ero psykopaatista

järkyttävää

Haluaisin kysyä muilta psykopaatista eronneilta, voiko tälläinen ihminen jättää rauhaan minut ns. kohtuullisen koston saatuaan? Mies uhkaa työpaikan menetyksellä, vaatii rahaa, henkilötietojen levityksellä nettiin ja ympäriinsä, uhkaa liittoutua entisen mieheni kanssa kostaakseen sitten yhdessä, jos hän nyt myös yhdessä haluaisi käydä kimppuuni. Miten psykopaatti toimii, joudunko pelkämään henkeni ja lasteni henkien puolesta vai saanko joskus rauhan vaikka kun löytää uuden uhrin?

18

5947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoitoalalla

      Vaikka tiettyjä hyvinkin usein toistuvia ja samankaltaisia yhteneväisyyksiä tapausten välillä on, niin JOKAISEN ihmisen pääkoppa on omansa ja millään kokeella ei loppupeleissä tiedetä mitä siellä liikkuu. Vaikka kuinka tarkkoja kartoituksiakin pystytään tekemään mielentiloista, psyykkisistä häiriöistä yms. niin silti on täysin tutkimaton alue tosiaan mikä tilanne on tosiasiassa.

      Jos nyt yhdistäviä tekijöitä sanotaan kuitenkin:

      -Totaaliset pakkomielteet (jos en minä saa, ei saa kukaan muukaan. Suoraan sanoen et varmaan ole voinut olla lukematta millaisiin lopputuloksiin joskus nämä johtavat...)

      -Täysin hämärtyneet käsitykset realismista. (On olemassa vain yksi "putki" minkä mukaan mennään, asettaen kaikki toiminta sen mukaiseksi. Joskus henkilö suunnittelee jopa vuosien päähän siirtonsa eteenpäin. Tosin yleensä on hyvin impulsiivista).

      -Ei edes yritä pyrkiä uusiin ihmiskontakteihin, vaan vanha on 100% pakkomielle, josta ei päästä irti kuin vasta hengen lähtiessä.

      -On valmis hylkäämään kaiken, jopa työt, vapaa-ajan ym. terrorisoidakseen tilannetta täysipainoisesti.

      Nämä em. kohdat nyt tietenkin kaikista kärjistetyimpiä esimerkkejä. Valtaosinhan tilanne nyt menee vain niin, että alussa on kauhea uhkailu mutta asia tasoittuu ajan kanssa. Loppujen lopuksi laantuu pieneen ikkunan takana huuteluun keskellä yötä kun tulee baarista kotiin, autosta renkaiden laskemiseen ja ikkunoiden kivittämiseen suurinpiirtein. (Noita fiksuja älynväläyksiä joita Suomalaiselle miehelle klassisesti tulee kännissä mieleen, kun tulee päälle 2 promillen ylittyessä fiilis "Ämmä perkele minkä teki!...".

      Eli siis kaikki tuosta kirjoitetusta alaspäin on aina mahdollista jos tarpeeksi sairaan yksilön kanssa on tekemisissä. Joskus pelkkä erotilanne tekee aivan mielipuolen fiksustakin ihmisestä, joten tietty jos jo ennestään on kysymys järkkyneestä mielestä niin kaikki on valitettavasti mahdollista.

      Jokaisella nyt on tietenkin varmaan vähän omia kokemuksia kerrottavana, joista varmaan valtaosa hyvinkin samankaltaisia, vaikka kaikki usein luulevat ettei kellään muulla voi olla yhtä mielipuolista tilannetta ja henkilöä kimpussaan.

      Ihan vain sanoisin hyvin paljon nähneenä kaksi sanaa: PIDÄ VARASI. Esimerkkejä todellakin on ja jos henkilön sairaus ylittää niin ison kynnyksen jo, että harkinta ja itsesuojeluvaisto elämänhalu pettää täysin niin silloin on jälki ikävää monesti.

      Ei nyt varmaan sitä mitä halusit kuulla, mutta ajattelin nyt ihan kaunistelematta varoituksen vuoksi tämän kirjoittaa jos kerran tilanne jo noin kärjistynyt on.

    • Niin...

      ..olikos se entinen miehesi myös psykopaatti, se ratkaisee paljon.

    • zeta

      Kannattaa ottaa kirjallisuudesta selvää oliko kysymyksessä todella psykopaatti tai muuten luonnehäiriö. Itselläni on henkilökohtainen tosi rankka kokemus tästä asiasta kirjoita minulle.

    • oli kuin

      mun elämästä!!ex kans kiristää ja uhkailee liittoutua entisen mieheni kanssa(joka on tod väkivaltainen ja vainonnu mua jo 6v)ja pitää huolen että lapseni viedään multa ym.

      • Stewari

        Miksi aina hakeudut tai joudut väärien miesten seuraa. Tai mikä sinussa vetää. Kun kohtaat hullun, vaikene (sanotaan). Olisiko syytä katsoa peiliin, kerran voi ihminen erehtyä, mutta kahdesti ei. Eli siis oma vikasi.


      • ajatellut
        Stewari kirjoitti:

        Miksi aina hakeudut tai joudut väärien miesten seuraa. Tai mikä sinussa vetää. Kun kohtaat hullun, vaikene (sanotaan). Olisiko syytä katsoa peiliin, kerran voi ihminen erehtyä, mutta kahdesti ei. Eli siis oma vikasi.

        että turvaa on pakko jostain hakea?sillon just yleensä mennään "ojasta allikkoon"


      • Anonyymi
        Stewari kirjoitti:

        Miksi aina hakeudut tai joudut väärien miesten seuraa. Tai mikä sinussa vetää. Kun kohtaat hullun, vaikene (sanotaan). Olisiko syytä katsoa peiliin, kerran voi ihminen erehtyä, mutta kahdesti ei. Eli siis oma vikasi.

        Stewari mahtaa kunnon Spede olla tai oliko Dille siellä??


    • minäkin546

      mulla vasta 4 vuotta siis eron jäleistä terrorisointia.ei jaksais aina ite.äijä on välillä hoidos ja sekottaa päätään ja uusin on että ihan kiusallaan hakee nyt lastaan luokseen asumaan.sairas tää helvetin oikuslaitos että tollanen hullu saa mut edes oikeuden eteen.

      • reemi

        itselläni on erosta viisi vuotta ja mies jaksaa edelleen kiusata. on jo muutettu, oltu oikeudessa kotirauhan rikkomisesta., turvakodissa , lähestymisieltokin on ollu, perheneuvola ja poliisi on tullut tutuksi. Ja mies vaan jaksaa....


    • Maj-Lis

      Vaikeaa on. Olen ollut eron jälkeen lapsen kanssa ex:n uhri jo 5 vuotta. On todennäköisesti psykopaatti. Ei hellitä millään.

      Joku viisas asiantuntija sanoi, että pitää olla lempeästi luja. Itse lisäisin ohjeeksi, että ei saa näyttää mitään tunteita, ts. näyttää, että hänen keinonsa tehoavat. Hän nimittäin lyö lyötyä niin kauan kuin henki pihisee ja sittenkin vielä varmistuslyönnit päälle.

      Jos näytät ahdistuksesi/ surusi/ väsymyksesi/ masennuksesi/ avuttomuutesi/ hätäsi tai olet kauhistunut/ vihainen/ taistelet kynsin hampain vastaat, saat hänestä yhä kovemman vastustajan. Hän nauttii kilpailusta ja nimenomaan siitä, että voittaa. Oman kunnian puolustaminen on asia numero yksi. Hänen elämänsä ehto on, että saa taistella, koska häneltä puuttuvat terveet ja normaalit ihmissuhteet. Hän on hullunlailla energinen ja pitkäjänteinen. Esimerkiksi tehdessään poliisi-ilmoituksia ja käydessään oikeudenkäyntejä, hän käyttää uhkailua, pelottelua ja erilaisia kiristyskeinoja esim.todistajia tai vastapuoltaan kohtaan. Hän sumeilematta valehtelee ja yhdistelee asioita väärin ja mieleisellään tavalla. Jos yksi keino ei tehoa, ottaa käyttöön uuden. Jos hän on ihastunut tähän oikeusrumbaan, on se loputon tie. Hän pitkittää oikeusprosesseja, että saa vastapuolen kulut isoiksi.

      Olen tällaisessa tilanteessa. Hyvänä manipuloijana ja ajoittain erittäin terävänä hän pystyy pyörittämään koko rulijanssia oman tahtonsa mukaan. Tosin asioiden pitkityttyä hänen sekavuutensa ja sekopäisyytensä tulee esille kirjoituksissa ja syytöksissä. Ne voivat olla aivan sairaita. Niin kauan hän on uskottu ja otetaan todesta, kun hän keskittyy vain halventamaan ja keksimään valheita sinusta tai minusta, vastapuolestaan. Sitten kun hän erehtyy kohdistamaan vihansa myös johonkin muuhun, menee hänen uskottavuutensa viranomaistenkin silmissä.

      Kauheinta tässä on se, että hänen raivoisan taistelunsa väline on lapsi. Hän kun ei yhtään ymmärrä, mikä on lapsi, lapsen tarpeet ja oikeudet ja miten lapsen terve kehitys mahdollistetaan. Hän kun ei erota itseään erilliseksi olioksi lapsesta, vaan voi tehdä ja tapauksessamme on tehnytkin lapselle pahaa, jota nyt myös oikeudessa käsitellään. Siinä oikeudenkäynnissä en ole hänen vastapuolensa. Onneksi. en enää jaksanut.

      kauheinta tässä kaikessa on ollut, että viranomaiset uskovat häntä alussa, koska hän on niin hurmaava, sanavalmis ja varmaotteinen. Vastaanotothan kestävät yleensä vähän aikaa, joten hän voi näytellä roolinsa loistavasti. Oikeudessahan voi sitten näytellä taas aivan muuta roolia - kääntää uskottavan tuntuisesti asiat päälaelleen - muuttua pahantekijästä uhriksi väitteillään, joita ei voi kuitenkaan todistaa. Jotkut tuomaritkin ovat menneet halpaan täydellisesti. Hyvä tuomari erottaa kuitenkin, kuka on oikeasti uhri ja kuka pahantekijä. Onneksi heitäkin löytyy.

      Lue Raimo Mäkelän kirja: Naamiona terve mieli. Saat lisävalaistusta asiaan. Hakeudu terapiaan, että jaksat. Muuta kauaksi pois, jos mahdollista. Älä vastaa puheluihin. Älä antaudu keskusteluun hänen kanssaan. Anna mahdollisimman vähän kosketuspintaa, johon hän voi tarttua. Voit ehkä saada salaisen osoitteen ja muuttaa ainakin toiseen kaupunginosaan, jos et kauemmaksi. On myös olemassa järjestö psykopaattien uhreille. En tiedä nimeä. Heillä on vertaistukiryhmiä, joihin kannattaa ehdottomasti hakeutua, jos voi. Niistä saat sellaista tukea, jota jatkuvasti tarvitset.

      Onnea matkaan.

      • vertaistukiryhmä

      • taitaa olla tuttu

      • J-L.K

        Kun sairas ihminen häiriköi vuodesta toiseen, mutta niin, ettei laki ja asetukset voi häntä pistää kuriin, on se äärettömän raskasta kestää. Pitää odottaa että sattuu jotain pahempaa ennenkuin voidaan puuttua.

        Itsellämme on tilanne, että emme voi muuttaa paikkakunnalta koska kummallakin on vakituinen työ, omakotitalo, maat ja mannut. Ei sellaista elämäntyötä kovin helposti hävitetä ja lähdetä yhtä ihmistä karkuun ! Samoin lapset ovat syntyneet ja kasvaneet tässä, ovat opiskelun puolivälissä ja opinahjoissaan kiinni.

        Kiusaajamme on välillä ollut lähestymiskiellossa, mutta sekään ei täysin häntä rajoittanut. Kuitenkin kiusa oli sellaista, ettei suoraan voinut osoittaa häntä syylliseksi.

        Aina kun kodin seinien sisäpuolelta lähtee lenkille, kauppaan, harrastuksiin, elokuviin, ravintolaan...aina saa pelätä että tämä mielipuoli on kintereillä.

        Eikö laki tunne henkistä väkivaltaa josta syyllinen voisi saada rangaistuksen? Jos häiriköinti jatkuu vuodesta toiseen, kyllä se rajoittaa syyttömien elämää ja aiheuttaa henkisiä kärsimyksiä.
        Jokainen liikku kodin ulkopuolelle täytyy suunnitella ennakkoon, miettiä milloin olisi sellainen kellonaika ettei tuo häirikkö mahdollisesti olisi siellä mihin olemme menossa.

        Ei meille ole kukaan korvannut terapia- ja kriisikeskuskäyntejä, unettomia öitä, pelkoa eikä muutakaan.


    • Revengeforyou

      pesismailalla päähän niin lujaa ettei tokene ikinä. Saat rauhan.

    • zaapzap

      Ei hell...

      Vanha postaus jo, mutta kysymykset jo kertovat uhrin asemasta. Ainoastaan yksi konreettinen uhkaus tuli; työpaikan menetys ja jos hän on esimies tms niin suoraan ammattiliitto ja sieltä löytyy lakimies eikä maksa edes mitään. Aivan älytön miettiä lepyttelyuhria tai sopivan koston toimimista :O

      Miksi pitää miettiä mitään omia reagointeja tms koska et ole(??) missään tekemisissä. Jokainen uhkaus: 112. Jokainen yksityisyyttä rikkova nettipostaus tms: 112. Jokainen uhkaava sana/ele/teko: 112.

      Joka kerta.Aina. Joka kerta. Jossain vaiheessa -jos ei jo ensimmäisellä - tulee painetta tekijälle.

      Näillä hulluilla suurin taito on löytää dominoitavat ihmiset jotka jotenkin menevät siihen samaan kummaan fantasia-taikinaan...Suomi ja maailma täynnä samoja. Joka kerta ilmoitus 112, lähetyskielto hakuun, joka kerta rikkoessa 112. Vaikein on silti aina se sama...oli kiva tällä kertaa ja jutelli ihan ok, nyt kaikki ok ( tämä edeltää joskus sitä isompaa paskaa).....

      Jos kaikki muu on kunnossa -asenne ja toiminta - niin lopuksi sitä elämää voi suojata ja edullisestikin nykyään (tämä ei auta jos tuo alku osa ei toimi ja tyyppi on kiva ok tai vaativa ja siksi jutellaan..).

    • vuosienjälkeen

      No miten kävi? Nythän osaat jo kertoa jättikö hän sinut rauhaan vai ei?

    • kaikenjokonenut

      Ei välttämättä jätä rauhaan. Kohdallani kestänyt yli 6 vuotta, jonka aikana tapahtunut jos jonkinlaista kivet heitetty rikkoen 4 ikkunaruutua keskiyöllä, tilannut laskuuni putkifirmasta putkia, sepelikuoman kipattavaksi pihalle, rikkonut auton tuulilasi ja konepellin, bensalla sytyttänyt varastorakennuksen, tuonut autonsa pihaan poissa olessani samana iltana kaljakassin kanssa potkimaan ovea ja huutelemaan pihalle, ( poliisit tarjosivat kyytiä kotiin), lyönnyt selkää kosto oltuani syyttäjän todistajana. Useita perättömiä rikosilmoituksia, tuomittu ehdottomiin vankeusrangaituksiin ja ehdolliseen . Mikään ei tehoa ainakaan tähän henkilöön, nyt jatkaan tekemällä toistuvasti milloin mistäkin asiasta siiviitujuttuja oikeuteen, aina varma tulon lähde asiajajalleen, Oikeusapu 100% kun ei halua tehdä töitä ja maksaa velkojaan voutikaan ei pääse pahemmin häiritsemään .

      paljon jäitin pois tapahtumista

      Vain se henkilö joka itse joutunut kokemaan tietää mitä kaikki todellisuudessa on.
      Monet sanoo ymmärtävänsä uskovansa miltä tuntuu ei pidä paikkaansa.

      Viranomaiset, oikeusasteet kaikki 3 he tukevat näitä henkilöitä, pitävät uhria liioittelee tapahtumia.

    • Anonyymi

      Taltioi jos mitenkään voit, kaikki sanalliset uhkaukset- äänitteiden kanssa voit käydä poliisilla, ja hakea lähestymiskieltoa.
      Ei välttämättä jätä rauhaan, siis kun muutat, tee se opeasti ilman ennakkovaroitusta, ja turvakielto.
      Jos tyyppi tosiaan on näin kostonhaluinen, ja olet nähnyt jo aiheelliseksi erota, niin et menetä mitään jos kerralla lähdet kyllin kauas.
      Toisekseen, tyyppi EI saa katkaistua työsuhdettasi. Ellei ole pomosi. Rahaa voisi hyvin vaatia, jos olette olleet aviossa, niin osituksessa mikäli olet ollut varakkaampi ja teillä ei ole ollut avioehtoa.
      Loput ovat- no rikoksen suunnittelua. Ole yhteydessä poliisiin saadaksesi lähestymiskiellon. Eihän se estä ketään pahaa tekemästä, mutta näin poliisilla on mahdollisuus antaa sanktioita jos todistettavasti rikkoo lähestymiskieltoa. Myös jos sinulle sattuu jotain tämän henkilön toimesta, osaavat ensimmäiseksi jo käydä tyypin kuulusteluihin.
      Muista: älä kerro mitään aikeitasi tälle tyypille. Muistathan tuon?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe