Katajanmarja

minä

Mihin aikaan vuodesta katajanmarjoja olisi hyvä kerätä?? Ja mihin ruokiin sitä voi käyttää?

18

10321

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • riistan

   lihan marinointiliemen mausteena. Olihan tuossa yhdessä kirjassa että se käy jauhelihankin mausteeksi.

   • Anonyymi

    Punakoisoa kannattaa syödä reilusti. ( Jos te ette tunne myrkkyjä älkää silti neuvoko muita syömään mitä itse syötätte muille).


  • timjamii

   Katajanmarjat kypsyvät hitaasti ja samassa kasvissa voi olla yhtaikaa sekä kypsiä että raakoja marjoja - tummansiniset ovat kypsiä. Kypsiä marjoja voi poimia koska vain löytäessään. Hiukan vaikeata se kyllä on, ne kun putoavat maahan pienestäkin kosketuksesta. Kuivata ne laakealla vadilla joko miedossa uuninlämmössä (muutama tunti) tai auringonpaisteessa (pari päivää). Kuivatut marjat säilyvät ja säilyttävät makunsa hyvin. Sopivat riistaan, poroon, silakkaan, jopa kaalilaatikkoon, vähän särmää niillä saa broileriinkin. Ainakin omasta mielestäni.

  • yllätys mulla

   Toivottavasti ei käy samoin, kuin minulla..Katajanmarjan ystävänä sain todella pahan allergisen reaktion! Allergiatesteissä todettiin voimakas yliherkkyys katajalle/marjoille, ja ei koskaan saa niitä enää syödä! Aikamoinen yllätys oli, että katajanmarjallekin voi olla/tulla todella allergiseksi..

   • skäribo

    Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!


   • Anonyymi
    skäribo kirjoitti:

    Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

    Ne on myrkkyjä niitä voi käyttää hyvin vähän sillä niissä on oikeasti vaarallisia aineita ja nimenomaan munuaisille vaarallista sekä allergiaa aiheuttavia ja myrkytys oireita.Suomessa on satoja kasveja marjoja sieniä mitkä on myrkkyjä ja näyttää hyvin samanlaisilta kuin syötävät.Ulkomaalaiset poimijat tuskin erottaa niitä kun poimivat koneella missä on pitkä varsi.Myrkkymarjoja kasvaa usein aitojen lähellä koska niitä on pidetty koristekasvina.Meillä on puutetta erottaa kerätyistä marjoista myrkkymarjat nykyään.


   • Anonyymi
    skäribo kirjoitti:

    Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

    Myrkyt tuhoaa useimmin munuaiset tai hengitystiet ja vatsaa. Sitten silmiä.


   • Anonyymi

    Yllätys että myrkkymarjat aiheuttaa myrkytyksen oireita.


   • Anonyymi
    skäribo kirjoitti:

    Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

    Kärpäs sienet ne vasta herkkua onkin käy kaikkeen ruuan laittoon.


  • sehr gut

   Olimmepa tänään poimimassa katajanmarjoja. Tunnin verran ahkeroituamme saimme kahdestaan 3 dl marjoja. Mikähän mahtaa olla niiden litrahinta, jos niitä myymään kävisi? Tänä vuonna näyttää kypsiä marjoja olevan harvinaisen niukasti.

   • Anonyymi

    Hienoa syöt siitä 3 DL marjoja ja odotat myrkytysoireita.


  • Urhoska

   http://kysymammalta.blogspot.com/search/label/katajanmarjat

   Lihan lisäksi esim. jälkiruokiin. Katajanmarja voi tosiaan aiheuttaa yliherkkyyttä jne. Raskaana olevienkin on syytä välttää. Pelätä sitä ei kuitenkaan tarvitse, loistava luonnontuote! Jota voi muuten käyttää kotikosmetiikassakin :)

   • Anonyymi

    Katajan marja on yksi monista myrkkymarjoista.Siinä on allergiaa aiheuttavia aineita myös.Huomattu että muumaalaisten sienimyyjien sienissä on ollut myrkkysieniä.Ne näyttää samalta kuin syötävät.


  • kintonikki

   kyllä se on kuulkaa GInissä parasta, ei tuu allerkioita taitaa olla uskon puutetta ½! ! 1

  • Virostapa

   Lönnrot suositteli katajanmarjoista ja hakatuista havuista valmistettua keitevettä juotavaksi vesi- ja sulkutaudeissa sekä keripukissa ja höyryhengitykseen korvakivuissa. Katajanmarjasiirappi on ollut hoitokeinona vilustusyskässä ja vilustuksen jälkeen torjumaan pahoja jälkitauteja. Katajanmarjavesihauteella haudottiin verestäviä silmiä.

   Katajasavua on käytetty sairashuoneiden desinfiointiin. Katajaöljyä on käytetty rammoille jäsenille ja luusärkyyn.

   Kataja kuului Naantalin luostarin yrttikirjan keskeisiin rohtoaineisiin 1400-luvulla. Katajanmarjoista siinä kirjoitettiin seuraavasti: "Tämän puun hedelmä on käyttökelpoinen lääkeaineeksi, jos se poimitaan keväällä ja säilytetään kaksi vuotta, silloin sillä on kyky hajoittaa ja hävittää pahaa nestettä ja vahvistaa jäseniä. Voimakkaiden lääkeaineiden aiheutamaan ripuliin on hyvä keittää katajanmarjoja sadevedessä ja kylvettää siinä se, joka kärsii siitä sairaudesta. Katajanmarjoista voidaan valmistaa öljyä. Ja tämä öljy on vaikuttavin ja voimakkain horkkaa vastaan, jos sitä otetaan joka päivä yhtä paljon kuin yksi drakma (n. 3,7 g) painaa, ja nautitaan ruuan ja juoman yhteydessä. Se on myös hyvää nivuspaiseisiin, joita sillä sivellään. Sama öljy on hyvää niille, jotka kärsivät kaatumataudista. Samoin, jos viiniä keitetään ja siihen lisätään tätä öljyä tai katajanmarjoja ja kuivaa sikuria, sekoitus puhdistaa rintaa ja parantaa yskää."

   http://www.saartehaal.ee/2011/06/04/kadakasiirupi-proovipartii-jouab-turule/

   Koska käärmeiden sanottiin karttavan katajaa, uskottiin siinä olevan voimia myrkkyjä vastaan.

   • Anonyymi

    Kylvettää lääkeripulia sairastavaa myrkky marjaliemessä.Raamatussa onkin kohtia noista ja myrkynkeittäjistä.Siis lääkkeestä mistä tulee ripuli on jo joku aine mikä ei sovi siten risiini mikä aiheuttaa ripulia tai laktoosi.No kaatumatauti on epilepsia mikä on aivoissa oleva verisuonien supistelu ( toisten mielestä sähkö tauti) sairaus tai puutostauti.Sen jälkeen kun jäätikkö suli ja tänne saatiin hedelmiä kuten banaani on moni tauti vähentynyt.Toisille liika sokeri aiheuttaa huonon olon vaikka ei ole diabetestä.(drakmat denarit on myös arabien rahayksiköitä).Raudan puute saa aikaan myös monia oireita.Katajan Marja on myrkyllinen mutta ehkä käärmeitä voisi hävittää polttamalla niiden pesät.Pahat myrkkykäärmeet, niiden myrskystä valmistetaan seerumia vastamyrkkyä siihen perustuu myös rokotukset.Lääkehiili helpottaa oloa jonkun verran.


  • Anonyymi

   Koristemarjoja pihoilla suuhunsa laittaa virolaisia nähty sittemmin ei heitä enää ole näkynyt.. myrkkymarjat on tehokas väestön vähennyskeino.

   • Anonyymi

    Ote Kalevalasta:
    Kullervo Kalervon poika
    syntymässä säikähtänyt
    näki kauhut kaikkialla
    haamut hirmuisimmat


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   243
   13575
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   7718
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   67
   5062
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   37
   4839
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   1994
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   74
   1334
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1267
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1141
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1139
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1049
  Aihe