Tekopyhät Esikoislestadiolaiset

PMMP

Onko oikein lähteä pelaamaan divariin salibandya? Olen kuullut, että lestadiolaiset pojat lähtevät pelaamaan voitosta ja kunniasta. Onko se oikein kristitylle? Oli surullista huomata kuinka useat lesta miehet katsoivat jääkiekon olympia kisat tärkeämmäksi kuin pyhäseurat. Olen huomannut veljien harrastavan urheilua hyvin tunteella, voiko se viedä kauemmaksi Isästä?

30

16220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lasse-setä

      Miten tässä tulee tekopyhyys esille?

      • PMMP

        "istutaan kirkossa ja juodaan kirkon takana"= seuroissa hurskaita, maailman mukaan muualla.


      • Jääkiekkoristitty
        PMMP kirjoitti:

        "istutaan kirkossa ja juodaan kirkon takana"= seuroissa hurskaita, maailman mukaan muualla.

        Ja sitten, Tuomiontorvi-PMMP, Jumalan Sanaa - Raamatulla perustellen - tuomiosi tueksi?
        Jos ei eroita edes jääkiekkoa ja juomista toisistaan, pitäisi olla vähintäänkin pidättyväinen neuvomisessa.


    • SydämenKristitty

      Olen kuullut, että ne divari pelit on aina sunnuntaina ja se ei ole hyväksi kristityille. On ehdottoman tärkeää, että nuoret olisivat seuroissa Jumalan sanan kuulossa. Niin kun vanhimmat ovat opettaneet jo Lestadiuksesta ja Raattamaasta lähtien. Älkää rakkaat nuoret menkö niille kilpakentille ja peleihin. Kyllä se olisi hyvä, että nuoret kävisivät keskusteluja ja lukisivat Vanhinten kirjoituksia.

      • tärkein

        eli ykkös lukukohde pitäisi olla Pyhä Raamattu. Sitä kun rukoillen luetaan yksin ja yhdessä, niin saadaan sanoma Jeesuksesta mahdollisimman vähin "astianmauin".


      • nippesetä

        Noinko tiukalle vetäisitte Lestadiolaisnuorten elämän?
        Salibandya ym urheiluharrastustako ei pitäisi hyväksyä uskovalle nuorelle?

        Heidätkö pitäis pakottaa aina olemaan vain seuroissa? Pakko tai tiukka velvoite kasvattaa nuoria väärään suuntaan.
        Tällöin nuori katkeroituu ja odottaa aikaa, kunhan viimeinen side ankaraan kotiin katkeaa, -silloin nuori saattaa alkaa tosi irroittelun-.

        Silloin ei puhuta enää salibandysta, vaan paljon vakavammasta ongelmasta ja hankalimmista kavereista mitä urheilukentillä tai saleissa on.

        Uskovan nuorenkin täytyy saada elää se energinen aika, -NUORUUS, niinkin terveen harrastuksen parissa kuin mitä urheilu on.

        Nippesetä vm 51


      • lettiviuhuu

        Lahdessa on salibändykentillä viikonloppusin porukkaa paljon. Siellä pelaa esikoislestadiolaiset sulassa sovussa keskenään. Maaleja tehdään ja hyökätään rajusti kohti vastustajan päätyä. On divaria, kortteeliliigaa ym.. Taitaa olla kaks omaa joukkuetta oikein sarjapaikoista pelaamassa. Energiahallille voisi kaljahanojen viereen nakertaa telineen viinitonkalle ja pikku palli siihen eteen, ni olis ohjekirjan mukaista toimintaa sunnuntaisin pelien välissä. Tai jos on aamusta pelit, niin kerkeehän sitä tapparalle, jos ei mene pelit jatkoajalle.


    • CGI

      Käsittämätöntä kirjoitusta, niin sinulta kuin "sydämenkristityltä". Ensinnäkin se salibandyn peluu on ollut yhdistävä tekijä niillä nuorilla. Samalla kun rukoushuone on painunut (ainakin eräässä kaupungissa) rappiolle, omanvanhurskauden pesäksi ja "vanhinten" palvonnan keskukseksi, on ollut edes jossain paikka missä näkee kavereitaan, kun pieni katolilais-juutalainen "remusakki" tuhoaa hengellistä kotia ja käy taistoa Jeesusta vastaan. Uskon, että sekä Isä että Poika ovat lähempänä salibandyhallia kuin sitä rukoushuonetta.

      • topi

        Onkohan merkitystä, millä paikkakunnalla näin touhutaan. Joillakin paikkakunnilla rukoushuoneen tapahtumat on ajettu alas juuri kuvatulla tavalla, toisaalla taas nuoret urheilevat ja osallistuvat silti seurakunnan tilaisuuksiin. Seurakunnan olisi hyvä tutkia tilaansa, jos nuoret eivät osallistu tilaisuuksiin. PSST..eihän vaan ne nuoret käy salaa jossain muualla saamassa hengen ravintoa?


    • näinkin

      tunnehan on juuri se joka tekee urheilusta mielekästä, ja mikäs siinä divari salibandyssä niin pahaa on? mitä sitten jos joku saa tulevaisuudessa esim.palkkansa sieltä? onko se väärin?

    • Takakiho

      Mitäs tuosta huolehdit. Olympiatason kiusaukset on vaan neljän vuoden välein joten ei kannattane hirveä porua nostaa.

    • äiti immeinen

      Anteeksi,mutta kukaan meistä ei ole täydellinen täällä maan päällä..kaikki me syntiä teemme olipahan kyseessä Lestadiolainen taikka ei.
      Kaikki me olemme samanarvoisia ihmisiä..kukaan ei ole toista parempi.

      • Anonyymi

        Nimenomaan! Ja kyllä jokaisella on omissa jutuissa tarpeeksi, aika raskaaksi menee jos pitää toisen vioissa elää.


    • minä+++

      Tämähän asia on juuri sellainen mistä täällä internetissä kaikkia kiinnostaakin keskustella. Sehän on meidän tehtävä seurata mitä syntiä muut tekevät ja tulla tänne yleisesti kertomaan ja valittamaan vai onkohan se? ja se on hyvin valitettavaa jos et itse tiedä mikä on väärin ja mikä oikein. Jos joku on tehnyt vääryyttä heidän puolestaan voi aina rukoilla, koska Jumala on uskon antaja. Kaikki me teemme kumminkin syntiä vaikka me kuinka kävisimme pyhäseuroissa tai pelaisimme salibändyä divisioonassa. meidät pelastaa vaan Jeesuksen kristuksen sovintoveri.

    • juepp

      mitä sä käyt inisee. et ole edes ite mikää lessu varmaankaan.. anna niiten pelata, eihän se peli kylläkään ole tärkeämpi mutta silti..

    • perkeleenristus

      koko lesta paska on täysin syvältä perseestä ja on vitun tekopyhää touhua terveisin ex esikoislesta itse sain turpaan 3 kaverin kanssa ja meitä kaikkia kuristettiin ilman syytä sen takia kun oli vähän erilainen vaatetyyli tai oli muualta päin suomea kotoisin ja kyllä tuli huomattua miten tekopyhiö ovat lestadiolaiset ihmiset kyllä kovaa poikaa aina seuroje aikana esitettii ja niin siveellistä ihmistä mutta kun seurot olivat loppuuneet nii ai että kyllä sitä polteltiin pilveä ja juotiin viinaa sekä kaljaa ja likööriä ja katseltiin pornoa ja sit viel jotkut ryöstelivät sekä murtautuivat paikkoihin ja veivät rahaa sekä varastelivat toisten ihmisten taskuista ja sit meitä 3 kaverusta katteltii pahasti vaik oltiin uusia ja ei oltu edes tehty mitään nii silti mulkoiltiin ilkeästi syyllistäen vaatetyylin takia ja eniten naurattaa tuo noitten esittäminen että kyl viel oikee saarnaajan pojat tulu kuristaa ja hakkaamaan ei voi kyl muuta sanoa kun yhtä perseilyä ja tekopyhyyttä koko saatanan seurakunta sen verran sain tarpeeks etten ikinä enään astu tollasten tekopyhien paskojen sydämmettömien ihmisten "siveelliseen seurakuntaan" kyl on huomattavasti parempi oli kun ei siel käy ja uskoo vaan siihen mitä näkee ja mitä ei näe plus sellasia aivopesijiä osa porukasta raha kyl kelpaa kaikille mut loppujen lopuks selkäänpuukottajia pettureita osa yksiki näist paskalestoist heti yrittämös vietellä mun vaimoa ja suunitellu pano hommia yms vittu sais lahdata koko sairaan seurakunnan maan tasalle koska sellasia syntipukkeja ovat nämä itse "jeesus jeesus oi jeesus anna mun synnit anteeks ihmiset" kyl aina käydää esittämäs ja pyytämäs synnit seurois anteeks ja sit sama paska jatkuu ja plus kyseinen henkilö oli mun oma lapsuuden kaveri olin tuntenyt jätkän 10 vuotta mut ei mitäö meinannu kaveruus ja ei mitään meinannut jumala eikä jeesus eikä mikään ja viellö piti lapsuude kaverin vaimoa yrittää mennä panemaan kyl jos ois sellanen käyny nii ois kirves otassa perkeleen siat kyl nii on epäreilua ja sairaita ihmisiä noi lestaatiolaiset pysykää vaan helvetin kaukana noista pettureista!

      • Varmastipanen

        Oo hiljaa. Mä muute vielä panen sun vaimoos.


      • Anonyymi

        Nimimerkki perkeleenristus
        Voisitko välittömästi poistua näiltä palstoilta kirjoituksesi täyttää törkeän pilkkaamisen tunnusmerkit . Ellet poistu me poistamme sinut
        Tämä on kristillisyyden pilkkaamista ja se tulee sinulle vielä eteen ellei Jumala anna parannuksen armoa


      • Anonyymi
        Varmastipanen kirjoitti:

        Oo hiljaa. Mä muute vielä panen sun vaimoos.

        Noinkin huonosti voi itseään ilmaista.

        Tuostahan ei käy ilmi edes sitä, onko hän edes nähnyt uhkailtavan vaimoa!
        Vai onko jo ollut sukupuolisuhteessa tähän vaimoon ja uhkailee suhteen jatkuvan.


    • perkeleenristus

      ja kyllä hävettää että koko sukuni on lestadiolaisia ja jo penskana sain selkääni kotona aivan naurettavan pienistä asioista mitkä ei edes niin pahoja ollut että niistä oisi pitänyt rankaista nahkavyöllä selkään minua kiellettiin myös koulunjälkeen jäämästä kaverille kahville vaikka olin jumalauta jo 16 vuotta ja yläasteellä ja sitte toine kyl niinku röökiä sai polttaa ja näin eespäi mut kotii piti mennä ja vahtia aina omia sisaruksia vaikka olisi ollut vanhempieni homma sekin ja sit nykyään isä kertonut että anteeks kun en oo välittänyt susta aikasemmi kun asuit kotona ja nykyään ei paljoo oo vanhemmat ees soitellu et miten menee aina se oon minä kuka sinne kotia soittaa ja jos kysyy voiko jouluks tulla nii ei voi jouluks tulla ku ei tiedä mitä tekevät yms ja mutsiki lestadiolaine ja porukat ovat yhdessä vielläki ja mutsi o nussinu suhteen aikana muita miehiä en ees halua tietää ketä enkä ois halunnut tietää ja ei hyvälle tunnu nähdä kun isä ja lapset kärsii jatkuvasti kun mutsi pettää faijaa ja chattailee mamuje ja suomalaiste petturi huorien kanssa ja välil saa faija oikeasti turpaan mutsilta niin sain minäki ja muut lapset aikoinaa ja asiaa ei helpota se että kukaa sukulaisista ei ota yhteyttä eikä kukaan kavereista ainut mikä ottaa yhteyttä nykyisin minuun on joko ulosottomies taikka perintätoimisto ettei kyl helvetti hyvin mene asiat menny nii vituiks sen jälkeen kun tonne helvetin seurakuntaan menin oma tulevaisuus todennäköisesti vankilassa kiitos "näiden hyvien lestaatiolaisten poikien neuvojen ja esimerkkien ja aivopesun tulos" vittu kiitos ihan saatanasti! joo o että sellaista tällä kertaa..

      • Varmastipanen

        Oo hiljaa. Mä muuten vielä panen sun mutsiis!


    • perkeleenristus

      kyllä ennemmä liittysin vaikka johonkin liivijengiin ku eivät omiaan petä eivätkä toiste naisia yritä mennä nussiin eikä petä muutenkaan kyl on aivan päinvastainen koko lestaatio järjestön paska lestaatio järjestöissä taas porukka pettää toisiaa ristiirastii vaikka nii muka kunnioittaa ja ei tee syntiä ja ovat niin siveellisiä ihmisiä kyl mä voin iha vitun suoraan sanoa että jopa prätkäjengiläisetki kunnioittaa enemmä sekä pitää sua ihan oikeasti veljenä eikä petä sua jonkun pillun takia eikä rahan takia vaa puolustaa sua oikeasti kun taas lestat hajottaa sun perheen ja sut ja sun pään ja kaiken...

    • Alkuvuodesta

      Kohta koko porukka TV:ssä . Käsittelyssä kastamiset , ehtoolliset , kaulailut, ym

    • Ei-hyväksy

      LV.t kieltäneet kaikenlaisen urheilun, nuoret pelaavat tekevät pyhäseuroissa parannusta ja taas viikolla pelaavat, tyypillistä esless touhua. Ollaan olevinaan LV:ten neuvoille kuuliaisia, mutta ollan vaan soveltuvilta osin.

      • 8758

        Katkeruus paistaa läpi
        jos omat lapset on viimeisellä tuomiolla helvetissä lv vikako
        Toivottavasti heräät täällä ajassa kuolemassa se on liian myöhäistä


      • 87768

        onko pihapelitkin kiellettyjen listalla?


      • järki_ja_rakkaus_puuttuu
        8758 kirjoitti:

        Katkeruus paistaa läpi
        jos omat lapset on viimeisellä tuomiolla helvetissä lv vikako
        Toivottavasti heräät täällä ajassa kuolemassa se on liian myöhäistä

        "jos omat lapset on viimeisellä tuomiolla helvetissä lv vikako"

        Kannattaa pysyä kaukana tämmöisistä rakkauden apostoleista.


      • Anonyymi
        87768 kirjoitti:

        onko pihapelitkin kiellettyjen listalla?

        Voi voi, köyhät on sun jutut..


    • pilijartihai

      Oon pelannut taskubiljardia, eihän se syntiä oo, eihän?

      • Anonyymi

        EI, edellyttäen nottas pelaat omissa taskuissasi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      459
      3369
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      451
      3277
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      135
      2918
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2242
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2110
    6. 187
      1460
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1367
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1232
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1060
    Aihe