Stilo airbag failure

omat rahat

Airbag failure ilmoitus ja merkkivalo palaa ja tietokone piipittää käynnistyksessä ko vikaa. Bosch- testerillä sain tarkennusta asiaan. Kulj.puoleinen ikkunaturvatyyny: Katkos
Eli johto poikki tai jokin liitin löysä tai irti.
Kysymys: Mistä lähden vikaa purkamaan? Sen verran jo ehdin katsoa, ettei pilarissa ovitiivisteen irrotettuani ja pilarin muovisuojat poistettuani niiden alta liittimiä löytynyt. Pitääkö tässä purkaa koko koelauta, että voi seurata johtonippua? Löytyykö pellin alta jokin airbag-keskus?
Onkoi sähkömiehiä/naisia palstalla?
Apuva!
Vai vienkö D-A.lle suosiolla? (jossa vikaa etsitään päivä,puretaan ja kasataan...työnnetään irronnut liitin kiinni... työtunti 50 e)=kustannusarvio 500 euroa..

12

8025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuso

      Tarkista kuitenkin istuimen sivutyyny ensin. Ensimmäisissä malleissa istuimen alla ollut liitin löystyi kun istuimen pituussäätöä viedään äärirajoille. Tuon liittimen pitäisi löytyä kohtuu helposti penkin alta.

      • omatrahat

        kuskin penkki oli eilen olohuoneessa. Istuintyyny ok, liitin ok.Kyse on nimeenomaan pilarityynystä.


    • Kemu69

      Tuli vaan mieleen ettei ikkunaturvatyynyjä ainakaan uudemmissa ole kuin MultiWagonissa.

      Kannattaa kysyä neuvoa esim. www.ftcf.org muistaakseni joltain siellä löytyy "workshop Manual". Kytkentäkaavioista taas selviäisi mahdolliset vikakohteet.

      • omat rahat

        jaa, uusista en tiedä, mutta 4/2002 mallin activessa tyynyjä on 6, myös penkki ja sivupilari,etutyynyjen lisäksi. Muuten myös korinväriset peilit ja maski kromikoristein, jotka -03 mallista lähtien riisuttu pois.
        Actuel mallit -03 eteenpäin on erilaisia. Niissä mm ilmastointi, mutta tyynyjä vähemmän.
        Lievästi v****ttaa ko tyynyvika, katstastus kuulemma pomppaa jos vikavalo palaa..


      • Kemu69
        omat rahat kirjoitti:

        jaa, uusista en tiedä, mutta 4/2002 mallin activessa tyynyjä on 6, myös penkki ja sivupilari,etutyynyjen lisäksi. Muuten myös korinväriset peilit ja maski kromikoristein, jotka -03 mallista lähtien riisuttu pois.
        Actuel mallit -03 eteenpäin on erilaisia. Niissä mm ilmastointi, mutta tyynyjä vähemmän.
        Lievästi v****ttaa ko tyynyvika, katstastus kuulemma pomppaa jos vikavalo palaa..

        Tuollaisia ongelmia on tosiaan ollut ensimmäisissä Stiloissa. Itseäni lainaten,

        "Tässä saimme lukea yhdestä tapauksesta. Siihenkö perustat mielipiteesi? Jos luit jutun kokonaan selvisi varmaankin että auto oli ensimmäisen mallisarjan autoja. Tarkemmin asiaa ei kerrottu mutta "the new Fiat Stilos in production today have a completely different wiring loom, which suggests to me that the original one must have had a generic fault to revise the product so soon after launch".

        Pari linkkiä aiheesta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=592&posting=22000000013285985#22000000013285985

        http://www.ciao.co.uk/Fiat_Stilo__Review_5334356

        Tuo kiusallinen vika on siis korjattu jo vuoden 2003 malleissa. Nollakakkosiin saattaa auttaa softapäivitys ellei varsinaista vikaa löydy.


    • B-pilariin

      Saksalaista laatutyötä edustavan liittimen pätkiminen tod. näk. syynä. Oma Stiloni vihoitteli viime kesänä pariin otteeseen tyynyvikansa kanssa ja yritin sitä perinteistä eli luunappia etupekkien alta ja takapenkin etukulmista löytyville liittimille. Ei auttanut, mutta pelleily loppui laakiinsa, kun tarjosin nyrkkiä kuljettajan turvavyön kiinnikkeen yläpuolelle eli jossain sieltäpäin löytynee huono liitos. Eipä ole sen jälkeen vaivannu...

    • JiiJii

      Tarkasta molempien penkkien alta KAIKKI liittimet, ota auki ja laita CRC:tä tai vastaavaa ja huolellisesti takaisin kiinni.

      On ilmeisesti yleinen vika.

    • Omat rahat

      Vika korjattu. Mikäli jollain samaa vikaa, tarkista nämä:
      Turvatyynyjen johdotus on merkitty keltaisella. Etupenkkien alla liitinsatula, kääntyy näkyville siististi kun klipsun avaa. Täällä kait yleisemmin vika. Itselläni kuitenkin vähän monimutkaismpi etsintä työ oli edessä. Eli:

      Pilari turvatyyny(kuskinpuoli) on ovitiivisteen irrottamalla nähtävillä kattoverhoilun alla. Tyyny ulottuu takaoven takareunan asti, johdotus lähtee siis taaksepäin, ei eteenpäin. Takapenkin isuinosan ylös kääntämällä paljastuu boksi, jossa liittimet. Heiluttelemalla johtosarjaa vikavalo sammui itselläni.
      Pieni vika joka on kiusannut koko talven on poissa.
      Vika mahdollisesti uusintuu koska takapenkillä istutaan ja johtosarja saattaa jälleen lakata yhdistämästä, mutta nou hätä vikapaikka on tiedossa.

      • laitolla

        Jos Stilossa syttyy turvatyynyn varoitusvalo (airbag failure) on vika yleisimmin etu- tai takasivutyynyjen liittimissä. Nämä liitínkelkat löytyvät, kuten kirjoititkin, etu- ja takapenkkien alta. Etupenkkien kelkkoihin pääsee käsiksi etipenkkien etureunan alta ja takapenkkien johdotuksiin nostamalla takapenkin istuinosan pystyyn. Turvatyynyjen liittimet ovat joko keltaiset tai oranssit. Liittimien valmistajaa en tiedä, mutta liittimet ovat liian väljät, jolloin kontaktipintojen väliin pääsee pölyä, jonka seurauksena saattaa ilmetä kosketushäiriö (airbag failure). Liittimet putsaamalla vika poistuu.

        Sama vika löytyy mm. Opel Vectroista. Vika on siis liittimen toimittajassa, ei Fiatissa ;-) Delta-Autossa vika voidaan eliminoida lopullisesti tekemällä kiinteä silta liittimen yli. Tämä liittimen ohitus kannattaa jättää liikkeen tehtäväksi, jottei esim. takuun suhteen tule sanomista.


    • Eikoskaaneikoskaan

      Fiat Stilo 2002 mallista on unohtunut kertoa tärkeä tieto, että matkustajan puoleista penkkiä , siis edessä , ei voi siirtää milliäkään. Jos näin tekee, syttyy Airbag varoitusvalo heti. Unohdin tämän tärkeän asian , ja kas , penkin siirrolle tuli hintaa 75,10 € . Tämä on ainakin viides kerta, kun näin taas kävi, kun unohdin tuon asian. Edellisestä tapauksesta on 2 vuotta , niin että pääsi taas unohtumaan. Se kyllä ihmetyttää , että eikö näillä asennusliikkeillä ole ammattiylpeyttä sen vertaa, että saisivat tuon vian korjattua lopullisesti. Jatkamalla johtimia, tai mitä nyt voi tehdä tuolle jutulle... suomeksi sanottuna on kyllä armoton vee-itutus, kun tulee penkin siirrolle hintaa . Olis sille rahalle muutakin käyttöä.

      • tyhmyydestä_sakotetaan

        > Fiat Stilo 2002 mallista on unohtunut kertoa tärkeä tieto, että matkustajan puoleista penkkiä , siis edessä , ei voi siirtää milliäkään. Jos näin tekee, syttyy Airbag varoitusvalo heti.

        No voi jestas. Tuo tuli tutuksi myös vm 2003 kanssa, vaikka joku näköjään väitti siinä olevan paremmat sähköt. Samaa Bosch -kuraa ne liittimet kaikissa on ja sama vaiva monella muullakin merkillä. Tosin sillä erolla, ettei Stiloa tarvitse taluttaa merkkihuoltoon joka kerta kun valo syttyy. Kas kun valo sammuu itsekseen vian poistuttua! Ei tosin välittömästi, vaan vasta parin käynnistyksen jälkeen.

        Eli jos/kun penkin siirtely valon sytyttää, niin normaalisti homma korjaantuu antamalla luunappi liittimelle. Jos ei auta, niin sitten korjaus on tosiaan koko pätkivän liittimen ohitusleikkaus.


    • kyrpiintyny

      saisivat korjata valmistajat mitä paskaa myyvät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1559
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      19
      1181
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1039
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      904
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      892
    Aihe