Aprikoosi villakoirat

Flea_

Onko totta että aprikoosin väriset villakoirat olisivat jotenkin säikympiä tai arempia kuin muun väriset? ja että ruskeat olisivat tasapainoisimpia.. tälläistä luin eräästä kirjasta. villakoira voi olla tulossa joskus tulevaisuudessa (edellinen kuoli hiljattain vähän yli vuoden iässä) ja olisi mukava tietää voinko harkita aprikoosia.. luonne ratkaisee sillä näyttelyissä en käy. harmaa väri on kyllä eniten mielessä..

12

6367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flea_

      minkä hintaisia villakoirat (kääpiö) ovat? siinä 1000e? edellinen oli vain 3/4 villakoira joten sain sen edullisemmin.. riippuuko hinta väristä. esim. onko aprikoosi kalliimpi

    • katsomassa
      • että vastaat!

        Jos villakoirasi kuoli nuorena olis TOSI TÄRKEETÄ, että käyt täyttämässä sen tiedot just kerättävään villisten terveyskyselyyn!!!! Sinne on osoite seuraava:

        http://personal.inet.fi/kerho/svk6/terveys_kartoitus/terveyskartoitus.html

        TIETYSTI KAIKKIEN villisten omistajien TULIS OSALLISTUA, niin elossa olevien kuin kuolleittenkin villisten omistajien! Miten muuten terveyttä saadaan rodussa edistettyä? Mulla on aprikoosivillis ja se on tosi rauhallinen, hyvähermoinen koira. Eli ei kaikki aprikoosit oo säikkyjä neuroja :)!

        Jos sulla on ongelmia kyselykaavakkeen kanssa, niin kysy rohkeesti apua. Siihen tarttee Acrobat readerin verision 7. jos aikoo täyttää ja lähettää netissä. Vaihtoehtona voit printata kaavakkeen ja täyttää käsin ja lähettää postitse. Teehän se niin teet omalta osaltas hyvän palveluksen villakoirakannalle ja kasvattajaille sekä tuleville villisten omistajille :)!


      • flea_

        ei kuollut sairauteen.. jäi auton alle.. melkein ovella :( (asutaan kotutasosta ja ulkoovesta mennään suoraan pankin parkkipaikalle) ei ollut täysin puhdas "vain" 3/4 villakoiraa


    • Wanna80

      Meillä on puolitoistavuotias aprikoosi kääpiövillis. Oli aluksi todella arka, vieläkin vähän epäluuloinen uusien ihmisten kohdalla ja valppaampi (herkempi haukkumaan/säikymään) kun ollaan kylässä. Veljensä samasta pentueesta taas rohkea ja villi poika joka on kaikkien kaveri. Eli värillä ei ole väliä vaan samassa pentueessa voi olla hyvinkin eri luontoisia. Käy tutustumassa kasvattajalla. Koiran luonnetta voi arvioida kun ne alkavat leikkiä ja alkavat silloin hakea paikkaan laumassa. Paperilliset villikset on 1000-1200€, hinta on tietty halvempij os on joku virhe ettei menesty näyttelykoirana (esim. värivirhe)

      • enemmänkin

        Enemmänkin linjat vaikuttaa villakoiran luonteeseen kuin väri tai sen puoleen koko. Jokaisesta väristä ja koosta varmasti löytyy kaiken luonteisia koiria. (Itse olen myös lukenut tuon, että aprikoosit arkoja ja hermostuneita ja ruskeat tasapainoisimpia, mutta siinä tuskin on kauheasti perää. Ainakaan mustalla ja ruskealla ei oikeastaan hirveämmin ero sitten pitäisi olla, koska samoista vanhemmista molempia syntyy.)


    • aprikoosit

      Aikasemmista viesteistä aikaa..mut vastaanpa kuitenkin.

      Ei todella pidä paikkaansa ,että aprikoosit on arempia,epäluuloisia..Mulla 4kk.ikäinen pentu joka mitä hellyttävin ja sosiaallisin koira,kaikkien vieraiden syliin menossa eikä pelkää pieniä eikä isoja koiria..on ehken liiankin ystävällinen ja innokas:)

    • koirkoir

      Ihan sivuhuomautus, 4kk:n ikäinen pentu on vielä ihan vauva, sen kuuluukin olla kaikelle avoin, ystävällinen ja sosiaalinen ja se saa anteeksi paljon muilta koirilta kun on vielä pentustatuksella liikkeellä. Koiran luonne alkaa vasta pikkuhiljaa kehittyä ja uusia piirteitä tulee ja vanhoja katoaa kun alkaa aikuistua. On ihan mahdollista että nyt kaikkien kaverista tuleekin remmirähjä tai koira ei tule aikuisena tietyn sukupuolen kanssa toimeen jne. Koiran luonne alkaa olla "kypsä" vasta parin vuoden ikäisenä tai jopa vielä myöhemminkin.

    • aprikoosit

      Moi taas!nyt tämä 4kk ikäinen keskari aprikoosi on jo 10 kk. edelleen mitä ihanin ja kiltein luonne.Ei arka ,ei remmirähjä..sosiaallinen koiruli kaikille koirille ja ihmisille.Ystävällinen koira niinkuin villakoiran kuuluukin olla:)

    • rähinä remmi

      Enpäs ollenkaan usko tuota, että koiran luonne tulis esiin vasta kaksivuotiaana. Oikeammin remmirähjän syntyyn vaikuttaa kasvatus ja kouluttaja paljon enemmmän, kuin mikään muu. Jos koirasi on tosiaan remmirähjä, niin syytä on katsoa peiliin, siellä se syy siihen asiaan piilee.

    • koirkoir

      Kyllä se koiran luonne muuttuu kun koira aikuistuu, ihan samalla tavalla ihmisenkin luonne muuttuu ja kehittyy, kun aikuistuu. Etenkin urokset ovat monessa rodussa hitaasti kypsyviä tapauksia, ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun nuorena kaikkien kanssa toimeentuleva koira ei enää siedäkään esim. toisia koiria tai koirasta on tullut reviiritietoisempi jne. Jos tuo ei ole luonteen muuttumista/kehittymistä, niin mikäpä ei sitten.

    • Anonyymi

      Mää Oon Toivonut Kääpiövillakoira joululahjaksi mutta en oo Saanu joten Aijon yrittää Uudestaan Jos en saa niin Sää Aidot ostaa meille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe