Omenaviinietikka "kuurin" olen aloittanut monesti, koska ystäväni suositteli sitä. En vain millään saa menemään litkua alas. Olen kokeillut mehuun ja jogurttiin, mutta EI LASKE!! Onko vinkkejä miten peittää etikanmaku??
omenaviinietikka
67
39845
Vastaukset
- Nimetön
ei se oikeasti ole mikään taika-aine. Voit loistavasti elää ilman omenaviinietikkakuuria.
- Maikku-70
Hei
Itse sekoitan veteen n 2-5rkl.
Vettä vain puoli lasia ja nopeasti alas ja sitten
raikasta vettä päälle lasillinen tai kaksi.
En ole edes viitsinyt kokeilla muuun kuin veden kanssa. Teho voi laskea jonkin muun ainesosan kanssa.
Itse otan aina sekoituksen aamulla tyhjään vatsaan ja syön vasta töissä.
Omenaviinietikka on vain ainut poppakonsti joka toimii. Liikunta ja ruuan määrä toimii myös, mutta ne on työläämpiä.- ...
Siis mihin sen pitäisi toimia?
- kaikkeen
... kirjoitti:
Siis mihin sen pitäisi toimia?
Eiköhän se toimi niinkuin kaikki muutkin plasebot. Auttaa kaikkeen, aivan kuten magneettinapit, sokeri"pillerit" (erityisesti punaiseksi värjätyt!), jne.
- -18KG
... kirjoitti:
Siis mihin sen pitäisi toimia?
Itse käytin laihdutukseen.
http://www.eu.gw.com/laihis/omenaviinietikka.html
Näistä muista oireista ei ole kokemusta, mutta nyt olen rantakunnossa ja se on kivaa henkisesti ja fyysisesti. Olen myös löytänyt tuoreen rakkauden ja olen kuin uudesti syntynyt.
Elämä on nyt ihanaa ja kiitän siitä omenaviinietikkaa. Uskokoon ken haluaa, mutta Suomi24:sta idean itsekkin sain.
Minna - kiinnostunut...
-18KG kirjoitti:
Itse käytin laihdutukseen.
http://www.eu.gw.com/laihis/omenaviinietikka.html
Näistä muista oireista ei ole kokemusta, mutta nyt olen rantakunnossa ja se on kivaa henkisesti ja fyysisesti. Olen myös löytänyt tuoreen rakkauden ja olen kuin uudesti syntynyt.
Elämä on nyt ihanaa ja kiitän siitä omenaviinietikkaa. Uskokoon ken haluaa, mutta Suomi24:sta idean itsekkin sain.
MinnaKäytitkö ihan kaupan etikkaa? Esim. Rainbow merkkistä omenaviinietikkaa, vai mitä?
- kaikkea kannattaa kokeilla
kiinnostunut... kirjoitti:
Käytitkö ihan kaupan etikkaa? Esim. Rainbow merkkistä omenaviinietikkaa, vai mitä?
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto. - hunajaan
kaikkea kannattaa kokeilla kirjoitti:
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto.Omenaviinietikkakuuri:
2 teelusikallista omenaviinietikkaa ja saman verran hunajaa sekoitetaan lasilliseen lämmintä vettä ja juodaan aamuin illoin kuuden viikon ajan. - merja
kokeilin tänä aamuna jouda omenaviinietikan (2rkl) sekoitettuna lasiin tuoremehua ja käyttää niinkin tyhmää juttua kuin pyykkipoikaa nenässä... En ole aikaisemmin uskonut sen auttavan. Mietinkin aina miksi tosi-TV ohjelmissa ne pitää nenästä kiinni kun syövät jotain pahaa... :)
En haistanut etikan hajua ollenkaan! ja mikäs kummaa suussa tuntui, että jotain väkevää siellä on mutta ei etikka ei maistunut!!! Kokeilkaa, suositelen! - testerit
merja kirjoitti:
kokeilin tänä aamuna jouda omenaviinietikan (2rkl) sekoitettuna lasiin tuoremehua ja käyttää niinkin tyhmää juttua kuin pyykkipoikaa nenässä... En ole aikaisemmin uskonut sen auttavan. Mietinkin aina miksi tosi-TV ohjelmissa ne pitää nenästä kiinni kun syövät jotain pahaa... :)
En haistanut etikan hajua ollenkaan! ja mikäs kummaa suussa tuntui, että jotain väkevää siellä on mutta ei etikka ei maistunut!!! Kokeilkaa, suositelen!Sekoitin 2teelusikallista etikkaa kuumaan teehen, ja lisäsin hunajaa. Maku tulee silti läpi, tosin ei yhtä pahasti kuin pelkän veden kanssa. :P Vedän aina ensin keuhkot täyteen ilmaa, sitten samalla kun juon puhallan nenän kautta ilmat ulos, myös näin välttyy hajuhaitoilta.
- Tahtoo lisää
testerit kirjoitti:
Sekoitin 2teelusikallista etikkaa kuumaan teehen, ja lisäsin hunajaa. Maku tulee silti läpi, tosin ei yhtä pahasti kuin pelkän veden kanssa. :P Vedän aina ensin keuhkot täyteen ilmaa, sitten samalla kun juon puhallan nenän kautta ilmat ulos, myös näin välttyy hajuhaitoilta.
Kyllä tällä kilot lähtee -12kg.
En todellakaan tiedä mihin homma perustuu, mutta pahaa kaupasta ostamani omenaviinietikka on.
Tosi tulokset kertovat vuoden alusta aloittaen.
Sekoitan pelkkään veteen on kuulema tehokkain vaikutus. - etikkahappo
Tahtoo lisää kirjoitti:
Kyllä tällä kilot lähtee -12kg.
En todellakaan tiedä mihin homma perustuu, mutta pahaa kaupasta ostamani omenaviinietikka on.
Tosi tulokset kertovat vuoden alusta aloittaen.
Sekoitan pelkkään veteen on kuulema tehokkain vaikutus.Olet laihtunut 12kg vuoden alusta lähtien. Oletko siis laihduttanut muutenkin (muuttanut ruokavaliota tai lisännyt liikuntaa) vai vaan pelkästään lipittänyt omenaviinietikkaa? Oletko varma että nuo -12kg ovat juuri omenaviinietikan ansiota? Entä oletko huomannut sillä muita vaikutuksia, esimerkiksi hiuksiin, kynsiin tai ihoon? Kiitos!
- ...
kaikkea kannattaa kokeilla kirjoitti:
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto.et omenaviinietikka sitoo ruoasta rasvat itteensä niin ettei n e imeydy elimisöön ja pääse lihottamaan, siihen perustuu se sen laihduttava vaikutus ainakin muista en tiedä ja valitettavasti se toimii. niin minä ja kaverini on laihtunut sen avulla.:)
- Kyllä
merja kirjoitti:
kokeilin tänä aamuna jouda omenaviinietikan (2rkl) sekoitettuna lasiin tuoremehua ja käyttää niinkin tyhmää juttua kuin pyykkipoikaa nenässä... En ole aikaisemmin uskonut sen auttavan. Mietinkin aina miksi tosi-TV ohjelmissa ne pitää nenästä kiinni kun syövät jotain pahaa... :)
En haistanut etikan hajua ollenkaan! ja mikäs kummaa suussa tuntui, että jotain väkevää siellä on mutta ei etikka ei maistunut!!! Kokeilkaa, suositelen!Joo se voi hyvinkin pitää paikkaansa.
Osa ihmisen makuaisteista onkin "hajuaisteja". Varmaan aika moni on joskus nuhasena hoksannu ettei ruoka välttis maistu oikeen miltää, johtuu siitä että nenä on tukossa ja ne "makuaistit ei haise" - Anonyymi
merja kirjoitti:
kokeilin tänä aamuna jouda omenaviinietikan (2rkl) sekoitettuna lasiin tuoremehua ja käyttää niinkin tyhmää juttua kuin pyykkipoikaa nenässä... En ole aikaisemmin uskonut sen auttavan. Mietinkin aina miksi tosi-TV ohjelmissa ne pitää nenästä kiinni kun syövät jotain pahaa... :)
En haistanut etikan hajua ollenkaan! ja mikäs kummaa suussa tuntui, että jotain väkevää siellä on mutta ei etikka ei maistunut!!! Kokeilkaa, suositelen!"kokeilin tänä aamuna jouda omenaviinietikan (2rkl) sekoitettuna lasiin tuoremehua"
Kokeileppa seuraavana sekoittaa se puoleen kiloon sokeria jos uskot sokerin laihduttavan - Anonyymi
kaikkea kannattaa kokeilla kirjoitti:
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto.Minä pidän momenaviinietikan mausta, eik
ä hajukaan paha ole. - Anonyymi
Garcinia Laihdutuslääke - http://tonzes.com/slimfi.htm Olen pudottanut yli 14 kiloa, enkä ole muuten joutunut paljoa muuttamaan ruokavaliotani tai liikunnan määrää.
- Anonyymi
-18KG kirjoitti:
Itse käytin laihdutukseen.
http://www.eu.gw.com/laihis/omenaviinietikka.html
Näistä muista oireista ei ole kokemusta, mutta nyt olen rantakunnossa ja se on kivaa henkisesti ja fyysisesti. Olen myös löytänyt tuoreen rakkauden ja olen kuin uudesti syntynyt.
Elämä on nyt ihanaa ja kiitän siitä omenaviinietikkaa. Uskokoon ken haluaa, mutta Suomi24:sta idean itsekkin sain.
Minna"Elämä on ihanaa ja kiitän siitä omenaviinietikkaa!"
Samoin täällä, mutta kiitän paljon muutakin kuin omenaviinietikkaa.;-)
Minäkin olen teräkunnossa ja nautin joka hetkestä!
Persoonallisuus muuttuu, kun saavuttaa viihtyisyyspainonsa. - Anonyymi
kaikkea kannattaa kokeilla kirjoitti:
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto.Minä sekoitan kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa lasilliseen vettä imen nesteen pillillä mahdollisimman nopeasti ettei etikan maku tarttuisi kieleen eikä hampaitteni kiille joudu tekemisiin erittäin happaman aineen vaikutukselle. pari lasillista vettä perään
- Anonyymi
kaikkea kannattaa kokeilla kirjoitti:
Hmm, mikä siinä sit vois olla se taika? Hidastaako se jotenkin ravinnon imeytymistä vai hillitsee näläntunnetta? Kysyn nyt niiltä, jotka uskovat, että omenaviinietikasta on muutakin kuin placebo-vaikutusta.
Omenaviinietikka on älyttömän pahanmakuista, pelkästä hajustakin meinaa nousta oksennus kurkkuun. Voisiko siihen sekoittaa makeutusainetta? Miten sen maun saisi edes vähän inhimillisemmäksi?
Tällä laihduttamisen (lue: kärsimyksen) tiellä olen kyllä huomannut ettei mitään saa ilmaiseksi eikä helposti. Huomisaamusta lähtien siis pahaa omenaviinietikkaa tyhjään mahaan. Hyi hitto.Itse sekoita veteen ja sitruunamehuun
- Tyttö90
Kuulemma omenaviinietikka nopeuttaa aineenvaihduntaa ja siksi kilot karisevat nopeammin sitä juodessa kuin ilman.. Eikä pitäisi kilojen myöskään takaisin tulla, jos lopetat sen juonnin. Kunhan vain pidät ruokailutottumukset siistinä (et syö liikaa) ja liikut tarpeeksi niin pysyy paino.
- -t-
Eikös toi omenaviini etikka myöskin kutista vatsalaukkua joten tulee nopeemmin täyteen..
- Tyytyväinen käyttäjä
Hei
Omenaviinietikka kannattaa ottaa haalean veden kanssa, siis ei kylmän tai lämpimän, aina tyhjään vatsaan. Annokseksi olen käyttänyt n.5 rkl.Laihduttava vaikutus varmaan perustuu nopeutuneeseen aineenvaihduntaan. Minä kuitenkin käytän omenaviinietikkaa verenpaineeseen, aloitin käytön n 4 vuotta sitten, verenpainelääkkeet sain jättää pois puolenvuoden jälkeen. Haittavaikutuksena etikalla on hampaita syövyttävä vaikutus, eli muista pestä hampaat n puolituntia juomisen jälkeen. Viagran käyttäjille voisin antaa neuvon että alkavat käyttää omenaviinietikkaa, ei tarvitse syödä kalliita lääkkeitä. Itse olen hyvin epäilevä nk. luontaistuotteita kohtaan, omenaviinietikan tehon näin kun äitini esitteli sitä minulle. Meillä oli kattilanpohjat valkoisena kalkista jota tuli käyttämästämme vedestä. Kalkkia ei saanut pois rapsuttamallakaan, mutta kun sinne kaatoi muutaman tipan etikkaa niin kaikki kalkki melkein kiehui pois, sama vaikutus sillä on myös ihmisen verisuonissa. Jos alat käyttään omenaviinietikkaa, alussa kannattaa aloittaa n.2 rkl annoksella, ensimmäisen pullon eli n. kuukauden jälkeen nosta vähän annostusta. yleensä ensimmäisenä huomaat vaikutuksen silmissäsi, valkuaisesi muuttuvat taas todella valkoisiksi. Tämä joutuu kuona-aineiden poistumisesta.- hetu
mahtavaa lukea että on todellaki toiminu tällanen :) ite ollu kiinnostunu "kuueista" jo hetken aikaa ja päätinpä näitten viestien myötä vihdoin itekki kokeilla :> kiitoksia vinkeistä!
- Epa
Minäkin aloittanut omenaviinietikka-kuurin.
Yökkäsin sen makua, vaikka laitoin aika paljon hunajaa...
Nykyään se menee alas erittäin hyvin, lasiliseen lämmintä vettä reilu teelusikallinen hunajaa, 2 tl omenaviinietikkaa ja reilu loraus oikeaa sitruuna- tai limettimehua (sitä, mitä myydään pienessä sitruunan muotoisessa muovipullossa). Maku on nyt niin täpäkkä, että etikan maku jää kakkoseksi!
Nyt vaan jäädään odottamaan, onko siitä litkusta todellakaan mitään hyötyä.- RandyBandy
Kokeilin raakana ( Vahingossa ) yhden lusikallisen, aika tykkiä...eli kyllä jatkossa menee veteen sekoiotettuna ;-))
- nana76
saahan noita omenaviinietikoita kapseleina kannattaa kokeilla niitä jos ne olisivat sinulle paremmpia mutta tuo tuote on kyllä tehokas kannattaa kokeilla joko kaqpseleina tai juomana veden ja hunajan kera olo paranee kummasti ja jaksaa hyvin
- pullukkapusero
Minä aloitin myös tämän taikajuoman. Ei mitään ongelmaa alas menossa. Hyvää se ei tosin ole, mutta ihan huvin alas menee veden kanssa. Muutaman päivän jälkkeen jo kevyempi olo koko kehossa ja kaksi kiloa kahdessa viikossa pudonnut paino. Vaikuttaa sille, ettei minulla ole enää niin nälkä, kuin ennen ja makean halu on vähentynyt. Liian väkevää juomasta ei kannata tehdä, sillä joillekin voi tulla siitä närästystä. Itse laitan 1-2 tl mukilliseen.
- skarppaaja
hakea omenviinietikka jostain "ekohippikaupasta" kuten Ruohonjuuri tai vastaava. Ja nimenomaan luomuversio, jos tummassa lasipullossa löytyy niin plussaa, ne ei oo niin kirkkaan värisiä ja voi jotain rämmäleitäkin olla joukossa, mutta on paitsi terveellisempää niin myös paremman makuista ja itse ainakin saan helposti alas veteen sekoitettuna.
Minua kiinnostaisi tietää mitkä aineet siinä omenaviinietikassa vaikuttavat aineenvaihduntaan ja millä tavoin ettei jäisi ihan uskon asiaksi. Kai sitä ollaan tutkittu jos se mukamas niin tehokas lääke on vaivaan kuin vaivaa.
- Älkää uskoko
Toi on todistettu huijaukseksi jo vuosikausia sitten. Itsekin aikoinaan testasin, kun hölmö olin :D
- testattu on
Molkosan-jauhetta aamulla 2 tl/vesilasi sekä Ananas strong kapseleita 1-3 päivässä niin lähtee nesteet liikkeelle.
- EI pillereille!
Mitä jos söisit ananaksen ihan tuoreena tai purkista? Sama vaikutus mutta paljon edullisempi ja terveellisempi.
- Ei enää ikinä
Kokeilin kolmen päivän ajan omenaviinietikkakuuria, tarkoituksena oli jatkaa kaksi viikkoa. Viikonloppuna parin viinilasillisen jälkeen olin siinä kunnossa, että muisti meni ja oksetti vielä seuraavanakin päivänä. Koko elimistö oli aivan sekaisin, eikä vatsassa pysynyt mikään. En ole ikinä reagoinut alkoholiin tuolla tavoin, ja olo on helpottanut, kun lopetin omenaviinietikkakuurin.
- vanhan rouvan tarina
Mistä tiedät elimistösi reagoineen juuri omenaviinietikkaan? Onko tullut mieleen, että alkoholihan se vasta myrkkyä onkin elimistölle, ehkäpä kehosi yritti kertoa sinulle jotain. Kokeile jättää seuraavaksi se alkoholi pois, saatat jopa laihtua.
Jos ärsyttää liioittelevat tarinat omenaviinietikan hyvistä puolista, niin ärsyttävät nämä pelottelutkin. Yritä nyt sitten tässä karsia hölmöistä tarinoista ne vähemmän hölmöt. Ei kai auta kuin kokeilla rohkeasti itse omenaviinietikkakuuria.
- Vipeltäjä:)
Suositellaan juomista pillin kautta ettei hampaiden kiille kärsi!
- Anonyymi
Hyvä
- Anonyymi
Herajuoma on mukavamman makuinen ja saa aikaan saman aineenvaihdunnan nopeutumisen.
- Anonyymi
Kohta 15 vuotta vanha aloitus. Eikä vieläkään ole opittu mitään.
Oikoteitä ei ole - ravinto ratkaisee!
[email protected] - Anonyymi
Humpuukia tuollaiset kuurit. Mikä tahansa viinietikan nimellä myytävä tuote on samalla hehtaarilla vatsahappojen pH:n kanssa, niitä ei ole tarkoitus nauttia sellaisenaan.
Kaikki viinietikat ovat samanarvoisia (eri makuisia). Ruuansulatuksen kannalta niillä on positiivisia vaikutuksia etenkin raakana syötävissä salaateissa joissa se "esikypsentää" salaatin ainesosia ja erityisesti reagoi valkosipulin ja keltasipulin kanssa jolloin niitä on mukava syödä suurempiakin määriä raakana, sipulit ovat terveydellisiä. Kulinaarisessa mielessä hyvä viinietikka parantaa salaatin makua ja suutuntumaa merkittävästi, itse käytän erästä punaviinietikkaa jota annostelen 10g (yksi cl) kutakin 100g salaattia kohden.
Viinietikoita käytetään niin, että kun salaatti on tehty, sen päälle valutetaan viinietikkaa, sitten vaikka minuutin välein möyhitään pohjalle valunutta viinietikka ainesosiin, ja toistetaan möyhintä viive kunnes pohjalle ei erotu viinietikkaa tai sen määrä ei enää vähene. Sitten odotetaan vielä edellä kulutettu yhteisaika, jotta viinietikka ehtii tehdä työnsä. Samalla ainesosat tekevät työnsä eli viinietikan happamuus poistuu, jää vain sen maku.- Anonyymi
Unohdin, viiinietikoiden energiat vaihtelevat suuresti tuotteesta toiseen, olen nähnyt arvoja väliltä 20 kCal/100g ja 110 kCal/100g. Suurienergiset maistuvat mielestäni paremmilta, mutta ne tuovat lisää energiaa joka on syytä ottaa huomioon.
- Anonyymi
Sekin unohtui mainita, että raakana, suoraan pullosta, viinietikat syövät kiillettä hampaista. Viinietikalle täytyy antaa aikaa imeytyä salaattiin ja sen jälkeen sille täytyy antaa aikaa tehdä se työ mikä sen tehtävä on. Jäljelle jää viinietikan tuoma maku ja todella muheva salaatti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sekin unohtui mainita, että raakana, suoraan pullosta, viinietikat syövät kiillettä hampaista. Viinietikalle täytyy antaa aikaa imeytyä salaattiin ja sen jälkeen sille täytyy antaa aikaa tehdä se työ mikä sen tehtävä on. Jäljelle jää viinietikan tuoma maku ja todella muheva salaatti.
Mitenhän mahtaa viinietikka vaikuttaa syövän esiintyvyyteen.
Epäilen ettei ainakaan vähennä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitenhän mahtaa viinietikka vaikuttaa syövän esiintyvyyteen.
Epäilen ettei ainakaan vähennä.Tuo on asiallinen kommentti, jossakin toisesssa yhteydessä. Kaikki hapot (happoina) syövät kiillettä. Viinietikka on happoa kunnes se pääsee muhimaan salaatin ainesten kanssa riittävän pitkään, jolloin etikka neutraloituu.
Sekin jäi sanomatta, että etenkin silloin kun pääateria on kevyt kuten hevi-salaatti, niin kannattaa juoda kaksi maitolasillista vettä ennen ruokailua, silloin vatsahapot laimenevat joksikin aikaa ja se kevyt ruoka sulaa hitaammiin, eli pitää nälän tunnetta pitempään poissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo on asiallinen kommentti, jossakin toisesssa yhteydessä. Kaikki hapot (happoina) syövät kiillettä. Viinietikka on happoa kunnes se pääsee muhimaan salaatin ainesten kanssa riittävän pitkään, jolloin etikka neutraloituu.
Sekin jäi sanomatta, että etenkin silloin kun pääateria on kevyt kuten hevi-salaatti, niin kannattaa juoda kaksi maitolasillista vettä ennen ruokailua, silloin vatsahapot laimenevat joksikin aikaa ja se kevyt ruoka sulaa hitaammiin, eli pitää nälän tunnetta pitempään poissa.Olet siis sitä mieltä että mutu:si tekee viinietikasta ei-karsinogeenistä.
Kuitenkin etikan on todettu olevan vahvasti karsinogeeninen aine. En tiedä miten viinietikka ja etikka korreloi keskenään, mutta heitän mutulla, niinhän ne muutkin tekee. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet siis sitä mieltä että mutu:si tekee viinietikasta ei-karsinogeenistä.
Kuitenkin etikan on todettu olevan vahvasti karsinogeeninen aine. En tiedä miten viinietikka ja etikka korreloi keskenään, mutta heitän mutulla, niinhän ne muutkin tekee.Mikään missä on ascii merkkijono "etikka" ei ole tarkoitettu nautittavaksi sellaisenaan. Etikalla arvellaan olevan yhteyttä joihinkin syöpiin ja jos ei ole niin sellaisenaan (pullon susta) ne ovat happoa eli syövyttävää.
Kun viinietikka saa vaikuttaa riittävän ajan salaatissa, niin sen happamuus poistuu, siitä siisi tulee neutraali. Eikä happamuus siirry vihanneksiin vaan happo reagoi vihannesten kanssa ja koko lopputulos on happamuudeltaan neutraali, vain viinietikan maku (sekä vähäinen määrä vettä) jää jäljelle, ynnä herkullinen muheva salaatti.
Se on etikan happamuus joka synnyttää jossakin "asiantuntijoissa" syöpäpelon, kun happamuus on poistunut etikasta niin se on kuin maustettua vettä.
Suomessa viinietikan nimellä myytävien tuotteiden etikkahappopitoisuus on noin 6% ja etikan nimellä myytävissä se on noin 12%. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitenhän mahtaa viinietikka vaikuttaa syövän esiintyvyyteen.
Epäilen ettei ainakaan vähennä.Tuopas olikin typerä kommentti.
- Anonyymi
Ihan hyvää keskustelua. Mulla oli ylipainoa 15 kg, olen käyttänyt omenaviinietikkaa ja siinä se toimii. Olen vasta matkalla ihannepainooni, mutta useita kiloja on jo lähtenyt.
Alunperin aloin käyttämään etikaa, koska lähdin rajulla paastoamisella liikkeelle (sain sillä nopeasti 6kg pois). Luin jostain, että omenaviinietikka tasoittaa verensokeria paaston aikana. Laihdutusvaikutus tuli ikään kuin kaupan päälle.
Sitten erittäin hämmentävä asia mikä tuli sivutuotteena.
Olen käyttänyt yli 15v. verenpainelääkkeitä ja resepti oli umpeutumassa. Lääkäri haluaa aina viimeisimmän kuukauden mittaustulokset ja meinasin lentää selälleni.
Luulin että verenpainemittari oli rikki. Kävin ostamassa uuden ja edelleen yhtä hämmentäviä tuloksia. Verenpaine on laskenut aivan radikaalisti. Nyt kokeilen jonkin aikaa ilman lääkkeitä ja seuraan tilannetta (lääke oli pitkällisen kokeilun tulos ja ainoa joka laskee painetta). Verenpaine, sen syyt ja lääkintä ovat hyvin yksilöllisiä ja sama lääke ei todellakaan toimi kaikille (tämän asian varmasti kaikki tiesivätkin).
Sitten luin omenaviinietikan terveysvaikutuksista ja sen väitettiin alentavan verenpainetta. Se että olen mitannut nyt useampina päivänä kahdella mittarilla ja yläpaine on keskimäärin 112 kuin se lääkkeellä saatiin laskettua 135 ja ilman lääkettä mulla on hengenvaarallisen korkea yli 180 verenpaine.
Olen elävä todiste positiivisista vaikutuksista. Perusinsinööri ei usko plasebon vaikutukseen, koska en ollut edes ajatellut käyttäväni pahanmakuista litkua verenpaineen alentamiseen. Tämä tuli täysin puun takaa.
Toki joku voi väittää, että laihtuminen jo yksistään auttaa. Varmasi auttaa, mutta mulla oli korkea verenpaine myös ihannepainossani. Sukuvika kun suksi ei luista....- Anonyymi
Kun usko on vahva niin vähäkin työ riittää uuden superlääkkeen löytämiseen.
Täällä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/ on hyvin mielenkiintoinen ja informatiivinen artikkeli otsikolla: "Etikka: lääkeellinen käyttö ja glykeeminen vaikutus".
Abstrakti suomennettuna:
Etikan kansanperinne on niin värikäs kuin käytännöllinenkin. Kertomuksen mukaan Babyloniassa (n. 5000 eKr) eräs kuvernööri ”löysi” viinin, joka oli muodostunut ilman seurantaa jääneestä rypälemehusta, mikä lopulta johti etikan löytämiseen ja sen käyttöön elintarvikkeiden säilöntäaineena. Hippokrates (noin 420 eKr) käytti etikkaa lääketieteellisesti haavojen hoitoon. Karthagon Hannibal (n. 200 eKr), suuri armeijan johtaja ja strategia, käytti etikkaa liuottaakseen kivenlohkareita, jotka tukkivat armeijansa polun. Cleopatra (noin 50 eKr) liuotti arvokkaita helmiä etikkaan ja tarjosi sen rakkausjuomana Anthonylle. 10. vuosisadan oikeuslääketieteen luoja Sung Tse suositteli käsienpesua rikistä ja etikasta valmistelulla seoksella tartuntojen välttämiseksi ruumiinavauksissa. Yhdysvaltain lääkärien 1800-luvun lopulla kirjoittamiin artikkeleihin perustuen monia sairauksia, vesipöhöstä myrkkymuratti-, lantio- ja vatsakipuun, hoidettiin etikalla. Ennen hypoglykeemisten aineiden tuotantoa ja markkinointia diabeetikot käyttivät yleisesti "etikka teetä" kroonisen sairautensa hoitoon. Tässä katsauksessa tutkitaan etikan lääketieteelliseen käyttöön liittyvää tieteellistä näyttöä ja keskitytään etenkin viimeaikaisiin tutkimuksiin joissa tuetaan etikan roolia glykeemisenä aineena. Epidemiologiset tutkimukset ja kliiniset tutkimukset tunnistettiin MEDLINE-otsikon / abstraktin haun avulla seuraavilla hakutermeillä: etikka, glukoosi; etikka, syöpä; tai etikkaa, infektio. Kaikki asiaankuuluvat satunnaistetut tai tapauskohtaiset tutkimukset sisällytettiin tähän katsaukseen.
Siitä vaan valitsemaan etikkaa helmiä rakkausjuomaksi, jos sillä saralla kokee kroonisia ongelmia.
Mitään tietellisesti todistettua faktaa ei ole löytynyt, että viinietikat ja/tai etikat auttaisi ihmistä terveydellisesti mitenkään muuten kuin että ne pitävät kylläisyyden tunnetta vähän pitempään yllä. Mutta niin tekee myös kaikki muukin mitä suuhunsa panee, kuten suklaa. Etikat ovat kyllä pätevä säilöntäaine joillekin elintarvikkeille.
Oikeissa/aidoissa viinietikoissa on vain noin 20 kCal/100g. Suomessa viinietikkan nimellä saa myydä myös mehun, veden ja etikkahapon seosta, jossa on yleensä paljon enemmän energiaa (luokkaa 100 kCal/100g) aivan samoin kuin kaikissa viinietikan nimellä myytävissä tuotteissa joiden etiketissä on merkkijono "balsamico", nekin ovat usein mehujen, veden ja etikkahapon seosta. "Balsamico" syntyi juuri siksi että joissakin maissa viinietikkana ei saa myydä mehun, veden ja etikkahapon seosta, mutta "balsamico viinietikka" nimellä sellaista seosta saa olla kaupan.
Tuossa tutkimuksessa käsitellään myös pieneliötä nimeltään viinietikka-ankeriaat (vinegar eels) joka saattaa olla kiinnostava aihepiiri taikauskoisille. Anonyymi kirjoitti:
Kun usko on vahva niin vähäkin työ riittää uuden superlääkkeen löytämiseen.
Täällä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/ on hyvin mielenkiintoinen ja informatiivinen artikkeli otsikolla: "Etikka: lääkeellinen käyttö ja glykeeminen vaikutus".
Abstrakti suomennettuna:
Etikan kansanperinne on niin värikäs kuin käytännöllinenkin. Kertomuksen mukaan Babyloniassa (n. 5000 eKr) eräs kuvernööri ”löysi” viinin, joka oli muodostunut ilman seurantaa jääneestä rypälemehusta, mikä lopulta johti etikan löytämiseen ja sen käyttöön elintarvikkeiden säilöntäaineena. Hippokrates (noin 420 eKr) käytti etikkaa lääketieteellisesti haavojen hoitoon. Karthagon Hannibal (n. 200 eKr), suuri armeijan johtaja ja strategia, käytti etikkaa liuottaakseen kivenlohkareita, jotka tukkivat armeijansa polun. Cleopatra (noin 50 eKr) liuotti arvokkaita helmiä etikkaan ja tarjosi sen rakkausjuomana Anthonylle. 10. vuosisadan oikeuslääketieteen luoja Sung Tse suositteli käsienpesua rikistä ja etikasta valmistelulla seoksella tartuntojen välttämiseksi ruumiinavauksissa. Yhdysvaltain lääkärien 1800-luvun lopulla kirjoittamiin artikkeleihin perustuen monia sairauksia, vesipöhöstä myrkkymuratti-, lantio- ja vatsakipuun, hoidettiin etikalla. Ennen hypoglykeemisten aineiden tuotantoa ja markkinointia diabeetikot käyttivät yleisesti "etikka teetä" kroonisen sairautensa hoitoon. Tässä katsauksessa tutkitaan etikan lääketieteelliseen käyttöön liittyvää tieteellistä näyttöä ja keskitytään etenkin viimeaikaisiin tutkimuksiin joissa tuetaan etikan roolia glykeemisenä aineena. Epidemiologiset tutkimukset ja kliiniset tutkimukset tunnistettiin MEDLINE-otsikon / abstraktin haun avulla seuraavilla hakutermeillä: etikka, glukoosi; etikka, syöpä; tai etikkaa, infektio. Kaikki asiaankuuluvat satunnaistetut tai tapauskohtaiset tutkimukset sisällytettiin tähän katsaukseen.
Siitä vaan valitsemaan etikkaa helmiä rakkausjuomaksi, jos sillä saralla kokee kroonisia ongelmia.
Mitään tietellisesti todistettua faktaa ei ole löytynyt, että viinietikat ja/tai etikat auttaisi ihmistä terveydellisesti mitenkään muuten kuin että ne pitävät kylläisyyden tunnetta vähän pitempään yllä. Mutta niin tekee myös kaikki muukin mitä suuhunsa panee, kuten suklaa. Etikat ovat kyllä pätevä säilöntäaine joillekin elintarvikkeille.
Oikeissa/aidoissa viinietikoissa on vain noin 20 kCal/100g. Suomessa viinietikkan nimellä saa myydä myös mehun, veden ja etikkahapon seosta, jossa on yleensä paljon enemmän energiaa (luokkaa 100 kCal/100g) aivan samoin kuin kaikissa viinietikan nimellä myytävissä tuotteissa joiden etiketissä on merkkijono "balsamico", nekin ovat usein mehujen, veden ja etikkahapon seosta. "Balsamico" syntyi juuri siksi että joissakin maissa viinietikkana ei saa myydä mehun, veden ja etikkahapon seosta, mutta "balsamico viinietikka" nimellä sellaista seosta saa olla kaupan.
Tuossa tutkimuksessa käsitellään myös pieneliötä nimeltään viinietikka-ankeriaat (vinegar eels) joka saattaa olla kiinnostava aihepiiri taikauskoisille.Suurin osa viinietikoista on kyllä ihan aitoa viinietikkaa, maustetut sitten erikseen.
Balsamico=viinietikan ja rypäletiivisteen seos (ok esimerkiksi tomaattikastikkeisiin)
Balsamico tradicional=pelkästä viinimehusta tehty tuote. Siinä viinimehu käy samassa astiassa alkoholi- ja etikkakäymisen ja suurin osa nesteestä haihtuu pois.
Jälkimmäinen on erittäin kallista.
Saahan viinietikalla makua veteen joten saattaa auttaa laihtumisessa kun jano saatetaan tulkita näläksi.
- Anonyymi
"Suurin osa viinietikoista on kyllä ihan aitoa viinietikkaa, maustetut sitten erikseen."
Suomessa marketeissa myynnissä olevista tuottteista joiden etiketistä löytyy merkkijono "viinietikka" tai "balsamico" tai "vinegar" (mikä tahansa "vinegar" kuten puna-, valko-, omenaviini, yms) valtaosa on mehun, veden ja etikkahapon seota. Tämän voi kuka tahansa selvittää missä tahansa marketissa, ao hyllyllä, sisältö pitää pääpiirteittäin mainita sisältölistassa. Nopeasti asian voi kokolailla varmasti selvittää pelkästään vilkaisemalla kCal/100g arvoa joka on 6%:n aidolle viinietikalle noin 20, joka siis on osapuilleen 6%:n orgaanisen hapon (etikkahappo) sisältämä energia, sokeriahan ko tuotteessa ei enää ole nimeksikään. Jos lukuarvo on yli 30 niin varmasti on mehu-vesi-etikkahappo -seos.
Pitänee erityisesti mainita että valtaosa Suomessa myytävistä "viinietikka" -tuotteista myydään marketeissa/ruokakaupoissa. Tiedän kyllä erikoislikkeitä joista saa ostaa vähän hinnakkaampia aitoja viinietikoita (ja muuta ruunalaittoon liittyvää) mutta niiden volymit ovat minimaaliset.No itse olen suhteellisen tarkka myös etikoiden suhteen ja tämänhetkinen valkoviinietikka on Rainbow-merkkistä. Valmistusaineena valkoviinietikka ja natriumsulfiitti. En kyllä ymmärrä miksi kukaan tekisi väkiviinaetikasta "viinietikkaa" koska väkiviinaetikka on kalliimpaa kuin viinietikka.
Täytyy tarkistaa kaupassa tänään.
Energiasisältö ei kyllä tuota paljasta koska viinissä on aina jäännössokeria. 15 g per litra on jo 6 kcal pel 100 ml ja viinin alkoholipitoisuuskin vaihtelee.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
No itse olen suhteellisen tarkka myös etikoiden suhteen ja tämänhetkinen valkoviinietikka on Rainbow-merkkistä. Valmistusaineena valkoviinietikka ja natriumsulfiitti. En kyllä ymmärrä miksi kukaan tekisi väkiviinaetikasta "viinietikkaa" koska väkiviinaetikka on kalliimpaa kuin viinietikka.
Täytyy tarkistaa kaupassa tänään.
Energiasisältö ei kyllä tuota paljasta koska viinissä on aina jäännössokeria. 15 g per litra on jo 6 kcal pel 100 ml ja viinin alkoholipitoisuuskin vaihtelee.Miksi sinä höpäjät puutaheinää ihan joka asiasta, etenkin niistä mitä et tiedä mitään?
Viineissä on sokeria, enemmän tai vähemmän. Kun viini etikoituu niin se jämäsokeri käy siinä prosessissa ja loputulosta kutsutaan happamaksi viiniksi, hapanviiniksi, siinä ei ole sokeria enää lainkaan. Viinietikkaa ei voisi käyttää säilöntä-aineena mikäli siinä olisi vähänkään sokeria.
Lue nyt aluksi vaikka tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Etikka
Aidot/oikeat viinietikat ovat _erittäin_ kalliita verrattuna johonkin Rainbow litkuun tms markettituotteeseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi sinä höpäjät puutaheinää ihan joka asiasta, etenkin niistä mitä et tiedä mitään?
Viineissä on sokeria, enemmän tai vähemmän. Kun viini etikoituu niin se jämäsokeri käy siinä prosessissa ja loputulosta kutsutaan happamaksi viiniksi, hapanviiniksi, siinä ei ole sokeria enää lainkaan. Viinietikkaa ei voisi käyttää säilöntä-aineena mikäli siinä olisi vähänkään sokeria.
Lue nyt aluksi vaikka tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Etikka
Aidot/oikeat viinietikat ovat _erittäin_ kalliita verrattuna johonkin Rainbow litkuun tms markettituotteeseen.No sen takia höpäjää joka asiaan, kun on tietävinään kaikesta kaiken.
Anonyymi kirjoitti:
Miksi sinä höpäjät puutaheinää ihan joka asiasta, etenkin niistä mitä et tiedä mitään?
Viineissä on sokeria, enemmän tai vähemmän. Kun viini etikoituu niin se jämäsokeri käy siinä prosessissa ja loputulosta kutsutaan happamaksi viiniksi, hapanviiniksi, siinä ei ole sokeria enää lainkaan. Viinietikkaa ei voisi käyttää säilöntä-aineena mikäli siinä olisi vähänkään sokeria.
Lue nyt aluksi vaikka tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Etikka
Aidot/oikeat viinietikat ovat _erittäin_ kalliita verrattuna johonkin Rainbow litkuun tms markettituotteeseen.En ole ulkomaillakaan viinietikan olevan erityisen kallista. Kävin kahdessa kaupassa katsastamassa etikkavalikoiman ja kaikissa viinietikoissa oli raaka-aineena viinietikka paitsi näissä balsamicoissa jotka kaikki ovat viinietikan ja viinirypäletiivisteen seosta, näin myös ulkomailla.
Balsámico tradiocianalet maksavat sitten useamman sata euroa litralta. Sain kerran tuota desin pullon tuparilahjaksi, ihan hyvää vaan ei hinnan arvoista. Etikaksi en sitä miellä.
Mitäs sitten olevat nämä laadukkaat viinietikat paitsi Balsámico tradicionales ja mistä niitä saa.? Entäs mihin perustuu väite että suurin osa etikoista on mehujen ja etikkahapon seoksia kun edes noissa balsamicoissa raaka-aineena ei ole etikkahapon vaan viinietikka?
Viiniin jäänyt sokeri ei käy enää etikkahappokäymisessä jolleivat nuo tapahdu samanaikaisesti. Syynä luonnollisesti se että pH laskee niin alas ettei alkoholikäyminen onnistu.
- Anonyymi
"Omenaviinietikka "kuurin" olen aloittanut monesti"
Miksi???? Kyllä se vika on siellä ruokapuolella. Siihen ei etikat auta. - Anonyymi
Kun Suomessa sisältölistan raaka-aineissa on merkkijono "viinietikka" niin se tarkoittaa, täsmälleen, ilman vaihtoehtoja, että tuote on mehu-vesi etikkahappo seos.
Kun Suomessa sisältölistan raaka-aineissa on merkkijono "viini" mutta ei merkkijonoa "viinietikka" niin se tarkoittaa että tuotteen raaka-aineena on käytetty viiniä.
Kun Suomessa tuotteen etiketissä lukee että: "Valmistettu luonnollisella käymismenetelmällä laadukkaasta italialaisesta punaviinistä" niin se tarkoittaa että on hankittu kaikkein halvinta punaviiniä joka ei mene kaupaaksi viininä. Sellaisellakin viinillä on nimittäin laatu, se on viiniksi huonolaatuista, mutta aivan kelpoisaa punaviinietikan raaka-aineeksi. Siis kaikilla viineillä ja ihan kaikella muullakin, on laatu. Jotkin ovat korkealaatuisia ja jotkin huonolaatuisia ja jotkin sitä väliltä. - Anonyymi
"Omenaviinietikka "kuurin" olen aloittanut monesti"
Miksi???? Kyllä se vika on siellä ruokapuolella. Siihen ei etikat auta. - Anonyymi
juo pillillä,täytyy varoa hampaita.
- Anonyymi
Tämä ei sovi kaikille. Itse sain vatsani kipeäksi pitkäksi aikaa. Eikä se laihduttanut yhtään.
- Anonyymi
Ei se viinakaan ole hyvän makuista
- Anonyymi
Miten olisi hunajatilkka näin syyskylmettymisien aikaan?
Vaahterasiirappi on myös, jolla laihdutetaan.
Vaahterasiirappi+cayannepippuri teehen on sellainen juoma. - Anonyymi
Kai tarkoitatte "omenaviinietikalla "omenasiideriviinietikkaa"?
- Anonyymi
Kaikki viinietikat alentavat aterian jälkeistä verensokeria ja sen kestoa. Salaattiin kannattaa lisätä viinietikkaa, jolloin se ei nosta aterian jälkeistä verensokeria yhtä paljon kuin sama ateria ilman viinietikkaa. Pelkkä salaatin syöminenkin ennen pääateriaa rajoittaa verensokerin nousua verrattuna saman aterian syömistä samaan aikaan salaatin kanssa.
- Anonyymi
Minä voin hyvin omenasiideriviinietikasta veteen -
se on raikasta ja kaipaan hapanta.
Salaateissa ja raasteissa tilkka oliiviöljyä maustein tosi hyvää.
Lisään sitä joskus myös soppiin, kuten kaalipataan,
jota syön paljon näin uuden sadon aikaan.
Raaka porkkaraaste paranee myös sillä.
Ripaus cayanne-pippuria kahviin terästää sitä plattua makua.
Kannattaa ottaa kylään mukaan pikku purkki, mistä ripauttaa,
kun emäntä kääntää selkänsä.
Cayannepippuria, barista kaurajuomaa ja vahvaa kahvia
pitää mummun toiminnassa!
- Anonyymi
Uusi _ihan oikea tutkimus_, että on selkeä hyöty!! Mutta se hyvä ANNOS 1 RUOKALUSIKALLINEN eli 15ml!!! Muuten voi tulla vaikka haittoja!!
Ja tutkimuksessa oli käytetty OMENASIIDERIETIKKAA!
Ehkä vähän paremman makuistakin onneksi.
Auttaa närästykseenkin lisäksi.
Tässä tutkimuksesta Tieteen Kuvalehdessä:
https://tieku.fi/terveys/tutkimus-salaatinkastikkeen-ainesosa-voi-edistaa-laihtumista - Anonyymi
Sekoita sitruunamehuun
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo747314Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583143- 342390
Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto271938- 201908
- 131877
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus131612- 181569
- 101569
- 521568