kurkkukipu

pois

sanokaa miten saa kurkku kivun pois? onko mitään kotikonsteja? ja auttaako kylmä vai kuuma kurkkukipuun ku oon kuullu et vähän molemmat auttaisivat?

61

30683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mulla oli just

      Mulla oli flunssaa ja kurkku oli kipeä 4 päivää. Puhuminen ja syljenkin nieleminen sattui. Minulla auttoi tuo kuuman juominen, suolavedellä kurlaaminen useita kertoja päivässä ja mynthoneitten imeskely. Hammasharja kannattaa desinfioida pesemällä se hyvin tai vaihtamalla uuteen, etteivät pöpöt tartu uudelleen. Toisilla auttaa kylmän juominen, mutta minulla se tekee kurkun vain entistäkin kipeämmäksi. Buranaa voi syödä kuurina muutaman päivän aamuin ja illoin, sillä sekin vie tulehdusta pois. Juomista paljon, niin ettei kurkku pääse kuivumaan.

      • Tuirikki

        Pöpöt viihtyy pinnoilla tartuttavana vain n. 15 min - puoli tuntia, joten ei sitä hammasharjaa sentään tarvi alkaa desinfioimaan :-) Jos kaikki maailman pöpöset viruisi hyökkäysintoisena kaikilla pinnoilla ja ilmassa koko ajan, kaikki olisimme alati sairaina.


      • Bonyf
        Tuirikki kirjoitti:

        Pöpöt viihtyy pinnoilla tartuttavana vain n. 15 min - puoli tuntia, joten ei sitä hammasharjaa sentään tarvi alkaa desinfioimaan :-) Jos kaikki maailman pöpöset viruisi hyökkäysintoisena kaikilla pinnoilla ja ilmassa koko ajan, kaikki olisimme alati sairaina.

        Hei
        Kyllä pöpöt viihtyvät pitempään biofilmin alla, ainoa konsti on desifioida harja noin 2kertaa viikossa, flunssan tai muun sairauden yhteydessä joka päivä. Itse pääsin vaikeasta ien sairaudesta eroon juuri bonyfin hammasharjan desininfektio poretabletilla. Tietääkseni Suomi on tilastollisesti toiseksi huonoin europan maista vaihtamaan hammasharjan muistaakseni suomessa myydään vuodessa 8.2 mil harjaa.


      • Hammasharja

        Desifio joka päivä hammasharjasi oireilun aikana.
        Bonyf.fi


      • Itellä ainaki auttaa
        Bonyf kirjoitti:

        Hei
        Kyllä pöpöt viihtyvät pitempään biofilmin alla, ainoa konsti on desifioida harja noin 2kertaa viikossa, flunssan tai muun sairauden yhteydessä joka päivä. Itse pääsin vaikeasta ien sairaudesta eroon juuri bonyfin hammasharjan desininfektio poretabletilla. Tietääkseni Suomi on tilastollisesti toiseksi huonoin europan maista vaihtamaan hammasharjan muistaakseni suomessa myydään vuodessa 8.2 mil harjaa.

        Paras tapa itselläni päästä kurkkukivusta on pitämällä kaulan ja nielun alue lämpimänä kaulaliinalla ja otta malla muutamia strepsils pastilleja, toivottavasti auttaisi myös teitä :)


      • kurkku kivusta kärsivä
        Itellä ainaki auttaa kirjoitti:

        Paras tapa itselläni päästä kurkkukivusta on pitämällä kaulan ja nielun alue lämpimänä kaulaliinalla ja otta malla muutamia strepsils pastilleja, toivottavasti auttaisi myös teitä :)

        Strepsils ei minulla ole auttanut ollenkaan. Sitä kehutaan kaikenpäälle ihan liikaa. Se ei vaikuttanut mitenkään , ei helpottanut vaikka pitäisi lisäksi nd maistuvat pahalle mutta eihän se hirveästi mitään haittaa koska ei lääkkeen tarkoitus ole olla hyvää.srepsils ei toimi.


      • kurkku suorana

        Kurlaa haalealla suolavedellä (keitä vesi johon liuotat suolan) tai apteekin Emsin suollaalla , Carmolis ta Vdemecum tipat , Virosta hexoral spray ja taruvaigu spray


    • Pistelin

      Pääsi jalat paleltumaan ja meinasi pukata flunssan. Napsin oikein kunnolla ternimaitovalmisteita, siihen se taintui parissa päivässä.

    • nbsnbgf

      mulla kuuma mehu auttaa mut kylmä ei hyödytä oikeen.

    • jerzku

      Mulla auttaa kuuma kaakao ja se on kaikenlisäks tosi hyvää =) join just tossa yhen kaakao mukillisen =)) itekki kipeenä ollu jo pari päivää...

      • Nimimerkilläkaakao

        Maidon juontia kannattaa välttää, koska maito erittää limaa. Eli jos juot kaakaota, juo mieluummin vesi- kuin maitokaakaota :)


    • Au Sattuu

      kurkkukipu sattuu kurkkuun auttaako veden ja suutan sekottaminen ja sillä kurlaaminen???

    • hemppade

      mielestäni kuuma eikä kylmä auta kuin kurkkukipuun hetkellisesti, ja kurkkukipu lähtee pois sitten kun haluaa lähteä. itselläni on jo 3 päiv'ää kurkkukipeänä ja paranemaan päin ei ole vielä näkynyt, kuumetta ei ole nyt ainakaan aamulla ollut. olen juonut kuumaa, juonut kylmää ja syönyt jäätelöä että kurkku turtuisi jotta voisin syödä edes jotakin.

    • jumummumuu..-m

      za zangha haa pi.. pii

    • kokeillut

      Joo mul ei ainakaa tää pharysol auttanu. Se maistuu kauheelta (en tykkää hunajasta ku se maistuu hunajalta) ja se pahens vaa sitä kurkkukipua!

    • JK

      EI MILLÄÄN

    • Kurkkukipuinen

      ittelläni on ollu eilen ja tänää . Imeskelen just pippuria, luin jostain et auttaa mut eipä toimi. Oon juonu kuuma ja kylmää syöny jäätelöä, kurlannut suolavedellä .
      Jotkut on toiminu ihan hyvin

    • effef

      Nyt on kyllä taas ihan hatustavedettyjä aivopieruja ihmisillä, että pakko puuttua.
      Kysyit keinoa millä saa kivun pois. Suosittelen särkylääkkeitä.
      Mutta kurkkutukehdukseen ei itsessään ole parannuskeinoa, koska kyseessä on virus. Ja virus poistuu elimistöstä vain ajan kansaa.
      Hammasharja vaihtaminen ja buranan natustelu ei häädä virusta.

      • qwerty20

        Kaikki tulehdukset eivät ole virusperäisiä. Toinen osa on bakteeriperäisiä, ja niitä voidaan hoitaa antibiooteilla.


    • meisi vaa

      mo, meisillä eli mulla,., on ollu jo ihan hirveen kauan kurkku kipeä ja ainut joka auttoi edes hetkellisesti näistä kaikistä seuraavista avuista oli kun käytin silkki huivia 24 tuntia se auttoi sen jälkeen 2 päivää tässä kaikkea mitä kannattaa kokeilla: raa'an sipulin rouskuttaminen , kuuman teen juonti , suolaveden kurlaaminen , murojen syöminen , lämpö lampulla kurkkuun osoittaminen ja hengittäminen nenänkautta (kauan!)

      • ghgfhfghgfh

        Ei kannata nukkuessa käyttää mitään huivia, kuristuu pian siihen :o


    • kipuinen kurkku

      On ollut nyt 2 päivää kukku kipeä.
      Punoittaa komiasti mutta pahinta oli tänään herätä kun kipu "tippunut" alemmas jonnekin sinne kurkunpään,äänihuulten tietämille.
      Kaikki syöminen koskee kauheesti varsinkin juominen,viimeksi kun näin kävi tuli äänihuulten tulehdus ja usean päivän täydellinen puhekielto..
      Millähän konsteilla tätä kipua lievittäis?
      Onko kukaan kokeillut sitä uutta suigketta joku pharysol tms?

      • ex kipeä love zink<3 !!

        Kannatan JA TÄÄ OIKEESTI TOIMII!!! Mulla oli eilisen pvä koko ajan kipee kurkku enkä pystyny syömään,juomaan enkä puhumaan. Heräsin aamulla ja kahta kauheampi olo. Käytiin äidin kanssa apteekissa ja sain SIIS IHAN HUIPPUHYVÄN TUOTTEEN! uusi PORE C SINKKI mansikan makuinen poretabletti liuotetaan kylmään veteen. En pystyny ollenkaan juomaan mitään kylmää, ja toi autto heti eikä koskenut yhtään! Nyt on ihan mahtava olo. Sen kanssa voi sitten samaan aikaan käyttää ibumax särkylääkettä ja kurkkupastilleja. Suosittelen pitämään lämpötyynyä kaulalla, sekin auttaa! Koitin myös suolavettä ja suolan imeskelyä ja sekin on ihan hyvä.:) Marjoja naamaan,mutta kannattaa välttää esim viinimarjoja, koska ovat melko kirpeitä ja kurkkukipu tulee takaisin. Paranemisia vaan kaikille:)!


    • wilmatsii

      Kaikki vaa nukkumaa peiton alle ja syömään vitamiineja hedelmist ja marjoist!! Eli syökää vitamiineja appeliineistä, mustaherukoista ja tyrnimarjoist :) Itse olen parantunut yskästä näilä keinoin!!
      // toki menkää tutkimuksiin ellei mene kahdessa viikossa pois kurkkukipu ja kuume, se voi olla keuhkokuumetta, pusutautia tai paha virus keuhkoissa!!

    • kurkkukipuinen

      Minullakin tällä hetkellä kurkku todella kipeä, ja kuumetta. Nielaiseminen ja puhuminen sattuu todella paljon! Olen noita kurkkupastilleja koettanut napsia ja kuumaa ajattelin juuri mennä juomaan..
      Rasittavaa tämä kipeänä oleminen!

    • sattuuniinv**usti!

      Ajattelin huomenna mennä hakemaan tuota Pharysolia, auttoi tai ei mutta tässä nyt on strepsilssiä lutkutettu 5pvä korkeessa kuumeessa.. Kaveriks iski kurkkukivun ja kuumeen lisäks vielä törkee yskä, mielipuoliset raajasäryt ja se perus nuha-pääkipu kombo. Itellä kuuma/kylmä pahentaa molemmat kipua, suolavesikurlausta vois viellä kokeilla, mutta nukkukaa ihmiset mahollisimman paljon! Kun nukutte yönne oikeaoppisesti niin riski sairastua laskee ku Matti Nykänen jyrkännettä alas!
      Jos uniongelmia niin siihen Melatoniinia, vahvistaa immuniteettiä samalla kun auttaa nukahtamaan. Tosin jos tällänen influenssa on tullakseen ni se kans tulee eikä meinaa.

    • ainiin

      Jugurtti jeesaa, ja keitot, ainakin kasvis-sosekeitto.. se on sitten eriasia kuka sitä suostuu syömään ja kuka ei. ehheh.

    • 22

      Bafucin on kova sana.

    • Nuhainen

      Kokeilkaa, mikäli haluatte saada limaa pois kurkusta, ainakin mulle toimii tää:

      Keitä vettä. Kaada keitetty vesi 2-3 dl mukiin. Sekoita joukkoon Finrexin Neo mustaherukka (Leiras). Laita juomaan muutama Eucalyptus-pastilli (Fazer). Sekoita koko ajan, etteivät pastillit tartu mukin pohjaan kiinni. Kun pastillit ovat liuonneet nesteeseen, juoma on valmis.

      • NaikkonenKUUsysi

        Kaadanko tuheroon?


    • Kossua

      Kossuun liotatte hunajaa ja murskaatte valkosipulinkynnen. Avot sano.

      • Anonyymi

        Mä oon ny ollut kurkku kipeenä 4 päivää. Mun ei satu yhtään PAITSI kun mä nielaisen, sattuu tosi paljon juoda ja syödä yritin viime yön kaulaliinalla ja joka aamu ja ilta juonut kuumaa teetä. Auttaa se hetkellisesti mutta en tiiä miksi tää ei lähde tuntuu että olisin ollut tosi kauan jo tässä, kun tuntuu niin hirveeltä.:( :-[


    • M01!

      Auringonhattu uute toimii :) (ainakin mulla)

    • jormarara

      Mul on Ollu nyt 3 päivää kurkkukipee, sen lisäks oli 39astet kuumetta, vatsakipuu, nuhaa, yskää ja päänsärkyy.. Nyt ois enää 1pv aikaa parantuu ois menoo tulos jaa strepsils.. EI AUTA nää mentos icemint jutut lievittää sitä kipuu.. Kaakao auttaa tosi vähän ja kylmä EI auta .. Nyt ei oo ku vaa kurkkukipee, mut ääni lähteny kokonaa.. Jee! Limayskähä täst puuttuki auttakaa.. Oon levänny hirveesti, ja tehny kaikkee hakenu apteekist tota mustaherukkajuomajuttuu ja sillee.. Ää help?!?

    • 5+8

      Vanhan kansan konsti on sipulimaito. Pilko sipuli / valkosipuli ja keitä maidon kanssa.
      Aivain hirveetä skeidaa, mutta helpottaa oloa.
      Hunaja on hyvä sekä tömäys raakaa viinaa.

    • GlowGlitter

      Kylmän syöminen ei auttanu ainakaa mua
      Suolavedel kurlaaminen vähensi vähän mut tuli 30min pääst puolet pahempana takas
      Eikä näytä tuo nenän kautta hengittäminen auttaa vaikka melkeen koko päivän koittanut sillee hengittää
      No viina (tai muuta alk. pitoista juomaa) en voi juoda, alaikänen kun oon...

      Tää kurkkukipu on kauhee ei hirveesti muuten satu mut sit ku nialasee ni >.<
      Mut nyt sit seuraavaksi kokeilen noit eukalyptus pastilleja just niitä fazerin katotaan toimiiko... I hope so

    • asdfghjklöä

      kylmä puuduttaa, kuuma parantaa!

    • miukwakaka

      inkivääri :) tuoreena

    • siiniiiiiiiii

      sokeri auttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ihan oikeesti saa herkutellaja kivun pois xdxdxdxdxd

    • Pippurimouth

      Kurkku kipee pureskellessaki joten mie en voi syäd muroi :D mut kokeilen valkodipulia ja pippuria.

    • Kurkku kipuaa!

      Mul on ollu kova flunssa justiisa ja mul autto kurkkukipuu kylmä mehu ja kuumat juomat ja toncils kurkku lääkket suosittelen!

    • Vääääähhhh

      Ihmettelin, miksei kukaan oolut sanonut täällä molkosaania.. Niin hirveän hajuista ja makuista onkin (joidenkin mielestä) niin toimii. Laitat lasin pohjalle molcosaania, siihen vettä päälle ja meet vessaaan purkuttelemaan ja nielemään sitä . Ite teen että muutaman kerran purskuttelen (siis pietän nenästä kiinnii koska paha haju xD ) ja nielen muutaman kerran vähän. Toimii kyllä, ku itellä ei auta noi finreksit tai bafuminit :P

    • jhoo

      Pakurikääpä :)

    • paljonsairastanut

      Älkää syökö särkylääkkeitä ellei kuume ole noussut hengenvaaralliseksi.Kuume on ihmisen luontainen tapa tuhota pöpöjä. Särkylääkkeet vain pitkittävät tautia. Muistakaa myös levätä, juoda paljon ja pukeutua lämpimästi.

      Nopeiten taudista pääsee eroon syömällä c-vitamiiniä, niin paljon että paska lentää. Tosin kaikilla ei tule ripulia vaikka söisikin runsaasti c-vitamiiniä. C-vitamiini joka tapauksessa nopeuttaa parantumista ja lievittää oireita.

      Valkosipuli on erittäin hyvä pöpöjen karkoittaja. Normaali raaka keltasipulikin toimii ,mutta ei ole yhtä tehokas.

      Suolaveden kurlaus auttaa.

      D-vitamiini auttaa.

      Kuuman juominen irroittaa limaa kurkusta ja lievittää kurkku kipua.

    • JELPPAUSTA

      Hei!Voiko kurkkukivun poistaa nopeasti esim.yhden tai kahden päivän kuluessa?
      Pitäis saada kurkkukipu pois nopeesti:(

      • jennajameson

        ota kukko huulee


    • hidas mutta varma

      Villasukat,pitkäthousut,T-Paita,lämmin huivi ja pysymällä peiton alla mieluusti paksun tai monen ni ainaski parantuu mutta ei ehkä niin nopeasti. Hitaasti mutta varmasti. ja myös samat vaatteet yölläkin niin eiköhä se siittä pikku hiljaa. Kurkkukipu lähtee sitte kun lähtee.

    • Kuolen kohta

      Mulla on ollu kurkku kippee yli viikko. Käytiin terveyskeskuksessa ei ollu mikään paha tauti oli kuulemma pelkkää kurkkukipua. En oo syöny kun ei pysty oon juonu kuumaa ja kylmää. Mikään ei auta... AUTTAKAA...

    • Spacetar

      Syökää vaahtokarkkeja

    • kokeilkaa

      AIVASTAMINEN !! ei niiku kokoaikaisesti, mut hetkellisesti ainaki itellä lähtee pahin kipu pois n. 5-10min ajaksi :)

    • Kurkkuonkipeä

      Minullakin on kurkkukipua ruokaa en ole pystynyt syömään kuuma eikä kylmä ole auttanut eikä strepsilsit lepo on varmaan yksi parhaista tavoista

    • Anonyymi

      Ite oon oppinu et yllättävän hyvi autta fazeri turkish pepper megahot karkkipussi

    • Anonyymi

      Jos sinun kurkkusi on kipeä, pidä huoli siitä että olet muuten lämmin, erikoisesti jalat.
      Ota sitten ja laita niin kylmä kääre kaulallesi kuin pystyt. Huomaat jonkun minuutin kuluttua että kipu hellittää.
      Syö jotain kaloripitoista, jotta kehossasi on energiaa eikä tarvitse palella ruoan puutteessa.
      Juo ja syö korkeintaan käden lämpöistä niin kauan kuin kurkkusi on kipeä. Syö vaikka karkkeja niin saat energiaa ja pysyt muuten lämpimänä.

      Itse tunsin joku viikko sitten kaulakivun ja flunssan alkuoireita. Söin ja join kylmää, ajoin autolla sivuruudut auki, lämpö oli suunnattu jaloille. Pelkäsin kovasti että taas saan kauhean yskän, kaulaa kutitti.
      Kun olin hoitanut kaulaani kylmällä yhden päivän, olin ollut ulkona kylmässä ilmassa, hengittänyt suun kautta, kun teki mieli yskiä, ja nukkunut yön ikkuna auki, huomasin aamulla että nämä vilustumisen alkuoireet olivat kadonneet.
      Joten tämä oli nopein flunssa minulla.

      Melkein odotan seuraavaa flunssaa, jotta saisin testata menetelmää uudestaan.

    • Anonyymi

      Jos sinun kurkussasi on pala/limapallo, hengitä nenän kautta noin. Puoli tuntia SYVÄÄN, nieleskele paljon ja juo niin kurkku pysyy kosteana. Toimii itsellä :))

    • Anonyymi

      Itellä ollu jo kurkkukipu 1 viikon ja vittu on kipeä ei mikään auta

      • Anonyymi

        Aattelin kurlata suolavedellä...niinkuin ois kurkku turvonnut,ja punotattaa..työlästä niellä


    • Anonyymi

      Tälleen 16v myöhässä, mutta jos joku muu tätä sattuu lukemaan niin mulla ois pareja vinkkejä. Elikkä oon ollu tosi paljon kipeenä varsinki viime syksynä etenki tota kurkkikipuu. Nii täs jotain joka on mulla auttanu:
      - syö teelusikallinen hunajaa aina välillä ku oot kipee.
      - kurkkupastillit (suosittelen vicks merkkisiä)
      - juo keitettyä vettä esim maidon ja hunajan kera sillä tee voi myös kuivattaa sitä kurkkua
      - älä puhu paljoa varsinikin jos on ääni painoksissa
      - lepää (auttaa aina kun on kipeä)
      - jos on kauan kipeänä kannattaa myös käydä vaikka pienellä kävelyllä ulkona


      Toivottavasti tästä oli jollekin apua ja pysykää terveenä<3!

    • Anonyymi

      Lue sivulta www.siinto.com

    • Anonyymi

      https://www.stara.fi/2014/12/08/ala-ota-naita-laakkeita-kurkkukipuun/
      PANADOLIA KURKKUKIPUUN
      Vilustumiset kuuluvat monille ihmisille syksyyn ja talveen. Vilustuminen voi tulla, kun altistuu kylmälle tai saa bakteerin tai viruksen lähellä olevalta sairastuneelta. Bakteerien ja virusten aiheuttamat flunssat oireilevat monesti kurkkukivulla.

      Kurkkukipu lievenee kuumilla juomilla, ja jotkut ottavat myös särkylääkkeitä kivun käydessä sietämättömäksi. Tohtori Mike Smith on nyt kertonut Daily Mail -lehdelle, että ibuprofeenia sisältäviä särkylääkkeitä ei saisi syödä kurkkukipuun.

      Smith kertoo, että ibuprofeenia sisältävät lääkkeet ovat tulehduskipulääkkeitä. Tulehduskipulääkkeiden ominaisuuksiin kuuluu, että ne laimentavat kehon omaa vastustuskykyä ja tauti saattaa pitkittyä. Kurkun punoitus ja tulehdustila johtuu siitä, että oma keho taistelee bakteereja vastaan. Sen vuoksi tulehdustilaa ei kannata lieventää, mutta kipua kyllä voi.

      Kurkkukipuun paras lääke on parasetamoli, joka lievittää kipua, mutta ei käy tulehduksen kimppuun samalla tavalla kuin ibuprofeeni tai aspiriini. Parasetamoli ei myöskään vaikuta ihmisen omaan immuunijärjestelmään, jota keho tarvitsee taistelussa tautia vastaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe