perhoskirjoahvenet kutevat!

perhonen

onko kellään kokemuksia perhoskirjoahventen kudusta? täälä ne jo toistamiseen touhuilevat, viime kerralla munat tosin hävisivät yön aikana.. ilmeisesti aikas toivotonta saada ne säilymään tavallisessa seura-akvaariossa..?

1

461

  Vastaukset

  • Kerran olen saanut kudun poikasiksi asti, mutta montaa päivää ei ollut kun hävisivät parempiin suihin.
   Eli, munat "hautuvat" n 3 päivää, sitten alkavat tytistä ja jos ovat kivellä, niin vierivät alas. Tytinää ruskuaispussissaan kestää n 5 päivää, jonka jälkeen poikaset lähtevät uimaan. Aluksi ihan siinä pesän lähettyvillä mutta hyvin nopeasti siirtyvät ihan keskiveteen uimaan.
   Hauskan näköistä kun monta kymmentä hopeanhohtoista poikasta pörrää ja emokalat tiiviisti ryhmän keskellä paimentamassa.
   Mutta ei mene montaakaan päivää kun poikasista tulee rohkeampia ja alkavat tehdä irtiottoja parvesta, jolloin joutuvat "suden suuhun" jos siis akvaariossa muita kaloja.
   Munavaiheessa kudun vartiointia helpottaa jos vierelle laittaa pöytälampun yöksi. Poikasia imin lapolla 20l suodattimella varustettuun muovilootaan, mutta jo ekana iltana suurin osa kuollut ja viimeinenkin seuraavana päivänä.
   Ainoa järkevä vaihtoehto tuntuisi olevan siirtää vanhemmat kutu toiseen altaaseen jossa ei muita asukkeja. Kuoriutuneita poikasia mahdoton saada kaikkia. Taikka vanhemmat jo siinä vaiheessa kun kutua alkavat suunnittelemaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   255
   10544
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5495
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5485
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4610
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3234