c-vitamiini

Homeherkkä taisi joskus kirjoitella, että akuutissa vaiheessa pitäisi pystyä syömään 2000mg päivässä. Taisipa puhetta olla siitäkin, ettei maha tahdo kestäätuollaista määrää vitamiinitablettien muodossa.

Kokeilkaa tyrnimarjoja. Muistaakseni 3 marjaa sisältää saman määrän ceetä kuin kolme appelsiinia. Saa todella pienellä marjamäärällä paljon vitamiinia. Kasvattakaa vaikka omalla takapihallanne, hyvin pelaa:)
Ilmianna
Jaa

10 Vastausta


TIEDE lehdessä oli uutinen: TERVEYDEN TAKAA YKSI BAKTEERI

"Suuren veden takaa kuuluu kummia. Harvardin yliopiston tutkijat väittävät Cell-lehdessä, että yksinkertainen bakteeri pystyy muuttamaan elimistön puolustusjärjestelmän tavalla, joka suojaa sairastumiselta.
Useat tutkimukset viittaavat siihen, että immuunijärjestelmä vaatii kypsyäkseen ärsykkeitä elämän alkumetreillä. Dennis Kasper ja Sarkis Mazmanian testasivat teoriaa täysin mikrobittomassa ympäristössä kasvaneilla nuorilla hiirillä, jotka sairastelivat paljon, koska niiden immuunipuolustus takkuaa.
Hiirille syötetty BACTEROIDES FRAGILIS-bakteeri kotiutui suoliston limakalvolle ja palautti eläinten immuunijärjestelmän takaisin ruotuun. Trimmaajaksi paljastui bakteerin tietty pintamolekyyli."

Suolistossamme sanotaan olevan 1,5 kg bakteereja.
Homeista ainakin penisilliini tappaa bakteereja.
Entäpä jos pitkäaikainen homeiden hengittäminen
aiheuttaakin suolistobakteeritasapainossa ja lajeissa allergisoitumiseen johtavia muutoksia?

Sanotaanhan raskausaikana äidin käyttämien maitohappobakteerienkin suojaavan lasta allergisoitumiselta.
Voisivat alkaa purkittaa tuota Bacteroides fragilis-bakteeriakin.
Hiiren immuunijärjestelmänhän sanotaan olevan samankaltainen ihmisen immuunijärjestelmän kanssa. Jos tuo bakteeri ei tapa hiirtä ei se tapa ihmistäkään.
Minä ainakin kokeilisin heti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lainaus homeherkältä:"Dennis Kasper ja Sarkis Mazmanian testasivat teoriaa täysin mikrobittomassa ympäristössä kasvaneilla nuorilla hiirillä, jotka sairastelivat paljon, koska niiden immuunipuolustus takkuaa.
Hiirille syötetty BACTEROIDES FRAGILIS-bakteeri kotiutui suoliston limakalvolle ja palautti eläinten immuunijärjestelmän takaisin ruotuun"
Ko. bakteerin pitäisi kuulua normaalisti suoliston limakalvolle,nyt sitä hiirillä ei ollut eli saatuaan sen niistä tuli normaaleja.Mutta monella homealtistuneella on ongelmana autoimmuunisairaus,eli siihen ei tuo bakteeri ehkä ole hyvä.Keho kun jo on skarppina puolustamaan omaa immuniteettiaan eli hyökkää jo tehokkaasti itseään vastaan.Olen yrittänyt hakea tietoa,miettinyt aihetta-tämä on vain minun näkemykseni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuossa nuo johtavat poliitikkomme kuin myös TTL:n pääjohtaja Harri Vainiokin ovat hehkutelleet Suomeen tulevan kemikaaliviraston työllistämisvaikutuksista kuin tässä maassa olevasta osaamistasostakin tuon viraston pyörittämisen suhteen, jonka toiminnan tarkoitus on suojella EU:n kansalaisia kemikaalien terveysriskeiltä.

Mistähän syystä virallinen tahomme kielsi WWF:n suorittaman veren kemikaalipitoisuuden tutkinnan Suomessa.
Tutkittavathan joutuivat menemään tutkittaviksi Brysseliin.

TTL:hän diagnosoi työpaikan aiheuttamia ammattitauteja olkoonpa niiden aiheuttaja työpaikalla mikä tahansa oletusarvolla, että mikä tahansa altistus aiheuttaa sairautena keuhkotasolla vain ja ainoastaan ASTMAA.
Näinhän on käynyt homealtistuksenkin aiheuttamien sairastumisien suhteen.

No, kun WHO:n ICD-10 tautiluokituksen mukaan niin homesienet, aktinomykeetit kuin muutkin orgaaniset pölyt aiheuttavat myös allergista alveoliittia ja muutakin keuhkotulehdusta (koodi J67) kuin astmaa, ihmettelen vain, että mistähän kemikaalivirasto hankkii Suomesta 300-500 osaajaa kemikaalienkaan aiheuttamien sairauksien suhteen?

ICD-10 tautiluokituksen mukaan kemikaalien hengittämisen kerrotaan aiheuttavan niin keuhkoputkien kuin keuhkokudoksenkin tulehtumista niin akuuttina kuin kroonisenakin (J68), eli samoin kuin homepölynkin hengittäminen.
Ja noita kemikaalejahan tiedegurumme ovat kehittäneet noin satatuhatta, joita kemikaaleja jo teollisuustyöntekijät joutuvat työpaikoissaan hengittämään ja joita esim. maanviljelijät levittelevät pelloilleen.

Minun mielestäni, EU:n johtavat EU-kansalaisten terveydestä vastaavat viranomaiset, ovat hakoteillä Suomen tieto-taito-osaamisesta kemikaalien terveysvaikutusten suhteen.

Mitä mieltä sinä olet?
Ja mitä mieltä muut palstaakäyttävät ovat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Toisaalta, jos tuloksena on edes se, että teollisuuden on ilmoitettava kemikaalien sisältö/jonkiasteinen turvallisuus ajaa se huomattavasti asiaamme.
En muuten muista mistä luin äidinmaidon kemikaalipitoisuuksista - aikaa siitä on kyllä jo varmasti ainakin viisi vuotta. Tuolloin oli testattu mm. brittinaisten ja suomalaisnaisten äidinmaidon kemikaalipitoisuudet. UK:n kansalaisilta löytyi maidosta yli 400 elimistöön kuulumatonta ainetta, vastaava luku oli suomalaisilla noin 300 aineen kantturoilla. Uutinen oli todella pieni juttu jossain, eikä siitä nostettu mitään isompaa haloota esim. kansalaisten terveydenedistämisen nimissä.
Tietotasoa en kyllä osaa arvoida kansainvälisesti. Liisa on jotain tainnut kirjoitella asiasta...? Myös muistaakseni inheren palstalle laittamissa linkeissä (muistaakseni Viikki-linkki ja joitain muitakin)kuvataan kyllä tutkimusta ja tietoa tässä keuhkoasiassa, joka tuntuu ylittävän hyppien keikkuen suomalaisten tason.
Olen sitä mieltä, että kukin on itsensä paras turva. Vaihtoehtoisia vastineita löytyy kemikaaleille tänä päivänä jo vaikka millä mitalla. Niitä kannattaa ainakin koettaa. Esim. täysin kemikaaliton hikikivi. Vaikkapa meikit ja dödöthän imeytyvät elimistöön ja esimerkiksi juuri niissä olevat ftalaatit vaikuttavat voimakkaasti.
Valmisruoat pitäisi jättää kokonaan pois, samoin kuin erilaiset kastiketiivisteet ja vastaavat. Erehdyin varsin lukemaan erään valmissalaatin "sisällysluettelon" : tulos oli 15 lisäainetta.
Usimman kikan voittojensa maksimointiin ruokayritykset ovat keksineet muunnetusta tärkkelyksestä. Sitä on vähitellen hivutettu lähes kaikkiian jogurtteihin yms. joissa tarvitaan saostusainetta. Kehitys on tapahtunut noin 5 vuoden kuluessa kenenkään sanomatta yhtään mitään. Kohta teollisuus voikin sanoa, että "Hei, olette syöneet muunnettuja elintarvikkeita jo 5 vuotta ettekä ole voineet huonosti. Jatkakaa vain syöntiä." Muutoinkin kun olen kysellyt ihmisiltä, tietävätkö he mitä syövät, on melko moni osoittautunut todella passiiviseksi sen suhteen, että selvittäisi mitä suuhunsa laittaa.
Lopuksi vielä kysymys: millä perusteella tuo virasto päätettiin sijoittaa Suomeen? Voiko taustalta löytää yritysten lobbausta? Oliko kyse siis pelkästään poliittisin perustein tehdystä päätöksestä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suomellahan ei aiemmin ole ollut edes virallista ns. Kemikaaliohjelmaa toisin kuin muilla mailla.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=87309

Kansallinen kemikaaliohjelma valmis
IA, 28.2.2006

Suomen kansallinen vaarallisia kemikaaleja koskeva ohjelma on valmis. Ohjelmassa on arvioitu kemikaalien aiheuttamaa haittaa yksittäiselle kuluttajalle, kansanterveydelle, työntekijöiden terveydelle ja ympäristölle kemikaalin koko elinkaaren aikana.

Kemikaalien haittojen vähentämiseksi ohjelma sisältää 36 toimenpide-ehdotusta. Riskienhallintatoimia ehdotetaan erityisesti sellaisille yhteiskunnan osa-alueille ja toimintoihin, jotka tähän asti ovat jääneet
vähemmälle huomiolle. Kemikaaliohjelma luovutettiin tiistaina ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille (r.).
Ohjelman tavoitteena on, etteivät kemikaalit aiheuta Suomessa merkittävää terveys- ja ympäristöhaittaa vuonna
2020. Tavoite on yhteneväinen helmikuun alussa hyväksytyn YK:n kansainvälisen kemikaalistrategian kanssa, joka perustuu vuonna 2003 pidetyn Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokouksen päätöksiin.
Ohjelman ehdotukset toimenpiteiksi on ryhmitelty niiden vaikuttavuuden mukaan 16 kokonaisuuteen. Näistä neljä on valittu kiireellisiksi ja ensisijaisiksi. Näitä ovat EU:n kemikaaliasetuksen (REACH) tavoitteiden saavuttaminen ja uuden tiedon hyödyntäminen, altistumistiedot ja seuranta, yritysten ja muiden toiminnanharjoittajien kemikaalien riskinarviointi ja riskinhallinta sekä tuotteiden aiheuttamien kemikaaliriskien vähentäminen.

REACH-asetuksen toimeenpanemiseksi Suomessa ehdotetaan kansallista hanketta, jolla varmistettaisiin toiminnanharjoittajien ja viranomaisten toimintaedellytykset uudessa tilanteessa. Ihmisten altistumisesta kemikaaleille kotona, työssä ja harrastuksissa olisi saatava lisää tietoa. Tämän vuoksi ohjelma uumoilee
erityisen altistumisseurantaohjelman perustamista. Myös haitallisten aineiden ympäristöseurantaa on
tehostettava. Lisäksi tarvitaan lisää tietoa erityisesti pysyvien ja myrkyllisten kemikaalien päästöistä ympäristöön.

Yritysten ja muiden toiminnanharjoittajien riskinarvioinnin ja -hallinnan parantamiseksi ehdotetaan useita toimia. Ympäristöhallintajärjestelmien ja -ohjelmien tavoitteita ja mittareita olisi kehitettävä ottamaan nykyistä paremmin huomioon kemikaaliturvallisuus. Erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä olisi panostettava koulutukseen. Myös työsuojelua olisi parannettava.
Suomeen tuodaan tai täällä valmistetaan lähes
20 000 vaaralliseksi luokiteltua kemiallista valmistetta, jotka sisältävät yli 5000 erilaista vaaralliseksi luokiteltua ainetta.
................

Meikäläinen ei päässe nauttimaan vuoden 2020 'turvallisista' kemikaaleista, mutta tuolloinkin kuuluisin varmaan joukkoon 'hyväksyttävä riski'.

Ymmärtääkseni Kemikaalivirastoon tulee henkilökuntaa ympäri Eurooppaa.

Ihmiset luulevat, että Kemikaaliviraston tulo tarkoittaa turvallisia tuotteita. RIECH vesittyi, köyhällä kemianteollisuudella ei ole varaa testata kaikkea. Kuluttaja saa itse todistaa sairastuneensa heidän tuotteistaa, koska ne ovat turvallisia, ellei toisin todisteta. Todistusvastuu on siis kuluttajalla/sairastuneella.

Kiitos tästä:
''ICD-10 tautiluokituksen mukaan kemikaalien hengittämisen kerrotaan aiheuttavan niin keuhkoputkien kuin keuhkokudoksenkin tulehtumista niin akuuttina kuin kroonisenakin (J68), eli samoin kuin homepölynkin hengittäminen.''

Kun olen lukenut näitä homekeskustelun viestejä, olen tullut siihen tulokseen, että myös hengittämämme kemikaalit voivat aiheuttaa yliherkkyyskeuhkokuumeen (allerginen alveoliitti).
Oireet nimittäin täsmäävät!
Alhainen kuume on yksi sellainen, lääkärit eivät ymmärrä, miten on mahdollista reagoida noin.
Astma-tyyppinen reaktio, missä altistus aikaansaa keuhkoputkien (yms., en hallitse kaikkea) tulehduksen, mihin astmalääkitys tai antihistamiinit eivät tehoa, vaikuttaa hyvinkin yliherkkyyskeuhkokuumeelta. Paha tulehdusreaktio on joka tapauksessa kyseessä.
Joidenkin pienimolekyylisten (rasvaliukoisten) kemikaalien tiedetään aiheuttavan yliherkkyyskeuhkokuumetta, mutta tietoa kymmenistätuhansista muista ei ole, kun ei testata/tutkita.

Tutkitaan vain ja ainoastaan astmaa. Jos astmaa ei ole, on terve, vaikka kuolisi näiden myrkkyjen hengittämiseen.
Tiedän, että prednisone on tällaiseen 'vaivaan' tehonnut, astmalääkkeet ovat olleet täysin tehottomia.

Suomen tietotaito kemikaalien terveysvaikutusten suhteen on tasoa heikko, tai sen alle.
Onneksi englanniksi löytyy tietoa.
Naapurimaamme Ruotsi ja Tanska ovat aivan eri planeetalta, mitä tietoon/tutkimukseen tulee.
Suomessahan tilanne on se, että kun kemikaalit ylittävät Suomen rajan maahantuotaessa - tai kun niitä valmistetaan Suomessa - ne ovat turvallisia.
Jos ne aiheuttavat muualla maailmassa sairauksia, sitä ei kerrota, ei ainakaan suomeksi.
Jostain syystä Suomen ulkopuolella tehtyä tutkimusta ei hyödynnetä Suomessa. Tiedejulkaisujen kieli on englanti, joten kielestä tässä ei pitäisi olla kyse.
TTL on tehnyt tutkimusta koe-eläimillä, hyvin mielenkiintoisia. Mihin tarkoitukseen lienevät tehneet, mitään ei tiedetä, mitään hyötyä mistään tutkimuksesta ei ole, kun niitä ei haluta hyödyntää. Ne hissutellaan kuoliaaksi, jos muu ei auta.

Turha mennä lääkäriin printti tutkimuksia kourassa, vaikka olisi julkaistu kuinka arvostetussa tiedejulkaisussa. Harva suostuu niitä lukemaan edes myöhemmin. Vielä harvempi kuuntelee potilasta, joka niistä kertoisi.

Täytyy todeta, että on pieni joukko lääkäreitä, jotka kuuntelevat, haluavat oppia, lukevat ja ottavat selvää, ja jotka todella haluavat auttaa potilaitaan. Mutta tällaiset aarteet ovat häviävä 'luonnonvara'. Konsensus jyrää, kaikki pitää saada ruotuun. 'Toisinajattelijoita' ei hyväksytä. Potilaat on unohdettu aikapäivää sitten ainakin 'korkeammalla asiantuntijatasolla'.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
peikko77 kirjoitti:
Toisaalta, jos tuloksena on edes se, että teollisuuden on ilmoitettava kemikaalien sisältö/jonkiasteinen turvallisuus ajaa se huomattavasti asiaamme.
En muuten muista mistä luin äidinmaidon kemikaalipitoisuuksista - aikaa siitä on kyllä jo varmasti ainakin viisi vuotta. Tuolloin oli testattu mm. brittinaisten ja suomalaisnaisten äidinmaidon kemikaalipitoisuudet. UK:n kansalaisilta löytyi maidosta yli 400 elimistöön kuulumatonta ainetta, vastaava luku oli suomalaisilla noin 300 aineen kantturoilla. Uutinen oli todella pieni juttu jossain, eikä siitä nostettu mitään isompaa haloota esim. kansalaisten terveydenedistämisen nimissä.
Tietotasoa en kyllä osaa arvoida kansainvälisesti. Liisa on jotain tainnut kirjoitella asiasta...? Myös muistaakseni inheren palstalle laittamissa linkeissä (muistaakseni Viikki-linkki ja joitain muitakin)kuvataan kyllä tutkimusta ja tietoa tässä keuhkoasiassa, joka tuntuu ylittävän hyppien keikkuen suomalaisten tason.
Olen sitä mieltä, että kukin on itsensä paras turva. Vaihtoehtoisia vastineita löytyy kemikaaleille tänä päivänä jo vaikka millä mitalla. Niitä kannattaa ainakin koettaa. Esim. täysin kemikaaliton hikikivi. Vaikkapa meikit ja dödöthän imeytyvät elimistöön ja esimerkiksi juuri niissä olevat ftalaatit vaikuttavat voimakkaasti.
Valmisruoat pitäisi jättää kokonaan pois, samoin kuin erilaiset kastiketiivisteet ja vastaavat. Erehdyin varsin lukemaan erään valmissalaatin "sisällysluettelon" : tulos oli 15 lisäainetta.
Usimman kikan voittojensa maksimointiin ruokayritykset ovat keksineet muunnetusta tärkkelyksestä. Sitä on vähitellen hivutettu lähes kaikkiian jogurtteihin yms. joissa tarvitaan saostusainetta. Kehitys on tapahtunut noin 5 vuoden kuluessa kenenkään sanomatta yhtään mitään. Kohta teollisuus voikin sanoa, että "Hei, olette syöneet muunnettuja elintarvikkeita jo 5 vuotta ettekä ole voineet huonosti. Jatkakaa vain syöntiä." Muutoinkin kun olen kysellyt ihmisiltä, tietävätkö he mitä syövät, on melko moni osoittautunut todella passiiviseksi sen suhteen, että selvittäisi mitä suuhunsa laittaa.
Lopuksi vielä kysymys: millä perusteella tuo virasto päätettiin sijoittaa Suomeen? Voiko taustalta löytää yritysten lobbausta? Oliko kyse siis pelkästään poliittisin perustein tehdystä päätöksestä?
'' Lopuksi vielä kysymys: millä perusteella tuo virasto päätettiin sijoittaa Suomeen? Voiko taustalta löytää yritysten lobbausta? Oliko kyse siis pelkästään poliittisin perustein tehdystä päätöksestä?''

Suomi halusi Elintarvikeviraston, mutta Italia halusi sitä vielä enemmän ja Italia sen lopulta sai.
Suomi joutui tyytymään Kemikaalivirastoon.

Jos Kemikaaliviraston tulo Suomeen nostaa tietotaitoa Suomessa, hyvä niin.

Mitä tulee ruokiin, olen samaa mieltä kanssasi peikko77. Kun itse tekee ruokansa ja tietää, mitä syö, olo on parempi.
Tuo joughurtti-juttu oli uutta. En ole vuosiin syönyt joughurttia, mutta joku aika sitten söin. Ei hyvä. Syytä en lähtenyt etsimään, päätin ostaa viiliä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hajusteintolerantti kirjoitti:
Suomellahan ei aiemmin ole ollut edes virallista ns. Kemikaaliohjelmaa toisin kuin muilla mailla.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=87309

Kansallinen kemikaaliohjelma valmis
IA, 28.2.2006

Suomen kansallinen vaarallisia kemikaaleja koskeva ohjelma on valmis. Ohjelmassa on arvioitu kemikaalien aiheuttamaa haittaa yksittäiselle kuluttajalle, kansanterveydelle, työntekijöiden terveydelle ja ympäristölle kemikaalin koko elinkaaren aikana.

Kemikaalien haittojen vähentämiseksi ohjelma sisältää 36 toimenpide-ehdotusta. Riskienhallintatoimia ehdotetaan erityisesti sellaisille yhteiskunnan osa-alueille ja toimintoihin, jotka tähän asti ovat jääneet
vähemmälle huomiolle. Kemikaaliohjelma luovutettiin tiistaina ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille (r.).
Ohjelman tavoitteena on, etteivät kemikaalit aiheuta Suomessa merkittävää terveys- ja ympäristöhaittaa vuonna
2020. Tavoite on yhteneväinen helmikuun alussa hyväksytyn YK:n kansainvälisen kemikaalistrategian kanssa, joka perustuu vuonna 2003 pidetyn Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokouksen päätöksiin.
Ohjelman ehdotukset toimenpiteiksi on ryhmitelty niiden vaikuttavuuden mukaan 16 kokonaisuuteen. Näistä neljä on valittu kiireellisiksi ja ensisijaisiksi. Näitä ovat EU:n kemikaaliasetuksen (REACH) tavoitteiden saavuttaminen ja uuden tiedon hyödyntäminen, altistumistiedot ja seuranta, yritysten ja muiden toiminnanharjoittajien kemikaalien riskinarviointi ja riskinhallinta sekä tuotteiden aiheuttamien kemikaaliriskien vähentäminen.

REACH-asetuksen toimeenpanemiseksi Suomessa ehdotetaan kansallista hanketta, jolla varmistettaisiin toiminnanharjoittajien ja viranomaisten toimintaedellytykset uudessa tilanteessa. Ihmisten altistumisesta kemikaaleille kotona, työssä ja harrastuksissa olisi saatava lisää tietoa. Tämän vuoksi ohjelma uumoilee
erityisen altistumisseurantaohjelman perustamista. Myös haitallisten aineiden ympäristöseurantaa on
tehostettava. Lisäksi tarvitaan lisää tietoa erityisesti pysyvien ja myrkyllisten kemikaalien päästöistä ympäristöön.

Yritysten ja muiden toiminnanharjoittajien riskinarvioinnin ja -hallinnan parantamiseksi ehdotetaan useita toimia. Ympäristöhallintajärjestelmien ja -ohjelmien tavoitteita ja mittareita olisi kehitettävä ottamaan nykyistä paremmin huomioon kemikaaliturvallisuus. Erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä olisi panostettava koulutukseen. Myös työsuojelua olisi parannettava.
Suomeen tuodaan tai täällä valmistetaan lähes
20 000 vaaralliseksi luokiteltua kemiallista valmistetta, jotka sisältävät yli 5000 erilaista vaaralliseksi luokiteltua ainetta.
................

Meikäläinen ei päässe nauttimaan vuoden 2020 'turvallisista' kemikaaleista, mutta tuolloinkin kuuluisin varmaan joukkoon 'hyväksyttävä riski'.

Ymmärtääkseni Kemikaalivirastoon tulee henkilökuntaa ympäri Eurooppaa.

Ihmiset luulevat, että Kemikaaliviraston tulo tarkoittaa turvallisia tuotteita. RIECH vesittyi, köyhällä kemianteollisuudella ei ole varaa testata kaikkea. Kuluttaja saa itse todistaa sairastuneensa heidän tuotteistaa, koska ne ovat turvallisia, ellei toisin todisteta. Todistusvastuu on siis kuluttajalla/sairastuneella.

Kiitos tästä:
''ICD-10 tautiluokituksen mukaan kemikaalien hengittämisen kerrotaan aiheuttavan niin keuhkoputkien kuin keuhkokudoksenkin tulehtumista niin akuuttina kuin kroonisenakin (J68), eli samoin kuin homepölynkin hengittäminen.''

Kun olen lukenut näitä homekeskustelun viestejä, olen tullut siihen tulokseen, että myös hengittämämme kemikaalit voivat aiheuttaa yliherkkyyskeuhkokuumeen (allerginen alveoliitti).
Oireet nimittäin täsmäävät!
Alhainen kuume on yksi sellainen, lääkärit eivät ymmärrä, miten on mahdollista reagoida noin.
Astma-tyyppinen reaktio, missä altistus aikaansaa keuhkoputkien (yms., en hallitse kaikkea) tulehduksen, mihin astmalääkitys tai antihistamiinit eivät tehoa, vaikuttaa hyvinkin yliherkkyyskeuhkokuumeelta. Paha tulehdusreaktio on joka tapauksessa kyseessä.
Joidenkin pienimolekyylisten (rasvaliukoisten) kemikaalien tiedetään aiheuttavan yliherkkyyskeuhkokuumetta, mutta tietoa kymmenistätuhansista muista ei ole, kun ei testata/tutkita.

Tutkitaan vain ja ainoastaan astmaa. Jos astmaa ei ole, on terve, vaikka kuolisi näiden myrkkyjen hengittämiseen.
Tiedän, että prednisone on tällaiseen 'vaivaan' tehonnut, astmalääkkeet ovat olleet täysin tehottomia.

Suomen tietotaito kemikaalien terveysvaikutusten suhteen on tasoa heikko, tai sen alle.
Onneksi englanniksi löytyy tietoa.
Naapurimaamme Ruotsi ja Tanska ovat aivan eri planeetalta, mitä tietoon/tutkimukseen tulee.
Suomessahan tilanne on se, että kun kemikaalit ylittävät Suomen rajan maahantuotaessa - tai kun niitä valmistetaan Suomessa - ne ovat turvallisia.
Jos ne aiheuttavat muualla maailmassa sairauksia, sitä ei kerrota, ei ainakaan suomeksi.
Jostain syystä Suomen ulkopuolella tehtyä tutkimusta ei hyödynnetä Suomessa. Tiedejulkaisujen kieli on englanti, joten kielestä tässä ei pitäisi olla kyse.
TTL on tehnyt tutkimusta koe-eläimillä, hyvin mielenkiintoisia. Mihin tarkoitukseen lienevät tehneet, mitään ei tiedetä, mitään hyötyä mistään tutkimuksesta ei ole, kun niitä ei haluta hyödyntää. Ne hissutellaan kuoliaaksi, jos muu ei auta.

Turha mennä lääkäriin printti tutkimuksia kourassa, vaikka olisi julkaistu kuinka arvostetussa tiedejulkaisussa. Harva suostuu niitä lukemaan edes myöhemmin. Vielä harvempi kuuntelee potilasta, joka niistä kertoisi.

Täytyy todeta, että on pieni joukko lääkäreitä, jotka kuuntelevat, haluavat oppia, lukevat ja ottavat selvää, ja jotka todella haluavat auttaa potilaitaan. Mutta tällaiset aarteet ovat häviävä 'luonnonvara'. Konsensus jyrää, kaikki pitää saada ruotuun. 'Toisinajattelijoita' ei hyväksytä. Potilaat on unohdettu aikapäivää sitten ainakin 'korkeammalla asiantuntijatasolla'.
minunkaan ei tarvitse miettiä v. 2020 onko kemikaalivirasto onnistunut tehtävässään vai ei.

Huomiotani kiinnitti seuraava maininta: "Ihmisten altistumisesta kemikaaleille kotona, työssä ja harrastuksissa OLISI SAATAVA LISÄÄ TIETOA."

Joku aika sitten telkusta tuli ohjelma kemikaaleista. Siinä sanottiin, että kaikkialla maailmassa tutkijat löytävät huolestuttavia merkkejä niin joista, järvistä kuin meristäkin. Eli ne ovat kaikenlaisten kemikaalien saastuttamia ja tuo saastuminen aiheuttaa niissä eläville lajeille sairauksia ja jopa hävittää lajeja sukupuuttoon.
Esim. St Lawrencen (Kanada) merensuojelualueen
maitovalaissa esiintyy runsaasti syöpää ja niissä on niin paljon kemikaaleja, että ruhon voi luokitella ongelmajätteeksi.
Tutkijat totesivat rikkaruohomyrkyissä olevan atrasiinin miljoonasosan (vesi, juomavesi) aiheuttavan sammakoiden lajikuolemia kuin myös eräässä maaseutukaupungissa miesten siemennesteen heikkolaatuisuutta, jota heikkolaatuisuutta kolmessa muussa kaupungissa ei esiintynyt.
Tätä selitettiin sillä, että immuunijärjestelmä ei tunnista noin pieniä pitoisuuksia.

Saamme kemikaaleja niin syötynä, juotuna kuin hengitettynäkin kaiken aikaa kaikkialta.
Noita kemikaaleja on myös vaatteissa, puhdistusaineissa, kauneudenhoitotuotteissa jne., eli saamme niitä myös ihon kautta.
Ja jotkut näistä kemikaaleista jäävät elimistöön loppuiäksi.

No Jesajahan sanoi n. 2500 vuotta sitten, että maa saastuu asukkaittensa alla ja maan asukkaat syystänsä kärsivät.

Näytämme elävän tuossa ajassa.

Kemikaaliteollisuus tuottaa synteettisiä kemikaaleja markkinoille kaiken aikaa.
On turha edes kuvitella, että kemikaalivirasto pysyy niidenkään terveysvaikutusten suhteen edes ajan tasalla puhumattakaan jo tuotetuista kemikaaleista.
Alkaessaan toimintaansa kemikaaliviraston tulisi hankkia aluksi kaikki se pohjatieto mitä on saatavissa esim. Kanadasta ja USA:sta ja jatkaa siitä.
Voihan tutkimuksen aloittaa alustakin. Työllistetäänhän siten tutkijoita ja poltetaan verovaroja, Ja kemianteollisuudessa olevat tutkijat ja kemianteollisuus senkun myöhäilevät partaansa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
siis 1 marja sisältää saman määrän ceetä kuin 3 appelsiiniä.
Ilmianna
Jaa
Kysyin luontaistuotekaupasta,
Pullo maksoin noin 20 egee..

Eli on kullan kallista juomaa.

Mutta riittäisikö, jos ottaa vaikka 1 desin päivässä.

Entä tyrni hillo. Onko se parempi.
Onko allergisoiva kasvi..

Maku on tosi hyvä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kokeilkaa kuivattua tyrnijauhetta,oli myynnissä pienessä pussissa n.1,20e(edullinen).
Kyselkää kaupoista ja vaatikaa tilaamaan,löytyi maustehyllystä.Oli valmistettu kuoren ja siemenen kiinteästä osasta ja 1 tl vastasi 350 g tuoretta marjaa joten aika riittosaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

c-vitamiini

Homeherkkä taisi joskus kirjoitella, että akuutissa vaiheessa pitäisi pystyä syömään 2000mg päivässä. Taisipa puhetta olla siitäkin, ettei maha tahdo kestäätuollaista määrää vitamiinitablettien muodossa.

Kokeilkaa tyrnimarjoja. Muistaakseni 3 marjaa sisältää saman määrän ceetä kuin kolme appelsiinia. Saa todella pienellä marjamäärällä paljon vitamiinia. Kasvattakaa vaikka omalla takapihallanne, hyvin pelaa:)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta