Katajanmarja

minä

Mihin aikaan vuodesta katajanmarjoja olisi hyvä kerätä?? Ja mihin ruokiin sitä voi käyttää?

18

11721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riistan

      lihan marinointiliemen mausteena. Olihan tuossa yhdessä kirjassa että se käy jauhelihankin mausteeksi.

      • Anonyymi

        Punakoisoa kannattaa syödä reilusti. ( Jos te ette tunne myrkkyjä älkää silti neuvoko muita syömään mitä itse syötätte muille).


    • timjamii

      Katajanmarjat kypsyvät hitaasti ja samassa kasvissa voi olla yhtaikaa sekä kypsiä että raakoja marjoja - tummansiniset ovat kypsiä. Kypsiä marjoja voi poimia koska vain löytäessään. Hiukan vaikeata se kyllä on, ne kun putoavat maahan pienestäkin kosketuksesta. Kuivata ne laakealla vadilla joko miedossa uuninlämmössä (muutama tunti) tai auringonpaisteessa (pari päivää). Kuivatut marjat säilyvät ja säilyttävät makunsa hyvin. Sopivat riistaan, poroon, silakkaan, jopa kaalilaatikkoon, vähän särmää niillä saa broileriinkin. Ainakin omasta mielestäni.

    • yllätys mulla

      Toivottavasti ei käy samoin, kuin minulla..Katajanmarjan ystävänä sain todella pahan allergisen reaktion! Allergiatesteissä todettiin voimakas yliherkkyys katajalle/marjoille, ja ei koskaan saa niitä enää syödä! Aikamoinen yllätys oli, että katajanmarjallekin voi olla/tulla todella allergiseksi..

      • skäribo

        Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!


      • Anonyymi
        skäribo kirjoitti:

        Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

        Ne on myrkkyjä niitä voi käyttää hyvin vähän sillä niissä on oikeasti vaarallisia aineita ja nimenomaan munuaisille vaarallista sekä allergiaa aiheuttavia ja myrkytys oireita.Suomessa on satoja kasveja marjoja sieniä mitkä on myrkkyjä ja näyttää hyvin samanlaisilta kuin syötävät.Ulkomaalaiset poimijat tuskin erottaa niitä kun poimivat koneella missä on pitkä varsi.Myrkkymarjoja kasvaa usein aitojen lähellä koska niitä on pidetty koristekasvina.Meillä on puutetta erottaa kerätyistä marjoista myrkkymarjat nykyään.


      • Anonyymi
        skäribo kirjoitti:

        Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

        Myrkyt tuhoaa useimmin munuaiset tai hengitystiet ja vatsaa. Sitten silmiä.


      • Anonyymi

        Yllätys että myrkkymarjat aiheuttaa myrkytyksen oireita.


      • Anonyymi
        skäribo kirjoitti:

        Katajanmarjat ovat ihana mauste ja kaunis koriste, mutta ne ovat ehdottomasti kiellettyjä munuaispotilailta!

        Kärpäs sienet ne vasta herkkua onkin käy kaikkeen ruuan laittoon.


    • sehr gut

      Olimmepa tänään poimimassa katajanmarjoja. Tunnin verran ahkeroituamme saimme kahdestaan 3 dl marjoja. Mikähän mahtaa olla niiden litrahinta, jos niitä myymään kävisi? Tänä vuonna näyttää kypsiä marjoja olevan harvinaisen niukasti.

      • Anonyymi

        Hienoa syöt siitä 3 DL marjoja ja odotat myrkytysoireita.


    • Urhoska

      http://kysymammalta.blogspot.com/search/label/katajanmarjat

      Lihan lisäksi esim. jälkiruokiin. Katajanmarja voi tosiaan aiheuttaa yliherkkyyttä jne. Raskaana olevienkin on syytä välttää. Pelätä sitä ei kuitenkaan tarvitse, loistava luonnontuote! Jota voi muuten käyttää kotikosmetiikassakin :)

      • Anonyymi

        Katajan marja on yksi monista myrkkymarjoista.Siinä on allergiaa aiheuttavia aineita myös.Huomattu että muumaalaisten sienimyyjien sienissä on ollut myrkkysieniä.Ne näyttää samalta kuin syötävät.


    • kintonikki

      kyllä se on kuulkaa GInissä parasta, ei tuu allerkioita taitaa olla uskon puutetta ½! ! 1

    • Virostapa

      Lönnrot suositteli katajanmarjoista ja hakatuista havuista valmistettua keitevettä juotavaksi vesi- ja sulkutaudeissa sekä keripukissa ja höyryhengitykseen korvakivuissa. Katajanmarjasiirappi on ollut hoitokeinona vilustusyskässä ja vilustuksen jälkeen torjumaan pahoja jälkitauteja. Katajanmarjavesihauteella haudottiin verestäviä silmiä.

      Katajasavua on käytetty sairashuoneiden desinfiointiin. Katajaöljyä on käytetty rammoille jäsenille ja luusärkyyn.

      Kataja kuului Naantalin luostarin yrttikirjan keskeisiin rohtoaineisiin 1400-luvulla. Katajanmarjoista siinä kirjoitettiin seuraavasti: "Tämän puun hedelmä on käyttökelpoinen lääkeaineeksi, jos se poimitaan keväällä ja säilytetään kaksi vuotta, silloin sillä on kyky hajoittaa ja hävittää pahaa nestettä ja vahvistaa jäseniä. Voimakkaiden lääkeaineiden aiheutamaan ripuliin on hyvä keittää katajanmarjoja sadevedessä ja kylvettää siinä se, joka kärsii siitä sairaudesta. Katajanmarjoista voidaan valmistaa öljyä. Ja tämä öljy on vaikuttavin ja voimakkain horkkaa vastaan, jos sitä otetaan joka päivä yhtä paljon kuin yksi drakma (n. 3,7 g) painaa, ja nautitaan ruuan ja juoman yhteydessä. Se on myös hyvää nivuspaiseisiin, joita sillä sivellään. Sama öljy on hyvää niille, jotka kärsivät kaatumataudista. Samoin, jos viiniä keitetään ja siihen lisätään tätä öljyä tai katajanmarjoja ja kuivaa sikuria, sekoitus puhdistaa rintaa ja parantaa yskää."

      http://www.saartehaal.ee/2011/06/04/kadakasiirupi-proovipartii-jouab-turule/

      Koska käärmeiden sanottiin karttavan katajaa, uskottiin siinä olevan voimia myrkkyjä vastaan.

      • Anonyymi

        Kylvettää lääkeripulia sairastavaa myrkky marjaliemessä.Raamatussa onkin kohtia noista ja myrkynkeittäjistä.Siis lääkkeestä mistä tulee ripuli on jo joku aine mikä ei sovi siten risiini mikä aiheuttaa ripulia tai laktoosi.No kaatumatauti on epilepsia mikä on aivoissa oleva verisuonien supistelu ( toisten mielestä sähkö tauti) sairaus tai puutostauti.Sen jälkeen kun jäätikkö suli ja tänne saatiin hedelmiä kuten banaani on moni tauti vähentynyt.Toisille liika sokeri aiheuttaa huonon olon vaikka ei ole diabetestä.(drakmat denarit on myös arabien rahayksiköitä).Raudan puute saa aikaan myös monia oireita.Katajan Marja on myrkyllinen mutta ehkä käärmeitä voisi hävittää polttamalla niiden pesät.Pahat myrkkykäärmeet, niiden myrskystä valmistetaan seerumia vastamyrkkyä siihen perustuu myös rokotukset.Lääkehiili helpottaa oloa jonkun verran.


    • Anonyymi

      Koristemarjoja pihoilla suuhunsa laittaa virolaisia nähty sittemmin ei heitä enää ole näkynyt.. myrkkymarjat on tehokas väestön vähennyskeino.

      • Anonyymi

        Ote Kalevalasta:
        Kullervo Kalervon poika
        syntymässä säikähtänyt
        näki kauhut kaikkialla
        haamut hirmuisimmat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe