miksi?

memmu

Millä perusteella koiraveroa kerätään? Eihän muistakaan eläimistä pidä mitään erityistä veroa maksaa. Ainoa perustelu, minkä itse keksin on koirien jätökset ja niiden siivous kaupungin puolelta, mutta nykyisin suuri osa koiran omistajista kerää itse koiransa jätökset.

6

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gegs

      mäkin olen ihmetellyt. kun asuin vielä kotona, niin me ei ikinä maksettu koiraveroa. :P ihan paskajuttu.
      veroa maksetaan sen takia että isot herrat sielä pilvilinnoissaan saa herkummat oltavat.
      laillista ryöstöä.

    • lainattu

      Tämä viesti on lainattu tästä samasta osiosta kohdasta galluppi, eräältä kirjoittajalta. Ja olen todella hänen kanssaan samaa mieltä asioista.

      "itselläni oli aikoinaan koira enkä ikinä maksanut veroa. Niin kauan kun ihmiset eivät maksa omista lenkkareistaan (joilla esim käydään lenkillä), suksistaan (joilla käydään hiihtelemässä) tai esim. koripallostaan (ynnä monista muista asioista) joka vuosi veroa, en minäkään maksa ja tämä pitää päätös pitää vieläkin jos vain koiran tulen hankkimaan uudelleen. niin mites ne kissaverot sun muut.. ihme hommaa. mitään ei ikinä saa kuitenkaan vastineeksi. yhden käpysen koirapuiston joka suurinpiirtein koiranomistajien kanssa talkoilla vielä pitäisi pystyttää. "

      Ja joku kyseenalaisti jossain kirjoituksessa kun joku toinen kirjoitti koirastaan harrastusmuodossa, joten kyllä, koiraa käytetään myös osana omaa harrastusta, tärkeämpää onkin se, että mistä kaikista harrastuksista maksetaan veroa? harrastukseen itseensä tosin jo kyllä tuhlaantuu varmasti rahaa..
      onneksi joka paikassa ei enää koiraveroa ole *huokaa helpotuksesta* :)

      huh... tulipas taas kirjoitettua aika sekavasti ! =P

    • alunperin veron syy

      Koiraveroa on aikoinaan alettu periä rabiesuhan (vesikauhu)takia.Kertyneillä verovaroilla maksettiin korvauksia tuotantoeläimistä mm.lehmä,lammas jne.joita rabiekseen sairastunut koira oli purrut.Pasteur(Ranska)kehitti vesikauhuun rokotteen 1800-luvun loppupuolella.Suomessa koiria alettiin rokottaa vesikauhua vastaan,ns.rabies-rokote,1920-luvun lopussa.Nykyään Suomessa ei vesikauhua enää esiinny,eikä täällä ole kulkukoiriakaan,jotka saattaisivat rokottamattomina vesikauhua levittää.Joten aivan hyvällä syyllä voidaan sanoa koiraveron olevan jäänne menneiltä ajoilta.

    • koirista

      minun mielestäni pitäisi laittaa niin korkea koiravaero että se vähän vähentäisi koiramäärää. eli silloin niitä pitäisi vaan se joka todella haluaa koiran ja hoitaa myös sen.
      kun katselee noita tienvarsia niin on niin keltaisena ja kakat korjaamatta ainakin täällä meilläpäin ja melkeinpä joka talossa on koira. täälläpäin ei koiraveroa peritä mutta pitäisi mielestäni periä.
      omassa lapsuudessani koulusta tullessamme hypimme lumipenkoissa ja se oli kovin hauskaa mutta nykyään lapset eivät voi sitäkään tehdä kun penkat on täynnä kikkareita ja keltaisia reikiä.
      itsellämme on myös koira ja kun siitä aika jättää emme hanki toista koska koirat rumentavat ympäristöä.
      paljon mukavampi olisi lenkkeillä ja katsella penkkoja puhtaina ja valkoisina.
      Joillain on vielä niitä valtavan suuria koiria ja kun niiden jätökset jätetään jalkakäytävälle niin ei ole mukavaa väistellä niitä.
      silloin kun me hankimme koiran niitä oli täälläpäin muutamia mutta nyt koirien määrä on kavanut valltavasti ja se näkyy tosiaankin ympäristössä.
      tämä ärsyttää varmasti koirien omistajia mutta tämä on munun mielipiteeni itsekin koirallisena ihmisenä!

      • krb

        Mietin...että koira on eläin, joka järkyttävää kyllä; pissaa ja kakkaa. Jälkimmäisen aiheuttamaa mielipahaa omistaja pystyy ehkäisemään keräämällä kikkareet mukaansa, mutta pissaamisesta on minusta naurettavaa valittaa. Taajamassa on yksinkertaisesti mahdotonta välttyä keltaisista penkoista. Ja jos nyt ruvetaan pilkkuja viilaamaan, niin kyllä sieltä penkoista ja talojen kulmilta löytyy ihan ihmisistä tulevia eritteitäkin. Ja roskia ja rikkinäisiä pulloja jne. Lista on loputon.

        Suuntaappa vitutuksesi vaikka kanssa ihmisiin ja jätä viattomat eläinkappaleet rauhaan.


      • turhan

        valittajat voisivat maksaa haittaveroa. Ärsyttää tollaset. Meilläpäin ei kakkoja näy missään, nyt ne valittajat alkaa seuraavaksi vaatia, että pitää kupin kanssa olla pissatkin keräämässä?
        Sitten kun valittajat ovat saaneet koiranomistaja keräämään pissatkin, alkavat he valittamaan koirankarvoista.

        Vähän on suurempiakin ongelmia tässä maailmassa.

        Ja tämä kun ei ole mikään uusi ilmiö. Koira on ollut ihmisen ystävä tuhansia vuosia ja koiran pissoja ja kakkoja on aina ollut ympäristössä. Aikaisemmin koirat juoksivat vielä vapainakin, eikä kukaan valittanut. Nyt näitä vali-vali-tyyppejä on vasta syntynyt. Niillä ei kai ole muuta elämää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe