Marsun kaveri kuoli

uusi kaveri?

Hei! Tyttäreni 4-vuotias tyttömarsu kuoli eilen :(....tosi harmi! Käytettiin marsua eläinlääkärillä ja se sai antibiottikuurin, mutta ilmeisestikin liian myöhään. Sillä oli ileisesti jokin tulehdus tms. Nyt surettaa toinen marsu, joka jäi ihan yksin. Ainakin se syö ja juo, mutta varmaan kaipaa kaveriaan...Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia? Pitäisikö hankkia marsulle uusi kaveri vai mahtaako se oppia elämään yksikseen? Molemmat marsut ovat ollee meillä pienestä alkaen. Mietin myös sitä, että jos otamme uuden marsun, eivätkä ne tulekkaan toimeen keskenään. Tyttäreni on kyllä pitänyt yksin jäänyttä paljon sylissä ja seurustellut sen kanssa, mutta eihän ihminen pysty siltikään korvaamaan poismennyttä kaveria....näin ainakin luulisin.

8

2578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SilverFox

      Ikävä tapaus, hyvä että toinen marsu syö ja juo, mutta ovathan marsut laumaeläimiä ja paras kaveri toinen marsu.. jos vaan suinkin voitte ja haluatte ottaa vastuun uudesta marsusta, niin hankkikaa luovutusikäinen poikanen marsullenne kaveriksi, melko varmasti tulevat toimeen.
      Onko tämä jäljelle jäänyt, niin tyttö? oletan näin.. silloin pieni tyttö poikanen varmasti piristää.
      Mutta, jos ette uutta marsua enää ota.. niin muistakaa pitää todella paljon seuraa yksinäiselle.

    • Mira__

      Minullakin kuoli jokunen aika sitten toinen marsuistani.Marsuni olivat olleet aina yhdessä.Toinen marsuistani ei näyttänyt kaipaavan kuollutta kaveria mitenkään,koska joi,söi ja oli muutenkin oma itsensä.Mutta kuitenkin voi olla riski,että marsu sairastuu masennukseen,jos kerta on tottunut aina olemaan toisen marsun kanssa.
      Itse hommasin marsulleni uuden kaverin heti seuraavana päivänä.Vaikka se vähän ehkä julmalta tuntuukin.Viikon tutustutin uusia kavereita toisiinsa:pidin häkkejä vierekkäin ja annoin olla yhtä aikaa sängyllä.Viikon päästä siirsin marsut sitten samaan isoon häkkiin.Kyllähän siinä piti tehdä selväksi kumpi on pomo,mutta mitään tappeluja niillä ei ole ollut.Edelleen vanhempi marsu joskus jahtaa pienempää ja kosiskelee tätä,vaikka on itsekin tyttö,mutta ei koskaan tee mitään pahaa.
      Voittehan hommata marsulle uuden kaverin ja jos mahdollista niin sopia ostopaikassa,että onko palauttaminen mahdollista,jos marsut eivät näytä tulevan toimeen keskenään.Tämä siis silloin,jos teillä ei ole mahdollisuutta pitää kahta marsua eri häkeissä.Vaikka marsut ovat eri häkeissä,uskon että niistä on toisilleen seuraa ja ne voivat olla iloisempia kuin,jos niillä ei olisi marsuseuraa ollenkaan.

    • pikkuhaukku

      Meidän 4-vuotias urosmarsumme kuoli kaks viikkoa sitten (vai peräti kolme?) ja tyttömarsu jäi yksin. Se on syönyt ja juonut normaalisti, voi olla et akipaa kaveriaan, mut äiti ei halua toista marsua meille. Kuitenkin aina ois hyvä jos marsuja on kaks, koska ne helposti muuttuu paikoillaan kököttäjiksi ja tylsistyy. Haluaisin ottaa meidän Minnille kaverin myös, mut ei oo mahdollisuutta, muutoin joudutaan luopumaan, mikä ei musta oo kyllä mikään paras vaihtoehto. Minnistä on kyllä tullut kesympi kun ennen. Kannattaa ottaa luovutusikäinen kaveri sille marsulle, niin on varmempaa että ne tulee toimeen keskenään. No, toivottavasti oli apua!

    • uusi kaveri?

      Kiitos vastauksista. Jäämme seurailemaan tilannetta ja mietitään vielä sitä toisen marsun hankkimista.

    • kaapo

      katsokaa rauhassa tilannetta ,voi olla ettei marsusi hyväksy uutta kaveria...kaikki täytyy opetella ja haistella uudestaan

    • Kannattaaisi

      Meillä on kuollut kahdesti marsu marsunne tarvitsee kaverin ostakaa kasvattajalta koska niillä ei ole sairauksia tai mitään ja sen pitäisi olla pentu ja totutelkaa toisiinsa laittamalla pienempään häkkiin molemmat heiluttakaa häkkiä ja marsut hakevat turvaa toisistaan ja luottavat toisiinsa.

    • Kysyimmeeläinlääkäriltä

      Meillä kuoli noin viikko sitten toinen marsuistamme. Marsu oli 6 vuotias ja kuoli kasvaimeen. Meille itse eläinlääkäri sanoi että vanhalle marsulle ei kannata enää ottaa kaveria ja että sille pitää vain pitää seuraa. Suosittelen kaikkia kysymään ammattilaisen neuvoa ennen muita päätöksiä.

      • Zedä

        Kyllä kannattaa. Eläinlääkäri ei välttämättä ole mikään kyseisen lajin perushoidon asintuntija, mieluummin kysyisin kavattajalta tai pitkäaikaiselta harrastajalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe