kärpäsen purema

Nimetön

kävin yhellä piirin kurssilla, ja nyt oon pahasti koukussa lippukunnan ulkopuolisiin tapahtumiin. oon ihan vallan piirikärpäsen purema. hoidan lippukunnassa muutamaa pestii ja sydän itkee verta ku aika ei riitä. oon hoidellu noita hommia jo pari vuotta ja alkaa hiljalleen kyllästyttää. kurssilla sitte tajusin, et sitä voi tehä muutakin, mutta nyt en vaan pääse ainakaan vuoteen irti noista pesteistä. ihan väärin! en mä haluis lippukuntatoimintaa lopettaa kokonaan, mutta kaipaan vaihteluu ja uusia ihmisiä. ollaan niin pieni porukka eikä naamat koskaan vaihdu, et alkaa kohta jo ahistaa samojen ihmisten kaa hengaus. oon yrittäny vaikka miten ilmottaa, et joku toinen vois pikkuhiljaa ruveta ottaa niit mun hommia, mut puhun ku seinille, ei mitään vastausta. on vähä tylsä tilanne. enkä haluis vetää itteeni ihan piippuun sen takii, et haluisin tehä myös muutakin.

5

918

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Masa

   Varsinkin pienemmässä lippukunnassa pestit luisuvat helposti ikuisuuspesteiksi...niistä pääsee eroon vasta, kun hoitaa asiat huonosti, ja silloinkin pahalla mielellä.

   Kannattaa sopia lpk:ssa pestien kestot. Itse lähden lippukunnanjohtajana siitä, että kaikki pestit ovat kaupan helmikuussa.

   On luonnollista, että varsinkin PJ -ikäiset johtajat etsivät haasteita piiristä. Valitettavasti ainakin PäPa olettaa ihmisten itse hakeutuvat tehtäviin suoran rekrytöinnin sijaan...tietää sitten, että millaista porukkaa tehtäviin päätyy.

   • Nimetön

    nii, mulla nyt ei varsinaisesti oo mitään ikuisuuspestiä, mutta se on kuitenki luisumassa vuoden yliajalle.ja kaks pestii vie mehut aika nopee. meillä pestit otetaan vastaan määrittelemättömäks ajaks, oon jo kyllä huomannu asian huonouden.

    mä en varsinaisesti ihan virallisesti sellanen pj-ikänen oo(jos meinaat niitä 17-18v., jotka kurssille yleensä menee). ongelmana ei myöskään oo se, etten uskaltais/osais itteeni päpan toimintaan siirtää. lähinnä vaan tuo aika on ongelmana. halua ja uskallusta löytyy, vaan se, että oon niin kiinni lippukunnan toiminnassa, ettei aikaa kertakaikkiaan ole. ja meillä ei ees kovin suopeesti katota niitä, jotka lähentelee piiriä ja on vähemmän lippukunnan toiminnassa mukana. tylsää sinänsä sekin.


  • Kathrei

   Meidän lippukunnassa ei kukaan enää halua ottaa pestejä vastaan, kun tietää, että siinä on sitten kiinni lähinnä sen ikuisuuden, vaikka kaikki pestit uusitaankin 1-2 vuoden välein. Lippukunnanjohtajamme haluaisi lopettaa, mutta meillä ei yksinkertaisesti ole ketään ottamaan sitä pestiä vastaan. Tällaiset tilanteet on tosi ikäviä, koska jos pestiä lopulta tekee ihan pakkopullana, niin lopulta saattaa sitten jättää koko harrastuksen, koska ei vaan jaksa enää. Harvassa taitavat kuitenkin olla lippukunnat, joissa on liikaa johtajia.

  • tepa

   Juttuhan on näin että partio on harrastus joka ei saisi olla kuin työ... meidän lippukunnassa on ilmennyt sama asia.

   • Masaaka

    Joskus takavuosina pohditiin, että tämä partiohan ottaisi pannuun aika lailla, jos tämä olisi huonopalkkaista työtä:)

    Kaikki pestit pitäisi sopia määräaikaisiksi, ja "ministerikiertoa" harjoittaa jo koko homman mielekkyyden takiakin. Nousujohteisuutenhan tässä pyritään. Kierto ei tarkoita sitä, että VJ:t ja LJ:t vaihtuu, ja hallituksessa istuu samat parrat vuodesta toiseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2111
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1350
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1219
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   986
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   754
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   662
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   644
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   580
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   567
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   531
  Aihe