madhavalle

mikko nieminen

terve sinulle madhava.minun nimeni on mikko nieminen.kuinka ollakkaan sain joululahjaksi siskoltani kirjan,joka kertoo idän uskonnoista.kirjan on kustantanut gummerus.kirja kertoo hindulaisuudesta,buddhalaisuudesta,kungfutselaisuus,taolaisuus,shintolaisuudesta.olen tässä vähän aloitellut,ja päässyt vaiheeseen jossa kerrotaan elämän neljästä vaiheesta.elämän kiertokulkuun liittyvät pyhät toimitukset[samskara]alkavat seromonioista,jotka suoritetaan nimen antamisen,ensimmäisen imetyksen ja lukutaidon opettamisen yhteydessä.nämä ja muut samskarat kuuluvat myös ulkoisina muotoina kasvatukseen ja sosiaalistumisprosessiin,jonka edistyessä nuoret miehet ja naiset kypsyvät ottamaan yhä enemmän vastuuta perheen ja yhteiskunnan piirissä.kunkin riitin tarkoituksena on antaa ihmiselle kyky selviytyä hyvin seuraavasta elämän vaiheesta,ja riittiin sisältyy aina jonkinasteinen sovitus joidenkin jumalien kanssa sekä syntien anteeksianto.kolmeen ylimpään yhteiskuntaluokkaan.brahmana.kshatriya.ja vaishya luokkiin kuuluvilla pojilla on vanhastaan ollut oikeus ja velvollisuus läpikäydä riitti,josta käytetään nimitystä upanayana samskara.tämän initiaatioriitin jälkeen heitä nimitetään"kahdesti syntyneiksi",ja he saavat pitää vaatteissaan pyhää lankaa.joka osoittaa heidän asemansa.kertoisitko vähän lisää tästä upanayana samskarasta.mitä sillä tarkoitetaan,ja mitä siinä tehdään.voiko kuka tahansa saada sen.jopa minäkin?toinen kysymykseni olisi.kävelin kadulla ja kuulin äänen, mies puolinen henkilö huusi minulle,kaikki on vain armoa.olen miettinyt tätä asiaa paljon eri näkökulmista.joten kysyn teiltä hindulaisilta.millä tavalla teillä suhtaudutaan tähän armo käsitteeseen.onko kaikki niin sanotusti armoa niin hyvät kuin negatiiviset asiat vai onko se karman mukasta.

3

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madhava

      Tervehdys myös sinulle. Ennen kun sen pidemmälle vastailen, pieni selvennys. Kirjoittelit olevasi Mikko Nieminen, toisessa topikissa olit Saara. Ihan vaan, että tiedän kenelle tässä kirjoitellaan, jottako on Mikko vai Saara.

      • mikko nieminen

        kyllä olen joutunut käyttämään peite nimeä.koneella on monta käyttäjää.


      • Mikolle
        mikko nieminen kirjoitti:

        kyllä olen joutunut käyttämään peite nimeä.koneella on monta käyttäjää.

        Brahmana kysymykseen.Sellaista henkilöä ,jota Veeda viisauden sijasta viehättävät maalliset asiat,ei voida kutsua bramiiniksi,vaikka hän olisikin bramiini isän-jälkeläinen tai kuuluisi muuten bramiiniperheeseen.

        Bramiini-isä ei tee jälkeläisestä bramiinia.Bramiinin tärkein ominaisuus on hänen mieltymyksensä Veeda viisauteen.

        Veeda-kirjojen paikka on Herran suussa,ja näin ollen kaikki ne,joita Veeda viisaus kiehtoo,sijaitsevat varmasti Herran suussa ja ovat bramiineja.

        Mieltymys Veeda-viisauteen ei myöskään ole minkään kastin tai yhteisön yksinoikeus.Minkä tahansa perheen jälkeläinen missä tahansa voi viehättyä Veeda viisauteen,mikä tekee hänestä todellisen bramiinin. (Srimad-Bhagavatam) Toivottavasti tämä vastasi uteliaisuuteesi.

        Ja hyvää kevättä kaikille,toivoo temppeli bhakta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe