VL + ristiriidat

lättäjalka

Tosiasiahan on, että vanhoillislestadiolaisilla on miljoonia ristiriitoja. He ottavat Raamatusta lauseen sieltä - toisen täältä: unohtavat kokonaisuuden.

He eivät osaa selittää kaikkia Raamatun kohtia, esim. sitä, kun opetuslapset menevät Jeesuksen luo ja sanoivat: "Herra, tuolla on ihmisiä, jotka saarnaavat Sinun nimessäsi ja parantavat..." Ja Jeesus vastasi "Jos he saarnaavat nimessäni, he eivät voi olla meitä vastaan." Eli tässähän kaikki ne, jotka uskovat Jeesukseen - tavalla tai toisella - Jeesus kutsuu omikseen...

Nimimerkki "Vanhoillinen" on kyllä hienosti onnistunut puhumaan itsensä pussiin. Toivon, että hänkin löytää joskus ilon Jeesuksesta, ei vanhoillislestadiolaisista...

64

4040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhoillinen

      ..Venäjän uskovaisista, jotka eivät ole 'lestadiolaisia' sopii mielestäni tähän mainitsemaasi Raamatunpaikkaan aika hyvin.

      Unohdan kokonaisuuden? Olen selittänyt Raamattua Vanhasta Testamentista, olen yrittänyt kirkastaa Jeesuksen neuvoja. Teille ei näköjään riitä mikään. Jokainen asia täytyisi olla ilmeisesti sinullekin rautalangasta niin väännetty, että ymmärtäisit sen järjellä. Kyse on kuitenkin uskon asiasta. Sinä et koskaan voikaan asiaa ymmärtää järjelläsi.

      Sanot, että tuon mainitsemasi Raamatunpaikan perusteella kaikki, jotka saarnaavat Jeesuksen nimessä ovat Jeesuksen omia. Toisaalla Raamatussa taas sanotaan, että ihmiset, jotka tekevät jopa ihmetekoja Jeesuksen nimessä, joutuvat kadotukseen.

      Sinä et siis pelkästään puhunut itseäsi pussiin, vaan toit ilmi sen, että olit alun alkaenkin pussissa. Pimeässä.

      Jos kerran sinulla on tieto oikeasta, niin ota ja selitä nuo lestadiolaisille ristiriitaiset Raamatunpaikat. Itse en ole törmännyt vielä yhteenkään.

      • ma

        Osta ensin rautalankaa mistä vääntää, ja vääntele sitten.
        Ei oppi ojaan kaada, Niin oppiahan se vääräkin opetus on.
        Mutta tielläkö se pitää...ojaa myöten siinä kahlataan.


      • Anonyymi

        Suuresti arvostettu ja korkeasti kunnioitettu nimimerkki vanhoillinen .
        Kun sinä ja sinun uskonveljesi sanovat että me olemme Lestadiolaisia , niin sinun ja muidenkin suviseura väen täytyy uskoa opetus isämme Rovasti Laestadiuksen saarnaa : Totisesti kristitty saa synnit anteeksi ehtoollisessa . Rovasti Laestadius on myös aikanaan saarnannut voimakkaasti omanvanhurskauden vaikutuksista että jonkun veljen tai sisaren heikkouksista vaaditaan parannusta tai erotetaan seurakunnasta . Sellainen ei sovi ollenkaan lestadiolaiseen kristillisyyteen


    • Vanhoillinen

      ..ja kaivoin tuon mainitsemasi Raamatunpaikan esille. En sitä nimittäin edes muistanut. Tutkitaanpa sitä sitten...

      Mark. 9:38. "Johannes sanoi hänelle: 'Opettaja, me näimme erään miehen ajavan pahoja henkiä ulos sinun nimessäsi. Me yritimme estää häntä, koska hän ei kuulu meihin.' Mutta Jeesus vastasi: 'Älkää estäkö häntä. Eihän yksikään, joka tekee voimateon minun nimessäni, voi heti perään puhua minusta pahaa. Totisesti, jos joku antaa teille maljallisen vettä sen tähden, että TE OLETTE Kristuksen omia, ei jää palkkaansa vaille.

      Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa."

      Eli tuo hengellinen mies, joka ei ollut Jeesuksen opetuslapsi, levitti tietoa Jeesuksesta, vaikka ei omistanutkaan autuutta. Siten hän teki työtä Jeesuksen puolesta.

      Jos tämän kaltaisella ihmisellä on taas ymmärrys siitä, että tuo Jeesuksen PIENI JOUKKO on KRISTUKSEN OMIA ja hän SEN TÄHDEN tekee Jeesuksen omille jotain hyvää, ei hän jää palkkaansa vaille. Jumala voi antaa hänelle synnintunnon ja parannuksen armon ja tehdä hänestäkin Kristuksen oman.

      Mutta kuten Jeesus sanoo, voi sitä, joka johdattaa lankeemukseen yhdenkään vähäisistä.

      Tästä huolimatta tälläkin palstalla on monia hengellisiä ihmisiä, jotka innokkaasti yrittävät tolkuttaa vanhoillislestadiolaisille mm. että "juopuminen on Raamatun sanan mukaista. Raskauden ehkäisy ei sodi Jumalan tahtoa vastaan. jne jne jne."

      Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme."

      Jos esim. joku helluntailaisista saa sen ymmärryksen, että pieni uskovaisten joukkomme on Kristuksen omien joukko, ei hän jää palkkaansa vaille.

      Jumalan armosta minäkin sain tämän asian ymmärtää ja sain parannuksen armon.

      Mutta luulenpa, että tämäkin Raamatunkohta pitäisi sinulle vielä tarkemmin ruotia ja selittää, jotta uskoisit. Etkä uskoisi minua sittenkään?

      Kiistattomia tosiasioita tuosta Raamatunkohdasta ovat kuitenkin seuraavat:

      Tuo pahoja henkiä karkottanut mies ei kuulunut Jeesuksen opetuslapsiin. Eli hän ei omistanut autuutta.

      Jeesus sanoo opetuslapsilleen: "..TE olette Kristuksen omia..."

      Ja kas vain. Enää ei olekaan ristiriitaista se tosiasia, että kadotukseen joutuu myös niitä, jotka Jeesuksen nimeä julistavat ja jopa hänen nimessään tekevät voimatekoja.

      Näin minä uskon ja tämänkin Raamatunkohdan ymmärrän. Sitähän sinä kai kysyit.

      • huh huh

        Kylläpä on saatana saanut langetettua sinut pahasti.

        Nautit sairaalloisella tavalla vallasta ja ylemmyydentunnosta: 'MINÄ olen suurempi kuin muut. Minä kuulun ryhmään, jossa - ja VAIN jossa - ollaan Jeesuksen omia.' Etkö huomaa missä mennään?

        "Joka ITSENSÄ ylentää, se alennetaan." Ja sen alentamisen tekee Jumala ihan itse. Taivas sinua sinä päivänä armahtakoon.


      • - - -

        Kaltaisiasi tyranneja ja itsensä ylentäjiä ja Jeesukseen uskovien pilkkaajia on helvetti pullollaan.

        Et sinä vanhoillinen kuulu uskovan Jeesukseen, vaan yhteisöön nimeltä vanhoillislestadiolaisuus. Vain siihen. Se ei ole kalliopohja. Kun myrskytuulet tulevat, rakennuksesi romahtaa.


      • uskova

        - - - - Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme." - - - -

        Tämä alkaa saada jo koomisia piirteitä. Ei ole kauan kun eräs helluntailainen tms. sanoi samantapaista vanhoillislestadiolaisista. Tosin hän ei sanonut, ettei vl:t olisi Kristuksen omia, mutta oli kuitenkin sitä mieltä, että on hyvä asia "kunhan vain Kristusta julistetaan". Hänen mielestään vanhoillisetkin omalta osaltaan tekevät työtä Kristuksen elopellolla.

        Ja kyllä se sama pelastusvarmuus ja lapseus (jossa huudamme Abba Isä) on muillakin uskovaisilla kuin vanhoillislestadiolaisilla (onko heillä?), mutta muilla ei ole tuota ylemmyydentuntoista tarvetta korottaa itseään muitten yläpuolelle ja pönkittää heikkoa itsetuntoaan tuollaisella vanhoillisen tapaisella uholla. Mistä ihmeestä johtuu tämä vanhoillislestadiolaisten kyltymätön tarve uskotella itselleen ja muille, että vain he ovat Jumalan lapsia= Tätä en ole vielä ymmärtänyt. Eivätkö he pysy uskossa, ellei heillä ole tällainen "sädekehä" päänsä ympärillä? Eivätkö he kykene olemaan yhtä muitten kristittyjen kanssa, eivätkö he säily uskossa ellei uskoa pönkitetä tällaisella itserakkaalla vain me-fantasialla? Onko se kasvatuksen tulos, luonnevika vaiko saatanan valhe jonka he purematta nielivät?

        Monia uudestisyntyneitä uskovia tuntevana (ja vain pari-kolme lestadiolaista tuntevana) en voi kuin ihmetellä. Miten joku voikin olla noin täynnä itseänsä, kuten esim. tämän palstan vanhoillinen? Kaiken lisäksi ihminen, joka sanoo olevansa uskovainen... Jos hän olisi saanut sydämeensä Jeesuksen antaman rauhan, hän puhuisi Jeesuksesta eikä tästä herätysliikkeestä.

        Parempi olisi, kun vanhoillinenkin nöyrtyisi ihan tavallisen Jumalan lapsen tasolle. Jumala on ylpeitä vastaan mutta antaa nöyrille armon.


      • totta!

        Miten voit olla noin tuomitseva ja ymmärtämätön?? Raskauden ehkäisy EI SODI Jumalan tahtoa vastaan, abortti kyllä! Siihen aikaan, kun Raamattu kirjoitettiin, ei tiedetty ehkäisystä mitään!! Ja aivan varmasti Helluntailaiset työskentelevät itsensä "puolesta", kuinka kehtaat väittää, että "teidän puolestanne"?? Mikä tai kuka valtuuttaa sinut suorastaan herjaamaan muita uskovaisia?? Olet törkeä, ei voi muuta sanoa!!


      • Aivan
        uskova kirjoitti:

        - - - - Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme." - - - -

        Tämä alkaa saada jo koomisia piirteitä. Ei ole kauan kun eräs helluntailainen tms. sanoi samantapaista vanhoillislestadiolaisista. Tosin hän ei sanonut, ettei vl:t olisi Kristuksen omia, mutta oli kuitenkin sitä mieltä, että on hyvä asia "kunhan vain Kristusta julistetaan". Hänen mielestään vanhoillisetkin omalta osaltaan tekevät työtä Kristuksen elopellolla.

        Ja kyllä se sama pelastusvarmuus ja lapseus (jossa huudamme Abba Isä) on muillakin uskovaisilla kuin vanhoillislestadiolaisilla (onko heillä?), mutta muilla ei ole tuota ylemmyydentuntoista tarvetta korottaa itseään muitten yläpuolelle ja pönkittää heikkoa itsetuntoaan tuollaisella vanhoillisen tapaisella uholla. Mistä ihmeestä johtuu tämä vanhoillislestadiolaisten kyltymätön tarve uskotella itselleen ja muille, että vain he ovat Jumalan lapsia= Tätä en ole vielä ymmärtänyt. Eivätkö he pysy uskossa, ellei heillä ole tällainen "sädekehä" päänsä ympärillä? Eivätkö he kykene olemaan yhtä muitten kristittyjen kanssa, eivätkö he säily uskossa ellei uskoa pönkitetä tällaisella itserakkaalla vain me-fantasialla? Onko se kasvatuksen tulos, luonnevika vaiko saatanan valhe jonka he purematta nielivät?

        Monia uudestisyntyneitä uskovia tuntevana (ja vain pari-kolme lestadiolaista tuntevana) en voi kuin ihmetellä. Miten joku voikin olla noin täynnä itseänsä, kuten esim. tämän palstan vanhoillinen? Kaiken lisäksi ihminen, joka sanoo olevansa uskovainen... Jos hän olisi saanut sydämeensä Jeesuksen antaman rauhan, hän puhuisi Jeesuksesta eikä tästä herätysliikkeestä.

        Parempi olisi, kun vanhoillinenkin nöyrtyisi ihan tavallisen Jumalan lapsen tasolle. Jumala on ylpeitä vastaan mutta antaa nöyrille armon.

        Tutustu arvoisa uskova tuolla alempana olevaan artikkeliini Uhosta, joka on itse asiassa heikkoutta ja hylätyn pelkoa, turvattomuutta ja häpeää, sekä kätkettyä ja kiellettyä vihaa, jonka projisoimisesta toiseen ihmiseen, tässä on kysymys.

        Jospa tämä hieman avartaisi näköaloja ja antaisi viittetitä myös siihen, miten tällaista heikkoa ja haavoitettua pitäisi kohdata. Siunausta sinulle uskova.


      • Aivan
        huh huh kirjoitti:

        Kylläpä on saatana saanut langetettua sinut pahasti.

        Nautit sairaalloisella tavalla vallasta ja ylemmyydentunnosta: 'MINÄ olen suurempi kuin muut. Minä kuulun ryhmään, jossa - ja VAIN jossa - ollaan Jeesuksen omia.' Etkö huomaa missä mennään?

        "Joka ITSENSÄ ylentää, se alennetaan." Ja sen alentamisen tekee Jumala ihan itse. Taivas sinua sinä päivänä armahtakoon.

        Mitäpä hylätty raukka voi, muuta kun itsekin hylätä? Näin ikävästi on asiat.

        Jos sinua rakastetaan vain tietyin tarkasti rajatuin reunaehdoin ja elleivät nämä ehdot sitten täyty sinut hylätään. Hylätään jopa erottamalla vaikka seurakunnasta, ja tuomitaan samalla helvettiin.

        Mitäs luulet nimimerkki "olet sokea", jos olisit tuon yllä kuvatun housuissa, tekisitkö saman kuin hänkin? Luulen että tekisit.

        Voi voi niin, miten tähän on tulltu, kyllä minä ihmettelen. Tiedän jotakin siitä, miten ensimmäiset lessut iloitsivat ja riemuitivat tapetun karitsan, Kristuksen ympärillä.

        Nyt näistä samoista uskovista on 150 vuoden aikana tullut pikkuisia paavikuntia, jotka tuomitsevat koko kristikunnan, kaikkiaan 18 kpl. Vanhoilliset on suurin ryhmä. Kaikki lessut evät toki tuomitse muita kristittyjä. Lisäksi joka kuppikunnassa on toisia tuomitsemattomia kristittyjä, jotka luottavat yksin armoon, eikä omiin tekoihinsa.

        Juuret lienevät vuosisatojen takana pietismissä, mitä kaikkea se sitten merkinneekin, en tiedä. Syvästä itsensä hylkäämisestä tässä on syvimältään kysymys.

        Kristuksen murhaamiseen omilla synneillä, liittyvä syvä häpeä, syyllisyys ja synnintunto, joka ei voi terveellä tavalla ottaa vastaan ja omistaa Kristuksen ääretöntä rakkautta ja anteeksiantoa. Jotakin tällaista se on syvimmältään.

        Tämä problematiikka sitten ajaa jotenkin osamaksulinjalle, edes vähäiseltä osin korvaamaan Kristuksen kipua. Ponnistelemaan äärimmilleen elämänsä kanssa, siten ettei enää lisäisi synneillään Kristuksen taakkaa.

        Tästä tulee tarkka elämä, pedanttinen elämä, jossa on jopa masokistisia piirteitä. Jumalan täydelliseen ja ansiottomaan armoon ei siis uskalleta luottaa varauksettomasti.

        Tarkoitus on siis hyvä, tulos on vain huono, sikäli että ihminen ei yllä Jumalan vaatimusten tasolle ja nämä hyvät yritykset ovatkin lopulta se saastainen vaate, eli omavanhusrskaus.

        Tarkoitusta palvelee runsas isäin säännöstö ja tarkat tavat toimia ja uskoa. Aivan samoin, kun muinoin aidoilla fariseuksillakin oli. Tämä henki elää edelleen ja voi hyvin.

        No miten käy ellet täytä heidän isäinsä perinnäis-säännöksiä? Et ole uskova piste!


      • Ei vanhoillinen

        "Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme."

        Jos esim. joku helluntailaisista saa sen ymmärryksen, että pieni uskovaisten joukkomme on Kristuksen omien joukko, ei hän jää palkkaansa vaille."

        mitä omavanhurskautta!

        Sinäkö olet palkan maksaja?!

        Alkaa olla melko törkeää rienaa!!!!!!!


      • makeh
        Ei vanhoillinen kirjoitti:

        "Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme."

        Jos esim. joku helluntailaisista saa sen ymmärryksen, että pieni uskovaisten joukkomme on Kristuksen omien joukko, ei hän jää palkkaansa vaille."

        mitä omavanhurskautta!

        Sinäkö olet palkan maksaja?!

        Alkaa olla melko törkeää rienaa!!!!!!!

        kaikki eivät osaa ilmaista itseään oikealla tavalla selkeästi.


      • Vanhoillinen
        huh huh kirjoitti:

        Kylläpä on saatana saanut langetettua sinut pahasti.

        Nautit sairaalloisella tavalla vallasta ja ylemmyydentunnosta: 'MINÄ olen suurempi kuin muut. Minä kuulun ryhmään, jossa - ja VAIN jossa - ollaan Jeesuksen omia.' Etkö huomaa missä mennään?

        "Joka ITSENSÄ ylentää, se alennetaan." Ja sen alentamisen tekee Jumala ihan itse. Taivas sinua sinä päivänä armahtakoon.

        "Älkää antako kutsua itseänne Rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä...Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

        Olenko sanonut: "Minä olen suurempi kuin muut?" Olenko väittänyt, että omien ansioideni tähden ymmärrän uskomisen salaisuuden. Olenko tavoitellut oppimestarin arvonimeä?

        En missään vaiheessa.

        Jumalan armosta olen uskomassa. Se, että olen löytänyt Jumalan valtakuntaan ja saanut parannuksen armon, on alusta loppuun Jumalan työ.

        Olen sanonut, että yritän omalla vähäisellä ymmärrykselläni kirkastaa Jumalan sanaa, kun te sitä kysytte. Sillä vähäisellä ymmärryksellä, jonka Jumala minulle antaa. Jumala avaa sanaansa oman tahtonsa jälkeen.

        Kaikkia "silmilleni heitettyjä" Raamatunkohtia olen yrittänyt selittää. Olen yrittänyt vastata, siinä uskon rukouksessa, että Jumala sanastaan jotain avaisi.

        Minä en teitä tuomitse. Jumalan sana tuomitsee. Käsittääkseni tässä ollaan siteerattu Raamattua, joka on Jumalan hukkumatonta ja muuttumatonta sanaa?

        Jos se sana sattuu, kun te sen kuulette ja käännytte minua vastaan, haukutte väärää puuta. Se, mitä Raamatusta olen lukenut, on Jumalan sanaa.

        "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.. ..Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin."

        En odottanut teiltä minkään muunlaista vastausta.

        Jeesus sanoi opetuslastensa olevan Kristuksen omat. Jos minä sanon olevani Jeesuksen opetuslapsi ja Kristuksen oma, te suivaannutte suunnattomasti. Eli suututte Jeesuksen sanaan.

        "Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan..."

        Raamatun sana, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on tullut taas kerran todeksi.

        Kuten jo aiemmin sanoin, jos vanhoillislestadiolaiset otetaan tältä forumilta pois, jää jäljelle hiljaisuus. Jeesuksen mainitsema "riita" loppuu.

        Jeesus opetti, että opetuslapset ovat Kristuksen joukko. Opetuslastensa hän käski mennä ja tehdä muista ihmisistä OPETUSLAPSIA. Opetuslapsilleen hän antoi käskyn: "Joille te synnit anteeksi annatte..." Ja minä uskon, niinkuin Jeesus opetti, ja haluan mennä siitä, mistä Jeesus neuvoi.

        Näin minä uskon.

        Jos olette kerran oikeassa, ja minä väärässä, niin miksi "vaahtoatte"?

        Olen vain kehottanut teitä parannukseen, jos vaikka joku tämän forumin lukijoista saisi synnintunnon Jumalan sanan kautta.


      • Tuupainen
        Vanhoillinen kirjoitti:

        "Älkää antako kutsua itseänne Rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä...Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

        Olenko sanonut: "Minä olen suurempi kuin muut?" Olenko väittänyt, että omien ansioideni tähden ymmärrän uskomisen salaisuuden. Olenko tavoitellut oppimestarin arvonimeä?

        En missään vaiheessa.

        Jumalan armosta olen uskomassa. Se, että olen löytänyt Jumalan valtakuntaan ja saanut parannuksen armon, on alusta loppuun Jumalan työ.

        Olen sanonut, että yritän omalla vähäisellä ymmärrykselläni kirkastaa Jumalan sanaa, kun te sitä kysytte. Sillä vähäisellä ymmärryksellä, jonka Jumala minulle antaa. Jumala avaa sanaansa oman tahtonsa jälkeen.

        Kaikkia "silmilleni heitettyjä" Raamatunkohtia olen yrittänyt selittää. Olen yrittänyt vastata, siinä uskon rukouksessa, että Jumala sanastaan jotain avaisi.

        Minä en teitä tuomitse. Jumalan sana tuomitsee. Käsittääkseni tässä ollaan siteerattu Raamattua, joka on Jumalan hukkumatonta ja muuttumatonta sanaa?

        Jos se sana sattuu, kun te sen kuulette ja käännytte minua vastaan, haukutte väärää puuta. Se, mitä Raamatusta olen lukenut, on Jumalan sanaa.

        "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.. ..Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin."

        En odottanut teiltä minkään muunlaista vastausta.

        Jeesus sanoi opetuslastensa olevan Kristuksen omat. Jos minä sanon olevani Jeesuksen opetuslapsi ja Kristuksen oma, te suivaannutte suunnattomasti. Eli suututte Jeesuksen sanaan.

        "Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan..."

        Raamatun sana, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on tullut taas kerran todeksi.

        Kuten jo aiemmin sanoin, jos vanhoillislestadiolaiset otetaan tältä forumilta pois, jää jäljelle hiljaisuus. Jeesuksen mainitsema "riita" loppuu.

        Jeesus opetti, että opetuslapset ovat Kristuksen joukko. Opetuslastensa hän käski mennä ja tehdä muista ihmisistä OPETUSLAPSIA. Opetuslapsilleen hän antoi käskyn: "Joille te synnit anteeksi annatte..." Ja minä uskon, niinkuin Jeesus opetti, ja haluan mennä siitä, mistä Jeesus neuvoi.

        Näin minä uskon.

        Jos olette kerran oikeassa, ja minä väärässä, niin miksi "vaahtoatte"?

        Olen vain kehottanut teitä parannukseen, jos vaikka joku tämän forumin lukijoista saisi synnintunnon Jumalan sanan kautta.

        ...että kehoitat meitä parannukseen. Näitä keskusteluja seuranneena voin kuitenkin todeta varmasti, että se parannuksen tie ei voi olla lestadiolaisuus. Niin kaukaa on raamatun tulkintasi haettu, niin ontuvia ovat perustelusi.

        Ajatuksesi siitä, että vain lestadiolaisille on taivaspaikka, on täysin käsittämätön ja Jeesuksen oppien vastainen!

        Jokainen Jeesuksen sydämeensä ottanut on saapa taivaspaikan, riippumatta siitä onko hän ortodoksi, luterilainen, helluntailainen tai adventisti. Kaiketi jopa lestadiolainen.


      • Uskova
        Vanhoillinen kirjoitti:

        "Älkää antako kutsua itseänne Rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä...Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

        Olenko sanonut: "Minä olen suurempi kuin muut?" Olenko väittänyt, että omien ansioideni tähden ymmärrän uskomisen salaisuuden. Olenko tavoitellut oppimestarin arvonimeä?

        En missään vaiheessa.

        Jumalan armosta olen uskomassa. Se, että olen löytänyt Jumalan valtakuntaan ja saanut parannuksen armon, on alusta loppuun Jumalan työ.

        Olen sanonut, että yritän omalla vähäisellä ymmärrykselläni kirkastaa Jumalan sanaa, kun te sitä kysytte. Sillä vähäisellä ymmärryksellä, jonka Jumala minulle antaa. Jumala avaa sanaansa oman tahtonsa jälkeen.

        Kaikkia "silmilleni heitettyjä" Raamatunkohtia olen yrittänyt selittää. Olen yrittänyt vastata, siinä uskon rukouksessa, että Jumala sanastaan jotain avaisi.

        Minä en teitä tuomitse. Jumalan sana tuomitsee. Käsittääkseni tässä ollaan siteerattu Raamattua, joka on Jumalan hukkumatonta ja muuttumatonta sanaa?

        Jos se sana sattuu, kun te sen kuulette ja käännytte minua vastaan, haukutte väärää puuta. Se, mitä Raamatusta olen lukenut, on Jumalan sanaa.

        "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.. ..Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin."

        En odottanut teiltä minkään muunlaista vastausta.

        Jeesus sanoi opetuslastensa olevan Kristuksen omat. Jos minä sanon olevani Jeesuksen opetuslapsi ja Kristuksen oma, te suivaannutte suunnattomasti. Eli suututte Jeesuksen sanaan.

        "Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan..."

        Raamatun sana, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on tullut taas kerran todeksi.

        Kuten jo aiemmin sanoin, jos vanhoillislestadiolaiset otetaan tältä forumilta pois, jää jäljelle hiljaisuus. Jeesuksen mainitsema "riita" loppuu.

        Jeesus opetti, että opetuslapset ovat Kristuksen joukko. Opetuslastensa hän käski mennä ja tehdä muista ihmisistä OPETUSLAPSIA. Opetuslapsilleen hän antoi käskyn: "Joille te synnit anteeksi annatte..." Ja minä uskon, niinkuin Jeesus opetti, ja haluan mennä siitä, mistä Jeesus neuvoi.

        Näin minä uskon.

        Jos olette kerran oikeassa, ja minä väärässä, niin miksi "vaahtoatte"?

        Olen vain kehottanut teitä parannukseen, jos vaikka joku tämän forumin lukijoista saisi synnintunnon Jumalan sanan kautta.

        Ei riidat vanhoillislestadiolaisten poistumiseen lopu, eivät tältä palstalta eivätkä muualtakaan. Nykyisin on valitettavasti niin, että "missä kaksi tai kolme uskovaisena itseään pitävää on koolla, siellä on riita heidän keskellänsä". Käypä tutustumassa eri keskustelupalstoihin. Ja riita ei TODELLAKAAN ole sen merkki, että se olisi Jeesuksen tuoma "miekka". Ei ainakaan tässä tapauksessa mikä täällä on. Vanhoillinen on niin sokea, ettei näe edes tätä.

        Jo se, että nimität yhtä ev.lut. kirkon ja luerilaisuuden sisällä olevaa pientä (väkimäärältään suurta koska ehkäisy julistetaan siellä synniksi) herätysliikettä JUMALAN VALTAKUNNAKSI, on jo sinänsä väärin. Saati sitten kaikki muu, minkä nimenomaan SILLE POHJALLE rakennat. Jos rakentaisit Jeesus-kalliolla, kynäsi jälki olisi toinen.

        Olet kaiken aikaa korostanut sitä, MISSÄ sait rauhan sydämeesi, et sitä KENELTÄ. Et ylistä Jeesusta joka sinut (mahdollisesti, alkaa tuntua ettei se kenties ollutkaan Jeesus) armahti, vaan sitä ihmisten muodostamaa kuppikuntaa jonka sisällä tämä tapahtui.

        Jeesus sanoo selvästi, että "minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." Vanhoillinen sen sijaan väittää päässeensä Isän tykö vanhoillislestadilaisuuden kautta - ja väittää, ettei muuta kautta pääsekään. Jeesus on siinä ollut kenties hieman "auttamassa", mutta varsinainen tie Isän tykö on vanhoillisella ollut kirjoitustensa muaan vanhoillislestadiolainen herätysliike, jota hän - erheellissti - Jumalan valtakunnaksi nimittää. Vanhoillinen sanoo etsineensä ensin "jumalanvaltakuntaa" - ja löydettyään tämän tarpeeksi ylemmyydentuntoisen, toisia kristittyjä vähättelevän ja jäsentensä omanarvontuntoa hivelevän yhdyskunnan, hän itsekkyydessään päätteli että TÄMÄ on Jumalan valtakunta.

        Täytyy myöntää, että vaikka olen ollut tähänkin asti järkyttynyt vanhoillislestadiolaisten opista, niin nyt olen sitäkin enemmän. Ihmettelen, miten ylipäätänsä ev.lut. kirkko voi pitää sisällään porukkaa, joka laukoo sellaisia "totuuksia" kuin vanhoillinen: "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset" jne.

        Ihmettelen myös sitä, miksi vanhoillisella on niin kova hätä siitä, ettei heitä vaan lahkoksi nimettäisi. Jos kerran HE YKSINÄNSÄ ovat se ainut Jeesuksen omien joukko, niin onko heillä yhtään mitään syytä ylipäätänsä kuulua mihinkään kirkkoon? MIksi heidän täytyy saada olla "herätysliike" jonkun ison seurakunnan sisällä, jos kerran VAIN HE ovat niitä ainoita...? Tätä heidän logiikkaansa en ymmärrä.


      • Normi
        Vanhoillinen kirjoitti:

        "Älkää antako kutsua itseänne Rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä...Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

        Olenko sanonut: "Minä olen suurempi kuin muut?" Olenko väittänyt, että omien ansioideni tähden ymmärrän uskomisen salaisuuden. Olenko tavoitellut oppimestarin arvonimeä?

        En missään vaiheessa.

        Jumalan armosta olen uskomassa. Se, että olen löytänyt Jumalan valtakuntaan ja saanut parannuksen armon, on alusta loppuun Jumalan työ.

        Olen sanonut, että yritän omalla vähäisellä ymmärrykselläni kirkastaa Jumalan sanaa, kun te sitä kysytte. Sillä vähäisellä ymmärryksellä, jonka Jumala minulle antaa. Jumala avaa sanaansa oman tahtonsa jälkeen.

        Kaikkia "silmilleni heitettyjä" Raamatunkohtia olen yrittänyt selittää. Olen yrittänyt vastata, siinä uskon rukouksessa, että Jumala sanastaan jotain avaisi.

        Minä en teitä tuomitse. Jumalan sana tuomitsee. Käsittääkseni tässä ollaan siteerattu Raamattua, joka on Jumalan hukkumatonta ja muuttumatonta sanaa?

        Jos se sana sattuu, kun te sen kuulette ja käännytte minua vastaan, haukutte väärää puuta. Se, mitä Raamatusta olen lukenut, on Jumalan sanaa.

        "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.. ..Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin."

        En odottanut teiltä minkään muunlaista vastausta.

        Jeesus sanoi opetuslastensa olevan Kristuksen omat. Jos minä sanon olevani Jeesuksen opetuslapsi ja Kristuksen oma, te suivaannutte suunnattomasti. Eli suututte Jeesuksen sanaan.

        "Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan..."

        Raamatun sana, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on tullut taas kerran todeksi.

        Kuten jo aiemmin sanoin, jos vanhoillislestadiolaiset otetaan tältä forumilta pois, jää jäljelle hiljaisuus. Jeesuksen mainitsema "riita" loppuu.

        Jeesus opetti, että opetuslapset ovat Kristuksen joukko. Opetuslastensa hän käski mennä ja tehdä muista ihmisistä OPETUSLAPSIA. Opetuslapsilleen hän antoi käskyn: "Joille te synnit anteeksi annatte..." Ja minä uskon, niinkuin Jeesus opetti, ja haluan mennä siitä, mistä Jeesus neuvoi.

        Näin minä uskon.

        Jos olette kerran oikeassa, ja minä väärässä, niin miksi "vaahtoatte"?

        Olen vain kehottanut teitä parannukseen, jos vaikka joku tämän forumin lukijoista saisi synnintunnon Jumalan sanan kautta.

        Kiitos, että jaksat täällä kärsivällisesti selittää uudelleen ja uudelleen samoja asioita!
        Vaikka vastaanotto olisikin torjuva/vihamielinen, niin koskaan ei voi tietää, mitä kuulijan sydämeen jää.

        Paljon voimia sinulle!


      • Hämmästynyt
        Uskova kirjoitti:

        Ei riidat vanhoillislestadiolaisten poistumiseen lopu, eivät tältä palstalta eivätkä muualtakaan. Nykyisin on valitettavasti niin, että "missä kaksi tai kolme uskovaisena itseään pitävää on koolla, siellä on riita heidän keskellänsä". Käypä tutustumassa eri keskustelupalstoihin. Ja riita ei TODELLAKAAN ole sen merkki, että se olisi Jeesuksen tuoma "miekka". Ei ainakaan tässä tapauksessa mikä täällä on. Vanhoillinen on niin sokea, ettei näe edes tätä.

        Jo se, että nimität yhtä ev.lut. kirkon ja luerilaisuuden sisällä olevaa pientä (väkimäärältään suurta koska ehkäisy julistetaan siellä synniksi) herätysliikettä JUMALAN VALTAKUNNAKSI, on jo sinänsä väärin. Saati sitten kaikki muu, minkä nimenomaan SILLE POHJALLE rakennat. Jos rakentaisit Jeesus-kalliolla, kynäsi jälki olisi toinen.

        Olet kaiken aikaa korostanut sitä, MISSÄ sait rauhan sydämeesi, et sitä KENELTÄ. Et ylistä Jeesusta joka sinut (mahdollisesti, alkaa tuntua ettei se kenties ollutkaan Jeesus) armahti, vaan sitä ihmisten muodostamaa kuppikuntaa jonka sisällä tämä tapahtui.

        Jeesus sanoo selvästi, että "minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." Vanhoillinen sen sijaan väittää päässeensä Isän tykö vanhoillislestadilaisuuden kautta - ja väittää, ettei muuta kautta pääsekään. Jeesus on siinä ollut kenties hieman "auttamassa", mutta varsinainen tie Isän tykö on vanhoillisella ollut kirjoitustensa muaan vanhoillislestadiolainen herätysliike, jota hän - erheellissti - Jumalan valtakunnaksi nimittää. Vanhoillinen sanoo etsineensä ensin "jumalanvaltakuntaa" - ja löydettyään tämän tarpeeksi ylemmyydentuntoisen, toisia kristittyjä vähättelevän ja jäsentensä omanarvontuntoa hivelevän yhdyskunnan, hän itsekkyydessään päätteli että TÄMÄ on Jumalan valtakunta.

        Täytyy myöntää, että vaikka olen ollut tähänkin asti järkyttynyt vanhoillislestadiolaisten opista, niin nyt olen sitäkin enemmän. Ihmettelen, miten ylipäätänsä ev.lut. kirkko voi pitää sisällään porukkaa, joka laukoo sellaisia "totuuksia" kuin vanhoillinen: "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset" jne.

        Ihmettelen myös sitä, miksi vanhoillisella on niin kova hätä siitä, ettei heitä vaan lahkoksi nimettäisi. Jos kerran HE YKSINÄNSÄ ovat se ainut Jeesuksen omien joukko, niin onko heillä yhtään mitään syytä ylipäätänsä kuulua mihinkään kirkkoon? MIksi heidän täytyy saada olla "herätysliike" jonkun ison seurakunnan sisällä, jos kerran VAIN HE ovat niitä ainoita...? Tätä heidän logiikkaansa en ymmärrä.

        Täytyy myöntää, että vaikka olen ollut tähänkin asti järkyttynyt vanhoillislestadiolaisten opista, niin nyt olen sitäkin enemmän. Ihmettelen, miten ylipäätänsä ev.lut. kirkko voi pitää sisällään porukkaa, joka laukoo sellaisia "totuuksia" kuin vanhoillinen: "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset" jne."

        siteeraamasi virke on mielestäni varsin rankkaa Jumalan pilkkaa.


      • Hämmästynyt
        Normi kirjoitti:

        Kiitos, että jaksat täällä kärsivällisesti selittää uudelleen ja uudelleen samoja asioita!
        Vaikka vastaanotto olisikin torjuva/vihamielinen, niin koskaan ei voi tietää, mitä kuulijan sydämeen jää.

        Paljon voimia sinulle!

        "Vanhoillisen" harhaopetuksen puolustajalla on aivan oikea nimimerkki eli "Normi".

        Ankarasti on koko sakki HARHALAIN alla.


      • huolestunut
        Ei vanhoillinen kirjoitti:

        "Jeesuksen ohjeiden mukaisesti emme halua estää esim. helluntailaisia tai jonkin muun kristillisyyden ihmisiä tekemästä lähetystyötä, jakamasta Raamattuja jne jne jne. Vaikka he eivät olekaan opetuslapsia ja kuulu Kristuksen omiin, he työskentelevät "meidän puolellamme."

        Jos esim. joku helluntailaisista saa sen ymmärryksen, että pieni uskovaisten joukkomme on Kristuksen omien joukko, ei hän jää palkkaansa vaille."

        mitä omavanhurskautta!

        Sinäkö olet palkan maksaja?!

        Alkaa olla melko törkeää rienaa!!!!!!!

        ...siis TUOLLAISEKSI tosiaan ihminen muuttuu kun menee vanhoillislestadiolaisten seuroihin ja keskustelee heidän kanssaan! On heillä hirmuinen ote. Hengellistä terrorismia pahimmillaan.

        Herra vl:iä armahtakoon. Ei kai tässä muuta voi kuin jättää Korkeimman käsiin. Jos Jumala ei omaatuntoa herätä, he jatkavat tuossa paatumuksen ja ylpeyden tilassa ikuisuuteen asti. Mut kuka on vastuussa niistä nuorista, jotka tällaisissa kodeissa kasvaa ja imevät jo äidinmuodossa tuon asenteen? Heidät KASVATETAAN ajattelemaan noin, ellei joku tule ja pysäytä.

        Vl-lapsille ON KERROTTAVA, että isien ja äitien julistama oppi "vain me pelastumme" on perkeleellinen valhe. Heillä on oikeus tietää totuus! Ketkä ovat vastuussa siitä, kuulevatko he sen?


      • eräs
        Uskova kirjoitti:

        Ei riidat vanhoillislestadiolaisten poistumiseen lopu, eivät tältä palstalta eivätkä muualtakaan. Nykyisin on valitettavasti niin, että "missä kaksi tai kolme uskovaisena itseään pitävää on koolla, siellä on riita heidän keskellänsä". Käypä tutustumassa eri keskustelupalstoihin. Ja riita ei TODELLAKAAN ole sen merkki, että se olisi Jeesuksen tuoma "miekka". Ei ainakaan tässä tapauksessa mikä täällä on. Vanhoillinen on niin sokea, ettei näe edes tätä.

        Jo se, että nimität yhtä ev.lut. kirkon ja luerilaisuuden sisällä olevaa pientä (väkimäärältään suurta koska ehkäisy julistetaan siellä synniksi) herätysliikettä JUMALAN VALTAKUNNAKSI, on jo sinänsä väärin. Saati sitten kaikki muu, minkä nimenomaan SILLE POHJALLE rakennat. Jos rakentaisit Jeesus-kalliolla, kynäsi jälki olisi toinen.

        Olet kaiken aikaa korostanut sitä, MISSÄ sait rauhan sydämeesi, et sitä KENELTÄ. Et ylistä Jeesusta joka sinut (mahdollisesti, alkaa tuntua ettei se kenties ollutkaan Jeesus) armahti, vaan sitä ihmisten muodostamaa kuppikuntaa jonka sisällä tämä tapahtui.

        Jeesus sanoo selvästi, että "minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." Vanhoillinen sen sijaan väittää päässeensä Isän tykö vanhoillislestadilaisuuden kautta - ja väittää, ettei muuta kautta pääsekään. Jeesus on siinä ollut kenties hieman "auttamassa", mutta varsinainen tie Isän tykö on vanhoillisella ollut kirjoitustensa muaan vanhoillislestadiolainen herätysliike, jota hän - erheellissti - Jumalan valtakunnaksi nimittää. Vanhoillinen sanoo etsineensä ensin "jumalanvaltakuntaa" - ja löydettyään tämän tarpeeksi ylemmyydentuntoisen, toisia kristittyjä vähättelevän ja jäsentensä omanarvontuntoa hivelevän yhdyskunnan, hän itsekkyydessään päätteli että TÄMÄ on Jumalan valtakunta.

        Täytyy myöntää, että vaikka olen ollut tähänkin asti järkyttynyt vanhoillislestadiolaisten opista, niin nyt olen sitäkin enemmän. Ihmettelen, miten ylipäätänsä ev.lut. kirkko voi pitää sisällään porukkaa, joka laukoo sellaisia "totuuksia" kuin vanhoillinen: "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset" jne.

        Ihmettelen myös sitä, miksi vanhoillisella on niin kova hätä siitä, ettei heitä vaan lahkoksi nimettäisi. Jos kerran HE YKSINÄNSÄ ovat se ainut Jeesuksen omien joukko, niin onko heillä yhtään mitään syytä ylipäätänsä kuulua mihinkään kirkkoon? MIksi heidän täytyy saada olla "herätysliike" jonkun ison seurakunnan sisällä, jos kerran VAIN HE ovat niitä ainoita...? Tätä heidän logiikkaansa en ymmärrä.

        Siksi toimimme Luterilaisen kirkon sisällä, koska aikanaan luterilainen opetus on ollut samaa, mitä mekin opetamme. Mutta nykyään on alkanut luterilaisenkin kirkon sisällä muuttumaan opit ja niitä tulkitaan miten lystätään. Jotkut papit sanovat, että kaikki pääsevät taivaaseen, jotkut taas eivät usko taivaaseen ollenkaan. Ja silti he ovat papin virassa. Siinä olisi jo ihmettelemisen aihetta. Voi olla, että vanhoillislestadiolaiset eivät pysykään kirkon sisällä pitkään, sillä miksi tukea sellaisia asioita, joita edellä mainitsin?


      • Normi
        Hämmästynyt kirjoitti:

        "Vanhoillisen" harhaopetuksen puolustajalla on aivan oikea nimimerkki eli "Normi".

        Ankarasti on koko sakki HARHALAIN alla.

        1.Mun nikillä ei ole mitään tekemistä minkään lain sääntöjen kanssa, se vaan sattuu olemaan lyhennys pitemmästä nimestä.

        2.En ole lestadiolainen


      • Hormi
        Normi kirjoitti:

        1.Mun nikillä ei ole mitään tekemistä minkään lain sääntöjen kanssa, se vaan sattuu olemaan lyhennys pitemmästä nimestä.

        2.En ole lestadiolainen

        Seli seli. Ei se ole mikään lyhenne mistään pitemmästä nimestä. Selvä lesta joka haluaa naamioitua. Häivy palstalta, nuija!


      • Sormi
        Hormi kirjoitti:

        Seli seli. Ei se ole mikään lyhenne mistään pitemmästä nimestä. Selvä lesta joka haluaa naamioitua. Häivy palstalta, nuija!

        oikeassa.


      • varten..
        Hämmästynyt kirjoitti:

        Täytyy myöntää, että vaikka olen ollut tähänkin asti järkyttynyt vanhoillislestadiolaisten opista, niin nyt olen sitäkin enemmän. Ihmettelen, miten ylipäätänsä ev.lut. kirkko voi pitää sisällään porukkaa, joka laukoo sellaisia "totuuksia" kuin vanhoillinen: "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset" jne."

        siteeraamasi virke on mielestäni varsin rankkaa Jumalan pilkkaa.

        ..luokittelet Jumalanpilkaksi oman mielipiteen sanomisen, jossa ihmeteltiin kirkon ja VL:n menettelyä???? Ihmisistä siinä puhuttiin, ei Jumalasta!!


      • Hämmästynyt
        varten.. kirjoitti:

        ..luokittelet Jumalanpilkaksi oman mielipiteen sanomisen, jossa ihmeteltiin kirkon ja VL:n menettelyä???? Ihmisistä siinä puhuttiin, ei Jumalasta!!

        "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset"

        lestadiolaisten väite on edelleenkin mielestäni rankkaa Jumalan pilkkaa.


      • Normi
        Sormi kirjoitti:

        oikeassa.

        ...osoitatte järin suurta kristillisyyttä.
        Saatteko tuollaisesta käytöksestä hyvän mielen?


      • Vanhoillinen
        Normi kirjoitti:

        Kiitos, että jaksat täällä kärsivällisesti selittää uudelleen ja uudelleen samoja asioita!
        Vaikka vastaanotto olisikin torjuva/vihamielinen, niin koskaan ei voi tietää, mitä kuulijan sydämeen jää.

        Paljon voimia sinulle!

        ..sanoistasi! =)

        Vaikka en kirjoitakaan saadakseni positiivista palautetta, niin positiiviset sanat saavat aina hyvälle mielelle!

        Varsinkin kun muiden kommenttien linja on mitä on...

        Hyvää jatkoa sinulle!


      • Sormi
        Normi kirjoitti:

        ...osoitatte järin suurta kristillisyyttä.
        Saatteko tuollaisesta käytöksestä hyvän mielen?

        harha ei yksinkertaisesti sytytä.


      • Väsynyt
        Vanhoillinen kirjoitti:

        "Älkää antako kutsua itseänne Rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä...Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

        Olenko sanonut: "Minä olen suurempi kuin muut?" Olenko väittänyt, että omien ansioideni tähden ymmärrän uskomisen salaisuuden. Olenko tavoitellut oppimestarin arvonimeä?

        En missään vaiheessa.

        Jumalan armosta olen uskomassa. Se, että olen löytänyt Jumalan valtakuntaan ja saanut parannuksen armon, on alusta loppuun Jumalan työ.

        Olen sanonut, että yritän omalla vähäisellä ymmärrykselläni kirkastaa Jumalan sanaa, kun te sitä kysytte. Sillä vähäisellä ymmärryksellä, jonka Jumala minulle antaa. Jumala avaa sanaansa oman tahtonsa jälkeen.

        Kaikkia "silmilleni heitettyjä" Raamatunkohtia olen yrittänyt selittää. Olen yrittänyt vastata, siinä uskon rukouksessa, että Jumala sanastaan jotain avaisi.

        Minä en teitä tuomitse. Jumalan sana tuomitsee. Käsittääkseni tässä ollaan siteerattu Raamattua, joka on Jumalan hukkumatonta ja muuttumatonta sanaa?

        Jos se sana sattuu, kun te sen kuulette ja käännytte minua vastaan, haukutte väärää puuta. Se, mitä Raamatusta olen lukenut, on Jumalan sanaa.

        "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.. ..Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin."

        En odottanut teiltä minkään muunlaista vastausta.

        Jeesus sanoi opetuslastensa olevan Kristuksen omat. Jos minä sanon olevani Jeesuksen opetuslapsi ja Kristuksen oma, te suivaannutte suunnattomasti. Eli suututte Jeesuksen sanaan.

        "Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan..."

        Raamatun sana, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on tullut taas kerran todeksi.

        Kuten jo aiemmin sanoin, jos vanhoillislestadiolaiset otetaan tältä forumilta pois, jää jäljelle hiljaisuus. Jeesuksen mainitsema "riita" loppuu.

        Jeesus opetti, että opetuslapset ovat Kristuksen joukko. Opetuslastensa hän käski mennä ja tehdä muista ihmisistä OPETUSLAPSIA. Opetuslapsilleen hän antoi käskyn: "Joille te synnit anteeksi annatte..." Ja minä uskon, niinkuin Jeesus opetti, ja haluan mennä siitä, mistä Jeesus neuvoi.

        Näin minä uskon.

        Jos olette kerran oikeassa, ja minä väärässä, niin miksi "vaahtoatte"?

        Olen vain kehottanut teitä parannukseen, jos vaikka joku tämän forumin lukijoista saisi synnintunnon Jumalan sanan kautta.

        emme suivaannu siihen, että sanot olevasi Jeesuksen oma, vaan siihen, että sanot VAIN sinun (v-lestadiolaisten) olevan jeesuksen omia.
        Yritämme saada sinua ajattelemaan.


      • nolo
        Hämmästynyt kirjoitti:

        "Suomalaisista Jeesus tunnustaa omakseen vain ja ainoastaan vanhoillislestadiolaiset"

        lestadiolaisten väite on edelleenkin mielestäni rankkaa Jumalan pilkkaa.

        Luinpa tekstisi huolimattomasti, ja tuli "ymmärrysvaje" ! Anteeksi!! Olit oikeassa :)


      • linja....
        Vanhoillinen kirjoitti:

        ..sanoistasi! =)

        Vaikka en kirjoitakaan saadakseni positiivista palautetta, niin positiiviset sanat saavat aina hyvälle mielelle!

        Varsinkin kun muiden kommenttien linja on mitä on...

        Hyvää jatkoa sinulle!

        on mitä on.....lopettaisit vihdoinkin tuon vähättelyn ja ylpeilyn!!!! ehkä saisit sillä keinolla vähemmän negatiivista palautetta,,,asiat kun voi esittää useammalla tavalla, eikä silti tarkoitus kärsi!!!!


      • uskis
        eräs kirjoitti:

        Siksi toimimme Luterilaisen kirkon sisällä, koska aikanaan luterilainen opetus on ollut samaa, mitä mekin opetamme. Mutta nykyään on alkanut luterilaisenkin kirkon sisällä muuttumaan opit ja niitä tulkitaan miten lystätään. Jotkut papit sanovat, että kaikki pääsevät taivaaseen, jotkut taas eivät usko taivaaseen ollenkaan. Ja silti he ovat papin virassa. Siinä olisi jo ihmettelemisen aihetta. Voi olla, että vanhoillislestadiolaiset eivät pysykään kirkon sisällä pitkään, sillä miksi tukea sellaisia asioita, joita edellä mainitsin?

        Miksi ihmeessä ette ole jo lähteneet?

        Suurin osa uudestisyntyneistä kristityistä kuuluu johonkin muuhun kuin ev.lut. kirkkoon. Siis ei kaikki vaan suurin osa. Juuri siksi on olemassa mm. ns. vapaitten suuntien seurakunnat. Ev.lut kirkko ei ole kokonaisuudessaan USKOVIEN yhteisö, vaan tavallaan pelkkä jäsenrekisteri.


      • Hormi
        Sormi kirjoitti:

        harha ei yksinkertaisesti sytytä.

        Normi, olet jo riittävästi roikkunt täällä lässyttämässä. Terveisiä Kellokoskelle.


      • tumppu
        Väsynyt kirjoitti:

        emme suivaannu siihen, että sanot olevasi Jeesuksen oma, vaan siihen, että sanot VAIN sinun (v-lestadiolaisten) olevan jeesuksen omia.
        Yritämme saada sinua ajattelemaan.

        siinä juuri onki mikä aiheuttaa teissä närää. Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin. Ja se ei oo meistä kiinni vaan yksinkertaisesti ei ole kuin yksi oikea usko, sen näkee jo täälläkin kun eri uskot ovat ristiriidassa, on siis monta uskoa. Ja kuitenkin on vain yksi usko ja yhdenlainen oppi joka pelastaa, muille meidän saarna on loukkauskivi ja pahennuksen kallio, niinku se sanotaan Raamatussakin.
        Mutta usko on Jumalan lahja ja sitä ei voi ottaa. On suuri Jumalan armo saada synnintunto ja omat syntinsä anteeksi. Vaikka me täällä yötä päivää selitettäisiin Jumalan sanaa, yksikään ei usko, ellei Jumala ole vaikuttamassa uskoa.


      • - - - -
        tumppu kirjoitti:

        siinä juuri onki mikä aiheuttaa teissä närää. Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin. Ja se ei oo meistä kiinni vaan yksinkertaisesti ei ole kuin yksi oikea usko, sen näkee jo täälläkin kun eri uskot ovat ristiriidassa, on siis monta uskoa. Ja kuitenkin on vain yksi usko ja yhdenlainen oppi joka pelastaa, muille meidän saarna on loukkauskivi ja pahennuksen kallio, niinku se sanotaan Raamatussakin.
        Mutta usko on Jumalan lahja ja sitä ei voi ottaa. On suuri Jumalan armo saada synnintunto ja omat syntinsä anteeksi. Vaikka me täällä yötä päivää selitettäisiin Jumalan sanaa, yksikään ei usko, ellei Jumala ole vaikuttamassa uskoa.

        Olet lapsellinen.

        Sinun mielestäsi siis Uuden testamentin aikanakin oli "monta uskoa", koska oltiin joistakin asioista eri mieltä ja tulkittiin eri tavalla asioita?

        No, ehkä siihenkin aikaan oli yksi lahko, joka väitti olevansa ainut joka ymmärsi asiat oikeimmin, ja väitti että heillä on oikea "usko" kuten vanhoilliset tekevät tänään. Ylimielisyytenne on vertaansa vailla.

        Mietipä ensimmäiseksi mitä sana USKO ylipäätänsä tarkoittaa. Mikä ja mitä on usko? Ja kehen Raamatussa kehotetaan uskomaan, jotta pelastuisimme?

        Mikä on se sydämen usko, jolla tullaan vanhurskaaksi? Onko se yksi tapa ajatella asioita (vanhoillislestadiolaisittain), vaiko sydämen luja luottamus Jeesukseen Kristukseen ja hänen Golgatalla tekemäänsä työhön?

        Miten muuten ymmärrät verbin USKOA? Joskus tuntuu, että vanhoillisilla on termitkin hukassa. Puhutaan "uskosta" ikään kuin se olisi joku oppi tai herätysliike. Olen jopa kuullut sanonnan "vanhoillislestadiolainen usko".


      • - - - - -
        tumppu kirjoitti:

        siinä juuri onki mikä aiheuttaa teissä närää. Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin. Ja se ei oo meistä kiinni vaan yksinkertaisesti ei ole kuin yksi oikea usko, sen näkee jo täälläkin kun eri uskot ovat ristiriidassa, on siis monta uskoa. Ja kuitenkin on vain yksi usko ja yhdenlainen oppi joka pelastaa, muille meidän saarna on loukkauskivi ja pahennuksen kallio, niinku se sanotaan Raamatussakin.
        Mutta usko on Jumalan lahja ja sitä ei voi ottaa. On suuri Jumalan armo saada synnintunto ja omat syntinsä anteeksi. Vaikka me täällä yötä päivää selitettäisiin Jumalan sanaa, yksikään ei usko, ellei Jumala ole vaikuttamassa uskoa.

        >>>>>Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin.


      • Tumppu
        - - - - - kirjoitti:

        >>>>>Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin.

        et tiedä minun ja muiden vanhoillislestadiolaisten uskosta ja ajatuksista näköjään juuri mitään. Luulet meidän uskovan liikkeeseen. HAH HAH! Elä naurata!
        Sinun pitää lukea Raamattua, siellähän se sanotaan että on vain yksi oikea usko ja siellä vielä kehotetaan opetuslapsia olemaan yksimielisiä. Miksi me ei sitten olla, jos me kaikki Jeesukseen uskovat ollaan oikeauskoisia. Ja lisäksi siellä sanotaan, että kaikki jotka sanovat uskovansa Jeesukseen, eivät tule autuaaksi, lue kirjoitus viimesestä tuomiosta, muistaakseni Johanneksen ilmestyksessä. Ikävä kyllä se on totta. Monet vain haluaa tehdä uskosta mahdollisimman paljon ihmisen mielen mukaisen, halutaan saavuttaa suosiota hyväksymällä kaikki uskot oikeiksi. Ja kuitenkin jo Raamatun kirjoittamisen aikoina opetuslapset saivat kärsiä vainoa uskonsa tähden, ihmiset eivät pitäneet heidän saarnastaan.


      • Hämmästynyt
        Tumppu kirjoitti:

        et tiedä minun ja muiden vanhoillislestadiolaisten uskosta ja ajatuksista näköjään juuri mitään. Luulet meidän uskovan liikkeeseen. HAH HAH! Elä naurata!
        Sinun pitää lukea Raamattua, siellähän se sanotaan että on vain yksi oikea usko ja siellä vielä kehotetaan opetuslapsia olemaan yksimielisiä. Miksi me ei sitten olla, jos me kaikki Jeesukseen uskovat ollaan oikeauskoisia. Ja lisäksi siellä sanotaan, että kaikki jotka sanovat uskovansa Jeesukseen, eivät tule autuaaksi, lue kirjoitus viimesestä tuomiosta, muistaakseni Johanneksen ilmestyksessä. Ikävä kyllä se on totta. Monet vain haluaa tehdä uskosta mahdollisimman paljon ihmisen mielen mukaisen, halutaan saavuttaa suosiota hyväksymällä kaikki uskot oikeiksi. Ja kuitenkin jo Raamatun kirjoittamisen aikoina opetuslapset saivat kärsiä vainoa uskonsa tähden, ihmiset eivät pitäneet heidän saarnastaan.

        aika nuorelta harhaan johdetulta.


      • tuusulalainen
        Hormi kirjoitti:

        Normi, olet jo riittävästi roikkunt täällä lässyttämässä. Terveisiä Kellokoskelle.

        Kellokoski on viehättävä taajama Tuusulassa. Tervetuloa tänne vaan Normit ja muut.


      • tumppu
        Hämmästynyt kirjoitti:

        aika nuorelta harhaan johdetulta.

        ole enää mikään teini enkä varsinkaan harhaanjohdettu...


      • Väsynyt
        tumppu kirjoitti:

        siinä juuri onki mikä aiheuttaa teissä närää. Meidän pitäisi tunnustaa teidätkin oikeauskoisiksi, vaikka tekisimme silloin väärin. Ja se ei oo meistä kiinni vaan yksinkertaisesti ei ole kuin yksi oikea usko, sen näkee jo täälläkin kun eri uskot ovat ristiriidassa, on siis monta uskoa. Ja kuitenkin on vain yksi usko ja yhdenlainen oppi joka pelastaa, muille meidän saarna on loukkauskivi ja pahennuksen kallio, niinku se sanotaan Raamatussakin.
        Mutta usko on Jumalan lahja ja sitä ei voi ottaa. On suuri Jumalan armo saada synnintunto ja omat syntinsä anteeksi. Vaikka me täällä yötä päivää selitettäisiin Jumalan sanaa, yksikään ei usko, ellei Jumala ole vaikuttamassa uskoa.

        Niinpä on mullekin vuosikymmeniä vakuutettu, ihan juuri samoilla sanoilla kuin sinäkin tässä vakuutit oppisi oikeellisuudesta. Ja uskoin siihen ainakin 90-prosenttiseti itsekin joskus. Mutta oli vain eri joukko (esikoislest). joka vakuutti. Kuinka te molemmat voitte olla niin vuorenvarmoja oikeellisuudestanne? Jompi kumpi on väärässä. Kumpi?


      • Väsynyt
        tumppu kirjoitti:

        ole enää mikään teini enkä varsinkaan harhaanjohdettu...

        Olet harhassa, mutta SINULLE v-lestadiolainen ajattelutapa on se ainoa oikea, joten pysy siinä, mutta älä ahdista muita uskovaisia tuomioillasi.
        Yritän vain saada sinua ajattelemaan, että on olemassa muitakin, jotka VUORENVARMASTI uskovat että juuri he ovat oikeassa uskossa, ja sinä taas heidän mielestään väärässä opissa.
        Ja taas sinä uskot että nämä, jotka uskovat sinut vääräoppiseksi, ovat VUORENVARMASTI väärässä eivätkä ymmärrä. Te molemmat ajattelette toisistanne näin. Etkö huomaa? Etkö todellakaan huomaa mikä on homman nimi?


      • tumppu
        Väsynyt kirjoitti:

        Olet harhassa, mutta SINULLE v-lestadiolainen ajattelutapa on se ainoa oikea, joten pysy siinä, mutta älä ahdista muita uskovaisia tuomioillasi.
        Yritän vain saada sinua ajattelemaan, että on olemassa muitakin, jotka VUORENVARMASTI uskovat että juuri he ovat oikeassa uskossa, ja sinä taas heidän mielestään väärässä opissa.
        Ja taas sinä uskot että nämä, jotka uskovat sinut vääräoppiseksi, ovat VUORENVARMASTI väärässä eivätkä ymmärrä. Te molemmat ajattelette toisistanne näin. Etkö huomaa? Etkö todellakaan huomaa mikä on homman nimi?

        pysynki, mutta en oo vielä törmänny muihin, jotka sanovat että ainostaan heidän uskollaan pelastuu.


    • Eerika

      Jos sinä, Lättäjalka, tuntisit Raamattusi, huomaisit, että sielläkin on ristiriitoja, sisältäähän se kirjoituksia useilta vuosisadoilta, ja monet kirjoittajat ovat niitä Hengen ohjaamina laatineet. Pieni - joskin vähän hupaisakin ristiriita - liittyy jo alkoholinkäyttöön, viinin ja oluen juontiin. Toisaalta täytyy muistaa, että eri kansoilla on erilaiset geenit - mitä alkoholin sietoon ja alkoholismiin tulee. Suomalaisten geenit eivät taida olla ihan parhaasta päästä. Raamattu on tarkoitettu kuitenkin kaikille kansoille. Viina on alkoholismiin taipuvalle kansalle kuin sokeri diabetesta sairastavalle: popsi sitä vain suruttomasti - niin kuolet.
      Minusta nimimerkki "Vanhoillinen" on puhunut ihan asiaa. Ihmiset ovat puutteellisia ja väärinkäsityksiä syntyy. Vain Jumala on täydellinen.

      • Ei vanhoillinen

        "Minusta nimimerkki "Vanhoillinen" on puhunut ihan asiaa."

        pomppas!


    • järkyttävää

      >>>>Toivon, että hänkin löytää joskus ilon Jeesuksesta, ei vanhoillislestadiolaisista...>>>

      Samaa toivon hänelle minäkin. Vanhoillislestadiolaisten antama "pelastus" ei kovin pitkälle pelasta. Jos ei saa Jeesus tarttua tuon ihmisen elämään, niin paha saa täyden vallan. Moni pahuus verhoutuu "uskonnollisuuden" kaapuun. Pelottavaa. Onneksi Jeesus on väkevämpi kuin se henki mikä vanhoillisesta huokuu...

      On näköjään niin, että ihmisessä on joku tarve, jonka vanhoillislestadiolaiseksi (ainoaksi oikeaksi) meneminen tyydyttää. Mutta mikä tuo tarve on, sen oivaltaminen suoraan sanoen järkyttää. Vanhoillisen teksteistä sen näkee selvästi.

      Koska kristitylle tulee tuollainen (saatanallinen) tarve olla yläpuolella muiden, niin täytyy myöntää että paholainen on tosi ovela "eksyttäessään monia". Hänen juonensa eivät ole kuitenkaan tuntemattomat, sanoo Raamattu.

      • Aivan

        Niimpä niin tarpeita on ihmisellä, kuten
        "järkyttävää" tooteaa. Tosi vaikeita kysymyksiä, jos niihin vielä haluaa jotensakin oikeita vastausiakin.

        Ihminenhän joutui (jokainen) kolme väliverhon
        vangiksi langetessaan syntiin. Verhot lakeutuivat
        1. Jumalan ja ihmisen välille, 2. ihmisen ja lähimmäisen välille 3. ihmisen ja itse minän välille, näin ihmisen terve suhde itseensä myös katkesi. Tämä on edelleenkin vähemmän tunnettu asia. Syvennyn tarkemmin kohtaan 3.

        Sisäinen viestijärjestelmämme siis tuhoutui samalla kertaa. Olemme valheen vankeja siltäkin osin. Saatana, joka meidät langetti on näet valheen isä ja isän poika on tietysti kuten isäkin, eli vale, tai tyhjä, tai sekasotku, miten vain.

        VL:lainen ei ole tahallaan paha ja ilkeä, uskon näin. Itseasiassa hän kokee olevansa hyvä ja oikeassa. Oikeammassa kun kukaan muu. On tavallaan oltava, koska muuten usko (onnistuneeseen) itseen pettäisi.

        Erityisesti hän on ehdollistetun rakkauden uhri ja kovat sanat muiden uskovien taholta, eivät häntä ainakaan paranna, pikemminkin päivastoin. Kova suojakuori vain vahvistuu. Rukoillaan näiden puolesta, eikö niin, että kristuksen rakkaus saisi sulattaa timantin kovan kuoren sisimmän ympäriltä ja Kristuksen täydellinen rakkaus saisi parantaa sydämeen lyödyt hylkäämisen ja pelon haavat.

        Hän on niin sisäisesti haavoilla ja ahtaalla itsensä kanssa. Hän mitätöi itseään, tuntee syyllisyyttä ja häpeää monistakin asioista. Seksuaalisuus on yksi tällainen alue, porno masturboinit yms. aiheuttavat syvää masennusta ja häpeää.

        Ajatelkaapa mitä tuskia tuo myös esimerkiksi pakkolisääntyminen, jolloin siemenen maahan laskeminen vie helvettiin, mikä tuska silloin ihmisellä on sisikunnassa. Tätä tilaa kutsutaan hengellisesti lain alaiseksi tilaksi ja se on vastakohta armolle.

        Laki on toki tärkeä, jotta tulisimme tietoiseksi synnistä, mutta ei sillä ole voimaa muuttaa meitä, vaan ihminen jää "remmi kireälle" omien ponnisetelujensa varaan. Tähän tilaan liittyy voimakas kontrollin tarve, suorastaan pakkomielle. Sisäinen turvallisuus on näet voimakkaan uhkan alla. On hallittava oma elämä pilkun päälle jo monta päivää eteenkin päin. Turvallisuus tarpeista tärkein, on tämän varassa.

        Kun itsellä ovat nämä existentiaaliset pelot, niin ne heijastuvat toiseen ja kontrolli siirtyy tähän kohteeseen ja sen mukana valtava kuoleman ja helvetin pelko nähdään ikaankuin toisessa.

        Oma syyllisyys, itseviha, häpeä ja tunnistamattomat, hallitsemattomat pelot kätketään sitten ylpeään ulkoiseen olemukseen; "Olen ainoa oikea Herran pyhä ainoassa oikeassa Jumalan valtakunnassa, enkä pelkää mitään". Tule meille tee parannus. Tämä vaikutus on omavanhurskaus. Eli sanalla sanoen kaikki pyrkimykset vanhurskauttaa itsensä omin teoin.

        Kristuksen parantava terveellinen armo, joka sekin kyllä opettaa meitä hylkäämään jumalattoman menon, on silloin vielä heikosti tunnettavissa.

        Tästä armosta me saamme voimaa elää Jumalan lapsen elämää. Kun hengellinen rakennus on turvallisesti yksin lahjana saadun armon varassa, se heijastuu sitten myös toisiin päin armahtavaisuutena ja todellisena lähimmäisen rakkautena, ei enää toisten tuomitsemisena, niin kuin tällainen itsevanhurskaus.


      • Niinkö?

        Lue tarkalleen oma kirjoituksesi. Kuka täällä tuomitsee ja ketä.


      • Ei vanhoillinen
        Niinkö? kirjoitti:

        Lue tarkalleen oma kirjoituksesi. Kuka täällä tuomitsee ja ketä.

        "Lue tarkalleen oma kirjoituksesi. Kuka täällä tuomitsee ja ketä."

        "Vanhoillisen" kirjoitukset niin näet, mitä omahyväistä ja Raamatun ilmoituksesta poikkeavaa harhaa hän täällä kirjoittaa.


      • nn
        Aivan kirjoitti:

        Niimpä niin tarpeita on ihmisellä, kuten
        "järkyttävää" tooteaa. Tosi vaikeita kysymyksiä, jos niihin vielä haluaa jotensakin oikeita vastausiakin.

        Ihminenhän joutui (jokainen) kolme väliverhon
        vangiksi langetessaan syntiin. Verhot lakeutuivat
        1. Jumalan ja ihmisen välille, 2. ihmisen ja lähimmäisen välille 3. ihmisen ja itse minän välille, näin ihmisen terve suhde itseensä myös katkesi. Tämä on edelleenkin vähemmän tunnettu asia. Syvennyn tarkemmin kohtaan 3.

        Sisäinen viestijärjestelmämme siis tuhoutui samalla kertaa. Olemme valheen vankeja siltäkin osin. Saatana, joka meidät langetti on näet valheen isä ja isän poika on tietysti kuten isäkin, eli vale, tai tyhjä, tai sekasotku, miten vain.

        VL:lainen ei ole tahallaan paha ja ilkeä, uskon näin. Itseasiassa hän kokee olevansa hyvä ja oikeassa. Oikeammassa kun kukaan muu. On tavallaan oltava, koska muuten usko (onnistuneeseen) itseen pettäisi.

        Erityisesti hän on ehdollistetun rakkauden uhri ja kovat sanat muiden uskovien taholta, eivät häntä ainakaan paranna, pikemminkin päivastoin. Kova suojakuori vain vahvistuu. Rukoillaan näiden puolesta, eikö niin, että kristuksen rakkaus saisi sulattaa timantin kovan kuoren sisimmän ympäriltä ja Kristuksen täydellinen rakkaus saisi parantaa sydämeen lyödyt hylkäämisen ja pelon haavat.

        Hän on niin sisäisesti haavoilla ja ahtaalla itsensä kanssa. Hän mitätöi itseään, tuntee syyllisyyttä ja häpeää monistakin asioista. Seksuaalisuus on yksi tällainen alue, porno masturboinit yms. aiheuttavat syvää masennusta ja häpeää.

        Ajatelkaapa mitä tuskia tuo myös esimerkiksi pakkolisääntyminen, jolloin siemenen maahan laskeminen vie helvettiin, mikä tuska silloin ihmisellä on sisikunnassa. Tätä tilaa kutsutaan hengellisesti lain alaiseksi tilaksi ja se on vastakohta armolle.

        Laki on toki tärkeä, jotta tulisimme tietoiseksi synnistä, mutta ei sillä ole voimaa muuttaa meitä, vaan ihminen jää "remmi kireälle" omien ponnisetelujensa varaan. Tähän tilaan liittyy voimakas kontrollin tarve, suorastaan pakkomielle. Sisäinen turvallisuus on näet voimakkaan uhkan alla. On hallittava oma elämä pilkun päälle jo monta päivää eteenkin päin. Turvallisuus tarpeista tärkein, on tämän varassa.

        Kun itsellä ovat nämä existentiaaliset pelot, niin ne heijastuvat toiseen ja kontrolli siirtyy tähän kohteeseen ja sen mukana valtava kuoleman ja helvetin pelko nähdään ikaankuin toisessa.

        Oma syyllisyys, itseviha, häpeä ja tunnistamattomat, hallitsemattomat pelot kätketään sitten ylpeään ulkoiseen olemukseen; "Olen ainoa oikea Herran pyhä ainoassa oikeassa Jumalan valtakunnassa, enkä pelkää mitään". Tule meille tee parannus. Tämä vaikutus on omavanhurskaus. Eli sanalla sanoen kaikki pyrkimykset vanhurskauttaa itsensä omin teoin.

        Kristuksen parantava terveellinen armo, joka sekin kyllä opettaa meitä hylkäämään jumalattoman menon, on silloin vielä heikosti tunnettavissa.

        Tästä armosta me saamme voimaa elää Jumalan lapsen elämää. Kun hengellinen rakennus on turvallisesti yksin lahjana saadun armon varassa, se heijastuu sitten myös toisiin päin armahtavaisuutena ja todellisena lähimmäisen rakkautena, ei enää toisten tuomitsemisena, niin kuin tällainen itsevanhurskaus.

        Sinun viestejä lukiessa tulee väistämättä mieleen
        aika vahva tarve syöttää omia ajatuksia toisille.
        Psykiatrin työtä tehneenä voin myös lukea että
        sinut on ehkä heitetty mielipiteinesi ulos jostain, tai onko sinulla tullut jotain erimielisyyttä jonkun ryhmittymän kanssa vanhurskauttamisesta. Toisaalta olet ehkä halunut päästä johtopaikalle jossain porukassa ja et päässyt...


      • uskova
        Aivan kirjoitti:

        Niimpä niin tarpeita on ihmisellä, kuten
        "järkyttävää" tooteaa. Tosi vaikeita kysymyksiä, jos niihin vielä haluaa jotensakin oikeita vastausiakin.

        Ihminenhän joutui (jokainen) kolme väliverhon
        vangiksi langetessaan syntiin. Verhot lakeutuivat
        1. Jumalan ja ihmisen välille, 2. ihmisen ja lähimmäisen välille 3. ihmisen ja itse minän välille, näin ihmisen terve suhde itseensä myös katkesi. Tämä on edelleenkin vähemmän tunnettu asia. Syvennyn tarkemmin kohtaan 3.

        Sisäinen viestijärjestelmämme siis tuhoutui samalla kertaa. Olemme valheen vankeja siltäkin osin. Saatana, joka meidät langetti on näet valheen isä ja isän poika on tietysti kuten isäkin, eli vale, tai tyhjä, tai sekasotku, miten vain.

        VL:lainen ei ole tahallaan paha ja ilkeä, uskon näin. Itseasiassa hän kokee olevansa hyvä ja oikeassa. Oikeammassa kun kukaan muu. On tavallaan oltava, koska muuten usko (onnistuneeseen) itseen pettäisi.

        Erityisesti hän on ehdollistetun rakkauden uhri ja kovat sanat muiden uskovien taholta, eivät häntä ainakaan paranna, pikemminkin päivastoin. Kova suojakuori vain vahvistuu. Rukoillaan näiden puolesta, eikö niin, että kristuksen rakkaus saisi sulattaa timantin kovan kuoren sisimmän ympäriltä ja Kristuksen täydellinen rakkaus saisi parantaa sydämeen lyödyt hylkäämisen ja pelon haavat.

        Hän on niin sisäisesti haavoilla ja ahtaalla itsensä kanssa. Hän mitätöi itseään, tuntee syyllisyyttä ja häpeää monistakin asioista. Seksuaalisuus on yksi tällainen alue, porno masturboinit yms. aiheuttavat syvää masennusta ja häpeää.

        Ajatelkaapa mitä tuskia tuo myös esimerkiksi pakkolisääntyminen, jolloin siemenen maahan laskeminen vie helvettiin, mikä tuska silloin ihmisellä on sisikunnassa. Tätä tilaa kutsutaan hengellisesti lain alaiseksi tilaksi ja se on vastakohta armolle.

        Laki on toki tärkeä, jotta tulisimme tietoiseksi synnistä, mutta ei sillä ole voimaa muuttaa meitä, vaan ihminen jää "remmi kireälle" omien ponnisetelujensa varaan. Tähän tilaan liittyy voimakas kontrollin tarve, suorastaan pakkomielle. Sisäinen turvallisuus on näet voimakkaan uhkan alla. On hallittava oma elämä pilkun päälle jo monta päivää eteenkin päin. Turvallisuus tarpeista tärkein, on tämän varassa.

        Kun itsellä ovat nämä existentiaaliset pelot, niin ne heijastuvat toiseen ja kontrolli siirtyy tähän kohteeseen ja sen mukana valtava kuoleman ja helvetin pelko nähdään ikaankuin toisessa.

        Oma syyllisyys, itseviha, häpeä ja tunnistamattomat, hallitsemattomat pelot kätketään sitten ylpeään ulkoiseen olemukseen; "Olen ainoa oikea Herran pyhä ainoassa oikeassa Jumalan valtakunnassa, enkä pelkää mitään". Tule meille tee parannus. Tämä vaikutus on omavanhurskaus. Eli sanalla sanoen kaikki pyrkimykset vanhurskauttaa itsensä omin teoin.

        Kristuksen parantava terveellinen armo, joka sekin kyllä opettaa meitä hylkäämään jumalattoman menon, on silloin vielä heikosti tunnettavissa.

        Tästä armosta me saamme voimaa elää Jumalan lapsen elämää. Kun hengellinen rakennus on turvallisesti yksin lahjana saadun armon varassa, se heijastuu sitten myös toisiin päin armahtavaisuutena ja todellisena lähimmäisen rakkautena, ei enää toisten tuomitsemisena, niin kuin tällainen itsevanhurskaus.


      • nn
        uskova kirjoitti:

        Tarkoitin kylläkin tätä nimimerkkiä "aivan".
        Olen seuraillut hänen kirjoituksiaan josta
        tuo kirjoittamani on tullut aina vaan uudestaan
        mieleen. "Vanhoillinen" vastailee asiallisesti.


      • !
        nn kirjoitti:

        Tarkoitin kylläkin tätä nimimerkkiä "aivan".
        Olen seuraillut hänen kirjoituksiaan josta
        tuo kirjoittamani on tullut aina vaan uudestaan
        mieleen. "Vanhoillinen" vastailee asiallisesti.

        "oikeassa(ko)
        Kirjoittanut: nn, 7.10.2002 klo 20.15

        Sinun viestejä lukiessa tulee väistämättä mieleen
        aika vahva tarve syöttää omia ajatuksia toisille.
        Psykiatrin työtä tehneenä voin myös lukea"

        ""Vanhoillinen" vastailee asiallisesti."

        eli "Vanhoillinen" toistaa jatkuvasti vanhoillisten harhaoppia: Vain me olemme oikeita uskovia, vain me rukoilemme ihmisiä taivaaseen, vain me me me me me...

        Mitä tulee tuohon aiempaan kommenttiisi psykiatriasta, niin eiköhän sinulla ole kokemusta enemmänkin potilaan roolista. Et osaa edes viestiketjua tulkita.


      • peace
        nn kirjoitti:

        Sinun viestejä lukiessa tulee väistämättä mieleen
        aika vahva tarve syöttää omia ajatuksia toisille.
        Psykiatrin työtä tehneenä voin myös lukea että
        sinut on ehkä heitetty mielipiteinesi ulos jostain, tai onko sinulla tullut jotain erimielisyyttä jonkun ryhmittymän kanssa vanhurskauttamisesta. Toisaalta olet ehkä halunut päästä johtopaikalle jossain porukassa ja et päässyt...

        Minäkin olen kiinnitänyt huomiota tuon aivan -nimimerkin kiihkeyteen. Eräällä toisella palstalla on aivan samanlainen jäärä, Niin nimimerkillä siellä. Puhuu kovasti siitä aina että jotkut ovat vallanhaluisia yms...
        Minullakin tulee aina mieleen että siitä puhe mistä puute.


    • kai

      Kun pasuunaan puhalletaan ja taivaasta ääni kuuluu niin. SINULTA kysytään ovatko SINUN syntisi anteeksi ja SINUN sydämelläsi rauha !
      Ajallisesti me voidaan kantaa mitä tunnusmerkkiä tahansa, mutta se ei Jumalalle riitä.

      Karu totuus on se ,että toinen otetaan taivaaseen ja toinen jätetetään helvetin tuleen !

      Eli olkaa ahkeria laitakaa synti pois !

    • Vanha

      Kyllä me olemme oikeassa. Ei ulkopuolisten kanssa kannata tuhlata aikaa väittelyyn ja turhan jaaritukseen.

    • no war please, i want peace

      en oo vl eikä se hirveesti mun elämää hetkauta vaikka vl:ssä oiski ristiriitoja, kumma ku tuntuu joidenki persettä raavituttavan ihan liikaaki, kenties henkilökohtaisia ongelmia?

    • eräs vl

      Jokainen varmasti tietää, että Jeesus ristiinnaulittiin Jumalanpilkkaajana. Sama on asianlaita nykypäivänäkin. Uskovaiset saavat vihat niskaansa, kun Julistavat puhdasta Jumalansanaa. Maailma ei meitä tunne, mutta onneksei meillä on Jumala joka meistä pitää huolen myös kuoleman korjatessa.

      • Believer

        "Uskovaiset saavat vihat niskaansa, kun Julistavat puhdasta Jumalansanaa."

        saavat rajut vastakommentit tällä palstalla julistaessaan selkeästi Raamatun vastaista HARHAOPPIA.


      • armahdettu
        Believer kirjoitti:

        "Uskovaiset saavat vihat niskaansa, kun Julistavat puhdasta Jumalansanaa."

        saavat rajut vastakommentit tällä palstalla julistaessaan selkeästi Raamatun vastaista HARHAOPPIA.

        Nimenomaan.

        Kristitty ei voi kuunnella hiljaa tuollaista valhetta, jossa yksi ryhmä nostaa itsensä ylitse muiden. Jumala korottaa itse omansa, joten tällainen itse itseään korostava ryhmittymä joutuu heti huonoon huutoon. Mitä enemmän he itseään mainostavat, sitä vähemmän heihin enää luotetaan. Tekevät hallaa lähinnä itsellensä. - Mutta näinhän se on: totuus paljastuu ennen pitkää, vanhoilliset ovat nyt itse itsensä "käräyttäneet" - Jumala salli käyvän niin. Jumala ei salli itseään pilkata.


    • Jeesukseen uskova

      Vanhoilliselle muistolauluksi, omista tämä myös itsellesi:

      "Vain yksin Jeesus,
      Hän mulle riittävi,
      vain Hänen luonaan tyyntyy syömmeni.
      Vain luona ristin hiljaa vartoen
      saan kaiken Hältä mä mitä tarvitsen.

      Vain Jeesus riittää,
      kun kaiken peittää yö
      ja sydän tuskan täyttämänä lyö.
      Kun kuljen kautta korven pimennon,
      vain Jeesus riittää, Hän yksin luonain on.

      On luonain Jeesus,
      kun silmäin sulkeutuu
      ja päärlyportit mulle avautuu.
      On luonain Hän, kun jätän tämän maan
      ja Isän kotiin mä muutan ihanaan."

      • Joonas

        Vanhalessut jääköön virsiänsä veisaamaan. Me purnulaiset olemme eri maata. Tulkaa meidän iloiseen joukkoon! ME olemme oikeassa!


      • makeh
        Joonas kirjoitti:

        Vanhalessut jääköön virsiänsä veisaamaan. Me purnulaiset olemme eri maata. Tulkaa meidän iloiseen joukkoon! ME olemme oikeassa!

        purnulaisilla meinaat ilmeisesti esikoislestadiolaisia, joiden kantavia voimia Purnu ilmeisesti oli, ootkos aatellut että hekin veisaavat virsiä?


    • ma

      Tottahan tuo, että riitaristejäkin on.
      Sekin että otetaan pieni osa jostakin raamatunkohdasta, ja sekin ymmäretään väärin.
      Ja opetetaan samaten.
      Mutta tuohon "Herra tuolla" ole muuta selitystä, kuin jka kuulee teitä se kuulee minua, ja joka minua kulee se kuulee sitä jka minut lähetti.
      Siis Taivaan Jumalaa on meidän kaikkien kuultava.
      Ja se tulee V-L-läisten suun kautta (osittain) kuten jo oli puhetta .
      Sillä ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe