Hamsteri aivastelee

nimetön

Kääpiöhamsterini aivastelee välillä, mutta silmät ovat kirkkaat ja minkäänlaista "räkää" ei näy, eli ts. nenä tai silmät eivät vuoda. Nyt alkoi eilen ja tänään kopista kuulua sellaista pientä vinkunaa (hengityksen tahtiin..?), en tiedä voisiko johtua siitä että hamsteri on jotenkin tukossa (nenä)? Onko teillä ollut vastaavaa? Osasiko eläinlääkäri auttaa?

14

4574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsterinayttelyt.urli.net

      kannattaa kysyä apua eläinlääkäriltä, vaikka soittaa sinne.
      voit myös kattoo kirjoista jos niistä löytyis apu.
      en oo mikään ekspertti mut tiedän et hamstereille voi olla vaarallista pienikin tauti..
      suosittelen siis soittamista eläinlääkärille tai jos täällä netissä on sellainen en tiedä :p

      • Anonyymi

        Mitä teen kun hamsterin nenässä on outoja "paakkuja"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä teen kun hamsterin nenässä on outoja "paakkuja"

        Soita eläinlääkärille. Hamsterin nenässä ei kuulu olla paakkuja.


    • Tiinu

      Hamsteri on allerginen puruille, heinälle tai jollekin ruoalle tai sitten sillä on pitkälle edennyy flunssa, tosin sanoin ehkä jo keuhkokuume. Keuhkokuumeisen hamsterin keuhkot "naksuvat" hengityksen tahtiin ja hamsteri voi olla nuhaisen oloinen. Jotkut hamsterit ovat täysin oireettomia, vaikka olisi flunssa, mutta kun se etenee keuhkoihin, sen huomaa omistajakin. Flunssaan tarvitsee antibiootin.

      Ensiksi kannattaa selvittää, onko hamsteri allerginen jollekin. Vaihda purut Mörtti-Röpöön ja ota mahdolliset heinät pois. Jos aivastelu ja vinkuminen ei lopu, olisi järkevintä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

      • nimetön

        Kiitos paljon vastauksista. Kävin ostamassa mörtti-röpöä ja vaihdoin purut siihen saman tien kun hamsteri heräsi. Hamsteri tosiaan ikäänkuin naksuu hengityksen tahtiin, erityisesti jos sen ottaa käteen tai lattialle. Myös pesässä olleessaan on naksutellut/aivastellut. Kuinka kauan kannattaa odottaa ja katsoa auttoiko purujen vaihtaminen mörtti-röpöön? Vai pitäiskö soittaa heti eläinlääkärille...? Hamsteri on kyllä muuten terve ja virkeä niinkuin ennenkin. Ja ikääkään ei ole paljon. Viekö keuhkokuume hamsterin nopeasti huonoon kuntoon?


      • Tiinu
        nimetön kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksista. Kävin ostamassa mörtti-röpöä ja vaihdoin purut siihen saman tien kun hamsteri heräsi. Hamsteri tosiaan ikäänkuin naksuu hengityksen tahtiin, erityisesti jos sen ottaa käteen tai lattialle. Myös pesässä olleessaan on naksutellut/aivastellut. Kuinka kauan kannattaa odottaa ja katsoa auttoiko purujen vaihtaminen mörtti-röpöön? Vai pitäiskö soittaa heti eläinlääkärille...? Hamsteri on kyllä muuten terve ja virkeä niinkuin ennenkin. Ja ikääkään ei ole paljon. Viekö keuhkokuume hamsterin nopeasti huonoon kuntoon?

        Luulisi aivastelun muutamassa päivässä helpottavan, jos kyse on allergiasta. Jos se ei yhtään vähene, kannattaa soittaa eläinlääkärille hetimmiten. Keuhkokuume johtaa hoitamattomana kuolemaan ennemmin tai myöhemmin. Jos hamsteri on muuten terve ja nuori, se voi pysyä hyväkuntoisena pitkäänkin.
        Minulla oli yksi hamsteri, jolla oli keuhkokuume. Huomasin sen vasta, kun sen hengitys naksui. Antibiootti ei auttanut reppanaa juuri lainkaan ja sille tuli huonon vastustuskyvyn takia muitakin sairauksia. Kauaa se ei sen jälkeen enää elänyt.

        Tässä pari linkkiä. Hengitystietulehdus (=flunssa) löytyy ensimmäisestä sivulta 79.
        http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/ela/sarjat/oppimateriaalia/2/eksootti.pdf
        http://www.liaani.com/jyrsijat/hamsair.html

        Toivottavasti hamsterisi on vain allerginen. Ja jos sillä on flunssa, niin kyllä se varmaan paranee, koska sehän on vielä nuori ja muuten terve. Tsemppiä!


    • hamsu______

      moi.
      mun hamsulla on ollu sama probleema mutta se johtui varmaa rakennus pölystä. sen eki ei "raksuta" ja se on muuten tosi vilkas syö ja juo hyvin. joten en ole vienyt sitä eläin lääkäriin. ja nyt se ei yski enää kun silloin tällöin. varmaan jotain flunssaa tai allergiaa on sinunkin hamusulla . mutta jos se viel pitkään aivastelee ja kuuluu "raksutusta" niin vie se eläin lääkäriin. tarkista että huoneessa missä hamsu on ei ole liian kylmä. kannattaa vaihtaa ruoka ja puru laatua jos se on allerginen...

      onnea ja pitkiä vuosia hamsullesi

    • polgara_silvereye

      elikkäs ainakin yhdellä tuttavalla mörttiröpö auttoi samanlaisiin oireisiin. Mikäli siis kuivikkeena on tavallinen puru. Kanipuru on pölyävämpää kuin tavallinen, joten näiden välillä kannattaa alkuun vaihtaa mikäli kanipurua sattuu olemaan.

      Omat hamsuni ovat aina olleet terveitä.

      Jo yli 7vuoden jyrsijäkokemuksella
      Pol

    • hamsterin omistaja

      mulki on 2 hamsua. toinen niistä aivastelee sillon tällön ja vähä köhiseeki :(
      oisko jollai jotai vinkkei miten sen sais loppuu???

    • autan!!

      Laita häkkiin mörtti röpöä :D hamsunikin aivasteli mutta tilanne koheni näin.

    • nappi5

      munki hamsu avastelee huomasin sen tänä aamuna mua rupes huolestuttamaan ku se vinku ja aivasteli mun kädessä

    • hamsun huoltaja

      hamsterini pitää ihmeellistä narskutusta ja samalla pesee itseään eli periaatteessahan sen pitäisi ollakunnossa jos se pesee itseään niin sillähän on hyvä olla. Mitä teen voitteko te kertoa sen. Ja hamsterini on naaras. tuntuu kuin hamsterini haluaisi sylkeä ja välillä siltä tulee valkoisia palloja ulos.

    • Anonyymi

      Mulla on hamsteri joka yskii ja aivastelee.. Onko mitään apua mitä voisin itse tehdä? Syyrian hamsteri 3kk

    • Anonyymi

      Moi. Mun syyrianhamsteri (kohta puolitoista vuotta) on alkanut aivastelemaan. Huomasin sen täs lähipäivinä ja kävin ostamassa kaupasta tuota mörtti röpöä. Stressaako hamsteri jos purun laatu vaihtuu? Oireina on siis ollut pelkäästään aivastelu vähää välin. Ei nenä vuoda, silmät rähmi, eikä hengitys naksu. Tiiän oon tosi myöhässä tästä keskustelusta mutta voiko joku auttaa? Voisiko olla keuhkokuume?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe