Proteiini virtsassa

Jihuu! rv16+6

Eipä meinaa googlettamallakaan löytyä tietoa tästä aiheesta. Eli perjantaina neuvolassa todettiin proteiinin olevan haalealla plussalla. Mitään oireita mistään ei ole. Tarkemmat tutkimustulokset saan tiistaina, että onko jotain löytynyt, mitä lie se jokin sitten voisi ollakaan. Tulehdus ja raskausmyrkytys, sen verran osasi neuvola-opiskelija kertoa mihin se voi liittyä, tosin myrkytyskin loppupuolella ja sitten pitäisi olla muitakin oireita. Minkäslaista tietoa ja kokemusta muilla on tästä?

18

55098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haaleita plussia ihan valko...

      Kai sulta otetaan ihan labratutkimuksiin PLV-näyte (puhdasnäyte), josta se proteiinin määrä voidaan sit määrittää ihan tarkkaan. Kyllä noita haaleita plussia tulee helposti, eikä ne välttämättä merkkaa mitään muuta kuin sen, että parempi tsekata tarkemmalla menetelmällä.

      • Jihuu! rv16+6

        Eli huomenaamuna käyn viskaamassa näytteet sinne labraan, mutta tiistaina vasta tulee tulos. Joten nyt jo utelen asioita tästä :) Mutta jospa siinä ei olisi mitään erikoista..


      • kesämamma
        Jihuu! rv16+6 kirjoitti:

        Eli huomenaamuna käyn viskaamassa näytteet sinne labraan, mutta tiistaina vasta tulee tulos. Joten nyt jo utelen asioita tästä :) Mutta jospa siinä ei olisi mitään erikoista..

        tuli rv 16 paikkeilla myös haalea plussa proteiinista, joka johtui siitä että että olin käynyt kotona pissalla ja neuvolassa sitten joutui "tiristämään". Silloin tulee terkan mukaan helposti proteiinia virtsaan, seuraavilla kerroilla ei ole nimittäin ollut proteiinia pissassa. Jos verenpaineesi oli ok, eikä turvotusta tai muuta poikkeavaa ole, mielestäni asiasi ovat ihan kunnossa.


    • myrkytyksestä

      Raskausmyrkytyksessä pissan proteiinipitoisuus on noussut. "Myrkytystilassa" verenpaine on myös koholla ja turvotuksia ilmaantuu... Jos proteiini on yhdellä plussalla kohonnut ja muita oireita ei ole, niin usein pelkkä seuranta riittää.

    • Tytsy

      Moi!

      Minulla oli yhden plussan verran koholla ja lääkäri sanoi, että liuskatestit ovat niin herkkiä, että se saattaa ilman mitään syytä antaa väärän tuloksen. Niimpä kävin seuraavana päivänä viemässä näytteen labraan ja tulos oli ihan normaali, eli ei plussaa.

      Minulle sanottiin, että stressillä voi olla osuutta asiaan. Kohonnut verenpaine ei välttämättä aiheuta proteiinia virtsaan.

    • napsu

      Proteiini"plussan" voi saada esimerkiksi, mikäli pisun sekaan on päässyt vähän valkovuotoa. Eli ei välttämättä mitenkään vaarallista. Ja se raskausmyrkytys kyllä nostaa arvot kunnolla ja turvotusta ja tai verenpaineen nousua kyllä löytyy. Harvemmin myöskään pelkkä haalea proteiiniplussa viittaa yksinään tulehdukseen.

    • Hedy

      Mulla oli melkein koko loppu raskauden ajan proteiinit plussalla. Kävin lopussa äitipolilla tarkastuksissa, kun verenpainekkin oli hieman kohollaan. Ei mulla kuites mitään ollu, mut ihan vaan varmuuden vuoksi tutkittiin.

      Yleensä jos proteiinit on toistuvasti plussalla niin aletaan tutkiin tarkemmin, mut jos plussaa on vaan sillointällöin niin on todellakin mahdollista että pissaan on sekottunut valkovuotoa. Kyllä ne sit siellä neuvolassa neuvoo. Kaikilla on varmaan kerran raskauden aikana proteiinit plussalla.

      Ei siis hätää....

    • Tappi

      Itselläni oli esikoista oottaessa rv 10 proteiinia pissassa, silloin sitten kiikutin kanss alabraan pissanäytteen ja sieltä tuli puhdas tulos.

      Sitten rv.36 > alkoi heti kahdella plussalla, ja silloin oliken toksemia-arvot veressä melkoisen kohollaan ja sairaalassa ollessa vuodelevossa vuorokausipissan proteiini hipoi melkein yli kolmessa plussassa eli mitäs se tarkkoina lukuina tekeis, en tiedä.

      Neuvolassa on sanottu, että kun annan niukkoja pissanäytteitä että jos siellä olisi proteiinia niin se huomioidaan että on antanut niukan näytteen. Yleensä riittäisi seuraavana aamuna uusi näyte neuvolassa, mutta muthan ne lähettäisi labraan pissalle jo pienestäkin hailusta kun syynäävät lyhyin väliajoin ettei myrkytys uusiudu.

      Yksi asia jäi vaivaamaan teidän muiden kirjoituksissa? että valkovuoto voi aiheuttaa proteiiniesiintymiä pissanäytteessä. Ettekö te tee alapääpesua ennen näytteenottoa. Mä ainakin opin jo viime raskaudessa neuvolan tädin ohjeistamana että aina ennen pissanäytettä tehdään alapääpesu ja ainoastaan keskivirtsa otetaan kuppiin näytteeksi. Näin ei tule turhia positiivisia tuloksia.

      • pesun tarpeessa

        tosiaan kannatta pestä ennen näytteen ottoa,turha ihmetellä tuloksia jos ei pese itseään...


      • Jihuu! rv17

        Kaikkia näytteitä varten ei tarvitse/pidä tehdä alapääpesua. Monesti mullekin on sanottu, että ei tarvitse (pidäkään?) pestä. Nytkään ei annettu ohjeita, että pitäisi peseytyä. Paitsi tänään kun vein siis uudet näytteet, niin neuvolasta sanottiin ohjeet peseytymiseen ja olipa mukana vielä paperillakin ohje siitä että pesut ja keskivirtsa. Mutta tällaista menetelmää ei kuitenkaan ole kaikissa virtsanäytteissä. En tiedä miksi, kun olen vasta tällainen hoitsun alku :)


      • vierailia
        Jihuu! rv17 kirjoitti:

        Kaikkia näytteitä varten ei tarvitse/pidä tehdä alapääpesua. Monesti mullekin on sanottu, että ei tarvitse (pidäkään?) pestä. Nytkään ei annettu ohjeita, että pitäisi peseytyä. Paitsi tänään kun vein siis uudet näytteet, niin neuvolasta sanottiin ohjeet peseytymiseen ja olipa mukana vielä paperillakin ohje siitä että pesut ja keskivirtsa. Mutta tällaista menetelmää ei kuitenkaan ole kaikissa virtsanäytteissä. En tiedä miksi, kun olen vasta tällainen hoitsun alku :)

        Meidän neuvolan vessassa on oikein lappu seinällä, ettei tarvitse tehdä alapesua...Sitten kun vein virtsanäytteen labraan, oli eri juttu. En kyllä tiedä miksi näin...


      • lääkäri 75
        vierailia kirjoitti:

        Meidän neuvolan vessassa on oikein lappu seinällä, ettei tarvitse tehdä alapesua...Sitten kun vein virtsanäytteen labraan, oli eri juttu. En kyllä tiedä miksi näin...

        Tottai kai pesu on pakollinen ja sen tulisi lukea joka ainoassa mammavessassa.


      • Meillä..

        annettiin neuvolassa erikseen ohjeeksi ensimmäisellä käyntikerralla, että alapesua ei tarvitse pissanäytteen yhteydessä tehdä. Labraan vietävissä näytteissä on pitänyt alapesu tehdä ja ottaa näyte keskivirtsasta.


    • Ninnaliinuska

      Moni onkin täällä jo vastannut kysymykseesi. Joskus proteiinia eli valkuaista saattaa olla virtsassa ilman mitään hälyyttävää. Minullakin oli ensimmäisestä raskaudesta kerran, ja seuraavalla neuvolakäynnillä ei enää ollutkaan. Eli oli vain väärä hälyytys. Joskus valkovuotoa voi joutua näytteeseen, jolloin antaa ns. väärää tulosta.

      Tämä nyt ei tarkoita, että juuri sinulla olisi mitään hätää mutta kysyit sitä, mitä se voisi tarkoittaa jos jotain olisikin pielessä valkuaisten osalta oikeasti. Silloin voisi olla kyseessä munuaisen tai virtsateiden sairaus.

      • plaah...

        Kun tutkitaan pissanäytettä proteiinin tai mahollisen pissatulehduksen takia tulee aina suorittaa alapesu ja näyte otetaan keskipissasta..! jos tutkitaan esimerkiksi jotakin tautia kuten vaikka klamydiaa, tippuria tai vastaavia, alapesua ei tehdä ja tämä näyte otetaan suoraan alkupissasta..! sepä ero näille taitaapi olla.. Minulle ainakin on painotettu neuvolassa että JOKA kerta kun annan siellä näytteen PITÄÄ tehdä alapesu, väärien tulosten ehkäisemiseksi..


      • :))))))))))

        koskaan milloin ketju on aloitettu???


      • heheheh.
        :)))))))))) kirjoitti:

        koskaan milloin ketju on aloitettu???

        Joo, aika paha ;)


      • 2010nyt
        heheheh. kirjoitti:

        Joo, aika paha ;)

        Mutta hyvä, koska mulla oli just mielessä tää sama kysymys!! :-D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe