Aihe

Heinäpaalin paino?

tyttö kaupungista

Hei maanviljelijät, kuinka paljon heinäpaali voi painaa? Olen mielstäni nähnyt jossain luvun 400kg? Netistä löytyi kuitenkin tuollista 50kg kokoisia. Voiko 400kg paaleja olla? Tuli vähän kinaa kaverin kanssa.

11

13519

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tyttö maalta

   voi painaa sen 400 kg. mut se on pyöröpaali.(eli se iso mitä oot nähny peltojen reunoilla käärittynä valkoiseen tai vihreeseen muoviin.) Mut sit pienpaalit eli ne mitä yleisesti käytetään kuivaheinässä esim. hevostalleilla painaa n. 7-15 kg. Pyöröpaaliin yleisimmin tehään säilörehu, mut ilman säilöntäaineita paalataan kuivaheinää myös. Se 50 kg paali on varmaan niitä uusia kanttipaaleja.

   • tyttö kaupungista

    Kaunis kiitos sinulle vastauksesta. Samalla selvisi monta asiaa noista paaleista. Nyt ei tarvitse enää kaverin kanssa väitellä.


   • Haastaja

    Kanttipaali painaa vielä enemmän kuin pyöröpaali, sillä se "hakattu" samalla tavalla tiukkaan kuin perinteinen pienpaali.

    50 kg paali voisi olla mönkijän perään laitettavan minipyöröpaalaimen paali (käytetään lähinnä tehtäessä säilörehua poroille tms.) tai sitten suurimpien pienpaalainten märkä paali painaa yli 50 kg, mutta niitä tuskin kukaan on ryhtynyt tekemään.


  • paali

   Kanttipaali painaa ja voi painaa enemmänkin

  • Agrologi

   Moi
   Pikkupaali kuivaa heinää painaa 8-12kg
   Kanttipaali 150-250kg
   Pyöröpaali 250-400kg

   Näiden lisäksi on suomessakin joitakin laitteita, joilla voi tehdä harvinaisempia paalityyppejä esim. n.100kg painavat minipyöröpaalit.

   Säilöheinä ja säilörehupaalit painavat enemmän kosteudesta riipuen (esim pyöröpaali 300-700kg)

  • talonpoika minäkin

   Ns. iso pyöröpaali(tehty 150cm kammioisella koneella, ulostullessaan paalin halkaisija n. 170) kuivaa heinää painaa 500- 600 kg riippuen tiukkuudesta. Pyöröpaalisäilörehun yleistyttyä tatä kammiokokoa ei paljon ole kai myyty.

   Pikkupaali kuivaa heinää painaa 5-50 kg, riippuen paalaajamallista. tavallisimmilla paalaajilla yleensä 10-20 kg, riippuen sekin tiukkuudesta.

  • tyttö kaupungista

   Täältähän saa tietoa paremmin kuin netistä surffaamalla. Ootte kaikki ihania:)

  • Poika kaupungista

   Joskus ihmetellyt peltojen ohi ajellessa seuraavaa asiaa.

   Siihen "traktorin munaan" menee muovia rulla poikineen kun heinä piilotetaan. Paljonkohan tuollaisen 250-300 kg paalin peittämiseen menevä muovinpalanen maksaa?

   • vicon

    noin 4 euron edestä


   • Annoin ilmaiseksi
    vicon kirjoitti:

    noin 4 euron edestä

    Onko totta? Melko kallista lystiä. Eikö koko paalin saa tuolla hinnalla?


   • On noita osteltu
    Annoin ilmaiseksi kirjoitti:

    Onko totta? Melko kallista lystiä. Eikö koko paalin saa tuolla hinnalla?

    Jos paalin virtasta saa kympillä, se on halpa hinta. Muovin lisäksi myös työ maksaa, rehuraaka-aine siinä ei niin suurta osaa näyttele.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   14126
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   5210