Raskausoireet ja sukupuoli

miisa

millaisia oireita teillä on ollut raskaudessa tyttöä/poikaa odotellessa?
itse mietiskelen kovasti kumpi tulossa.. :>
-alkuraskauden aikana mieletöntä palelua, kämppä/huone piti lämmittää "saunaksi" että tarkenin
-huono olo rv14 saakka, oksentaa ei kuitenkaant tarvinnut
-jatkuva makeanhimo.. erit. hedelmäkarkit
-hedelmät, satsumat intohimona
-kiloja on tullut, ja ylimääräistä jokapuolelle
-nyt rv22 välillä todella etova olo
-pahoinvointi keskittyy iltoihin
-kahvia menisi pannukaupalla jos viitsisi juoda =)
-rasvainen ruoka ällöttää

tällaista.. kumpikohan tuloillaan?
Miten teillä?

6

8730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tappi

      Moikka. Odottelen nyt meidän perheen toista vauvaa rv 20 5. Esikoinen on tyttö, ikää 11kk. Saimme tietää tämän toisen sukupuolen rakenne ultrassa 90% varmuudella. Vauveli esitteli avoimesti jalkoväliään ultrassa joten ei oikein jäänyt epäselväksi kenellekään kumpi tulee. Mutta koskaanhan ei lääkäri anna 100% varmuutta :o)

      Eli, tämä raskaus on ollut erilainen kuin esikoista oottaessa. Ensinnäkin siksi, että sain positiivisen testituloksen vasta 10 pv siitä kun kk:n olisi pitänyt alkaa. No, tämä johti siihen, että ultrassa laskettu aika muuttuikin 8pv:llä.

      Eli, sulla oli oikein kohtia, joten vastaan suoraan kohtiin ekasta ja nyt tokasta raskaudesta:

      - Alkuraskaudessa ei palellu, ei esikoista eikä nyt toista oottaessa

      - Pahoinvointia, siis ihan oksentelua oli esikoista eli tyttö oottaessa alkaen rv:sta 10 viikkoon 20 asti. Nyt toista eli poikaa oottaessa alkoi rv:lla 8 ja loppui vkolla 16. Eli lyhymepi oksentelujakso, ihanaa. Pinjaa, meidän esikoista oottaessa oksentelin toisina päivinä rajusti ja toisina päivinä en yhtään. Viikossa noin 3 rajua yrjöpäivää, muut selviä päivä. Nyt poikaa oottaessa oksentelin joka aamu mutta sitten päivällä alkoi jo eväät maistua ja pysyä sisällä.

      - Pinjaa oottaessa teki mieli kaikkee omituista, ukon piti lähteä illalla ajaan mua toiselle puolelle kaupunkia juuri vaakon nakkiin ostaan makkaraperunoita, hankin kauheen määrän kirsikkajugurttia himooni enkä lopulta syönyt yhtäkään niistä, öisin lämmittelin hernekeittoa jne. Omistuisia mielitekoja Pinjan aikana. Nyt poikaa oottaessa ei oo tehnyt mieli mitään rasvaista, ei suolaista, ei raskasta ruokaa. hedelmät ja vihannekset on tehneet kauppansa. Ensin oli kiivi-jakso jolloin popsin päivätolkulla kiivejä, sitten tuli appelsiinijakso, sitten nektariinijakso, sitten pitkä viinirypälejakso. Nyt alkanut tasaantuun ja jopa pri palaa suklaatakin on maistunut. Nyt porkkanat maistuu tosi hyviltä.

      - Pinjaa oottaessa paino putosi puoleen väliin raskautta oksentelun ja pahoinvoinnin takia. Koska vaikka oli päiviä ettei tullut oksennnusta niin pahoinvointi oli silti sietämätöntä. Ja silloin kun oksensin oksensin herkästi, kengännauhojen sitominenkin aiheutti oksentamisen. Kokonaisuudessaan siitä raskaudesta tuli n.7kg. Nyt poikaa oottellessa paino on noussut vkosta 16 alkaen tasaisesti 300g viikossa.

      Sellaista. Mutta nyt närästys, peräpukamat ja kaikki oheisvaivat on pahempia. Pinja aoottaessa levottomat jalat vaivasi kuukausikaupalla raskauden toisella puoliskolla ja paheni loppua kohti ja olin raskausmyrkytyksen takia vuodelevossa taysissa. Nyt on satunnaisesti ruvennut taas ilmeneen levottomia jalkoja, rauta-arvot on olleet huonot jo pitkään. Eikä varmaan ihme kun ekasta synnytyksestä ei oo ees vuottakaan.

      Tällaista meillä. Liikkeet tunsin Pinjaa oottaessa vkolla 23 ja nyt toista oottaessa oon alkanut viime päivinä tunteen kunnolla liikettä.

      Joo, ja Pinjaa oottaessa saatiin tietää sukupuoli osastolla tehdyssä ultrassa pari päivää ennen synnytystä ja nyt toisesta saatiin tietää jo rakenneultrassa.

    • meni näin

      Uskomatonta miten samankaltaisia oireita mulla oli esikoista odottaessa, joka oli tyttö.
      Nyt tämän pojan odotus oli aivan erilanlainen, pahoinvointi vähäisempää, ja teki mieli syödä kaikkea suolaista mm. suolakurkut oli herkkua.
      Painoa ei meinannut millään tulla, vatsa alkoi näkymään vasta n.24 viikolla.Turvotuksia ei myöskään tullut edes loppumetreillä.

    • rv 38+3

      Mulla kolmas odotus menossa ja loppusuora häämöttää (la 6.3). Kyllä täsä masua on yllin kyllin ja olo on mahtavan paksu, mutta toivottavasti pian odotus palkitaan!!!
      Mulla ei ollut ekaa odottaessa yhtään pahaolo ja tyttö tuli. Tokaa odottaessa pahaolo oli ensimmäiset kolme kuukautta joka ilta ja poika tuli. Molemmista painoa tuli tasan kymmenen kiloa. Nyt kolmannen odotuksessa oli myös ensimmäiset kolme kuukautta todella paha olo ja aina iltaisin. Tiedämme että poika on tulossa, ultrassa kysyimme ja näimme pienet "vehkeet". ;) Mutta painoa on tällä kertaa tullut jo 15kg!!! Tosin nyt ikääkin on kertynyt 7 ja 10v enemmän kuin edellisistä raskauksista. Että näin meillä mennyt pahanolon ja sukupuolen kanssa.
      Onnellisia odotuksia!!!

    • maalismamma24

      Moikka! Mulla on ollu tän raskauden aikana aivan samanlaiset oireet ku sulla, lukuunottamatta sitä että kilot on kertyneet vaan tohon masuun, tosin 12kg on jo tullut! Nyt rv 36 3 ja kolmessa ultrassa on jo "vehkeet" nähty, poika siis tulossa=) Kyl on jänskää..

    • Merika
    • Anonyymi

      Tyttö raskaus:
      - Kasvoille tuli kauheat hormoninäpyt ihan sormia napsauttamalla n. 5-6vkolla. Siitä pikkuhiljaa paheni ja tuli näppyjä myös hiukan rinnuksille, olkavarsiin sekä selkään...Ehkä hiukan iho rauhottui 20vko-> (tämä ollut rajuin oire)
      - Alkuraskaudessa pahoinvointi kohtaukset joihin oli saatava heti ruokaa mikä oli ainoa helpottava tekijä (Yöllä saatoin myös herätä ja olo oli kuin elämänsä krapulassa ja ei auttanut kuin yrittää jotain syödä)
      - Väsymys (ensimmäisellä kolmanneksella)
      - Liitoskipuja erityisesti jos paljon liikkuu
      - Närästys
      - Yöllisiä suonenvetoja
      - Paska ja tupakka haisee 1000000X pahemmalle
      Ruokahimoja ei hirveästi ole ollut ainakaan normaalista poikkeavia, mutta alkuraskaudessa meni paljon jogurttia ja hedelmämysliä sekä paljon normaalia enemmän kulunut mm. kiiwiä, erilaisia mehuja, sitruunaa, maitotuotteita, hedelmä karkkeja ja suklaata erimuodoissa.
      Alussa mielitekona oli myös energiajuoma (erityisesti haju) sekä lakritsipatukat mutta näistä pidättäytynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe