Isla de margarita - Playa Aqua - las palmeras

-Naps-

Vietin jokin aika sitten kaksi viikkoa isla de margaritalla, Playa el Aguassa. Hotelli las palmeras vaikuttaa matkaesitteen kuvassa hieman hienommalta kuin todellisuudessa on, mutta oli siisti ja kotoisa. palvelu ihan ok, baarimikot mukavia :) Siivoojaat siivoavat joka päivä respasta saa joka päivä toisen pyyhkeen esim. rantsuun. Rannalle vie aika säännöllisin ajoin kuljetus ja rantatuoleista ei tarvitse maksaa ja rantabaarista saa All inglusive rannekkeella juomaa ilmaiseksi. Ruoka hyvää, aamiainen ok, päivällisellä ja illallisella aina muutama lämminvaihtoehto lisäkkeineen kolmea "vihreää" esim. kurkkua, tomaattia joku salaatti. Ja hedelmiä jokaisella aterialla. Allasbaarissa välillä itsepalvelu, eli kaapista vaan olutta hakemaan.

Paikka tosi pieni, hiekkaranta kapea ja virtaukset voivat olla vaarallisia. Kauppoja muutama, pesula, apteekki ja nettimahdollisuuksia. Ei juurikaan mitään ostettavaa turistikrääsän ja juoman lisäksi.

Ei juurikaan iltaelämää, rannalla yksi käymisen arvoinen disco, jossa paikallisia on illasta riippuen jonkin verran. Discosta uskaltaa kävellä hotlalle, tai voi myös mennä taksilla joita aina discon edessä.

Muille rannoille pääsee helposti ja halvalla taksilla ja kannattaa käydä myös ihailemassa auringonlaskua. taksilla matkaaminen on halpaa, autot voi olla aikamoisua "romuja"

Porlamariin pääsee myös kätevästi taksilla, tai jos haluaa kokea vähän jotain muuta niin bussilla. Plaza Bolivarin ja rannan välissä kauppakatuja, joissa halpoja vaatteita, farkkuja ja kenkiä. Kaikki ei ole ihan muodin mukaisia, mutta hyviä löytöjä vioi tehdä. Sivukaduille ei mielellään lähtenyt kävelemään. Ostoskaduilla ei ole ravintoloita eikä kahviloita, ilmeisesti ei kuulu kulttuuriin...? Sambil ostoskeskukseen ei kannata mennä, jos ei halua tuhlata rahojaan, Kallista. Markkinatori on ihan ok, sieltäkin voi löytää ihan kivoja juttuja, enimmäkseen sielä on kuitenkin t-paitoja, koruja yms.

Playa el Yague on surffareiden paikka, jossa kannattaa käydä. Ranta siisti ei isoja aaltoa. Tämäkin paikka on tosi pieni, vain yksi pitkä katu. Sieltä pääsee veneellä Cochen saarelle. Saarella ei ole kuitenkaan juurikaan katseltavaa.

Omatoimisuus kannattaa. Hinnat matkatoimiston hintoihin huomattavasti halvempia. Samoja matkoja saa rannalta. Canaima vesiputouksineen hieno paikka, suosittelen. Angel fallsia ei kuulemma kovin usein näe kokonaisuudessaan, mutta pelkkä lentomatka sinne on elämys, jos ei ole ennen lentänyt lentokoneella. katamaraania ja jeeppisafariakin kannatta harkita.

Sää ok, lämmintä, mutta saattaa hieman sadella, mutta lyhyitä kuuroja. Sää vaihtuu uskomattoman nopeasti, ensin voi näyttää, että on tosi pilvistä, mutta ihan hetken kuluttua saattaa tulla kunnolla aurinkoa.

Rahaa kannattaa ottaa dollareina. Jo heti lentokentällä hyvä vaihtokurssi. laittomia rahanvaihtajia löytyy paljon, en tiedä kuinka turvallista heidän kautta vaihtaa, mutta parempi kurssi.

Paikka sopii hyvin rentoutumiseen ja oleiluun.
Ei kannata lähteä liian suurilla odotuksilla, voi helposti pettyä. Ja hieman omatoimisuutta, niin saaresta saa todella paljon irti!

ps. Espanjan kielestä on iso apu!

1

2009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkakertomuksestasi

      Miten menit/menitte sinne? Omatoimisesti/ valmismatkalla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1888
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      244
      1808
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1572
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1378
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      167
      1132
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1100
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      938
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      98
      866
    Aihe