Tummat ikkunankarmit valkoisiksi?

Karmien vaihdatus vai mitä..?

Olemme ostamassa vanhempaa OKT:a jossa on ruskeat ikkunankarmit,joista haluan eroon:mitä vaihtoehtoja minulla on? Pitääkö tehdä ikkunaremontti (ikkunoita n.12kpl ja mitä maksaa) vai onko olemassa jotain muuta ratkaisua..?

Miten lasittamot yleensä hoitaa tälläisen asian; onnistuuko esim. pelkkä karmien vaihto eli laseja emme ottaisikaan uusina?

11

11739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoja

      muuta nyt ensin ihan rauhassa ja hiukan tutustu taloon.

      jos sitten yhä havaitset, että ikkunat ovat ongelma, voit harkita niiden 'karmien' maalaamista. isohko homma jos sen kunnolla tekee, mutta halvin vaihtoehto jos työn tekee itse.

      jos taas ikkunat ovat huonossa kunnossa (moni 70-90 luvun kuultokäsitelty ikkuna on jo puuosiltaan hapristunut, monessa elementit viallisia), voit alkaa suunnitella ikkunavaihtoa. lasittamot eivät takuulla uusi puuosia (ne myy sitä lasia...), ja hankalaa löytää siihen hommaan puuseppääkään, joten melkein menee koko ikkunan vaihdoksi.

    • mutta

      Kamala homma, noin lievästi sanottuna ja jos ovat sellaset 3-lasiset niin karmejakin on kolmin kappalein. Ja sitte vielä ikkunanpuitteet ja laudat ja listat..
      Joudut putsaamaan, hiomaan, kittaamaan ja pohjamaalaamaan. Sitte 2 kerrosta maalia päälle, niin todennäköisesti ruskea peittyy.

      Vaan ei ne ruskeatkaan niin kamalat ole. Riippuu tietty miten vanhat ne on ja onko niitä koskaan huollettu..
      Samaa tosiaan suunnittelin, mutta unohdin värinvaihdon ja tyydyin kunnostamaan vain ulkopuolet. Hyvät tuli ja kestää varmasti seuraavat 10 vuotta. Siinäkin oli muuten hommaa ihan tarpeeksi, vaikka ikkunoita ei ole kuin 12 kpl pari ovea..

    • ----------------------------

      Meillä oli MUSTAT ikkunankarmit. Itse maalattiin valkoisiksi. Kolmeen kertaan jouduttiin maalaamaan, mutta hyvät tuli!

      • korvaa hionnan

        en ymmärrä miksi täällä aina käsketään hiomaan jne ikkunan pokia kuin sitä ei juurikaan tarvitse tehdä,sooda pesu riittää varsin hyvin. satunaisia paikkoja voi sit kevyesti hioa tietysti täysin irtonainen ottaa pois.


      • hiotaan
        korvaa hionnan kirjoitti:

        en ymmärrä miksi täällä aina käsketään hiomaan jne ikkunan pokia kuin sitä ei juurikaan tarvitse tehdä,sooda pesu riittää varsin hyvin. satunaisia paikkoja voi sit kevyesti hioa tietysti täysin irtonainen ottaa pois.

        Et sitte varmaan ole läheltä tarkastellut tuollaisia tummiksi valtattuja pokia ja nimenomaan sitä ulkopokaa. Jo 10 v vanhat ulommaiset pokat on vallankin aurinkoisella puolella jo lähes valmista tavaraa. Kyllästysaine on lähinnä jauhoa ja puu on niin nukkaantunutta, että teräsharjalla kun pikkusen pyyhkäisee, puuta lähtee pari milliä mukaan.
        Eli kyllä ne täytyy hioa ja kittaus tarkottaa vähintäänkin kuivuneiden lasikittien uusintaa. Todennäköisesti myös tippalista on valmista kauraa.


      • Anonyymi

        Ei ikinä valkoisia karmeja eikä puitteita! On sairasta edes ajatella sellaisia. Minulla ei ole mitään valkoista näkyvissä kun katsoo taloa ulkoa. Yäk!


      • Anonyymi
        hiotaan kirjoitti:

        Et sitte varmaan ole läheltä tarkastellut tuollaisia tummiksi valtattuja pokia ja nimenomaan sitä ulkopokaa. Jo 10 v vanhat ulommaiset pokat on vallankin aurinkoisella puolella jo lähes valmista tavaraa. Kyllästysaine on lähinnä jauhoa ja puu on niin nukkaantunutta, että teräsharjalla kun pikkusen pyyhkäisee, puuta lähtee pari milliä mukaan.
        Eli kyllä ne täytyy hioa ja kittaus tarkottaa vähintäänkin kuivuneiden lasikittien uusintaa. Todennäköisesti myös tippalista on valmista kauraa.

        Minulla on 36 vuotta vanhat tummaksi käsitellyt ikkunat. Puuosat ovat melkein uutta vastaavassa kunnossa koska olen käsitellyt ne säännöllisesti ehkä viitisen kertaa. Helppoa kuin heinänteko.


    • T&P

      Joka kodin asuntomarkkinoilla Remontti Reiskahan muutamia viikkoja sitten maalasi tummat ikkunapuut valkoiseksi...
      Yhden ikkunan kohdalla ei tuntunut aivan mahdottomalta tehtävältä, mutta jos kaikki ikkunat menee maalaten niin hommaa piisaa...
      Tässä teksti sivuilta...



      Ikkunoita ei tietenkään tarvitse vaihtaa, jos ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Usein puitteiden väriä halutaan vaihtaa ja useimmiten tummasta vaaleaan - takavuosinahan oli tavanomaista maalata ikkunanpuitteet hyvinkin tummiksi. Esimerkkinä on kuultavalla puunsuojalla käsitelty ikkuna, jonka uudistamiseen antaa ohjeet maalarimestari Risto Hakkarainen.

      Kaikkein ensimmäisenä ikkunoista on poistettava kaikki vetimet, tiivisteet, tiivisteiden kiinnityshakaset ja -niitit sekä vastaavat. Puitteet hiotaan nro. 100-120 hiontapaperilla puun syyn suuntaisesti. Kun hiotaan lasin läheltä on hyvä pitää sormea varmistuksena lasin ja paperin välissä: hiontapaperin jättämiä naarmuja ei saa lasista pois millään! Myös konetta on hiomisessa lupa käyttää.

      Jos peittomaalatun ikkunan pinta on hyvässä kunnossa, maalia ei tarvitse välttämättä poistaa vaan pinta voidaan myös hioa ja maalata. Jos se kuitenkin on huonossa kunnossa, maali on poistettava sopivilla työkaluilla - kuumailmapuhaltimella ja erilaisilla raapimilla. On muistettava hioa puitteet tämän jälkeen, koska puun "nukka" nousee puhdistuksen jälkeen pystyyn.


      Pohjamaali pyritään saamaan millin verran lasin päälle, jolloin lasin ja puitteen välisestä saumasta saadaan tiivis. Vapaalla kädellä tämän onnistuminen on vaikeaa, joten siistin rajan saa aikaan maalin kuivuttua pienellä, varteen työnnettyä parranajokoneen terää muistuttavalla työkalulla. Sillä kuoritaan ylimääräinen maali työntelemällä huolellisesti puitteen suuntaisin liikkein - puitetta vasten sitä ei saa työntää, koska silloin mennään vahingossa juuri sinne puitteen ja lasin väliin, jota maalikalvolla koetetaan suojella.


      Työjärjestys:

      * hionta
      * pohjamaalaus
      * kittaus
      * kitattujen kohtien hionta
      * kitatut ja puhki hiotut kohdat maalataan pohjamaalilla
      * kevyt ylihionta kauttaaltaan
      * pintamaalaus 1-2 kertaa peittokyvystä riippuen
      *

      Remonttikohteissa pohja- ja pintamaali kannattaa sävyttää maalarinvalkoisiksi, joka peittää paljon paremmin kuin perusvalkoinen. Koska aina ei tarkkaan tiedetä, mikä maali pohjalla on ollut kannattaa valita liuotinohenteisia maaleja. Samoin on parasta käyttää puolihimmeää maalia, koska se ei tuo vanhojen puitteiden epätasaisuuksia häiritsevästi esiin.

      Minimilämpötila tällaisiin maalaustöihin on 5º C.

      • Anonyymi

        Se on kylläkin pintamaali, joka maalataan 1-2mm lasin päälle.


    • Anonyymi

      Maalasin edellisessä talossa sekä ikkunat että kaikki oven karmit valkoisiksi. Eihän se vaadi ku vähän kärsivällisyyttä. Maalaa vaan. Se kannattaa. Tulee niin paljon valoisampi ilme.

      • Anonyymi

        Ei voi olla totta, pilaa talon ulkonäön ja tekee vieläpä töitäkin sen eteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe