Voiko ihminen muka olla onnellinen?

minä en voi

Miten ihmeessä joku ihminen voi väittää olevansa onnellinen? Tiedän, että onni ei ole mikään pysyvä olotila vaan se on lyhytaikaisia jaksoja ja asioita, mutta minulla ei tunnu sellaisiao levan koskaan.

AINA on jotain joka saa mielen maahan. Ei ole ystäviä, töitä ei saa mistään vaikka olen jo kuukausikaupalla hakenut ja siitä syystä johtuen en varmasti koskaan pääse muuttamaan pois vanhempieni luota, edes kesätöitä en ole saanut, ei ole varaa autoon (itse asiassa ei ole varaa MIHINKÄÄN), koulukirjat maksavat maltaita (edelleenkään ei ole varaa), pelkään sosiaalisia tilanteita ja sekin pilaa monta asiaa.

Jos jonkun asian saa pois tuolta "mustalta listalta" (painotan, että on ihme jos näin käy)niin sen jälkeen saapuu uusi, arvaamaton koettelemus. Ne seuraavat perässä eivätkä jätä rauhaan. En sitten tiedä olenko minä tällainen akuankka kaikkien teidän hannuhanhien seiassa. Minä en yksinkertaisesti kykene olemaan onnellinen. Kaikki pienetkin murheet sotkeutuvat samaan kasaan isompien kanssa ja tekevät elämästä yhden helvetin ison surupallon. PER-KE-LE!

Että eipä se onni ole varmasti sitten meitä kaikkia varten kun edes yhtä, ilosita ajanjaksoa en elämääni ansaitse.

5

792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kevät

      Taidat olla masentunut..? Tunnistan noita samoja ajatuksia välillä itsestänikin. Tunnustan välillä ajattelevani juuri noin, että jos joku asia jostain syystä menisikin hyvin ja onnistuisi, niin kohta tulee kuitenkin jotain, mitä mitätöi aiemman onnistumisen. Mitään väliä millään...

      Mutta eihän se oikeasti niin mene. Itselläni meni työpaikka ja ihan liikaa epäonnea ollut miesten suhteen.. Välillä ahdistaa pahasti, mutta kun itse siihen pahaan oloon voi vaikuttaa yllättävän paljon. Olen päättäväisesti kiskonut itseni ylös aina vaan, vaikka välillä on tullut kompuroitua ja kompasteltua. En suostu jämähtämään itsesäälissä surkutteluun.

      En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, millä elätän itseni, löydänkö ikinä miestä itselleni, perustanko perhettä... Mutta omilla ajatuksillaan pystyy elämäänsä ohjailemaan , tiettyyn rajaan, uskon, että asioilla on tapana korjautua ja itse aion myötävaikuttaa tuohon. Opiskelen, joten jatkossa mahdollisuudet työllistyä ovat entistä paremmat, pari vuotta vielä ahkeraa opiskelua ja ehkä kituuttamista pienemmillä tuloilla. Pidän itsestäni huolta, liikun ihmisten ilmoilla ja nautin elämän pienistä asioista. Kyllä joku minut vielä huomaa, minä hänet:) Tähän kaikkeen minun vain on luotettava.

      Elämä on joka tapauksessa elettävä ja mieluummin elän sen mahdollisimman onnellisesti. Ja kyllä ihminen pystyy olemaan onnellinen. Kyllä niitä takapakkeja tulee, ne vain on kestettävä. Ja välillä tarvitaan apinanraivoa, että saa itsensä taas liikkeelle. Ei kait sellaista pysyvää, onnellista olotilaa olekaan, ettei mikään asia maailmassa ikinä masentaisi ja ahdistaisi? Jos et itse kykene pettymyksistä palautumaan, juttele ammattiauttajan kanssa. Raha tms. helpottaa elämää, mutta ei automaattisesti tee ihmistä onnelliseksi. Usko pois, tiedä kokemuksesta.

      Joku toinen päivä saatan taas itkeä itseni uneen vaikkapa jonkun miehen takia tai epäonnistuneen työhaastattelun takia, tai sitten en. En voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan, petynkö taas, vain jospa kohtaankin rakkauden. Se on sen ajan murhe, tai ilo. Mutta nyt kutkuttavaa onnentunnetta tuottaa auringonpaiste ja tuleva kevät ja kesä:)

      Tsemppiä sinulle!

      • vonkzu

        elämä koettelee enempi kuin toisia.
        Mut pakkoha sitä eteenpäin on vääntyä vaik mikä ois.
        Hymyä huuleen!


    • asenne

      Olin aikanaan aika samoissa fiiliksissä. Maailma oli harmaan sävyjä vailla vähäisintäkään väriläiskää. Oikein pessimistin peruskuva. Luin sitten yhden kirjan, joka sai minut ajattelemaan asioita toiselta kannalta.

      Ei tietenkään nytkään kaikki mene juuri kuten toivon, mutta opin, että elämäni on juuri sellaista, miksi sen kuvittelen. Jos kuvittelen sen olevan ankeaa ja onnetonta, se myös on sitä. Onneksi voin kuvitella toisin. Hetkessä ei muutos tapahdu tietenkään, mutta yksikin positiivinen ajatus tarpeeksi usein toistettuna, alkaa tuottaa tulosta.

      Kokeile, et menetä mitään, mutta voita saada paljon.

    • eräs neito

      Mä suosittelen sulle psykoterapiaa. Mä käyn itse ja se on tosi hyödyllistä ja auttaa ainakin mua. Mä en ole mitenkään psyykkisesti sairas pelkästään ahdistunut ja jonkin verran masentunut. Tuntuu kovin usein, että elämä ja kasvaminen aikuiseksi ei tuo enää mitään kivaa mukanaa, mutta kyllä se tuo. Siihen pitää alkaa vaan suhtautua vähän eri lailla. Alkaa elää omaa elämää ja olla oman elämänsä herra. Sillä ei kukaan muu kuin sä elä sun elämää.

    • niinparanet

      Esim. Rakkaus auttaa unnohtamaan kaikki paskat tunteet. Itse olen nimittäin tuon kokenut. Sudenkuoppa ei todellakaan ole niin syvä, miltä se vaikuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe