Sopiva lemmikiksi?

MarJo

Olemme mieheni kanssa pitkään harkinneet koiraa lemmikiksi, mutta emme pääse yhteisymmärrykseen koiran rodusta... Itse pidän spanieleista mutta mieheni haluaisi rottweilerin. Olemme miettineet dalmatialaista, mutta kuulimme että niitä pitää kouluttaa PALJON.
Haluaisimme koiran joka viihtyy sekä ulkona että sisällä, on lapsirakas ja eikä jätä hirveästi karvaa joka paikkaan. Koiran pitäis olla keskikokoinen, ja ei mikään ihan "lammas" kuitenkaan että kouluttaa tietenkin aiomme tulevaa lemmikkiämme.
Olisimme kiitollisia ehdotuksista ja ihan sivuvinkeistäkin.
Kiitos etukäteen :)

14

3513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollut dalmis

      ..vilkas aktiivinen rotu..mutta vaatii mielestäni vähemmän koulutusta kuin rotikka joka omaa enemmän vahtiviettiä.

      Miettikää miten paljon olette kummatkin valmiit satsaamaan koiraan päivittäin. Kuinka pitkiä lenkkejä teette ja milloinka meette koulutuksiin.
      Miehesi on siis valmis todella aktiiviseen koira nomistajaksi.
      Ja sinä haluat keskitason toimintaa vaativan koiran omistajaksi.
      Hm..keskustele miehesi kanssa ihan konkreettisesta tulevaisuudesta eli työpäivän jälkeen on uhrattava vielä ainakin kolmisen tuntia koiralle jos on aktiivinen rotu. Onko hän siihen todella valmis?
      Mitä vaatimuksia todella haluatte koiralta..lapsirakkaus on koulutus kysymys pitkälti. Ja keskikokoisetkin on kovia lenkkeilijöitä (nyk. itsellä karkkarifoxi)
      Monet antaa koiransa pois ajanpuutteen takia eli tämä on minusta keskeistä oletteko todellakin aktiivisia?

      • MarJo

        Kiitos kaikille vastanneille :) sen verran vielä lisään, että koira tulee olemaan enemmänkin mieheni "hoivissa" koska itse teen töitä kuusikin päivää viikossa. Hän on aktiivinen, lenkkeilee päivittäin ja on valmis kouluttamaan koiraa.

        Alan pikkuhiljaa kallistua tuon rotikan puolelle vaikka spanielista aluksi enemmän pidinkin. Olin rottweilerien suhteen aika epäilevä ja ennakkoluuloinen, mutta nyt se alkaakin tuntua aika mukavalta rodulta.
        Sitä vaan mielä mietin miten se suhtautuu vieraileviin tenaviin, veljeni viiden lapsensa kanssa kun pelmahtaa kylään niin..... :)
        mutta kai sekin tosiaan riippuu siitä koulutuksesta.


      • koulutuksesta
        MarJo kirjoitti:

        Kiitos kaikille vastanneille :) sen verran vielä lisään, että koira tulee olemaan enemmänkin mieheni "hoivissa" koska itse teen töitä kuusikin päivää viikossa. Hän on aktiivinen, lenkkeilee päivittäin ja on valmis kouluttamaan koiraa.

        Alan pikkuhiljaa kallistua tuon rotikan puolelle vaikka spanielista aluksi enemmän pidinkin. Olin rottweilerien suhteen aika epäilevä ja ennakkoluuloinen, mutta nyt se alkaakin tuntua aika mukavalta rodulta.
        Sitä vaan mielä mietin miten se suhtautuu vieraileviin tenaviin, veljeni viiden lapsensa kanssa kun pelmahtaa kylään niin..... :)
        mutta kai sekin tosiaan riippuu siitä koulutuksesta.

        kiinni :) Mutta vahtiviettiin kannattaa rotikassa kiinnittää huomiota heti alusta ja jämpti koulutus. Ja kannattaa katsoa minkälaisista vanhemmista on rotikoissakin on pajon vaihtelua mitä tulee luonteeseen.


    • zirp..

      Meillä on rotikka, ja saman katon alla myös pieni lapsi ja kissa. Ikinä en ole koirani kanssa mitään erikoisempaa harrastanut, vain perustottelevaisuutta ja ulkoilua. Koira on tyytyväinen. Mielestäni tärkeimmät asiat mitä rottweilerin tulisi tietää on hihnassa kävely ja asemansa laumassa. Meillä nämä asiat kunnossa, joten ei ole tarvinnut sen enempää "koulia". Monet kaverit on sanonu koiraamme juuri lampaaksi, eli se on niin luonteesta kiinni. Mutta jos haluat keskikokoisen koiran ja rotikka aika lähellä keskikokoista onkin, ainakin narttu, täytyy miettiä kuitenkin sen voimia. Jos innostuu hihnassa leikkimään on aika piteleminen. Rotua kuitenkin suosittelen ja narttu on yleensä vähemmän jääräpäinen.

    • jne......

      Rotikka luokitellaan isoksi koiraksi, ainakin urokset, sillä ne kasvavat useasti yli 50 kiloisiksi. Jos pelkäät karvoja, niin ei kannata miettiä ko. rotua, sillä karvaa siitä lähtee ja paljon nim. kokemusta kolmesta rotikasta =)Koulutusta rotu vaatii melko paljon, luonne on yksilöillä erilainen, vaikeasta helpohkoon, riippuu tuurista. Rotikka on perheelleen "lammas", mutta tarvittaessa puolustaa hampain ja "kynsin" perhettään.

      Ehkä staffi olisi parempi vaihtoehto, sekin vaatii kyllä energiaa melko paljon, koulutus jne.

    • Meillä kolme

      Ottakaa sekä rotikka, että spanieli :-) Niillä on seuraa toisistaan, ja eihän semmoinen pikku spanieli syökään paljon mitään siinä lisänä. Viihtyvät paremmin yksinollessakin!

      Hitsi, kun jossain on sellainen tosi hyvä koirarotutesti, johon vastaamalla sai usean mahdollisen rodun tiedot... Minulle antoi vastaukseksi juuri sen rodun, jota meillä on, eli ei voi kauhean pieleen mennä se testi! Muistaisiko joku sen osoitteen?

      • OmaRotu

      • ollut tarkka
        OmaRotu kirjoitti:

        No nyt löysin sen testisivun! Kokeilepa, mitä se ehdottaa:


        http://www.lampiluoto.net/omarotu/omarotu_testi.php

        ja osin virheellinenkin joidenkin rotujen kohdalla..suosittelisin lukemista kirjoista ja sitä kautta rodun etsimistä. Oli niin suurpiirteinen testi.


      • koirankoulutuskenttää
        ollut tarkka kirjoitti:

        ja osin virheellinenkin joidenkin rotujen kohdalla..suosittelisin lukemista kirjoista ja sitä kautta rodun etsimistä. Oli niin suurpiirteinen testi.

        jolloin voisitte jutella ihmisten kanssa heidän koirakokemuksistaan ja samalla näkisitte miten koirat siellä koulutuksessa toimivat.


    • teidän ensimmäinen?

      Jos ette ole aiemmin koiria omistaneet, tai paljon muiden omistamien koirien kanssa puuhanneet arveluttaa tuo rotikan ottaminen. Niitä ei yleensä suositeta ns. ensimmäisiksi koiriksi, koska ne koulutuksen suhteen vaativat sen verran osaamista/täsmällisyyttä. Pienempi spanieli sopisi ensikoiraksi huomattavasti paremmin. Ei niin, etteikö senkin koulutuksessa tarvittaisi kokemusta, mutta sen fysiikalla/luonteella ei saada niin vakavia ongelmia aikaiseksi (kuin rotikan kanssa), vaikka alkuun vähän haparoitaisiinkin.

      • MarJo

        Koira olisi omassa huushollissa ensimmäinen, itselläni on ollut koira kotona vuosikaudet, miehelläni samoin. Olemme nyt (molemmat) innostuneet rotikasta tosissaan, mieheni raahaa aiheesta kotiin kirjallisuutta ja netistäkin on jo löytynyt mukavia sivuja. Aiomme silti vielä pähkäillä ja punnita asiaa ainakin puolisen vuotta, koska olemme ensi kesälle ja syksylle jo suunnitelleet pidempiä matkoja. Lemmikkiin aiomme sitoutua ja paneutua tosissamme, meille koira on sitten uusi perheenjäsen.


    • Jeps

      Meillä on dalmatialainen, eikä se ole tarvinnut PALJON koulutusta. Meillekin siitä jankutettiin, että älkää vain ottako sitä rotua, sen kanssa tulee ongelmia. Eipä ole tullut ja on nopea oppimaan (erikoinen yksilö?). En vaihtaisi toiseen rotuun mistään hinnasta.

    • Tollerihulm

      Elikkäs...rotunne voisi olla esim:

      Novascotiannoutaja (lisätietoa esim. koirat.com:ista,noutajat.com/tollerikerho ja Wikipediasta hks. novascotiannoutaja.

      Walesinspringelspanieli ja Englanninspringelspanieli
      (l.tietoa kasvattajilta, kerholta ja wikipediasta.

    • tyururu

      kannattaa katsoa www.koirat.com sivustolta koirarotuja.siellä on rotuesittelyt ja kaikki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe