iMac murheen kryyni

pc is my machine

Siskoni osti perheelleen iMac g5 koneen joululahjaksi viime vuonna, koska se sopii muka niin hyvin sisustuselementiksi. Nyt hän kiroaa koko koneen. Jo nyt kone ollut 2 kertaa huollossa ja lapset ei opi macin käyttistä millään. Heillä oli aikaisemmin Fujitsu-Siemensin kone XP:llä ja koneen kanssa ei mitään ongelmaa moneen vuoteen. Totesin PC fanina siskolleni että sitä saa mitä tilaa.

17

5146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekka reindeer

      Oliko millaisia ongelmia, vaiko "stupid user error"?

      • macissähän ei vikaa voi oll...

        Tuo kysymys edustaa mac käyttäjien tasoa laajemminkin.


      • Pekka reindeer
        macissähän ei vikaa voi oll... kirjoitti:

        Tuo kysymys edustaa mac käyttäjien tasoa laajemminkin.

        Onko se sitä että Puucee käyttäjät eivät tiedä ihan kaikkea???


    • tuosta kuin sidesanat.

      iMac G5 rev C on ensinnäkin ollut hyvin vähävikainen laite jopa Applen mittapuulla. Lieneekö Suomen vikaisin yksilö, jos on ollut jo kaksi kertaa korjaamolla. Ja mistähän syystä?

      Toisekseen tämä on kaikilla lukemillani maailman foorumeilla ensimmäinen viesti jossa väitetään että lapset muka eivät opi OS X Tiikeriä.

      Jo nimimerkistäkin voi päätellä, että täyttä satua lienee koko tarina. Vai uskallatko laittaa tämän sepusteen Hopeiseen omenaan tai Omenamehuun? Niissä trolleilta riisutaan kaikki vaatteet ja karvat paljastuvat. Tosijutut tietenkin pysyvät niilläkin tosina. Aivan, et uskalla, koska tämä tarina ei taida olla ihan tosi.

      • pc is my machine

        Ensiksi poksahti näyttö pimeäksi, sitten kovalevy.
        Ei minulla ole mitään maccia vastaan, i Mac G 5 on oikeasti kaunein tietokone mitä markkinoilla on. Mutta ei näköjään ihan joka yksilö täydellinen.


      • akkusetä

        Vielä havainnut macis muuta vikaa kun huonon käyttäjän,tässä tapauksessa itseni.Kokeillut olen myös puuseetä,eikä näistä voi puhua oikeastaan samana päivänäkää.


      • se macki
        akkusetä kirjoitti:

        Vielä havainnut macis muuta vikaa kun huonon käyttäjän,tässä tapauksessa itseni.Kokeillut olen myös puuseetä,eikä näistä voi puhua oikeastaan samana päivänäkää.

        kannattaa työntää tai heittää siihen puuseehen jos ei sitten takaisin tulisi


      • pc is my machine kirjoitti:

        Ensiksi poksahti näyttö pimeäksi, sitten kovalevy.
        Ei minulla ole mitään maccia vastaan, i Mac G 5 on oikeasti kaunein tietokone mitä markkinoilla on. Mutta ei näköjään ihan joka yksilö täydellinen.

        ostan mielelläni heidän murheenkryyninsä asialliseen hintaan. Noilla on hyvä kysyntä. Vikoja ei luultavasti tule nyt sitten vuosiin. 17 vai 20 tuumaa? Paljonko muistia? Hintapyyntö? Yhteystieto?


      • erm..........
        pc is my machine kirjoitti:

        Ensiksi poksahti näyttö pimeäksi, sitten kovalevy.
        Ei minulla ole mitään maccia vastaan, i Mac G 5 on oikeasti kaunein tietokone mitä markkinoilla on. Mutta ei näköjään ihan joka yksilö täydellinen.

        taidatte käyttää sitä näköjään jossain pohjoisnavalla, ei kovalevyt poksahda muuten kun pakkasessa.


    • AM Tiainen

      Aika harvinaista raahata melko vähävikaista C revisionin konetta 2 kertaa huoltoon mutta kai se on mahdollistakin.

      iMacin (tai siis Macin) käytön kyllä pitäisi oppia koska ei siinä mitään sen erityisempiä jujuja ole peruskäytön osalta. Miten lapset eivät voi muka perusjuttuja oppia jos sen käyttöliittymää on niin Tietokone, MikroBitti, MikroPC ja Tekniikan Maailma kehuneet? Kyllä sen käytön oppii kun antaa ajan kulua...tietty jotkin oppii Macin käytön heti ja osalla se näyttää kestävän hiukan enemmän....katsotaan sitten vaikka kesällä miten he sitä Maccia osaavat käyttää.

      Voittihan se iBook kannettavakin viime syksynä sekä MikroPC että Mikrobitti lehden testit ohjelmistojen ja hyvän käytettävyyden avustuksella ja pitkän linjan PC konkari Petteri Järvinen itsekin sanoo uusimmassa Tietokone -lehden numerossa vaihtaneen PC:stä Macciin ja että sen peruskäyttö on 4-1 Macin hyväksi.

      Kyllä Fujitsullakin on omat ongelmansa. Yksi kaverini osti sellaisen ja nyt kiroaa sen että tuli heti vikoja koneeseen. Saa vaidettua kuulema uudempaan mutta se vaihto kestää ja hänellä on pieni reissu tulossa viikonloppuna jossa se tarvitsee kannettavaansa. Vikana on DVD asema joka ei toimi (läheiverkolla sen datan voi kuitenkin siirtää) ja hänen mielestään kone käy liian kuumana kun se tasaisin väliajoin jumittaa WindowsXP:n.

      Vaikka olen Mac käyttäjä niin en minä alkanut hänelle heti piruilemaan että sitä saa mitä tilaa. Sanoin ettei tietokoneen pitäisi missän tapauksessa käydä lähes missään olosuhteissa niin kuumana että kone jämähtää paikalleen. Ja nyt vielä on melko viileä sää verrattuna kesähelteisiin joten olin heti sanomassa että heittää tuon kannettavansa huoltoon heti kun se on mahdollista.

      Tuskimpa kukaan haluaa ostaa ongelmallista konetta. Mac koneet noin yleisesti ovat erittäin vähävikaisia kun niitä on verrattu muihin PC valmistajiin. Tästä oli uutinen myös Tietokone-lehdessä jonka voin etsiä sinulle jos haluat sen omin silmin lukea.

      Jos on Mac kanssa tulee vaikeuksia, kannattaa käydä http://www.hopeinenomena.net tai http://www.omenamehu.org kyselemässä lisää mikä mitenkin tehdään.

    • Puffe

      vitsi. Huumori kukkii...

    • pility

      Se on tuo naisen logiikka tuollaista. "Onhan se kaunis, vaikka ei sillä mitään tee"

    • Acedia

      Ihmeekseni lapseni nurisivat aikoinaan Macin käyttiksestä. Mac OS 9 oli niille PC:n jälkeen jotenkin liian avoin kenttä.

      Hankin uuden koneen Mac OS X:llä viitisen vuotta sitten ja kakrut olivat kyllä sen kanssa sinut ensi sekunneista lähtien. Niille kun konffaa omat käyttöpaikat ja dockin järjestää, niin sehän on siinä.

      Näytön pasahtaminen ja kovalevyn kurahtaminen samassa uudessa koneessa ei ole kyllä sattunut itseni eikö kenenkään tutun kohdalle. Jotenkin epäilen softavikaa ennemmin kuin fyysistä.

    • trolliksi

      "Heillä oli aikaisemmin Fujitsu-Siemensin kone XP:llä ja koneen kanssa ei mitään ongelmaa moneen vuoteen."
      Kaikkihan tietää, että Fujitsu-Siemens koneet on hintalaatu suhteeltaan surkeita vaikka saisi uuden ilmaiseksi.
      PC maailman Lada. Jos koneen pitää olla pc, niin ota aito IBM tai vaikka HP. Onhan niissäkin tietysti vikoja, mutta kun kaikki vialliset osat vaihtaa heti takuuaikana, niin siinä on toimivaa konetta vielä pitkään. Toisin kuin Fujitsu roskassa.

    • kohtuu hinnalla

      mielelläni ostaisin uusia mac koneita mihin käyttäjät eivät ole tyytyväisiä,laita hintatietoo ja ongelmia mitä on käytössä ollu.

      • puuhaa todellisuudessa noita metsästää. Itse onnistuin kerran ostamaan halvalla eMacin jonka ääni oli käyttäjälle liikaa, mutta nykymallistosta ei äänekkäitäkään enää löydy.


    • Astarte

      Oman iMacini kovalevy täytyi vaihtaa, kun se siirtyi äitini käytöstä minulle. Kone ja ohjelmat sekoilivat omiaan. Kävi tohtorilla ja sen jälkeen on toiminut kuin unelma, ikinä en Macistä vaihda mihinkään! (mitä lienee muori sen kanssa säätänyt, että sai reppanan niin huonoon kuntoon, se jäänee arvoitukseksi... :)

      Tosin tuon iBook G4:n ostoa suunnittelen kesän mittaan, menee tämä kone takaisin äidin leikkikaluksi. ^^

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe