tässä teille

seksuaalinen uhri

luuletteko että työpaikan lestadiolainen johtaja voi saada syntinsä anteeksi ahdisteltuaan syntistä työntekijää monen vuoden jälkeen? henkiset traumat ovat ehkä lääkärin hoidettavissa, mutta kuka antaa johtajalle anteeksi.. saarnaaja vai jumala? mistä henkistä apua työntekijälle? auttakaapa nyt!?

4

1098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lestadiolainen yökkö

      luuletteko että työpaikan lestadiolainen johtaja voi saada syntinsä anteeksi ahdisteltuaan syntistä työntekijää monen vuoden jälkeen?
      . syntienanteeksiantamus on Jumalan kädessä, sovinto on kaikkien meidän puolestamme suoritettu, kaikkien syntiemme edestä Golgatan ristillä.

      henkiset traumat ovat ehkä lääkärin hoidettavissa, mutta kuka antaa johtajalle anteeksi.
      . Johtajalle ja alaisillekin Jumala on anteeksiantaja. Henkisistä traumoista kärsivät ehkä molemmat ja kyseinen johtaja jo ennen seksuaalista häirintää. Apua uhrin lisäksi tarvitsee myös johtaja.

      . saarnaaja vai jumala? mistä henkistä apua työntekijälle? auttakaapa nyt!?

      . Henkistä apua työntekijälle voi saada monesta paikasta. Ensinnäkin jos johtajalla on esimies, häneen voi ottaa yhteyttä.Tällaista asiaa ei saa painaa villaisella, vaan työpaikkakiusaaminen ja seksuaalinen häirintä on aina otettava vakavasti. Ammattiliiton edustajalla on velvollisuus kuunnella ja auttaa. Hän ottaa yhteyttä myös lakimieheen, joka on ammattiliiton jäsenmaksunsa maksaneille ilmainen.

      Henkistä apua saa myös terveysalan ammttilaisilta. Mielenterveystoimistoon voi hakeutua asiakkaaksi. Se ei tarkoita, että olisit sairas, vaan sitä, että siellä ammattiauttaja voi kuunnella sinua ja voit itse selvitellä tilannetta itsellesi ja käydä läpi kaikkia kurjia tuntemuksia - jotta voisit olla vahva kohtaamaan johtajasi ja vaatimaan tältä anteeksipyyntöä ja korvausta sikamaisesta käytöksestä.


      Työpaikkakiusaaminen, olipa se sitten mitä laatua tahansa, on aina vakava asia. Kaikilla on oikeus luottaa siihen, että työpaikalla saa säilyttää henkisen ja fyysisen koskemattomuutensa.

      Anteeksipyytäminen ja - antaminen ovat aivan eri asioita kuin se, että on myös lain edessä vastuunkantaja. On hyvä, kun väärin toista kohdellut pyytää rikkomuksiaan anteeksi, se osoittaa useimmiten nöyrtymistä ja jopa kykyä asettautua kärsijän asemaan. Tämä anteeksipyyntö ei kuitenkaan poista sitä vastuuta, mitä väärintekijällä on maallisen lain edessä.

      Lestadiolainen ja ateisti johtaja ovat prikulleen samassa asemassa, ateistia ei auta se, jos ei näe pikkujutuissa mitään pahaa eikä lestadiolaista se, että joutui heikoksi.

      Hae heti apua, uhrina ei tarvitse olla - pää pystyyn ja johtaja vastuuseen teoistaan !

      • laLaLaa

        Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa! Lestadiolainenkin joutuu syntiin, ja meitä on tässä seurakunnassa valitetttavasti vaikka kuinka moneen junaan menijöitä.

        Mutta siis, todellakin asia pitää viedä eteenpäin, siitä ei saa vaieta! Seksuaalinen/mikä tahansa häirintä on TODELLA vakava asia, ja tekijä täytyy saada vastuuseen, aivan kuten jo edellä kirjoitettiin!

        Voimia!


    • Tiedät, että kyseinen asia kuuluu maalliseen regimenttiin, eli työsuojeluun.

      Siihen ovat eri keinot. Tiedät varmaan nekin. Sitten vasta, jos synti tulee synniksi, tulee kyseeseen ne asiat, joista kysyit. Jotenkin tuntuu, ettet ole niistä oikeasti kiinnostunut.

      • Realisti

        Niin minustakin.
        Kommentissa on niin paljon liikaa ristiriitaisuuksia itse asian suhteen, että pistää epäilemään kirjoittajan vaikuttimia.
        Olettaisin, että "syntinen häiritty" olisi enemmän kiinnostunut häirinnän loppumisesta, kuin siitä, miten/mistä/keneltä "lestadiolainen häiritsijä" saa syntinsä anteeksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1613
    2. 44
      973
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      938
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      57
      836
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      803
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      775
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      54
      730
    Aihe