Englanti on vaikeaa,

mikä neuvoksi?

Eli olen 9 luokalla oleva tyttö. Englanti takkuaa ja pahasti. Tokarissa enkku on ollut aina 5 ja 6:sta (enemmän kutosta).

Olen yrittänyt opetella sanoja, kielioppia, mutta ne eivät vain mene päähän. Meidän enkun ope ei mielestäni osaa opettaa: hän ottaa huomioon vain hyvät oppilaat (enkku 9 tai 10).

Halu olisi oppia, mutta tuntuu että nyt on jo aivan liian myöhäistä.
Tiedän, moni ajattelee: "Mitäs et opiskellu ala-asteella" tai jotain tollasta. Kaikille enkku ei vain luonnistu.

Lisäksi kärsin oppimisvaikeuksista vähäsen.

Olisi mukavaa jos edes JOKU viitsisi vastata.

Auttaako todella englannin kielisten kirjojen lukeminen? Kannattaako ruveta chattailemaan englanniksi? Tuntuu vain hölmöltä ruveta esim. chattailemaan (tai hommaamaan mese/kirjeystäviä) englanniksi, kun sanavarasto on huono ja tuntuu että osaa vain tyyliin sanoa oman nimensä englanniksi. Eihän sellasella pärjää.

Te jotka osaatte englantia muita kieliä, olkaa onnellisia siitä!

(tulipa pitkä :D) Yrittäkää jotenkin saada selvää. :)

8

1785

Vastaukset

 • Kyllä se todellakin ainakin itselläni hyödytti että otin ulkomailta kirekavereita. Siinä sanavarasto karttuu. Mutta kaikkein suurin hyöty on minulla ollut ehdottomasti englantilaisten sarjojen katselusta. Ja kuuntelen paljon englanninkielistä musiikkia ja joskus innostun jopa suomentamaan sanat. Vaatii ponnisteluja mutta kannattaa.

 • Heip!

  Mielestäni on hyvä idea hankkia kirjeystäviä ulkomailta, vaikkapa kirjeenvaihtoa ihan perinteiseen tyyliin eikä mitään mailailua. Siinä kun kirjoittaa kirjettä voi etsiä niitä sanoja ihan rauhassa sanakirjasta ja miettiä miten niitä lauseita rakentaisi. Jos meseilet jonkun kanssa englanniksi saattaa se olla hieman hankalaa, kun pitäisi niin äkkiä tietää mitä sanoa. Vaikka kyllä se varmasti hyödyllistä on! =) Mutta on todella mielenkiintoista tutustua ulkomailla asuviin ihmisiin kirjeenvaihdolla.

  Minäkin olen katsellut koko pienen ikäni tv-sarjoja ja elokuvia, mikset kokeilisi vaikka tekstinpeittoa? Aloita vaikka Kauniilla ja rohkeilla, niitä voi katsella pelkän ala-aste-englannin taidolla. =) Teksti-tv:ltä löytyy sivu, jolla saa tekstin peittoon...En muista sivunumeroa mutta löytyy kyllä hakemistosta. Vaihtoehtoisesti voit peittää tekstin esim. paperilla.

  Kannattaa myös tuo kirjojen lukeminen, kirjastosta löytyy paljon englanninkielistä kirjallisuutta ja kirjakaupoissa myydään englanninkielisiä pokkareita. En kuitenkaan suosittele valitsemaan klassikkoa (esim. Jane Austenia), sillä teksti saattaa olla vanhahtavaa ja siksi hankalaa. Ota mieluummin joku nykypäivän bestseller-kirja.

  Kannattaa kyllä samalla opiskella sitä kielioppia, sillä se on koko hyvän kielitaidon perusta. Ilman sitä et valitettavasti osaa puhua ymmärrettävästi... Ota vaikka sellainen tavoite, että joka päivä opiskelet yhden uuden kielioppiasian. Näin opit jo kuukauden aikana 30 uutta kielioppiasiaa. Ja aloita ihan perusteista, kehitä taitoasi siitä sitten ylöspäin. Sanastoa voit kartuttaa kirjoilla ja tv-sarjoilla.

  Tiedän ettei kaikille ole helppoa oppia kieliä, ei minullekaan ole helppoa oppia matematiikkaa. Se on täysin hepreaa, kun taas kielet jäävät heti mieleen. Mutta vaikka sinulla olisi ongelmia kielten oppimisessa, niin se ei tarkoita ettet voisi niitä oppia. Varmasti opit, etkä taatusti kadu tulevaisuudessa, sillä englannista on aina hyötyä. =) Tsemppiä!

 • Kyllä se auttaa. Kannattaa kokeilla opiskella enkkua sellaisten asioiden kanssa joista pitää.
  Lempi elokuva esim.
  DVD:t on siitä hyviä, et niistä voi ottaa tekstit pois. ;)

  Mun mielestä englanninkieliset sarjakuvat on helpompii lukee opiskelutarkoituksessa, ku kirjat. Kuvathan tukee sarjakuvissa puhetta. ;)

 • Lainaa kirjastosta suomalainen romaani, joka on käännetty myös englannin kielelle. Luet englanninkielistä versiota, ja tarpeen vaatiessa voit tarkistaa suomenkielisestä versiosta, tuliko asia ymmärretyksi. Esim. Paasilinnan kirjoja on käännetty englanniksi, on toki muitakin. Näin lukeminen sujuu helpommin, sillä sanakirjan kanssa kääntäminen on turhan hidasta. Idea on luetun ymmärtäminen, ei niinkään sanasta sanaan kääntäminen. Toimi erinomaisesti omalla kohdallani englannin, ruotsin ja ranskan YO-kirjoituksiin valmistautuessa. Suosittelen!

 • Itse lueskelin yläasteella paljon englanninkielisiä nuorten lehtiä, esim. Sugar-nimistä jopa tilasin. Voi olla helpompi aluksi lukea sieltä lyhyitä tekstejä ja siirtyä myöhemmin kirjoihin. Myös tv ja englanninkielinen musiikki opettavat :)

  Jos sulla on vaikka joku jenkkisarja jota seuraat, niin luekele jotain sen englanninkielistä keskustelupalstaa ja osallistu keskusteluun.
  Myös päiväkirjan kirjoittamisesta englanniksi on hyötyä.

  Luultavasti kielioppikin tarttuu kirjoista paremmin, kun kielikorva ja sanavarasto kehittyvät :)

 • Ite opin suurimman osan enkustani uskokaa tai älkää, pelaamal. =D

  • Kiitos kaikille, jotka ovat vastanneet viestiini. Luulen että taidan samantien lähteä kirjastoon. Kyllä kirjoja/lehtiä on mukavempi lukea, kuin oppikirjaa.. :D Ja samalla tulee sanojakin opeteltua.

   Olisko kenelläkään vinkkiä, että mikä olisi kohtalaisen helppo englannin kielinen kirja, mistä voisi aloittaa?


 • Tarviiko olla nörtti

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  157
  6357
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  166
  2881
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  50
  1220
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  78
  611
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  517