Krapulat hävinneet

Suurkuluttaja

Onko kellään kokemusta, että kankkuset pienenisivät vanhetessa? Kaikki kaverit sanoo, että parikymppisenä riitti litra vettä, Burana ja aamupano. Nyt lähempänä 40:tä hyvä kun perjantaina uskaltavat ryypätä ja valittavat, että kankkunen kestää kaksi päivää.

Minä kun muistan elämää suurempia omatoimisia vatsahuuhteluita (litra vettä ja laatta, litra vettä ja laatta) ja lattialla kieriskelyjä vielä alkuillastakin.

Nyt olen hionut kuntopohjaa 20 vuotta lisää. Nykyisin voi illalla ottaa mäyrän tai pari pulloa punkkua eikä tunnu missään seuraavana päivänä. Kun vaan nukkuu päänsä selväksi ja juo pullon vissyä, niin kankkusesta ei ole tietoakaan. Röyhtäisy vaan ja menoksi taas. Ei okseta, päätä ei särje eikä heikota.

Onko kellään muulla yhtä omituisia kokemuksia tai arvailuja, mistä tämä voisi johtua? Ja joo, ei ole menneet sen enempää työt, talot kuin vaimokaan. Työpaikkalekurikaan ei ole koskaan huomauttanut maksa- tai mistään muistakaan arvoista. Taidan olla aikamoinen Hannu Hanhi.

14

5148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reino

      Niin kuitenkaan kukaan ei tiedä kankkusesta mitään?

    • elikkä

      elimistö tottuu alkoholiin=kankkuset pienenee. Nuorena kestivät ainakin kaksi päivää ja oli karmea olo, nykyään tulee tuskin mitään vaikka pari kolme päivää mesoaa menemään yhtäsoittoa. Ikää nykyään 38 v.

    • Pulituuri.

      Elimistö tottuu alkoholiin ja sieto kasvaa. Eihän sitä vanhemmiten oksennella tarvitse, vaikka olisi vetänyt kuin kameli.
      Sen kestokyvyn myötä meikäläisellä on käynyt niin, että juon moninkertaisesti nuoruuteni verrattuna, ja kankkuset on sen mukaiset, mutta laatta ei lennä.
      Muutoin ne olotilat ei ole loiventuneet yhtään, kiitos sen määrän lisääntymisen.

    • asd

      Tiedoksi vain että maksa-arvot eivät kerro aina kokototuutta.

      Vanha sananlasku sanoo "eikös olis huolestuttavaa jos ei krapulaa tulis".

      Suurkuluttajilla tolet on niin kovat ettei kanuunaa iha pikkumääristä tule,ja sit kun lähtö on lähellä tulee kanuuna jo parista kaljasta,johtuen maksan kunnosta :-/

      • poksahtaa

        Aluksi maksan alkoholin polttokyky kasvaa ja mutta kun käyttöä jatketaan maksakudosta tuhoutuu ja sitten alkoholin sieto vähenee (maksa vetelee viimeisiään).


      • Pulituuri.
        poksahtaa kirjoitti:

        Aluksi maksan alkoholin polttokyky kasvaa ja mutta kun käyttöä jatketaan maksakudosta tuhoutuu ja sitten alkoholin sieto vähenee (maksa vetelee viimeisiään).

        Se viinan kesto/kova viinapää on monen vuoden harjoittelun tulos. Jos kesto on kova kuten kai aloitajalla, niin hänen tulee ymmärtää se, että suurkulutusta jatkamalla takuuvarmasti seuraava vaihe on keston hyvin nopea romahdus maksan vaurioitumisen seurauksena.
        Sitten kun parista keskarista on apinakännissä ja kauan, niin siinä ei enää auta Isä meidän eikä Ave Maria. Voi ottaa jo Raamatun lukemistoon kun maksa on sökö.


      • Ei aina juopottelusta

    • kehittyessä pitemmälle

      käy juuri noin.

    • ryyppiliisa

      Join pitkään ja hartaasti ja tuollaiset olivat tuntemukseni. Pidin 2,5 kk tauon ja sitten tempaisin viikon putken, lopetin sunnuntaina (siis ei yhtään enää) ja on vieläkin aika hirvittävä olo. Kai totuin hyvänolon tunteeseen raittiusviikkoina, että nyt tämä on aika hirveetä. Opetus oli, että viinatta jatkan taas niin kauan kuin vain voin. Olen nelikymppinen ja sukupuoli tuli ilmi nimimerkistä.

    • ...

      Tuleekohan Keith Richardsille krapulaa?-ikinä?

      • Hypnotoad

        Tuskin tulee. On herra harjoitellut sen verran.

        Kankkuseen tottuu, mielestäni. Itse on tullut juotua enemmän ja vähemmän ja aika usein parin tai kolmen illan harjoitteita. Päivällä toipuu ja illalla jatketaan. Nytkin olo on aika ookoo, mutta vähän nupissa heittää ja voimat heikot, siis lihaksissa. Ei oikein jaksaisi nyt tehdä mitään raskasta. Mutta toisaalta onnistuisi, jos olisi pakko. Tämä on niin tuttu olotila, ettei sitä oikein noteeraa.

        Mitään oksenteluja krapulassa ei enää vuosiin ole tullut harrastettua ja päänsärkyjä tai muita oireita ei ole. Tää menee tässä sivussa. Kuuluu sunnuntaihin. Sitten kun alan taas seurustella, niin juominen vähenee. Niin on aina käynyt. Tässä kun on taas ollut poikamiehenä pari kuukautta, niin on tullut naposteltua vähän liikaa ja sama oli ennen sitä suhdetta ja tätä samaa on jatkunut koko aikuisikä, kun kelaa taaksepäin elämän filmiä. Kivahan se on ottaa, kun ei ole muutakaan tekemistä ja minä en kotona yksin viikonloppuiltana istu. Se on saatanan varma juttu.
        Ja kun ei edes krapula juurikaan vaivaa, niin antaa mennä vaan. Terveyttä se vaan syö ja esimerkiksi sunnuntaina ei juurikaan tule lenkkeiltyä. Yritän siis vähentää, krapulattomuudesta huolimatta. Alkoholistiksi en halua ryhtyä.


    • 30-v Pissis

      Olen noin 30-v, ja voin vetäistä pullon viiniä pari isoa tuoppia ja ehkä vielä pari väkevää napsua, niin ei tunnu aamulla missään. Mutta toisaalta silloin kun juo vielä enemmän, niin krappe tulee, se on enemmänkin henkistä laatua, ahdistaa ja kuristaa ja masentaa.

      • Pulituuri.

        Ei Sinun ikäisenä kukaan ole kärsinyt karmeita kankkusia oikeastaan mistään määrästä. Nuorella on nuori ja nopeammin toimiva elimistö. Iän ja keston karttuessa määrätkin kasvavat, että tulee samat fiilarit, ja vanhempana on helppo jatkaa vaikka aamusta, kun ei koskaan yrjötä.
        Meikäläinen 50-kymppisenä tempoo naamaan pullon kossua päivässä ja kaljat päälle, esim. pari viikkoa. Sitten ON krapula, jota sanoin ei voi kuvata. Se pitää kokea. Toivottavasti ymmärrät alkoholismin kehityskaaren, jotta Sinun ei tarvisisi siihen helvettiin joutua koskaan.


      • Alkosta pois
        Pulituuri. kirjoitti:

        Ei Sinun ikäisenä kukaan ole kärsinyt karmeita kankkusia oikeastaan mistään määrästä. Nuorella on nuori ja nopeammin toimiva elimistö. Iän ja keston karttuessa määrätkin kasvavat, että tulee samat fiilarit, ja vanhempana on helppo jatkaa vaikka aamusta, kun ei koskaan yrjötä.
        Meikäläinen 50-kymppisenä tempoo naamaan pullon kossua päivässä ja kaljat päälle, esim. pari viikkoa. Sitten ON krapula, jota sanoin ei voi kuvata. Se pitää kokea. Toivottavasti ymmärrät alkoholismin kehityskaaren, jotta Sinun ei tarvisisi siihen helvettiin joutua koskaan.

        oli mullakin viimeisinä juoma vuosina. Sitä otettiin ens kunnolla ja paranteluu kesti viikko ja toistakin. Olin ihan sippi, kaljapullo kuontaloon ja sänkyyn äkkiä, kun heikko olo pakkas päälle, näin päivästä toiseen, ennenkuin löysin taas selvät päivät, joissa kuljin vapisevana muumiona, naama punaisena, alkoholistin tunnusmerkit kasvoillani.
        Kerta päätin, ny loppu kankkuset... ja loppu kans, yli 2.5 vuotta on takana absolutia.
        Olen ikänaisena löytänyt itseni ja pidän tästä naisesta paljon enemmän....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe