Mulla on todella sairas ongelma!!!

Niko

Moi! Oon 17 vuotias poika ja mulla on tosi hirveä ongelma! Tai ei oikeastaan yhtä ongelmaa vaan aika monta mutta ne liittyy toisiinsa. Tämä mun juttu kuulostaa niin epätodelliselta että
kaikki sitä ei ees välttämättä usko mutta kaikki sittä on kuitenkin totta. En ees tiedä
mistä alottaisin sillä tää on niin moninainen juttu ja mulle tosi vaikee...Eli mulla on oikeestaan kaks ongelmaa jotka koskee mun ruumista mutta oikeestaan ne liittyy toisiinsa: ensimmäinen on se että olen aivan järjettömän lihava (en kehtaa kertoa kuinka paljon painan, se on sen verran suuri luku). Mutta tämä toinen ongelma on vielä paljon pahempi! Oon siis jo 17v.(täytin syyskuussa) ja kaiken järjen mukaan mun pitäs kohta olla melkein aikuinen mutta näin ei kuitenkaan oo. Mulla ei oo näkyny mitään murrosikään kuuluvia merkkejä kuten vaikka äänenmurrosta,karvojen kasvua, pituuskasvua, sukupuolielinten kehitystä tai mitään muutakaan ja oon siis aivan täysin fyysisesti lapsen tasolla (mulla on esim. pienet kädet ja jalat, pieni pää ja olemattoman pienet penis ja kivekset sekä kimeä lapsen ääni, lisäksi oon todella lyhyt ja täysin karvaton.) Yhtään liioittelematta näytän siis lyhyeltä ja sairaalloisen lihavalta noin 10-vuotiaalta pikkupojalta. Mä oon oikeesti ihan oksettavan lihavan näköinen, mulla on valtavan isot rinnat, iso hyllyvä maha ja hirveästi löysää läskiä joka puolella. Oon jopa niin lihava että penikseni on peittynyt kokonaan läskipoimujen alle, eikä sitä näe ellen purista sitä esiin läskipoimujen seasta. Mulla on siis pieni lapsen ruumis joka pursuaa hyllyvää läskiä. Kuulostaa todella sairaalta, ja sairasta tämä onkin. Tämä ongelma on tietysti ollu olemassa jo jonkin aikaa mutta en oo kiinnittäny siihen hirveesti huomiota(en halunnu ajatella koko asiaa) aattelin vain että kehityn vähän hitaammin entä toiset samanikäiset. Kouluterveydenhoitaja kiinnitti tähän huomiota äskettäin ja suositteli käymistä
erikoislääkärillä. Mä kävinkin lääkärillä (en kuitenkaan kertonu tästä kenellekkään edes
kotona) ja lääkäri totesi että mulla on eräänlainen hormoni-vaurio/tai epätasapaino tai jokin sellainen ja että se on aika harvinainen ja se on syynä näihin molempiin ongelmiin. Se sano lisäksi että tätä voidaan alkaa ehkä hoitamaan mutta että tämä vaatii paljon lisätutkimuksia ja vie aikaa ennenkuin itse hoito voidaan käynnistää. Mulla on varattu aika lisätutkimuksiin jokus ens toukokuulle vasta.


No nyt oon kertonu mikä on mun varsinainen ongelma mutta en vielä sitä mitä kaikkea tästä on mulle seurannu! Se on ollu suureksi osaksi yhtä helvettiä viimeisen vuoden ajan. Tässä vaiheessa mun pitää kertoa hiukan perheestäni.
Siihen kuuluvat itseni lisäksi vain äiti ja pikkuveli Ville joka on mua lähes tasan 3 vuotta
nuorempi(oikeestaan se on mun velipuoli koska meillä on sama äiti mutta eri isät). Äitiin mulla on hiukan etäiset välit ja se tuskin kiinnittää muhun tai mun pikkuveljen tekemisiin juurikaan mitään huomiota. No entä millaiset välit sitten mulla on Villen kanssa? todella huonot!! me melkein vihataan toisiamme. Me ollaan tapeltu koko ikämme toisiamme vastaan.
Kun alussa sanoin että mulla on kaks pahaa ongelmaa mun ois pitäny sanoa oikeestaan kolme.
Kolmas ja pahin ongelma on nimittäin juuri tää mun 14v. pikkuveli joka on tehnyt mun elämästä helvettiä nyt viime vuoden aikana. Syy siihen on se että hän on minua fyysisesti paljon kehittyneempi vaikka on mua 3 v. nuorempi!!
Hänellä ei ole minkäänlaista murrosiän viivästymis -ongelmaa, Päinvastoin!! Hän on kehittynyt ikäisekseen niin nopeasti että häntä voisi luulla jo 17 tai ehkä 18 vuotiaaksi ulkonäön perusteella. Taaskaan en yhtään liioittele ja tiedän että tämä kuulostaa järjettömältä että toinen voi olla noin alikehittynyt ja toinen päivastoin mutta näin vain on!! Tää Ville on siis mua todella paljon pitempi ja voimakkaampi. Kuten kerroin oon ite massiivisen lihava ja lapsellisen näköinen läskipallero kun taas se on lihaksikas,karvainen ja aikuismaisen näköinen eikä sillä oo mitään hävettävää ruumiissaan. Kun vielä oltiin molemmat lapsia me tapeltiin ja riideltiin usein mutta mä pääsin aina voitolle ja sain sen itkemään! Olinhan isoveli ja sitä vanhempi. Nyt tilanne on täysin toinen, en pärjää sille enää ollenkaan. Se alko vähitellen tajuamaan että se kasvoi ja kehittyi koko ajan mutta että mä pysyin samanlaisena koko ajan. Nyt se sitten kostaa mulle kaikkia niitä kertoja jollon se ite ennen hävis mulle ja nyt on mun vuoro kärsiä ja itkeä. Se hakkaa ja nöyryyttää mua usein eikä se tunne yhtään sääliä mua kohtaan.


Pahin nöyryytys minkä se on mulle tehny tulee tässä ikäänkuin esimerkiksi sen julmuudesta: Kun mä tulin yhtenä päivänä koulusta kotiin ja huomasin että äiti ja Ville ei ollu vielä tullu niin menin suihkuun kun oli niin hikinen olo. Kun tulin suihkusta, kuulin olohuoneesta ääntä ja aattelin että Ville oli taas kutsunu niitä idiootteja luokkakavereitaan meille kylään. No yritin hiljaa hiipiä omaan huoneeseeni pukeutumaan mutta yhtäkkiä Ville sattu tulemaan just olohuoneesta. Se näki mut kun mulla oli pelkkä pyyhe ympärillä ja siinä samassa se keksi jotain sadistista. Se tarttu musta kiinni ja työnsi mut väkisin olohuoneeseen. Olin arvannu oikein että siellä oli niitä sen luokkakavereita, kasiluokkalaisia koviksia, neljä poikaa ja kaks tyttöä. Ne kaikki alko tuijottaan mua ja Ville sano niille että tässä on tää mun isoveli joka tuli nyt näyttään pienen strippauksen ja siinä samassa se riuhtas multa aivan yhtäkkiä sen pyyhkeen pois. Siinä mä sitten seisoin aivan alasti niitten eessä enkä voinu tehä mitään. En voinut juosta poiskaan koska Ville piti musta kiinni. Ne kaikki repes nauramaan kun ne katto mua. Ette voi kuvitella miltä musta tuntu silloin!! Tuo tilanne ois ollu kauhea kelle tahansa toisellekkin mutta etenkin mulle.. oon kertonu miltä näytän. En muista enää ihan tarkalleen mitä sen jälkeen tapahtu. Ne sen kaverit sano mulle joitain tosi ilkeitä asioita. Mä itkin rajusti. Sitten Ville päästi musta irti ja mä lähdin omaan huoneeseeni. En menny viikkoon kouluun, mä vain itkin kotona. Mut oli nolattu ja nöyryytetty niin perinpohjaisesti. Suunnittelin välissä sekä itsemurhaa että Villen tappamista. En tehnyt kumpaakaan. Tuo ei ollut ainoa nöyryytys minkä Ville on mulle tehny mutta ehkä pahin kaikista. En voi tosiaan tehä yhtään mitään! Ihan totta! En oo kertonu tästä äidille, kuinka mä kehtaisin, eikä se siihen juuri kiinnittäis ees huomiota. Mä oon todella epätoivonen, En ees tiiä miks kirjotin tään kaiken tänne, haluaisin kai sääliä tai neuvoja tai jotain.., Tuskin kukaan edes uskoo tätä sillä tiiän kuinka mielikuvitukselliselta ja sairaalta tää kaikki kuulostaa mutta tää ei oo vitsi vaan ihan totta!! Tästä viestistä tuli lisäksi sairaan pitkä! Toivottavasti joku jaksaa tään lukea ees!

13

2239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exläski

      ..Samanlaista kokemusta mullakin nuoruudessa.Tosin ei sairaudesta johtuvaa.Muttä läskiä oli aivan saatanasti... ja kuisaaminen sen mukaista.Kyllä siinä monet itkut itkettyä tuli.Ja itsemurhat ja muut harkittua. Murrosikä oli aivan perseestä.Tytötkin vittuilivat ja pilkkasivat... Sain vihoissani sitten laihdutettua onneksi paljon. Lääkäri oli panemassa mua jonnekin laihdutusleirille sitä ennen. Sitten kyllä alkoi helpottamaan.Vaan kova homma on ollut saada itsevarmuutta ja itseluottamusta.on vieläkin sellaisia hetkiä vaikka olen jo yli nelkyt vuotias.Olen pikkasen vieläkin lihava mutta sen kanssa pärjää kyllä.Olen sen hyväksynyt jo siis lievän läskin.Aikuiset eivät aivan yhtä ilkeitä ole kuin lapset onneksi. Toi pikkuveljesi on just sellaisessa iässä jotta tekee tollasta.Ei se tajua asiaa kuin joskus vuosien päästä..Eipä tässä oikein neuvoakaan osaa.Menet tutkimuksiin.Sieltä ainakin tarkat tiedot ja kenties apukin löytyy.Luulen jotta sinulla alkaa murrosikä jo tulossa olemaan kun henkisesti koet vaikeita.Se kait merkki asiasta. Läskistä pääsee kyllä eroon. Se fakta.Asia yksinkertainen.Älä syö juuri mitään..sekin terveellistä ja monipuolista.Siis jatkuva näläntunne on ystäväsi! Älä vaaranna terveyttäsi puhu lääkärin kanssa.Ja varo ettet saa anorektiaa tms sairautta..siis tarkkaile itseäsi.Mutta usko pois kyllä läskistä eroon pääsee...esim jopa kirurgisesti(ei auta pysyvästi jos elin tapojas et radikaalisti muuta).
      En tiedä oliko tästä mitään apua. Mutta olet sellaisessa iässä jotta asia on akuutti ja vaatii hoitamista.Asiantuntijat parhaiten auttaa voivat, siis puhut heille lääkäreille ja muille .Ja kotona ota asia puheeksi älä yksin mieti..Meiltä kohtalotovereiltasi saat kannustusta ja ymmärtämystä. Ja puhuminen tärkeää..sen jo pitkä kirjeesi osoitti...
      Onnea ja menestystä elämääsi

    • Henzu

      :(.

      Sun kantsii mahdollisimman nopeasti, yrittää hankkii lääkäriltä apua. Eli puhu äidillesi ja kaiken järjen mukaan, hän sinulle hoitoa hankkii :).
      Kerro myöskin äidillesi siitä, että tämä Ville käyttäytyy kuin 5v pikkukakara ja että siihen pitäisi jotain tehdä (ne kasiluokkalaiset kun on pohjimmiltaan kuule ihan pikkulapsia vielä, esittää ne, mitä tahansa).

      Tsemppiä sulle elämään :).


      ps. jos haluut s-posteja vaihdella, niin [email protected] :)

    • TiiEm

      Musta tuntuu pahalle. Oli kamalaa lukea juttusi, minuun oikeesti sattui, kun mietin miten pahalta sinusta tuntuu. En voi antaa mitään fiksuja neuvoja tai lohduttavia sanoja. Muuta kun, että koita vain jaksaa. Uskon että lopulta kaikki kääntyy hyväksi. Tai ainakin paremmaksi.

    • Äijjä

      En osaa kyllä muuta sanoa kuin että jaksamista. Olen tänne kai jo aika vanha pappa mitään selittämään, mutta kymmenisen vuotta sitten painiskelin kanssa omien ongelmieni kanssa - jotka eivät nyt kuitenkaan ole sentään mitään omiisi verrattuna. Ihan kunnon ylipainoa, ujoutta ja kaikenlaista siinä oli kuitenkin. Noh, itsetuntoni sain oikein hyvään kuntoon ja jossain vaiheessa laihdutinkin. Joitain pieniä arpia on toki sieluun jäänyt.

      Jos lääkäri oli kerran jonkinlaisen hormonihoidon kannalla, niin se tie kannattaa varmaankin käydä läpi. Luultavasti haluavat tehdä jotain ylipainollesikin, se on varmaankin oire sairaudestasi. Jonkinlaisesta kokemuksesta voin sanoa, että terve mieli terveessä kehossa - on paljon helpompi lähteä voittamaan omaa itseään kun pystyy pitämään omasta kehostaan. Langanlaiha ei ihmisen tarvitse olla. Itse sain ainakin aivan uudenlaista potkua elämääni kun aloin huomata laihtuessani, että en olekaan niin inhottavan näköinen.

      Itse olen onnellinen että sain vartaloni kuriin vielä suhteellisen nuorella iällä (n. 22v), vanhempana se on varmaankin paljon vaikeampaa. Uskon, että lääkärin avustuksella ja omalla aktiivisuudellasi pääset vielä voitolle.

      Onnea!

      • Plöörde

        tota oli kamala lukea, olen pahoillani sun puolesta=( jos sulle suositeltiin hormonihoitoa, niin tottakai menet!rohkeutta vaan:)yks mun tuttavapoika söi joskus ala-asteella hromoneita, koska se oli tosi lyhyt ja alikehittynyt. muusta en tiedä, mutta ainakin se kasvoi pituutta aika paljon! tosi tyhmä ja lapsellinen pikkuveli sulla. nyt vaan laihduttamaan, kyllä sä pystyt! kai sun pikkuvelikin sit lopettaa, kun laihdut.. et kertonut mitään ruokailutottumuksistasi, niissä olisin voinut neuvoa, äitini ojn ravintoterapeutti. syöt vaan paljon hedelmiä ja kasviksia ja vesi on myös tosi tärkeää, kukaan ei uskoskaan..=) jätä herkut pois! aikaa siinä menee, mutta ole kärsivällinen!


    • mira

      mä oon koulussa todella suosittu muija. mä en oo ikinä kokenut pahoja ongelmia tai muutakaan. mä kuitenkin ymmäärrän sua paremmin kuin uskotkaan. tää voi kuullostaa mitättmältä, mutta sun täytyy vaan taistella hoitoa vastaan. voiko sun vanhemmat auttaa? jos kiellät niitä puhumasta eteenpäin? älä vaivu epätoivoon, vaan taistele. siitä selviää vaan olemalla vahva. mitä hyvää sä löydät itestäs? en hyväksy vastausta "en mitään".. aivan varmasti sussa on jotain hyvääkin. kuullostat ainakin mukavalta. oon muuten 16, eli melkeen samanikänen ymmärtämään juttuja. koita jaksaa, äläkä luovuta!

    • M21

      Että alat laittaa elämääsi järjestykseen oikein urakalla. Se veljes voi olla fyysisesti kehittyneempi, mutta pää taitaakin olla sit aika tyhjä. Peruskoulu on muutenkin sellanen mesta, jossa kaikki erilaisuudet kaivetaan esiin vaikka väkisin eikä jätetä ihmisestä mitään jäljelle. Se sun kiusaus on sun veljes epätoivoa, epävarmuutta ja huomionhakuisuutta. Tulevaisuudessa tilanteesi tulee iän myötä helpottumaan, usko vaan. Kyllä ongelmat selviää.
      Eli kerro noista ongelmistasi äidille, kyllä hän ymmärtää. Ja kerro vaikka kuinka hävettäisi!
      Hormonihoidolla sulle saadaan miehen tunnusmerkit ja laihduttamiseen panostamalla normaaleihin mittoihin. Ja itsetuntosi nousee tästä hyvästä kunnolla.

    • ellu

      Mä olen pahoillani sun puolesta, jos tietäisin kuka veljesi on, voisin vetästä sitä turpaan oikeen kunnolla:)
      Mutta nyt ennen noita hormoni-hoitoja alat laihduttamaan ja kunnolla. Et enää syö karkkia tai mitään makeaa. Lupaa se. Joskus tulee sellanen olo et nyt mässyä tai mä räjähdän mutta et anna sille tunteelle periksi. Ajattele tätä lausetta kun tekee mieli jotain makeaa: HETKEN SUUSSA, KAUAN VYÖTÄRÖLLÄ
      Se saa ainakin mut luopumaan karkeista:)
      Aloita myös liikkumaan, mene vaikka joka ilta kävelylenkille ja pidennä matkaa joka kerralla. Siitä se lähtee. Tulokset eivät ehkä näy hetkessä mutta ÄLÄ LUOVUTA! Se on tärkeintä!

      Toivon tosi paljon että elämäsi lähtisi menemään parempaan suuntaan! Ja siihen voit vain sä vaikuttaa!
      Tsemppiä sulle ja hyvää syksyä!!!:)
      Haleja!
      t.elina

    • jitsi

      Kuten muut jo totesi tuo viivästynyt puberteetti on ihan oikea sairaus ja hoidettavissa. Ja KUN menet lääkärille, pyydä määräämään verikokeisiin, joissa tutkitaan kilpirauhasen toiminta.

      Mä olen kokenut just ton saman läskin kohtalon sun iässä. Mut sitte sain 30 kg pois ja alko toinen tahti elämässä, biletystä ja tyttöjä riitti. Kyllähän mua vielä nykyään sattuu kun muistelee vanhoja ja vaikken aktiivisesti hae kostoa kenellekään niin aina tilaisuuden tullen en voi vastustaa kiusausta. Mutta siis usko mua, tee kaikkes, että pääset niistä läskeistä irti! Maailma muuttuu, usko mua.

      Päätä, et haluut laihtua ja kaikki mitä teet siitä lähtien 'työtä' tota maalia kohden. Usko ittees ja siihen mitä olet tekemässä.

    • inez

      Toihan on ihan kamalaa!!!!! (meinaan se kuinka sun velipuoles kohtelee sua etc.) Jaa'a mä en osaa todellakaan sanoa muuta kuin että pinnistele vielä, ja kerro oikeesti äidilles mitä sä oot kokenut ja miltä susta tuntuu.. Tai jos sun äitis ei todellakaan reagoi mitenkään, mee kertomaan asioistas koulunne terkkaille. Niillä kun on taipumus olla hyviä kuuntelijoita ja asianjärjestäjiä...!

    • t

      Toivon todella, että tälläiset veljesi kaltaiset kusipäät lukevat tuon tekstisi, ja ymmärtävät miten heidän tekonsa vaikuttaa kärsivään osapuoleen.

      Niin ja koitahan jaksaa (Hyvä musa helpottaa pahaa oloa)

    • munnimimerkistäeikannata

      Kun oot 18 nii muuta kotoa heti!!! Hirvee toi sun pikkuveljes:(

      • Vitun autisti... Tää postaus tehtiin 2002!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5587
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3062
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      262
      2544
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      119
      2388
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2020
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      202
      1661
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      90
      1648
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      155
      1307
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1195
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1131
    Aihe