2 viikkoa vanha disco vaurioitui pesussa

Lauraa

Eli kaksi viikkoa vanha Disco 3:sta irtosi harjattomassa pesussa kattolista, joka hankasi auton kylkeen ikävät naarmut. Automyyjä sanoo nyt ettei olisi maahantuojan vastuulla vaan pitää hakea korvaus pesuhallin vastuuvakuutuksesta tai omasta kaskosta. Oma oikeustaju sanoo ettei uudesta autosta pitäisi irtoilla osia kun sitä pesee eikä pesuautomaatissa pesettämistä kielletty auton ohjekirjasessa. Vauriot katsonut toinen liike sanoi että pitäisi pestä vain käsin kun on niin iso auto. Miten on painostanko maahantuojaa että autossa oli jo saadessan virhe eli listaa ei olut kiinnitetty kunnolla vai onko missio kannattamaton?

7

2924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nicklas

      (Land)Roverin ostaminen tietää aina ongelmia. Ihan joka kerta. Tämä asia tulisi opettaa jo peruskoulussa. Myy paska pois ja hanki parempi auto niin elämäsi helpottuu.

    • laatu on

      Rovereiden heikko laatu näkyy juuri tämmöisissä listojen tippumisena jne. Mä ajelin vuoden vaihteessa kaksi kuukautta ja kyllästyin huollossa käymiseen. Vaihdoin sitten saksalaiseen maasturiin ja nyt ei ole ollut ongelmia ja huoltovälit on piiitkiiiiiäääää. Mitään ei ole tarvinnut korjailla/valmistaa autoa loppuun huollossa.

    • vakuutuksesta

      tietenkin koska siinä koneessahan se irtosi. Toivottavasti sinulla on todistaja tai ainakin hait heti pesuhallin työntekijän toteamaan vian. Jos eivät ala suosiolla korvaamaan niin yhteys kuluttaja-asiamieheen ja vaikka käräjille myöhemmässä vaiheessa. Vakuutusyhtiöön kannattaa myös ottaa yhteys jos sinulla on kasko auttavat siellä ainakin neuvoilla ja jos tarvii ruveta oikeustoimiin niin yleensä kaskossa on oikeusturvaosuus josta maksavat avustajan palkkiota ja karhuavat sitten pesulalta ne pois.

      Tuollaiset pesuhallit eivät yleensä riitelemättä mitään korvaa, mutta kun pistää kovan kovaa vastaan niin yleensä taipuvat. Älä usko että on muka liian iso auto pesukoneeseen. Pesulan pitää sanoa se ennen pesua eikä vasta pesun jälkeen kun auto on rikki.

      • jaa

        Käyttämässäni pesussa on pesuun ajettaessa selvästi ilmoitettu auton maksimi leveys ja korkeus. Jos nämä alitetaan, niin ei silloin voi ainakaan väittää että auto olisi liian iso.


    • sekoilet?

      Tuo kuuluu ilman muuta pesukoneen omistajan vastuulle. Ei siinä ole mitään epäselvää.

      Toivottavasti reklamoit jo silloin tapahtumahetkellä..

      Itseltäni uudesta Transporterista lähti pesukoneen mukaan tuulilasinpyyhin varsineen. Rikkoi samalla muoviosia ja naarmutti kattoa. Huoltoasema maksoi korjauksen.

      Ei olisi tullut mieleenkään lähteä vikisemään automyyjälle!

    • Rattimees

      Kyllä tuollainen on tosi hankala tapaus. Pesuhallin omistaja voi väittää, että autossa oli vikaa eli lista oli huonosti kiinnitetty (=valmistusvirhe). Autoliike taas väittää, että pesukone oli viallinen. Jos et saa pesuhallin omistajaa suosiolla maksamaan, niin sanoisin, että missiosta tulee pitkä ja pirun kallis eikä lopputuloksesta ole mitään takeita.

    • Huhhoh

      Tästä opimme paitsi uuden todistuksen Roverin huonosta laadusta, myös sen ettei autoa pidä pestä koneessa. Aina käsipesu: ei tule koneharjan naarmuja eikä muitakaan vaurioitumisriskejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe