uretaani

kellukkeet

Mites on kun valmistaja lupaa purkkiuretaanille max. 0.4% vedenimeytymisen niin tarkoittaako että imee kyseisen määrän ilmasta vai vedessä ollessa?
Kun on keskusteluissa ollut että ei kannata uretaani vaahdolla venettä tehdä uppoamattomaksi kun imee niin paljon vettä. Vai imeekö vettä sen takia että rakenne rikkoutuu eläessään?

13

20303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kellukkeena

      En tiedä vedenimeytymisestä, mutta muista että pullouretaani ei kovetu koskaan tiiviissä kotelossa. Isot kerrokset tahtovat muutoinkin jäädä sisältä pehmeisi.
      Ainoa oikea on kaksikomponettinen sekoitettava sellainen. Kellukkeet voi hyvin täyttää uretaanilla kunhan kelluke on tiivis. Ei se rakenteiden läpi vettä ime. Uretaani vettyy vain, jos koteloon pääsee kertymään vettä ja uretaani muhii vedessä.

    • vs.

      kaksikomponenttiuretaani.
      Pullouretaaniin jää ilmakuplia, eli se ei ole täyttätavaraa jolloin vedenkanssa tekemisiin jouduttuaan ilmakuplat täyttyvät vedellä ja urea vettyy.
      2komp.ure. on täyttä tavaraa, jolloin vedelle ei jää tilaa ja vettymistä ei tapahdu samassa mittakaavassa.

    • kellumaan

      100 litran muovitynnyreistä tehtyihin poijuihin laitettiin aivan täyteen muovipulloja, korkit tiukasti kiinni ja väliin uretaania.
      Tarvitaan monta taloutta keräämään mehupullot talteen.

      • jallu

        siel on tähän aikaan vuodesta paljon hyviä lasinpesunestekannuja, voi kertyä tynnyri täyteen helpommin ku mehukattikannuista...


      • kellukkeet
        jallu kirjoitti:

        siel on tähän aikaan vuodesta paljon hyviä lasinpesunestekannuja, voi kertyä tynnyri täyteen helpommin ku mehukattikannuista...

        erään firman tekninen asiantuntia kertoi sähköpostissa että yksikomponentti uretaani ei ime vettä enempää kun max. luvatun 0.4% ja voi käyttää ja monissa paikoissa käytetäänkin kohteissa jotka jatkuvasti vedessä. esim. veneissä ja kaivojen tiivistyksissä. Kuitenkin on paljon keskusteluissa käynyt ilmi että vettyy, vai onko valmistajien välillä niin paljon vaihtelua?


      • tytan betoni ym. pu:t
        kellukkeet kirjoitti:

        erään firman tekninen asiantuntia kertoi sähköpostissa että yksikomponentti uretaani ei ime vettä enempää kun max. luvatun 0.4% ja voi käyttää ja monissa paikoissa käytetäänkin kohteissa jotka jatkuvasti vedessä. esim. veneissä ja kaivojen tiivistyksissä. Kuitenkin on paljon keskusteluissa käynyt ilmi että vettyy, vai onko valmistajien välillä niin paljon vaihtelua?

        Esim. Tytanin Betonirengas vaahto EI IME ITSEENSÄ
        KOSTEUTTA, siksi toimii esim. veneiden eristyksissä ym.(Vahvistettu myös korkeammalta taholta tehtaalta).O myös kokeiltu Tytan Lexy PU-aahtoa, kuivunut urts kellunut vesiastiassa n. 2½ kk, eikä ominaispaino ole muuttunut!


    • Jees

      Totta on se, kuten edellä mainittiin, että ns. pullouretaani ei täytä isoja tiloja vaan sinne jää ilmakuplia ja onkaloita.

      Itse olen juuri laittamassa veneseeni kaksikomponentti uretaania. Kävin myyjän kanssa pitkän keskustelun aiheesta.

      Fakta on se, että uretaaniin ei pääse vettä jos uretaani on vesitiiviissä tilassa. Mutta jos esimerkiksi veneen kaksoispohja on täytetty uretaanilla ja veneeseen tulee reikä, niin silloin uretaani imee vettä. Ensimmäisenä kesänä reikä imee voisi imeä vaikka 2dl vettä.

      Syksyllä, kun vene nostetaan pitäisi se nostaa niin aikaisin, että uretaani ehtii kuivua ennen pakkasia ja sen jälkeen paikataan vene taas vesitiiviiksi. Tämä tilanne ei aiheuta mitään vahinkoa veneelle tai uretaanille.

      Jos kuitenkin vene nostetaan niin myöhään, että uretaani ei ehdi kuivua ennen pakkasia rikkoo pakkanen uretaania imeytyneeltä alueelta. Ja jos vene lasketaan veteen taas ensi keväänä veteen paikkaamatta reikää imeese vettä jo kesän aikana 1l verran. Joka kesä siis aina enemmän ja enemän ja pakkaset vielä vauhdittaa asiaa.

      Siis ainoastaan tällöin uretaani voi imeä vettä. Uretaani on kyllä hyvä aine veneessä. Se eristää ääntä ja tekee uppoamattomaksi.

      • kellukkeet

        taidan siis saamieni tietojen perusteella laittaa uretaanin kellukkeeksi. uretaani tulee paikkoihin joissa ei normaalisti vettä ole kuin jotain roiskeita joskus, eikä siis likoa kokoaikaa vedessä. ja tuskimpa toi 0.4% missään tuntuu kun vene on alumiinia ni ei rakenteet kärsi vaikka kostuukin. Sitten vielä kun ei pitäis päästä pahasti jäätymäänkään ku on talvet hallissa.

        sitä vaan pelkäsin kun jostain kirjoituksista sai sellaisen käsityksen että imee vettä kun sieni, pienimmätkin roiskeet.


    • Rautakaupan pilliuretaania ei ole syytä laittaa muuhun kuin ikkunanpieliin. Se on ensinnäkin yksikomponenttiaine jonka reagenssina on ilman kosteus. Jos tunget sitä onkaloon aine ei siellä kehity vaahdoksi koska se ei saa kosteutta, eli jää ruskeaksi litkuksi. Seki vähä mikä saattaa kehittyä ei valu ei leviä eikä täyty tasaisesti Mikäli nappaat jostain palan pullourtsia murtaessasi huomaat sen olevan avosoluista joka vettyy. Veneen täyttö kannattaa antaa ammattimiehen tehtäväksi koska hänellä käytettävissään kaksikomponenttiaineet jotka levittäytyvät n.30 sekuntia nesteenä minkä jälkeen alkaa muodostumaan umpisoluista, vettymätöntä vaahtoa joka tunkeutuessaan täyttää joka ainoan sopen. Pilliurtsikeskustelu ponnahtaa aina silloin tällöin pintaan eikä ollenkaan oteta huomioon että Terhin valmistamat ovat ovat kestäneet ja pysyneet pinnalla vuosikymmenet vettymättä. Lisäksi pilliuretaanin kuutiohinnaksi muodostuu n.650€/m3 kun taas ammattimiehen aineet maksaa puolta vähemmän.

    • Mutta mistä tuota 2k uretaania saa suomesta???
      Hieman olen itsekkin katsellut noita aineita kellukkeiksi ja äänieristeiksi. Lähin paikka mistä löysin nettikaupan oli UK. EU alueelta toivottavasti löytyy muitakin ihan oston helppouden puolesta.
      Youtuben videot näyttävät hyviltä ja helpoilta ruiskia veneeseen

    • eeristäjä

      Porissa on toiminut Nummijärvi Ky, kauppalehden mukaan firma on aktiivinen, ei ollut puh numeroa. Toimipaikka on Myllyhaka. Olen itse sieltä hakenut kauan sitten nopeita 2K-aineita, Miehen nimi on Heikki, hoitelee myös yläkerran asioita

    • 10

      kevra myy 2k urtsua

    • Tonnikelluke

      Paljonko 2k-uretaania täytyy laittaa 500 kilon painoa kohti että kans kelluu tuo puoli tonnia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe