Oliivipuuta, myös elämänpuuna tunnettuna, on viljelty yli 3.500 vuotta. Se on vanhimpia kulttuurikasveja. Oliivit ja niistä saatu oliiviöljy on ollut käytössä vuosituhansia. Kansanlääkinnässä oliivipuulehteä on käytetty yli 1.000 vuotta. Uusin tutkimus on osoittanut että oliivilehti sisältää bioaktiivista kasvifenolia, oleuropeiiniä, joka muuttuu ihmisen elimistössä entsymaattisesti D-kalsiumelenolaatiksi, jonka vaikutukset on osoitettu useissa kymmenissä ja jopa sadoissa tutkimuksissa. Sillä ei ole havaittu vaikututuksia normaalien terveiden solujen ulkopintaan eikä esim. suoliston hyviin maitohappobakteereihin. Ref. 1-31.


        Lainaus:
        Monolauriini

        Lauriinihapon ja glyserolin monesteri (glyserolimonolauraatti), jota yleisesti kutsutaan Monolauriiniksi. Lauriinihappo on lyhytketjuinen tyydyttynyt rasvahappo, jota esiintyy päivittäisessä ravinnossamme, mm. maidossa ja maitorasvassa. Erityisesti äidinmaidossa on runsaasti lauriinihappoa. Lauriinihapon ja monolauriinin vaikutuksia on tutkittu jo -60 luvulta ja niistä on julkaistu satoja tutkimuksia. Tutkimusten mukaan monolauriini ei vaikuta haitallisesti suoliston normaaliin mikrobikantaan. Ref. 32-41.


        Lainaus:
        Melissauute

        Melissaa ja sen haihtuvaa öljyä on kauan käytetty kansanlääkinnässä antibakteerisena rohtona. Melissauutetta saadaan Melissa officinalis nimisestä kasvista, joka on Euroopassa yleinen ja jolla on pitkäaikainen käyttöperinne kansanlääkinnän rohtona ja mausteena. Haittavaikutuksia sen käytön yhteydessä ei ole todettu. Ref. 42-46.


        Lainaus:
        Referenssejä:
        1. Renis, H. E. , "In vitro antiviral activity of calcium elenolate", Antimicrobial Agents and Chemopheraphy, pp. 167-168, 1970.
        2. Diseases, op. cit. p. 95.
        3. Micol V, at. al. "The olive leaf extract exhibits antiviral activity against viral haemorrhagic septicaemia rhabdovirus (VHSV). Antiviral Res. 2005 Ju;66(2-3):129-36.
        4. Lee-Huang S, at. al. "Anti-HIV activity of olive leaf extract (OLE) and modulation of host cell gene expression by HIV-1 infection and OLE treatment". Biochem Biophys REs Commun. 2003 Aug 8;307(4):1029-37.
        5. Markin D, Duek L, Berdicevsky I, "In vitro antimicrobial activity of olive leaves". Mycoses. 2003 Apr;46(3-4):132-6.
        6. Aziz Nh, et. al. "Comparative antibacterial and antifungal effects of some phenolic compounds". Microbios. 1998;93(374):43-54.
        7. Dever, L.A. and Dermody T.S., "Mechanisms of bacterial resistance to antibiotics", Archives of International Medicine 151:886-895,1991.
        8. Bisignano, G., Tomiano, A., Lo Cascio R., Crisafi, G., Uccella, N., Saija, A ., "on the in vitro antimicrobial activity of oleuropein and hydroxytyrosol." J Pharm Pharmaco/ 51(8):971-4, Aug. 1999.
        9. DeWhalley, C.V., Rankin, S. M., Hoult, J.R., Jessup, W., Leake, D.S., Biochem Pharmacology 39:1743-1750, 1990.
        10. Elliot, G.A., Buthala, D.A., DeYoung, E.N., "Preliminary safety studies with calcium elenolate, an antiviral agent." Antimicrobial Agents and Chemotherapy 173-176, 1969.
        11. Felming, HP, Walter WM Jr, Etchells J.L., "Antimicrobial properties of oleuropein and products of its hydrolysis from green olives." Applied Microbiology 1973 Nov;26(5)777-82.
        12. Fleming, H.P., Walter, W.M., Etchells J.L., Applied Microbiology 18:859-860, 1969.
        13. Hertog, M.G., Feskens, E.J., Hollman, P.C., Katan, M.B., Kromhout, D., Lancet 342:1007-1011, 1993.
        14. InvenB., Hennis, Y., Journal of Applied Bacteriology 33:721-732, 1970.
        15. Kunhau, J. World Revue of Nutrition and Diet 24:117-191, 1976.
        16. Moreno, E., Perez, J, Ramos-Cormezana, A., Martinez, J. Microbios 51:169-174, 1987.
        17. Mortimer, P.R. and McCann, G. "Food poisoning episodes associated with Bacillus cereus in fried rice " Lancet 1:1043-1045, 1974.
        18. Nychas, G.J.E., Tassou, S.C., Board, R.G. Letters in Applied Microbiology 10:217-220, 1990.
        19. Paredes, M.J., Monteleolina-Sanchez, M., Moreno, E., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Matrinez, J. Chemosphere 15:659-664, 1986.
        20. Paredes, M.J., Moreno, E., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Chemosphere 16:1557-1564, 1987.
        21. Parker, M.S. and Bradley, M.J. Canadian Journal of Microbiology 141:745-746, 1968.
        22. Pasquale, A.D., Monforte, M.T., Calabro M.L. "HPLC analysis of oleuropein and some other flavonoids in leaf and bud of Olea europea L." II Farmaco 46(6):803-815, 1991.
        23. Paster, N., Juven, B.J., Harshemesh H. Journal of Applied Bacteripology 64:293-297, 1988.
        24. Renis, H.E. "Inactivation of myxoviruses by calcium elenolate." Antimicrobial Agents and Chemotheraphy Aug;8(2):194-9, 1975.
        25. Rodriquez, M.M., Perez, J., Ramos-Cormenzana, A., Martinez, J. Journal of Applied Bacteriology 64:219-225, 1988.
        26. Rutz-Barba, J.L., Rios-Sanchez, R.M., Fedriant-lriso, C., Olias, J.L., Ji-Menez, Diaz, R. System Applied Microbiology 13:199-205, 1990.
        27. Sierra, G. Canadian Journal of Microbiol 16:51-52, 1970.
        28. Tassou, C.C., Nychas, G.J., Board, R.G. "Effect of phenolic compounds and oleuropein on the germination of Bacillus cereus T spores." Biotechnology Applied Biochemistry 13:231-237, 1991.
        29. Tranter, H.S., Tassou, S.C., Nycha G.J. "The effect of the olive phenolic compoud, oleuropein, on growth and eneterotoxin B production by Staphylococcus aureus. Journal Applied Bacteriology 74:253-259, 1993.
        30. Nature's Antibiotic, Olive leaf extract, Walker, M. author, Kensington Publishing Corp.,
        31. Kaija.Kamb, M., Amoros, M., Girre, L. "Search for new antiviral agents of plant origin." Pharama-.Acta-Helv. 67(5-6):130-147,1992.
        32. Hierholzer, J.C. and Kabara, J.J., In vitro effects of monolaunn compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safety 1982;4:11-12.
        33. Isaacs C.E. and Thormar H., Membrane-disruptive effect of human milk: inactivation of enveloped viruses. Journal of Infectious Diseases 1986;154:966-971.
        34. Isaacs C.E. and Thormar H., Human milk lipids inactivated enveloped viruses. In Breastfeeding Nutrition, Infection and Infant Growth in Developing and Emerging Countries (Atkinson S.A., Hanson L.A., Chandra R.K., eds) Arts Biomedical Publishers and Distributors, St. John's NF, Canada, 1990.
        35. Isaacs C.E. and Thormar H., The role of milk-derived antimicrobial lipids as antiviral and antibacterial agents in Immunology of Milk and Neonate (Mestecky j., et al. eds) Plenum Press, New York, 1991.
        36. Isaacs, C.E. and Schdeidman K., Enveloped viruses in Human and Bovine Milk are Inactivated by Added Fatty Acids (FAs) and Monoglycerides (MGs) FASEB Journal 1991;5:Abstract 5325, p.A. 1288.
        37. Isaacs C.E., Kashyap S., Heird W.C., Thormar H., Antiviral and antibacterial lipids in human milk and infant formula feeds. Archives of Disease in Childhood 1990;65:861-864.
        38. Isaacs C.E., Kim K.S., Thormar H., Inactivation of enveloped viruses in human bodily fluids by purified lipids. Annals of the New York Academy of Sciences 1994;724:457-464.
        39. Bergsson G., Arnfinnsson J., Karlsson S.M., Steingrimsson O., Thormar H., In vitro inactivation of Chlamydia trachomatis by fatty acids and monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotheraphy 1998;42:2290-2294.
        40. Enig M.G., Lauric oils as antimicrobial agents: theory of effect, scientific rationale, and dietary applications as adjunct nutritional support for HIV-infected individuals. In Nutrients and Foods in AIDS (R.R. Watson, ed) CRC Press, Boca Raton, 1998, pp. 81-97.
        41. Wang L.L. and Johnson E.A., Inhibition of Listeria monogytogenes by fatty acids and monoglycerides. Applied and Environmental Microbiology 1992;58:624-629.
        42. Kucera L.S., Herrmann E.C. Jr., Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). I.Tannin of Melissa officinales. Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Proc. Soc. Exp. Boil. Med. 1967;124(3):865-9.
        43. Herrmann E.C. Jr., Kucera L.S., Mayo Clin. And Mayo Found. Rochester, Minn., USA. Antiviral substances in plants of the mint family (Labiatae). II. Nontannin polyphenol of Melissae officinales. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1967;124(3):869-74.
        44. Koytchev R., Alken R.G., Dundarov S., Balm mint extract (Lo-701) for topical treatment of recurring Herpes labialis. Phytomedicine 6(4):225-230. 1999 0ct.
        45. Dimitrova Z., Dimov B., Manolova N., Pancheva S., Ilieva D., Shishkov S., Antiherpes effects of Melissa officinales L. Extracts. Acta Microbiologia Bulgarica. 29:65-72, 1993.
        46. Wichtl M. ed., Teedrogen, 2nd edition, Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft GmbH, Suttgart 1989, p. 340.

        Lähde: Polar Pharma
        http://www.polarpharma.fi/antiwir/index.php

        Ennen kuin lyttäätte työni, haluan kertoa tehneeni monta tuntia töitä noiden lainausten ja listojen eteen. Suurimman osan materiaalista olen vaivalloisesti skannannut ja hitaasti oikolukenut esimerkiksi referenssit merkki merkiltä korjaten, koska käytettävissä ei ole ollut kopioitavassa muodossa olevia tiedostoja.


      • Oijafina
        Leonina.societas kirjoitti:

        Ennen kuin lyttäätte työni, haluan kertoa tehneeni monta tuntia töitä noiden lainausten ja listojen eteen. Suurimman osan materiaalista olen vaivalloisesti skannannut ja hitaasti oikolukenut esimerkiksi referenssit merkki merkiltä korjaten, koska käytettävissä ei ole ollut kopioitavassa muodossa olevia tiedostoja.

        Kiitos kovasti sinulle!

        Terkuin flunssakierteessä oleva aloitteleva luontaishoitaja. Alan heti vetelemään kookosöljyä(monolauriini) ja oliivinlehtiuutetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe