Kosketusallergia koruista

nikkeliallergikko ainakin

En ole varmaankaan yli kymmeneen vuoteen kyennyt pitämään jotain korviksia pitkiä aikoja.
Olen pitkiä aikoja käyttämättä usein, ja päätin jälleen ostaa edulliset tarjouskorut Laatukorusta.
Laitoin sitten nämä uudet halvat korvaketjut korviini ja ehkä 2 päivää tulin pitäneeksi, kunnes korvanlehdet kutisivat ja kuumottivat ja päädyin ottamaan ne pois. Meni tovi laittaessakin niitä koruja, koska reiät olivat ilmeisesti pienentyneet kun ties milloin oon korviksia pitänyt viimeksi.
Nyt eräs päivä koetin laittaa ne taas korviin, niin eikös se sama kutina ja punoitus alkanut taas välittömästi. Näin oikein peilistä kuinka reiän ympärys punoitti.
Ei ilmeisesti koruliikkeiden halpiskorut taida olla aitoja, luulis että nikkeliä ei enää käytettäis kun allergia on niin yleistä, näin mä oon käsittänyt.
Myös en ole voinut pitää ristiriipusta (riparilahja) kaulassani enää, tuntuu että se riipuskohta juuri aiheuttaa kutinan ja punoituksen iholleni. Sen pitäis olla kultainen, mutta mene ja tiedä, ehkäpä ei olekaan.

6

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen metalliallergikko

      Ei tarvitse olla nikkeli, joka aiheuttaa ongelman, muutkin metallit (tai epäpuhtaudet metalleissa) voivat tehdä sitä. Itselläni tulee joistakin hopeakoruista samanlaisia ongelmia ja ongelmat ovat pahempia just silloin, jos laitan korut kun olen pitkään ollut käyttämättä. Se saattaa johtua ihan siitäkin, että tiukempiin reikiin keräytyy helpommin likaa, joka ei tule sieltä itsekseen ulos.

      Kannattaa ensin jonkin aikaa "venyttää" reikiä esim. kultakoruilla ja totuttaa korvanlehti taas metallin kosketukseen, niin sen jälkeen saattaa pystyä pitämään muitakin koruja. En tosin tiedä kuinka järkevää se on pitemmän päälle.

    • riittää.....

      Ei kannata käyttää muuta kuin kultaisia korviksia.Kaikki muut saat unohtaa.....Ei mitään "rihkamaa".Kannattaa uskoa,jos et halua märkiviä korvia.

    • rihkama

      Kultasepänliikkeistä ja askarteluliikkeistä saa ostaa kultaisia, hopeisia ja kirurginteräksestä valmistettuja koukkuja, joiden avulla allerginenkin voi huoletta koristautua mielin määrin.

      >;)

    • aurinkokello

      Mulle tulee oireita monista eri metalleista. Pahimpia ovat nikkeli ja kromi. Nikkeliä löytyy halpiskoruista, vaikka niissä lukisi "nikkelitestattu". Silloin niissä on vain tarpeeksi vähän nikkeliä voidakseen olla myynnissä. Voivat aiheuttaa allergiaa, eikä tarvi olla edes kovin herkkä.
      Kromia esiintyy ihan hirveästi joka paikassa ja se on yleinen allergia silloin jos on myös nikkeliallergiaa. Pahimmat reaktiot tulee jos on esim. suihkun kahva kromattu. Siihen lämmin vesi ja johan kutittaa heti suihkun jälkeen. Ei nojailla ovenkahvoihin yms.
      Hopea ei ole puhdasta hopeaa vaan sisältää usein nikkeliä tai kromia. Myös muita metelleja voi olla mukana. Tiedän monia joille hopea ei sovi.
      Kulta voi sisältää myös allergisoivia osia. Kannattaa ostaa kultakoruja vain kultasepältä joka tietää tasan tarkkaan mitä ne sisältää. Useimmat ulkomaiset kullat ovat allergisoivia. Kotimainen 18k on yleensä hyvää ja kestää käyttöäkin.

    • aurinkokello

      Lisään vielä, että saan pahoja oireita kirurgin teräksestä. Siitä valmistetut korut eivät sovi koskaan. Eikä minulle saa asettaa nykyisin yleisesti tikkien tilalla käytettäviä "niittejä", koska ne voivat lääkärin mukaan aiheuttaa oireita ja tulehdusta kuin nikkeli ja kromi koruissa.
      Eli kannaattaa pyytää oikeat tikit jos on metalliallergiaa.

      • minullakin

        myöskin pronssi aiheuttaa punoitusta ja kutinaa.
        En tiedä on pronssissa nikkeliä vai minkä aineiden sekoitus se on?

        Nuorempana käytin romukoruja, joista tämä sitten alkoi. Herneen kokoinen mätäpaise korvalehdessä, vihreetä mätää purkautui, yääk!
        Romukaulakoru kaulassa suihkuun, muutaman päivän kuluttua kaulaa kiersi punainen, kutiava näppylärinki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe