lauteiden syvyys

akka

ei sitä osaa vaan mittanauhasta kattoa mikä on sopiva syvyys. netistäkin löytyy niin paljon erimittoja, mut mikähän olisi keskivertomitta.

mitä teiltä löytyy?

ylälaude 55, keski 45 ja ala 35..kuulostaako hassulta? entisessä asunnossa oli ylälaude 43 ja hyvä että perse sopi, sai istua kuin keittiön tuolissa.

14

25064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lauteista

      sen verran leveät, että pystyy makoilemaan selällään ;)

      • akka

        niin leveät tuleekin, kun saunassa on kokoa. syvyydestä kun oli puhe. ei leveydestä.


      • hartioista
        akka kirjoitti:

        niin leveät tuleekin, kun saunassa on kokoa. syvyydestä kun oli puhe. ei leveydestä.

        ettei tarvitse kyljellään maata.

        Mutta mitat saat vapaasti valita laita vaikka 1000 mm jos saunassa riittää tilaa.


      • .....
        hartioista kirjoitti:

        ettei tarvitse kyljellään maata.

        Mutta mitat saat vapaasti valita laita vaikka 1000 mm jos saunassa riittää tilaa.

        ei mitään asiallista...paljon sulla itellä on omassa saunassa. totta kai sen voi tehdä millaseksi vaan, mutta on niin vaikee hahmottaa kun vaan mitasta katsoo, et onko passelin kokoinen..


    • Itsellä ylälaude 650 mm ja alalaude 500 mm. Hyvin mahtuu olemaan... Alalaude olisi voinut olla hiukka kapeampikin ja ylälaude taas vastaavasti leveämpi.

    • Olli

      Paras mitta ylälauteen syvyydelle on 60 senttiä. Jos sauna on pieni, käy 50-55, mutta silloin ei ole hyvä makoilla. Sitten mahtuu vielä selkänoja, joka suojaa paneleita likaantumiselta. Alalaude voi olla vaikka kuinka leveä. Se lisää vain turvallisuutta, ja nykykiukailla (sähkö) voi alalauteen laittaa melkein kiinni kiukaaseen. Jokaiselle kiuastyypille löytyy netistä kiukaan nimellä minimiturvaväli. Jakkaran tulisi olla tukeva ja mahdollisimman leveä, että sillä ei keikahda. Nyrkkisääntönä ylälauteen tulisi olla katosta 110-120 senttiä, ylä- ja alalauteen väli noin 40-43 senttiä, ja jakkaran maksiminousu noin 35 senttiä. Jos on korkeampi, kannattaa jakaa alalauteen ja lattian väli kolmella ja näin saat jakkaran korkeuden. Eli ensimmäinen jakkaran askel 25 cm, toinen 50 cm, alalaude 75 cm, ylälaude 115 cm. Ja kattoon se 110-120 cm. Saunalle tulee korkeutta silloin 225-235. Tärkein mitta on lauteen ja katon väli.

      • sauna rempattu

        Tein omista lauteistani muistaakseni noin 65 sentin syvyiset. Emäntä valittaa, ettei jalkoja oikein saa lautelle. Eli tee tosiaan tarpeeksi leveät, 70 senttiäkään ei liikaa ole!


      • tulee vastaan
        sauna rempattu kirjoitti:

        Tein omista lauteistani muistaakseni noin 65 sentin syvyiset. Emäntä valittaa, ettei jalkoja oikein saa lautelle. Eli tee tosiaan tarpeeksi leveät, 70 senttiäkään ei liikaa ole!

        jo tuossa..etei voi ihan älyttömiä tehdä ettei tule jo oven eteen..vaikka oilishan 70 cm ainakin tarpeeksi isot. Ylälaude on nyt 57, kekimmäinen melkein saman verran ja porras..en muista..sekin tulee jo vähän oven eteen, saranapuolelle kylläkin, ettei haitta. pituutta lauteilta kyllä löytyy että sopii pitempikin makaamaan ja l muotoiset lauteet kuin on, niin mahtuu mukavasti.


    • mimi99

      Me suunniteltiin sauna täysin omasta päästä ja samoin tehtiin se kokonaan itse. Lauteen menevät U-mallisiseti. Syvimmillään 80 cm ja jostain kohdista 60 cm. 80 cm nurkassa on vaikea istua jos tykkää pitää jalkoja keskitasolla, mutta meillä käytetäänkin isoja styros saunatyynyjä joten jokainen saa pedattua juuri haluamansa kokoisen istuma tai makuupaikan itselleen! Keskilaude onkin sitten iso neliö joten siinäkin on kiva istuskella!
      Suunnitteluvaiheessa käytin paperia johon piirtelin lauteet ja leikkailin erkokoisia takapuolia ja jalkoja joita sitten asettelin lauteille... kuullostaa hassulta mutta viisi vuotta on saunottu ja kokonaisuus on täydellinen!

      • VM97

        Leveillä lauteilla on mukava kylpeä. Mahdollisimman leveät, mutta tietysti järki mukaan! Omat ylälaude 89cm, keski 58 ja alimmainen 44cm ( penkki ). Ei ole kokemusta leveämmistä niin etten osaa sanoa voisiko laude olla vielä leveämpi. Lyhykäisenä kaverina riitäisi itselle jo kapeampikin, mutta aika passeli pari metrisille.


    • lauteet

      Minulla toinen laude metrin syvä ja toinen 80 cm. Alalaude taitaa olla vain 30 cm. Perinteiset suomalaiset lauteet tälläisiä. On hyvä istuskella ja makoilla. Kiukaan kivimäärän pitäisi olla riittävän iso, että ei tarvitse lämmittää saunaa liian kuumaksi, ja löylyjä kuitenkin piisaa.

    • Anonyymi

      Mulle mahtuisi 120 senttiä syvä ylälaude. Onko niin leveästä mitään hyötyä? Voiko silloin nojata seinään ja pitää jalkoja edessään?

      Entä onko siinä vaikea istua, jos ei tahdo nojata?

      Pitäisikö tehdä vain 65-senttinen?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Samasta syystä "ylälauteen ja takaseinän väliin tulee jäädä rako min5cm mielellään 10cm. muuten jalkojen ollessa jalkalauteilla jalat "jäätyy# löylyn törmätessä yläälauteisiin" takaseinään kiinteästi yhdistetyt muotolauteet pitäisi kieltää lailla. Lämpötilaero jalka- ja ylälauteen välillä on em:sta syystä johtuen niin suuri että jalat nostaa puolihuomaamatta ylälauteille koska niitä palelee saunassa missä on em:n kaltaiset muotolauteet. Makuulauteilla se voi olla jopa toivottava ominaisuus?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe