Kansanedustajan iso moka

Mäntän Työttömien yhdistyksen varojen kavallus ja siitä sittemmin johtunut yhdistyksen konkurssi on nyt vähitellen hahmottumassa kaikkeen laajuuteensa, paljastaen näin yllättäviäkin taustatekijöitä. Nyt tämä asia on onneksi jo edennyt syytteiden nostamisvaiheeseen. Kyseisen yhdistyksen tilintarkastajana jo vuosia olleen kansanedustaja Tero Rönnin törkeä toiminta on herättänyt huomaamaan ja taas toteamaan, että kuinka kauas eräät kansanedustajamme voivatkaan poliittisesti ryvettyneenä loitontua kunnioitettavasta rehellisyydestä. Jo vuosikausia jatkunut, ko. yhdistyksen puheenjohtajan harjoittaman omankädenoikeuden tultua näin jossain vaiheessa Rönnin huomaamaksi, ehkä vuoden 2004 aikana, hän toimikin sen jälkeen seuraavasti, lähettäen eräänlaisen kerjuukirjeen, joka seuraavassa sanatarkasti:


Mäntän Seudun Autoalan
Työntekijät ry os 64
20.9.2004



HAASTE AMMATTIOSASTOILLE


Mäntän seudun työttömät ry on viiden vuoden kuluessa työllistänyt lähes sata seutukuntamme pitkäaikaistyötöntä. Viime vuonna heillä oli kaikkiaan 29 työllistettyä pitkäaikaistyötöntä. Tällä hetkellä heillä on työllistettynä kahdeksan henkilöä. Työllistettyjä on sekä Mäntästä, että Vilppulasta.

Viime vuonna yhdistys pyöritti ns."Puska projektia", joka epäonnistui osaltaan. Liian halvalla tehty työ, jota ei ollut riittävästi noin suurelle määrälle ajoi yhdistyksen taloudellisiin ongelmiin.

Osansa näihin ongelmiin teki myöskin kokematon taloudenhoito. Yhdistyksen työeläkevakuutusmaksut menivät ulosottoon ja se on tunnetusti erittäin kallis järjestelmä. Velkaa on kertynyt huomattava määrä ja vakuutusyhtiö uhkaakin nyt konkurssilla.

Mäntän Seudun Autoalan Työntekijät ry päätti toimikunnan kokouksessa 19.9.2004 lähteä haastamaan muut seutumme ammattiosastot talkoisiin yhdistyksen pelastamiseksi. Päätimme sijoittaa keräykseen 3e / osastomme jäsen. Haastamme täten muut mukaan keräykseen, jonka tuotto ei kuitenkaan yksin riitä, vaan pankista on haettava vielä velkaakin.

Tarkempia tietoja ja ilmoittautumiset haasteen vastaanottamiseen allekirjoittaneelle. Pidättehän asian pois suuresta julkisuudesta, sillä tällaisen imagon luominen ei ole kenellekään hyväksi.

Tero Rönni
AKT os 64:n puheenjohtaja



Että näin voidaan yrittää salata tapahtunutta ja Rönnille selvinnyttä yhdistyksen varojen kavallusta. Lähettämässään "haastekirjeen" viimeisessä kappaleessa ja lauseessa, hän selvästi halusi salata hänelle paljastuneen väärinkäytöksen. Eikö juuri tällainen yllyttäminen salailuun, tee hänestä lähestulkoon yhtä suuressa määrin rikokseen osallisen ja syyllisen. Tämän tyyppistä vilpillisyyttä ei voi missään muotoa hyväksyä tapahtuvaksi kansanedustajamme taholta. Edustajamme, jonka pitäisi osata pyrkiä mahdollisimman suureen esimerkilliseen nuhteettomuuteen. Mutta nyt tällä toiminnallaan hän vain näyttää juuri sitä pahinta esimerkkiään, miten kansalaistemme moraalia voidaan murentaa ja mennä aina siitä yli, mistä aita on matalin. Onneksi tässä maassa meillä on sentään vielä suoraselkäisiäkin edustajia. Heihin voimme yrittää tukeutua laillisuusasioissamme ja tietysti viimekädessä oikeuslaitokseemme.

Tällaisia kansanedustajia ei tämä maa tarvitse jatkopaikoille eduskuntaan. Rönnin kohdallahan jatko eduskunnassa ei voi tulla enää kysymykseen tämän tempauksen jälkeen, ilman hänen osoittamaa suurta katumusharjoitusta ja julkista anteeksipyyntöä. Jatkopaikkaahan hänen ei tarvitse enää yrittääkään, koska on jo toisella kaudellaan varmistanut itselleen kohtuullisen kansanedustajan eläkkeen, mutta voihan hän tietysti yrittää kolmannella saada täydenkin eläkkeen. Mutta jääneekö nyt tämän mokan jälkeen haaveeksi.

2

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostunut kuntalainen

      Oho että asiasta onkin jo tiedetty ajat sitten.

      Milloinkahan tämä asia tulee käsittelyyn? Ja onko Rönniäkin vastaan nostettu nyt syyte?

      • Työttömien yhdistyksen "kavaltaja-puheenjohtaja" on ensimmäisen kerran tästä asiasta vastaamassa syytettyjen penkillä 3.5.2006 Mäntän kaupungintalolla istuttavilla 'käräjillä'.

        Tervetuloa vaan sinne, kaikki asiasta kiinnostuneet. Saattaapa siellä olla Rönnikin jos vähänkään oikeus ja kohtuus toteutuisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      2723
    2. Jos voisit kääntää kelloa taaksepäin

      Mihin hetkeen palaisit?
      Ikävä
      137
      1499
    3. Pitäisikö valtion lopettaa Terveysjättien tukeminen

      Nyt annetaan puoli miljardia veroparatiiseihin ja kavereille, eikö olisi järkevää että valtio tukee vain Julkista puolta
      Maailman menoa
      152
      1393
    4. Mitä luulet kaivattusi ajattelevan sinusta?

      Oletko ollut hänen mielestään reilu, rehellinen ja ymmärtäväinen? Vai oletko hänen mielestään se, joka ei ollut reilu ei
      Ikävä
      9
      1296
    5. Sofia ei taida tajuta, että kaikki nauravat hänelle

      Sofia feikkaa luksuslokkeilua muttei tajua, että se aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja kaikki nauravat hänelle.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      157
      1211
    6. Yllätyskäänne: Kivitipun huutokauppa rauksesi, myynnissä uudelleen.

      Kivitipusta käydään edelleen kauppaa, vaikka alkuperäinen huutokauppamyynti raukesikin. https://ilkkapohjalainen.fi/ta
      Lappajärvi
      38
      1039
    7. Mukava nainen on

      Hyvännäköinen ja jollain tavalla räväkkä. Katsoin häntä, mutta mietin sinua kuitenkin. Ihan vaikka koko pitäjän kauneimm
      Ikävä
      58
      958
    8. Mikä oli se suurin syy, ettet kertonut tunteistasi?

      Olisitko voinut tai halunnut?
      Ikävä
      65
      896
    9. Pertikki out

      Lopeta nyt Pertikki tuo poliitiikan jauhaminen täällä. Mene jonnekin poliitiikan erikoissivuille ja jankkaa tuota muuall
      70 plus
      209
      890
    10. Lauantai aaumua

      Silmät aukesivat todellisuuteen. Hyvää huomenta. ☕🍁😊❤️
      Ikävä
      148
      863
    Aihe